Meni je rezolucija vaznija od hz. imho naravno.
naravno meni je bitniji vizualni kvalitet.
Postavke s kojim ja igre kaze i ocane gtx 1080.
Vidiš, ja skroz suprotan, bitna mi brzina za jer igran FPS-ove 99% vrimena. Grafika mi nevazna totalno. Samo da je igrivost dobra. Sve najbolje igre šta sam igra, i šta su me vezale za komp su bile smeće grafički :)
također mi je vizualni dojam bitniji,
ali sa takvim setupom koji imaš, mislim da si miran koju godinu :)
Zašto ne oboje? :)
mislim da herzi spadaju pod vizualnu kvalitetu
tj da ne mozes odvojiti jedno od drugoga te ako vec biras izmedju 60+Hz ili vizualnih opcija/rezuolucije u igrama da radis kompromis
gdje ces vece vizualne kvalitete od glatkoce prikaza pokreta koje gledas cijelo vrijeme
Zašto ne oboje? :)
Da moze, bilo bi super, heheh.
Ovako 1440p je malo, a 4k nema preko 60 Hz.
Da ima barem 5k, 37 inca, odmah bi kupio, ovako i 4k premalo za dvije ocane gtx 1080.
Zato sto je imho 27 premalo za 5k, presitno je, a scaling nije neka sreca.
Sto se tice 4k i gtx 1080 sli, ja svaku igru koju sam probao radi glatko sem ac unity, tu ti treba titan x sli.
Zato sto je imho 27 premalo za 5k, presitno je, a scaling nije neka sreca.
Sto se tice 4k i gtx 1080 sli, ja svaku igru koju sam probao radi glatko sem ac unity, tu ti treba titan x sli.
A-a. Skaliranje radi odlično već dosta vremena. 27" je idealno za 5K, a za 4K na 100% je 40".
Što se perf. tiče, ja bih radije dvije TXP za sve u toj rezi.
Ja sam probao skaliranje, kod mene je katastrofa.
Windows 10 obavezno. 8.1 je prihvatljiv, ali 10 je riješio i posljednje probleme s tim. Windows 7 je neupotrebljiv.
Windows 10 obavezno. 8.1 je prihvatljiv, ali 10 je riješio i posljednje probleme s tim. Windows 7 je neupotrebljiv.
Trenutno mi je win 10, i opet mi je ljepse bez skaliranja.
Huh? Off-topic je, ali daj mi pojasni to? Što može bit ljepše u 4 puta manjoj kvaliteti?
Huh? Off-topic je, ali daj mi pojasni to? Što može bit ljepše u 4 puta manjoj kvaliteti?
Gle nemam se namjeru raspravljati s tobom, subjektivan je dojam.
Meni ne valja jer je sve preveliko, jbg volim male ikonice.
A-a. Skaliranje radi odlično već dosta vremena. 27" je idealno za 5K
Kako to Tonči molim te izgleda čitanje BUG foruma na 27 inča monitoru u 5K ?? Jel se može uopće bez povećala ??
ja na 4k nevidm niš na desktopu, moram se naginjati na 20cm od panela...naginjo sam se i na 1440...s 1080 nema tih problema@27"
bok ljudi,sta uzet,1070 ili 980ti?
bok ljudi,sta uzet,1070 ili 980ti?
1070, manje troši!
980ti se vise kloka pa je u konacnici brza! teska odluka!
lp
Isuse... pa 4K nije namijenjen tome da se gleda na 100% i starim sustavima. Skaliranje je uvijek 1:4 tj. 200%. Leopard_st ima pogrešno postavke ako mu je bilo što drugačije nego inače - 5K na 27" se postavlja na 200% i ima identičnu veličinu elemenata kao i 1440 na istoj dijagonali. To vrijedi i za 4K. --- na 100% se 4K koristi na 32" ekranu gdje se ima više prostora. 4K i 5K ne služe tome da se dobije veći desktop, nego znatno oštrija slika.
pa za 5500kn mi mora biti veci!lp
Ako je 4K must, onda da, nemaš bolju opciju. Ja sam se dugo dvoumio između 4K i 1440p 144/165hz. Navika na 144hz je prevladala.
ja na 4k nevidm niš na desktopu, moram se naginjati na 20cm od panela...naginjo sam se i na 1440...s 1080 nema tih problema@27"
Ej, totalno istina. Meni je doduše na desktopu, wordu i sličnim programima ok radit u 1440p, ali surfanje, ajme. Vidi se da su stranice još uvijek optimizirane mainly za 1080p ako ne i manje. Bug surfam na 150% zooma :)
PS. nešto si u nekoj temi spominjao dsr i neke cake... Meni je to totalno smeće, iskreno. Ne znam za tebe, ali meni je uvijek ili mutno ili zrnasto kad postavljam tu rezu. Jel ti tako u desktopu, ili samo u igrama?
Isuse... pa 4K nije namijenjen tome da se gleda na 100% i starim sustavima. Skaliranje je uvijek 1:4 tj. 200%. Leopard_st ima pogrešno postavke ako mu je bilo što drugačije nego inače - 5K na 27" se postavlja na 200% i ima identičnu veličinu elemenata kao i 1440 na istoj dijagonali. To vrijedi i za 4K. --- na 100% se 4K koristi na 32" ekranu gdje se ima više prostora. 4K i 5K ne služe tome da se dobije veći desktop, nego znatno oštrija slika.
Zašto baš to ne bi bio main reason nekome za 4k/5k ekran, pogotovo ako je 32'' +?
Ej, totalno istina. Meni je doduše na desktopu, wordu i sličnim programima ok radit u 1440p, ali surfanje, ajme. Vidi se da su stranice još uvijek optimizirane mainly za 1080p ako ne i manje. Bug surfam na 150% zooma :)
PS. nešto si u nekoj temi spominjao dsr i neke cake... Meni je to totalno smeće, iskreno. Ne znam za tebe, ali meni je uvijek ili mutno ili zrnasto kad postavljam tu rezu. Jel ti tako u desktopu, ili samo u igrama?
ovo ne radi na manjim dijagonalama od 27", bude mutno!
primjenjivo u svim igrama, na desktopu to ne funkcionira!lp
http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardwera-pitanja--odgovori/62866.aspx?page=311&jumpto=5228793&sort=asc&view=flat
ovo ne radi na manjim dijagonalama od 27", bude mutno!
primjenjivo u svim igrama, na desktopu to ne funkcionira!lp
Aha, dakle desktop 0 bodova. Sve mi nešto čudno jbte gledam nikako naštimat da bude gledljivo. Dakle igre idu...ajd idem probat
pa sta si mislio da sam lud? nisi jedini! jbte sve vam covjek mora nacrtati!
lp
Zašto baš to ne bi bio main reason nekome za 4k/5k ekran, pogotovo ako je 32'' +?
Jer im to nije smisao - smisao je u oštrini, kvaliteti. 4K tek na 40" hvata veličinu piksel koju ima 1440 na 27". Ima i takvih, ali ne puno. Fora je u tome da ti je, primjerice s 5K, i sitniji tekst čitljiv tamo gdje 1440 nije.
I da, ovo što je Stjepanj rekao... 1080 na 27"/28" je ipak simpatično. Naravno, 4K skaliran 200% na 1080. :) (1:4).
Ne znam, ja bi osobno uvijek išao na kvalitetniji tj oštriji prikaz nego na "više ekranskog prostora", barem u ove gejming svrhe... 1080 na 24"= 91.79 PPI, 1440 na 27"= 108.79 PPI i 3840 na 37" 119.08 PPI i nije da se nešto previše dobije na oštrini (ovako na papiru, uživo ne znam jer nikad nisam vidio te rezolucije)... Moja jedina nedoumica je dali UW ili 4k? Why not both?
Ali sve ovo su sve slatke muke jer barem možeš birat dali želiš više ekranskog prostora bez gubitka na kvaliteti prikaza (u usporedbi sa 1080") ili veću oštrinu slike ; WIN - WIN ako se mene pita.
Jer im to nije smisao - smisao je u oštrini, kvaliteti. 4K tek na 40" hvata veličinu piksel koju ima 1440 na 27". Ima i takvih, ali ne puno. Fora je u tome da ti je, primjerice s 5K, i sitniji tekst čitljiv tamo gdje 1440 nije.
I da, ovo što je Stjepanj rekao... 1080 na 27"/28" je ipak simpatično. Naravno, 4K skaliran 200% na 1080. :) (1:4).
Razumijem ja da veća rezolucija daje veću oštrinu; to je poanta rezolucije zar ne? No ako je nuspojava i povećanje radnog prostora bez scalinga, nije li logično da će nekome upravo to biti razlog prelaska na veće reze? Ja mislim da je.
Sad je već dosta off-topic, prebacimo se na monitore.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx