HD 5850 na 400W

poruka: 50
|
čitano: 5.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: HD 5850 na 400W
Kaiserex kaže...
zoharbizo kaže...

taj procesor je usko grlo za hd 5850...triba mu ili neki x3 phenom ili neki quadcore intel s775...inace grafa nece bit iskoristena

Znaci rekao sam da cemu grafa raditi vrlo dobro a sa jacim proc odlicno. Recimo to ovako, na 20" 16:10 monitoru sa AMD Athlon II x2 250 i tom grafom sve igre novijeg datuma bez "điđa-miđa" iznjedruji i vise nego pristojan FPS , a govorim iz iskustva. Sa naklokanim E6600 procom na 3.0GHz cemu igre raditi i vise nego dovoljnom brzinom. Da, jaci proc ce bolje iskoristit grafu, te dati i veci FPS u konacnici :-D

3.23 {#}

14 godina
neaktivan

5850 ne trosi "otprilike" kao i 4850 vec do 40W vise. Pc Power & Cooling je iznimno kvalitetno napajanje kojeg potpisuje Seasonic, tako da vjerujem da ti drzi nakolkani proc i grafu. Za CX 400 vjerujem da bi drzao vodu bez beda u matejovoj konfiguraciji sa novom grafom.

Mate* :P

Kaiserex kaže...
zoharbizo kaže...

taj procesor je usko grlo za hd 5850...triba mu ili neki x3 phenom ili neki quadcore intel s775...inace grafa nece bit iskoristena

Znaci rekao sam da cemu grafa raditi vrlo dobro a sa jacim proc odlicno. Recimo to ovako, na 20" 16:10 monitoru sa AMD Athlon II x2 250 i tom grafom sve igre novijeg datuma bez "điđa-miđa" iznjedruji i vise nego pristojan FPS , a govorim iz iskustva. Sa naklokanim E6600 procom na 3.0GHz cemu igre raditi i vise nego dovoljnom brzinom. Da, jaci proc ce bolje iskoristit grafu, te dati i veci FPS u konacnici :-D

3.23GHz

14 godina

To napajanje vjerojatno je loše, ali Mate ako nije starije od dve godine, poprilici sam siguran da će ti podnjeti grafu. Ta grafa nije jak potrošač, a ni taj procesor netroši puno tako da ako ćeš uzimat drugo uskoro uzmi si grafu i igraj se. Ovo oko botlnecka, je istina, ali svejedno ćeš ti se moć igrat dosta dobro dok neuzmeš bolji procesor !

14 godina
itomic009 kaže...

To napajanje vjerojatno je loše, ali Mate ako nije starije od dve godine, poprilici sam siguran da će ti podnjeti grafu. Ta grafa nije jak potrošač, a ni taj procesor netroši puno tako da ako ćeš uzimat drugo uskoro uzmi si grafu i igraj se. Ovo oko botlnecka, je istina, ali svejedno ćeš ti se moć igrat dosta dobro dok neuzmeš bolji procesor !

nije bitna grafa kao potrosac nego napajanje zajedno sa svim oscilacijama na railovima koje radi jer je jeftino i smece i rado se o sposobnosti da podnese opterecenje...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina

Znam, ali kladio bih se da ako nije staro, da će to funkcionirati. naravno da je bolje da stavi kvalitetnije napajanje, ali i slabije bi trebalo držati. Ono oko povlačenaj komponenti kad krepa napajanje, to se dešava rijetko. Napajanje kad poklekne uglavnom poklekne i to je to. Nekad se desi da povuče još nešto sa sobom ,ali ako nije pri kraju vijeka onda sumnjam u takav ishod !

14 godina
itomic009 kaže...

Znam, ali kladio bih se da ako nije staro, da će to funkcionirati. naravno da je bolje da stavi kvalitetnije napajanje, ali i slabije bi trebalo držati. Ono oko povlačenaj komponenti kad krepa napajanje, to se dešava rijetko. Napajanje kad poklekne uglavnom poklekne i to je to. Nekad se desi da povuče još nešto sa sobom ,ali ako nije pri kraju vijeka onda sumnjam u takav ishod !

ok nek spaja kako si mu ti reka..ako mu sta povuce ti ces mu kupit..ja coviku nemogu preporucit nesigurnu soluciju...i NECU...

14 godina

Hm {#}, imaš pravo. Ja sam rekao svoje mišljenje, i stojim iza njega. Ali ako može, nek si uzme i napajanje jel koštaju oko 350 kn manje više dobra napajanja tako da bude miran.

15 godina
neaktivan
HD 5850 na 400W

Taj Asus bi vjerojatno i držao 5850 jer nije veliki potrošač no ipak ne bih eksperimentirao zbog spomenutog ripplea i plesanja napona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm, pa sve mi se čini da uzme to jeftinije što si naveo, da nebi ništa profitirao !! Jel to je napajanje iz kategorije takvog što već ima !!

15 godina
neaktivan
Kaiserex kaže...
Nuclear kaže...

5850 troši otprilike kao i 4850, a moje PCP&C 370W napajanje drži clockani proc i grafu.

CX400 drži bez problema 5850.

5850 ne trosi "otprilike" kao i 4850 vec do 40W vise. Pc Power & Cooling je iznimno kvalitetno napajanje kojeg potpisuje Seasonic, tako da vjerujem da ti drzi nakolkani proc i grafu. Za CX 400 vjerujem da bi drzao vodu bez beda u matejovoj konfiguraciji sa novom grafom.

Ma gledao sam masu testova i svugdje su 5850 i 4850 skoro isti po potrošnji (ovdje mislim na normalna opterećenja poput igara), a samo u Furmarku i sličnim aplikacijama je potrošnja skakala za 5850.

Yeah, smells like mass extinction...
14 godina

hahah xD a cujes bolje to nego ms ili slicni derivati {#}

14 godina
HD 5850 na 400W

evo atigameru samo radi tebe sam potrazia jos jeftinije http://www.magazinrs.hr/psu-xfx-core-edition-80-450w-psu-easyrail-technology/XFX-P1-450S-XXB9 predobro za te pare...jeftinije nego u adm-a sta san navea uznad :)

2 0 hvala 2
16 godina
protjeran
SpyGi kaže...

CX400 je jedino 400w napajanje koje može držati HD 5850 i možda Fortron 400W i Silverst. Strider 400W na druge potpuno možeš zaboraviti :)

http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=1&lv1=27&no=73

Enermax Wins... A samo je 385W... A količina kablova, kvaliteta izrade, dužina kablova i 80+ Bronze da ne spominjem...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
HD 5850 na 400W

nema sanse.. i ako stavis na to napajanje cim udjes u neku igru komp ce se ugasiti i tako par puta dok ne pregori napajanje

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
protjeran

Enermax? No way dude... Bez frke će raditi sa 5850HD, neće se ni zagrijati...

Nije to 550W MS Industrial..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
HD 5850 na 400W

Mate ako nađeš tu grafu za 950 kn uzimaj odma jer ko zna dokad će se proizvodit.Za te pare ne može bolje.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 10:51 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

CX400 je jedino 400w napajanje koje može držati HD 5850 i možda Fortron 400W i Silverst. Strider 400W na druge potpuno možeš zaboraviti :)

Drži ju i Antec TruePower, Seasonic 380W i Zalman 360W.  Ima podosta napajanja nazivne snage ispod i oko 400W koja bez problema mogu upogoniti HD5850.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 12:16 (thedream).
14 godina
neaktivan
HD 5850 na 400W

Zivim u ZD i danas bijah u Zg, otisa san u Slovensku ulicu i traziia Adria Computers i taj ducan uopce ne postoji LOL ?! {#}

Oni posluju samo online, tako da cu je vjerovatno narucit, uz neko napajanje od 600w :DD

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice