HD 4870 2Gb problem

poruka: 30
|
čitano: 3.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

Evo iam problem sa grafickom karticom... (http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=296)
Znaci kad upalim komp pa ekranu mi se pojavljuju ljubicaste vodoravne crtice i kad zelim pogledat neki video nemogu... ( linkovi slika: http://imageshack.us/f/6/crtice.jpg/  - vodoravne ljubicaste crtice 

http://imageshack.us/photo/my-images/835/grafikap.jpg/  -evo ovdje vidite kako mi izgleda video dok ocu otovorit.... al nakon nekog vremena (2-3 sata) sve se stabilizira i radi normalno... i tako radi jos 1-2 sat i onda mi se komp restarta i ventilator na grafickoj radi ko lud... i onda opet radi normalno.... siguran sam da nije nista s monitorom jer nekidan kupio novi... molim za pomoc!

EDIT: Probo sam i s novim driverima za graficku isto nepomaze....

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 13:05 (Shark1412).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

Mislim da ti je najbolje da ju odneseš tam gdje si ju kupio ako još uvjek imaš garanciju na nju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: HD 4870 2Gb problem

garancija mi istekla pred 2 mjeseca...

15 godina
HD 4870 2Gb problem

Po ovim slikama prilicno sam siguran  da ti grafa krepava.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Možda se pregrijava, jesi pratio temperature?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
15 godina
HD 4870 2Gb problem

A jel grafa clockana,ako je smanji frekvu .Pogledaj temp kao sto je kolega naveo.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

nebi smjela krepavat jer je stara nesto vise od 1,5 god

temperature nisam pratio al u normalnom radu mi se krece od 60-70 stupnjeva a kolko sam pratio na netu to je normalno za tu grafu

grafu nisam overclocko ona je na defaultu... jedino ak je moram downclockat?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 13:46 (Shark1412).
15 godina
HD 4870 2Gb problem

Hm,zar ova grafa nema garanciju od 2 godine,gdje si ju kupio?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hmm.... prilicno sam siguran da ima 1 godinu.. e za kupovinu.... tream potrazit racun a racun negdje zakopan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 14:01 (Shark1412).
16 godina
neaktivan

jel ima ko kaki prijdelog sta bi moglo bit?

15 godina
HD 4870 2Gb problem

Eventualno probaj jos grafu kod nekog prijatelja u konfu, pa ak su i tam takvi problemi onda je definitivno do grafe.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
HD 4870 2Gb problem

KLIK -probaj ovo al tek nakon šta budeš siguran da je do kartice, znači nakon šta si proba u drugom kompu. Male su šanse al se isplati probati.

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

KLIK -probaj ovo al tek nakon šta budeš siguran da je do kartice, znači nakon šta si proba u drugom kompu. Male su šanse al se isplati probati.

prerizicno jer jos uvijek radi donekle... previse riskantno

lol necu przit grafu u pecnici xD

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 14:29 (Shark1412).
15 godina
Shark1412 kaže...

temperature nisam pratio al u normalnom radu mi se krece od 60-70 stupnjeva

Jel je to temp. dok igras igre ili dok ne radis nista sto bi opteretilo grafu?

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

kad neradim nista sta bi opteretilo grafu mi je oko 60 stupnjeva a dok igram igre oko 70-75

15 godina
HD 4870 2Gb problem

Probaj uci u safe mode, ako u safe modu i dalje budu te crtice onda ti je 100% grafa otisla, a ako crtica nema onda je vjerojatno problem u driverima.

Sretno

Bang!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

http://imageshack.us/photo/my-images/683/aaatc.png/  Iste vodoravne crte,samo se meni nikad ni ne popravi,mislim da ti je grafa otisla u "vjecna lovista"

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

Provjeri dali ti je vga/dvi kabel koji ide od monitora do grafičke dobro ukopčan, meni su pokidani šarafiči na njemu i nekad kad se pomakne pojavljuju se te ljubičaste crte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

budem probo sa safe modom... kabel je u redu... provjerio nekoliko puta vec...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shark1412 kaže...

budem probo sa safe modom...

Ako i tu bude problema, onda pokusaj je peci.

puno ljudi je uspjelo popravit tako graficku.. {#}

16 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

Evo... pokrenuo sam komp u safe modeu...i sve je bilo u redu.. znaci da je do drivera...budem probo skinut starije drivere pa cemo vidit...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 16:00 (Shark1412).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

rjesavaj se te grafe cim prije.. ja sam imao hd 4870x2 i iz iskustva ti govorim.. to su sve nezahvalne grafe koje platis masno a na kraju ti odmah nakon sta istekne gara krepadne.. to ti je dobronamjeran savjet.. znaci, rjesi je se jos dok je ziva.. to ti je moj savjet.. daj boze da sam u krivu i da ce te jos dugo posluziti al eto.. mene je moja izdala.. al koliko vidim, imas isti problem ko sto sam ja imao kad su poceli svi problemi il kako bi se to reklo.. grafa ti je na pocetku kraja.. al opet.. daj boze da sam u krivu..

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 18:16 (Skidy).
17 godina
protjeran
Skidy kaže...

rjesavaj se te grafe cim prije.. ja sam imao hd 4870x2 i iz iskustva ti govorim.. to su sve nezahvalne grafe koje platis masno a na kraju ti odmah nakon sta istekne gara krepadne.. to ti je dobronamjeran savjet.. znaci, rjesi je se jos dok je ziva.. to ti je moj savjet.. daj boze da sam u krivu i da ce te jos dugo posluziti al eto.. mene je moja izdala..

To što je tebe tvoja izdala ne znači da su sve ''nezahvalne'', to ti je valjda jasno. Serija 48xx je ujedno jedna od najzahvalnijih u posljednjih nekoliko godina (omjer performansi i uloženog). Usput, njegova nije x2.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
15 godina
neaktivan

Pa da jasno mi je.. imas pravo.. to je istina.. al ima ih dosta nezahvalnih iz te serije takoder.. takoder nije bitno dal njegova je x2 il ne kad vidim da ima skoro pa isti problem ko sto sam ja imao.. samo sam mu objasnio koji je bio moj problem i to dobronamjerno.. ta njegova kolko vidim i ima bolje hladenje nego sta je to bilo kod moje.. al eto.. lik se javio s problemom i ja sam mu dao svoje iskustvo.. :)

Izvukao si iz konteksta.. to sto si podebljao nisam tako mislio.. ugl, sad sam vec objasnio pa se nadam da je sve ok i da su svi shvatili sto sam htio rec ^_^

pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 18:31 (Skidy).
16 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

Evo... ipak je problem u grafickoj.... znaci uskoro ce krepat... juce kad sam igro igru.... temperatura grafe mi je dosla cak do 94 stupnja! Mogo sam jaja ispec na njoj :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shark1412 kaže...

Evo... ipak je problem u grafickoj.... znaci uskoro ce krepat... juce kad sam igro igru.... temperatura grafe mi je dosla cak do 94 stupnja! Mogo sam jaja ispec na njoj :D

Jesi je pokusao ocistiti?

15 godina
neaktivan
Shark1412 kaže...

A da promijeniš hladnjak? Zvuči glupo, znam ali možda ne naliježe dobro na GPU. Ispuhati ga od prašine skinutog, i pastu dobro očistiti i nanijeti novi tanki film nove?

Kakve su temperature kad apsolutno ništa ne radiš u winsima? Baš ništa i da li kartica spušta ona normalno taktove u 2D-u?

EDIT: Našao..

kad neradim nista sta bi opteretilo grafu mi je oko 60 stupnjeva a dok igram igre oko 70-75

Čudno, to nisu tako visoke temperature, i s obzirom na 2gb DDR5 memorije. U svakom slučaju trebalo bi hladnjak očistiti i nanovo montirati sa novom pastom, samo kapljicom na GPU staviti.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 12:05 (thedream).
15 godina
neaktivan
Shark1412 kaže...

Eto vidis.. nazalost ipak sam bio u pravu.. probaj je nekako spasit.. razmontiraj je pa obrisi detaljno, promjeni pastu.. malo joj smanji taktove s msi afterburnerom ili nekim slicnim programom.. probaj sve.. eto.. nadam se da ces uspit.. ja nazalost svoju nisam spasio pa bi volio da bar ti svoju spasis.. javljaj nam ovdje kako ide..

sretno.. pozz

16 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

evo mene opet... da razmontiram grafu.. e to bas i nebi riskiro.. jer se bas ne kuzim.. pa da ne sprcam do kraja... nego dns kad sam igro igru komp mi zbloko... ja ga restartam odem ponovo u igru nakon 20 sec opet zbloko... tak 4 put onda vise nisam iso u igru.. jel to ima veze sa grafom?

EDIT: ispuho je jesam od prasine al ne koristi... :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 14:52 (Shark1412).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 4870 2Gb problem

o covjece,mislim da sve grafe starije imaju hladnjak fixiran s 4 srafa obicna,odsrafaj te srafove,skini cooler dolje,pogledaj situaciju termalne paste,pretpostavljam da je kaput,odi u inf. ducan,kupi neki arctic termalnu pastu,skini staru (pazljivo,100% alkohol ili drpi od mame sredstvo za skidanje laka s noktiju i po chipu je najpametnije to skinuti s stapicem za usi (naravno prije toga taj stapic umoci u jedno od prije navedenih sredstava)) ,mislim ipak,sve u svemu na youtube-u imas tih videa vise previse s postupkom

eplati.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice