HD 5770 - koji proizvođač?

poruka: 43
|
čitano: 9.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Da, i ja kažem da je ova serija HD5770 iski kxxxx i kod jednih i kod drugih. Imaju dvije verzije (novije i starije). To su one, o čemu je pričano (nešto lošiji i nešto bolji hladnjak).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja kad sam uzimao svoju xfx hd 5770 dobio sam onaj drugaciji hladnjak (noviji) kao vapor-x

ali nisam dobio cf mostić sto me iznenadilo

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: HD 5770 - koji proizvođač?
Scrappy kaže...

ja kad sam uzimao svoju xfx hd 5770 dobio sam onaj drugaciji hladnjak (noviji) kao vapor-x

Pa uz neke verzije nedođe. Čuj to rade da bi smanjli cijenu,a kada se odlučiš na crossfire moraš kupit jedan mostić,dva ili tri (zavisi koji setup)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Scrappy kaže...

Pa uz neke verzije nedođe. Čuj to rade da bi smanjli cijenu,a kada se odlučiš na crossfire moraš kupit jedan mostić,dva ili tri (zavisi koji setup)

pa neznam vidio sam negjde na youtubu da je isto moj model tip dobio mostic

pa sam se bas zato zacudio sto ja nisam dobio.. al nea veze... nije valjda toliko skup taj mostic

16 godina
protjeran

VaporX od Sapphirea ili VTX. Ionako je sve osim Sapphirea (najstariji ATi partner, nekad dio ATija), Leadtech-a (FoxConn iliti Hon hai), Asusa (standardno dobar) i XFX-a (XFX je precijenjen) "Palit" grupacija. Makar je sad netko kupio Palit grupaciju, pa je to u principu ovako nekako na papiru:

"Netko kupupio Palit grupu", te drži cijelu Palit grupaciju koju čine:

-Palit

-VTX

-Powercolor

-Gainward

-Point of View

-Gigabyte (valjda, trebao bi biti, jer je Palit kupio i dio od Force3D-a koji je posjedovao 70%+ Gigabyte GPU postrojenja)

-Force3D

-Inno3D

- ne mogu se dalje sjetiti proizvođača

Uglavnom, samo Sapphire, leadTech, Asus i XFX izlaze iz svojih postrojenja, ostali su svi isti, samo druga nalijepnica/hladnjak.

Čak i Gainward se prodao. A ni XFX nije ništa posebno (proslavio se sa serijom 8xxx, makar je prije toga bio low end proizvođač GPU-a, kao i Soltek).

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan

evo da se javim, otišao kupiti 5770 i kaže mi gazda da im je Safire 5770 od petka 1250 kn a ASUSova 5770 1200 kn, što je jako dobro za mene, ono što nije dobro je da sam počeo razmišljati o zamjeni procesora jer se bojim da E7200 neće u potpunosti iskoristiti grafu... napajanje imam, ali sam na 775 socketu tako da mi je to opet veći izdatak od planiranog... ako sam dočekao pad cijena grafa valjda ću dočekati i pad cijena procesora i5...

neka kalkulacija bi bila: 5770 ---1250 kn

i5-------1250 kn

matična 900 kn, ukupno oko 3500 kn.....

ali ne da mi se mijenjati ram, jel mora ići DDR3 na novu matičnu za i5 ili mogu ostati na DDR2?

Nikola Tesla: "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
the economist kaže...

evo da se javim, otišao kupiti 5770 i kaže mi gazda da im je Safire 5770 od petka 1250 kn a ASUSova 5770 1200 kn, što je jako dobro za mene, ono što nije dobro je da sam počeo razmišljati o zamjeni procesora jer se bojim da E7200 neće u potpunosti iskoristiti grafu... napajanje imam, ali sam na 775 socketu tako da mi je to opet veći izdatak od planiranog... ako sam dočekao pad cijena grafa valjda ću dočekati i pad cijena procesora i5...

i5-------1250 kn

ali ne da mi se mijenjati ram, jel mora ići DDR3 na novu matičnu za i5 ili mogu ostati na DDR2?

moraš dd3 imati

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina
neaktivan
the economist kaže...

i5-------1250 kn

to ti je to kad ides u kupovinu nečega... uvijek će te nešto povući da uzmeš još nešto novo

zato ti je najbolje odma uzet sve i miran si dulje vrijeme

i da trebat će ti ddr3... imaš dosta jeftinih 4gb kingmax za nekih 700 kunića

kasnije si miran

17 godina
neaktivan

zna frenda kojem se crossfire od 5770 sapphirov pokvario pa je prešao na drugu varijantu

dobio je s popustom xfx 5770 pa se odlučio za nju

i sad mu je u idleu oko 37 te u loadu oko 54

POMOĆ ZA HAITI - kopiraj u potpis //// Ako sam nekome pomogao stisni hvala a ne radi spam :) !!

4 0 hvala 4
16 godina
the economist kaže...

evo da se javim, otišao kupiti 5770 i kaže mi gazda da im je Safire 5770 od petka 1250 kn a ASUSova 5770 1200 kn, što je jako dobro za mene, ono što nije dobro je da sam počeo razmišljati o zamjeni procesora jer se bojim da E7200 neće u potpunosti iskoristiti grafu...

Zašto misliš da tvoj procesor neče iskoristit tu grafu. Imaš 2x2.6ghz procesor koji možeš i kloknit.

18 godina
neaktivan

Radit će ta grafa odično na tom procesoru pa čak i jača(260 GTX,285 GTX,4890), malo ga clockneš na 3,6GHz i jede malu djecu.Imao sam navedeni i ide poprilično dobro 4,3GHz sam dogurao i sve super stabilno na 4.0GHz naravno sa nereferentnim colerom(gore je bio Sonic tower+120mmvent)Osmijeh Procesor ti dakle nije potrebno mjenjati jedino ako imaš love pa preči kompletno na novi socket 1156 i i5 ali to košta možda bolja opcija AMD jer je jeftiniji.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Scrappy kaže...
Hyperion kaže...
Scrappy kaže...

pa neznam vidio sam negjde na youtubu da je isto moj model tip dobio mostic

pa sam se bas zato zacudio sto ja nisam dobio.. al nea veze... nije valjda toliko skup taj mostic

nije skup, dođe ti oko 30-40 kn, a imas i na njuskalu  ga lik prodaje za 15 il 20 kn  pa ak ti je blizu nađete se :D

Don't drink and drive, Take joint and fly!! ;)
17 godina
neaktivan

ajde hvala vam svima na savjetima, budem uzeo samo grafičku za sada a ostatak konfiguracije će pričekati još godinu dana...

eh, sjećam se sa nostalgijom vremena kada za nove procesore nije trebalo prelaziti na novi socket, a sada ne samo da treba novi socket već i nova memorija, još malo pa će trebati uz novi procesor i novo napajanje i novi miš i tipkovnica, dao Bog da se ugušili u tim novcima, gamad kapitalistička....

Nikola Tesla: "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice