Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
itomic009 kaže...

dimenzija. Sam hladnjak je ok i zadovoljavajuće je tih. Mada mislim da je Gigabyte mogao programirati malo opušteniju krivulju okretaja ventova jer se do 55% - 60% ventovi ne čuju maltene u standardnom kućištu. Kod mene se zavrte do nekih 66% i zadržavaju temperaturu do o

Moram priznat da rijetko kad moja prelazi 50% vrtnje a o 60% da ne govorim!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
volegradele kaže...
itomic009 kaže...

dimenzija. Sam hladnjak je ok i zadovoljavajuće je tih. Mada mislim da je Gigabyte mogao programirati malo opušteniju krivulju okretaja ventova jer se do 55% - 60% ventovi ne čuju maltene u standardnom kućištu. Kod mene se zavrte do nekih 66% i zadržavaju temperaturu do o

Moram priznat da rijetko kad moja prelazi 50% vrtnje a o 60% da ne govorim!!

obican wf3 ima nesto agresivnije rpm-ove naspram g1 koliko sam shvatio!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Gtx 9xx Club

Vjerovatno,ali meni su i temperature posve zadovoljavajuće,65-68C!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam smanjio na minimum sve ventove na kućištu kada sam to malo sinoć testirao čisto da čujem samo grafu. Dakle i ventilaciju kućišta sam smanjio. Sad, trebam vidjet malo u gamingu kako će bit s ventovima kućišta u normalnom gaming modu (znači neki srednji režim gdje se čuju lagano ali nenametljivo) jer pretpostavljam da će onda bolja "disat" i grafa i da će manje dić okretaje. Sve u svemu dobro je. Uostalom, mogu sam ručno stavit na 55% ili 60% i neće se grafa pregrijat a neću je ni čuti. Recimo kod bivše MSI R9 280X su mi se ventovi u sličnim okolnostima vrtili na bitno manje okretaja ali su to skroz različiti tipovi samih ventova pa se ne može direktno uspoređivati.

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav ljudi, dal je gtx 950 dovoljna da se igra npr THE DIVISION, WITCHER 3, BATTLEFIELD 4, BATTLEFRONT itd, na ultra sve postavke 50-60 fps. Imam 17inch 1080x720p monitor

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ak imas neki noviji quad core + ta hd reza, bez problema!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

pozdrav, koliko se uopće isplati dati 300 kn više za gtx 960 u odnosu na gtx 950? po raznim youtube i nekim forumima razlika u fps-ima je do 5-6 fps. il postoji neka druga veća razlika među njima? hvala na pomoći :D

origin id: guzda2 steam id: guzda22 rockstarclub: guzda22
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

kolko se isplati je isključivo do tebe...meni 6+ fps vrijedi 300 kuna al to sam samo ja!neke bitnije razlike u karticama nema,identične preformanse nemaju a niti cjene pa biraj.

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
guzda22 kaže...

pozdrav, koliko se uopće isplati dati 300 kn više za gtx 960 u odnosu na gtx 950? po raznim youtube i nekim forumima razlika u fps-ima je do 5-6 fps. il postoji neka druga veća razlika među njima? hvala na pomoći :D

ako ćeš uzimati u obzir obje grafe u verzijama od 2gb vrama ne isplati se, jer igrati se na 60 ili 66 fps-a je nebitno i razliku će bilo tko vidjeti samo ako ima upaljen fraps

kad 950 postane slaba za neke postavke na normalnom fps-u isto tako će biti i 960 preslaba, jer je razlika između njih premala

no razlika je ako ćeš uzimati 960 sa 4gb vrama, jer bi tu mogao imati prednosti

teško da će 960 imati snage koristiti svih 4gb, ovisi vjerojatno i od igre do igre, no ponekad će zatrebati 2,5gb ili 3gb i onda ćeš s ovom verzijom od 2gb imati stuttering, a s ovom od 4gb nećeš

no i tih 4gb na 960 opet košta koju stotku više, pa ti vidi

13 godina
protjeran
guzda22 kaže...

isplati se, jer neces igrati na ultra detaljima

http://www.anandtech.com/bench/product/1666?vs=1656

, pa ce ti razlika u fps-ima biti drasticno veca! tako da ces s 960 imati poprilicno vise lufta igrati se s dsr/vsr-om i vecim detaljima!lp

13 godina
guzda22 kaže...

pozdrav, koliko se uopće isplati dati 300 kn više za gtx 960 u odnosu.....

To su grafe slicnih performansi i istog segmenta, tj. buđet gaming. Kod njih je sweet spot zasad dobar ali moze brzo postati nedovoljan ako porastu apetiti za detaljima ili frejmovima.

Kad smo kod upgradea grafickih, zahtjevi igara i ne/optimizacija dovoljno brzo zahtjevaju vise i vise tako da je uvik bolje uzeti jacu ako dovoljno: gejmas, cijenis hw i imas kuna.

Posljednje, mislim da usporedba 950 i 960, zahtjeva relativnu kritiku jer nije mala razlika 5-6-7 frejmova na razini koji one ispucavaju. To bi bilo nebitno da je njihov avg fps bitno visi, kao kod high end grafi.

edit: kolege me prestigle. Sad imas materijala za odluku. Pa kreni u shopping! 

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 21:45 (metallic).
12 godina
Stjepanj kaže...
guzda22 kaže...

isplati se, jer neces igrati na ultra detaljima

http://www.anandtech.com/bench/product/1666?vs=1656

, pa ce ti razlika u fps-ima biti drasticno veca! tako da ces s 960 imati poprilicno vise lufta igrati se s dsr/vsr-om i vecim detaljima!lp

bez ljutnje stjepko, ali to je bedastoća za ljude koji se igraju, a ne gledaju bencheve i u svaki fps

po tom tvom linku - igra li se crysis na 34fps ili 40fps, bf4 na 74fps ili 85fps, a gta5 na 53fps ili 60fps je sasvim svejedno

pa neće spuštat grafiku na low da bi igrao gta5 na 150 fps-a, nego će je igrat na 50-60 sa high/very high postavkama (bubam) i tu mu je razlika od 5fps nebitna

pa da ide i na 150fps u nekoj igri dodatnih 15 je opet nebitno

kad mu 950 za koju godinu i na medium ili low detaljima počne zapinjati na 30fps i ta 960 će postići "čitavih" 3 fps-a više, tako da je baš bezveze tu lomiti koplja

13 godina
Gtx 9xx Club

Ako je pitao za razliku izmedju te 2 grafe, znaci da moze bez problema jednu ili drugu uzeti. Ako je kao vecina nas ovdje, grist ce se kasnije 100% ako odabere slabiju.

Pa nismo valjda spali na to da od 2 grafe preporucujemo slabiju. Veselimo se novom i jacem hardveru svojih kolega.

Kako samo mi IT forum, poticemo napredak i preporucujemo uvik bolje!!!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

10fps-a (average)u bf4 je puno, a 6fps-a u crysisu 3 jos vise

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

joj fala svima na savjetim i malo boljem uvidom u stvari..ja sam sebi zacrto dat nekih 200€ za grafu..jer naravno uvijek može više i onda to ide do unedogled hehe
za prosječnog gejmera da igra ide i da se vrti na barem 40-ak fps mi je dovoljno..nikad nisam patio za prejake detalje..ak ide više super..ak ne smanjim i igram i uživam.. a za ove kasnije igre kaj bu dolazilo izdržat će nova grafa neko vrijeme da se može lagodno igrat
komp je neki best buy budget gaming i jako dobro me služi i još mu fali malo jača grafa za šlag na kraju 

mislim da ću msi gtx950 gaming uzet il pričekat vikend pa ak padne dobar zicer tiket onda gtx960 sa 4g il neki loto pa mjenjamo cijeli komp 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 0:32 (guzda22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koliko često kupuješ grafu? Ako je svake godine, idi s najjeftinijom 950. Ako je svake dvije-tri kupi radije 960 zbog 4GB memorije. 

16 godina
Gtx 9xx Club

Nedavno naletio lutajuci bespucima interneta da postoji GTX 960 OEM verzija sa 3 GB GDDR5 odnosno It features 1280 shading units, 80 texture mapping units and 48 ROPs. NVIDIA has placed 3,072 MB GDDR5 memory on the card, which are connected using a 192-bit memory interface naspram obicne  It features 1024 shading units, 64 texture mapping units and 32 ROPs. NVIDIA has placed 2,048 MB GDDR5 memory on the card, which are connected using a 128-bit memory interface.

Taman bi dosla u cjenovno podrucje R9 380X i mozda cak vodila kao i jel perfomansama 

Mogli su samo tu navedenu imenovati GTX 960 Ti i mislim da bi se isto prodavala jer je preveliki gap izmedu GTX 960 - GTX 970 i lijepo bi sjela tu kao i R9 380-380X-390.

https://www.techpowerup.com/gpudb/2782/geforce-gtx-960-oem

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Tonči kaže...

Koliko često kupuješ grafu? Ako je svake godine, idi s najjeftinijom 950. Ako je svake dvije-tri kupi radije 960 zbog 4GB memorije. 

mislim da ste me nagovorili za bolju..ovu sad imam već 3 godine..bolje da uložim za bolju pa sam miran neko vrijeme

16 godina

Naravno. Ako ti nije problem nešto više izdvojiti, sigurno je bolje ići na jače. GTX 960 je kao nekakav minimum za FHD gaming pri visokim postavkama (kombinacija High, Very High i Ultra određene grafičke stavke) uz dobar fps (recimo 40-60 ovisno o tim postavkama).

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

imam viska gtx 980[referentna], pa ak netkome treba slobodno pm(ima sve u oglasima)!

inace probao sam vent na 100%

i grafa se nezamjetno jace cuje naspram ostalih nereferentnih gtx970, za svaku pohvalu!

klok ide najvise do 1512mhz! cisto solidno za referentni model!

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 23:04 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Izzy kaže...

Naravno. Ako ti nije problem nešto više izdvojiti, sigurno je bolje ići na jače. GTX 960 je kao nekakav minimum za FHD gaming pri visokim postavkama (kombinacija High, Very High i Ultra određene grafičke stavke) uz dobar fps (recimo 40-60 ovisno o tim postavkama).

ma više je bolje u ovom slučaju, samo je pitanje koliko se isplati dati novaca za tu razliku

sa 750ti na 950 je primjerice fina razlika od 30+ posto, ali sa 950 na 960 je razlika minimalna i isplati se jedino radi 2gb vs 4gb rama

na tim istim postavkama i 950 će raditi s nekoliko fps-a manje, nije baš da je razlika dramatična

ja sam donedavno imao 550ti i primjerice witchera nemere pokrenut niti na sve low, jer fps se vrti od 25-28

kad mu dođe u budućnosti igra koja će mu tako zaklat 950, niti 960 sa 28-30 fps mu neće značiti ništa

ako može dodat tu razliku - 960 s 4gb je way to go, no ako kuburi s lovom, nije ni 950 baš tri ranga ispod i razliku će teško vidjeti bez frapsa

16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Izzy kaže...

ma više je bolje u ovom slučaju, samo je pitanje koliko se isplati dati novaca za tu razliku

sa 750ti na 950 je primjerice fina razlika od 30+ posto, ali sa 950 na 960 je razlika minimalna i isplati se jedino radi 2gb vs 4gb rama

na tim istim postavkama i 950 će raditi s nekoliko fps-a manje, nije baš da je razlika dramatična

ja sam donedavno imao 550ti i primjerice witchera nemere pokrenut niti na sve low, jer fps se vrti od 25-28

kad mu dođe u budućnosti igra koja će mu tako zaklat 950, niti 960 sa 28-30 fps mu neće značiti ništa

ako može dodat tu razliku - 960 s 4gb je way to go, no ako kuburi s lovom, nije ni 950 baš tri ranga ispod i razliku će teško vidjeti bez frapsa

Ako ce vec uzimati GTX 960, onda moram priznat da je tu bolja opcija R9 380. Graficka je jaca u svakom pogledu. Kada gledam bilo koji test, uvijek prednjaci. Ako ti nije bitan brand, definitivno je bolja opcija po omjeru cijene i performansi.

16 godina
Ako ćemo tako gledat, ako ćemo tako gledat... Onda najbolje uzet ovu 980 od stjepanja ili još bolje uzet 980ti pa eto miran je određeno vrijeme.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Evo na uzoru starih tema/clubova od Gtx-ica idemo dalje s GTX 9xx serijom{#}

Vecina ovdje vas zna da nam uskoro stize nova serija, koliko znam dva modela gtx 980 i gtx970, tocnije nasljednici odlicnih gtx 780 i dosta popularne u nas gtx770!

evo par stranica di mozete procitati par zadnjih informacija i specifikacija koga zanima o doticnom maxwell cipu i sta sve on donosi!

http://wccftech.com/geforce-gtx-980-specifications-2048/

http://videocardz.com/52339/nvidia-geforce-gtx-980-has-2048-cuda-cores

Osobno sam preskocio gtx 7xx modele, iako sam ih par komada cisto isprobao tako da se jako veselim novom uradku iz nvidie!{#}

Ono zanimljivo sto novi cip donosi su znacajan porast perfomansi, ogroman pad u TDP-u i fenomenalan oc potencijal ( barem ako je suditi po gtx750/gtx750ti cipovima)

Eto ovdje pisite sve o doticnom maxwell gtx cipu koji samo sto nije izasao!

LP{#}

Stjepanj, sta je bilo sa tvojom zlaticom 970 - jel otišla brzo

Kad se igra završi i kralj i pješak idu u istu kutiju ...
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

otisle drugi dan obje! jos ostala jedna 980! cekam polaris ili pascala

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 20:47 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
bik kaže...
Ako ćemo tako gledat, ako ćemo tako gledat... Onda najbolje uzet ovu 980 od stjepanja ili još bolje uzet 980ti pa eto miran je određeno vrijeme.

Pa R9 380 je u cjenovnom rangu GTX 960 za razliku od usporedbe koju si ti predlozio.

10 godina
Gtx 9xx Club

ma dosad sam ima radeon grafe..pa nekak želim malo promjenit..vraćam se korijenima i prvom kompu i nvidia tnt2 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Trebala bi mi pomoc posto ne zelim otvarati novu temu imam jedan problem pa me zanima jel moguce da je do drivera ili je ipak neceg drugog.Ovako o cemu se radi imam laptop asus intel i3 4030u u kombinaciji sa gt 840M 2GB imam zadnje drivere instalirane.Znaci kad gledam film i koristim gt 840m ovo mi se dogadja na slici kao slika se urezuje na vrhu iz nekih razloga.Medjutim kad koristim intelovu grafiku ne dogadja se nista sve je uredu.Znam da sam promasio temu ali vjerujem da je ova najposjecenija od svih i vjerujem u brzi odgovor

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Meni se ne cini urezano. Glavno da se problemi ne dogadjaju kada je 840M zbilja potrebna. U gledanju videja, surfanju je isti efekt koristio zasebnu ili integriranu graficku, samo sto ces sa integriranom imati dosta dulju autonomiju baterije (TDP 15W vs 30W).

15 godina

Ma vidi se to bas da je urezano mozda je malo slika losa sto sam slikao a sto se tice toga znam kako koja se ponasa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice