Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 962.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Almin94 kaže...
sudy_freak kaže...

Dobrodošao 

Moje dvije sovulje pozdravljaju. Dodan stražnji vent NF-S12B redux-700 za max. airflow 

Koji sex od konfe, vrh

Hvala kolega 

volegradele kaže...
sudy_freak kaže...
volegradele kaže...

Let the games begin!

Dobrodošao 

Moje dvije sovulje pozdravljaju. Dodan stražnji vent NF-S12B redux-700 za max. airflow 

Uffff,vrhić hebeni!!

Jesi odvrtio par benchmarkova s njima,kao se SLI ponaša u igrama??

Uvjek mi je SLi bio napet ali uvjek fali love za drugu pa se proda ,nadoda i kupi nova serija!!

Za sad samo Heaven i evo rezultata (sve stock).U igrama što igram, atm BF4 - 60 FPS-a lockano u svim uvjetima, naravno sve Ultra uz 50+/-% GPU util.
Čekam sad ovogodišnje igre da isprobam FC Primal, Rise of Tomb Raider, Division Beta sve Ultra 55-60 FPS-a u onoj fazi igre.
Temp do 68-70°C. Nečujne.

Istini za volju, Strix ventovi su dosta bučniji na jednakim RPM-ovima od primjerice MSI TwinFrozr IV koji sam imao na 760/770.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 22:51 (sudy_freak).
12 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Temp do 68-70°C. Nečujne.

Istini za volju, Strix ventovi su dosta bučniji na jednakim RPM-ovima od primjerice MSI TwinFrozr IV koji sam imao na 760/770.

Kolega, mislim da je vrijeme da uzmeš neki 144hz monitor sada, ili 1440p, ili oboje - 1440p 144hz :)

Sli 970 se neće pretjerano znojit na 1080p, i na 60hz. Mislim da solo 970ka rastura sve u 1080p. A dvi su idealne za 144hz. 1440p je malo zeznutije, pogotovo na 144hz. No i na toj rezi i refresh rejtu bi 970ke radile vrhunski posao, ali to je i najskuplja opcija.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Ako ima podršku za SLI, dvije 970 dobro rade na 1440@144 za dosta igara.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ako ima podršku za SLI, dvije 970 dobro rade na 1440@144 za dosta igara.

Istina, to sam i rekao. Nekad će morat radit kompromise, no na takvoj rezi i za +100fpsa, bez zadrške bi rezao detalje kao hairworks, txaa, msaa, i slične "žderače" resursi. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina
neaktivan

Uvjek mi je SLi bio napet ali uvjek fali love za drugu pa se proda ,nadoda i kupi nova serija!!

Na 1080p dvije 970 -ke su overkill.I mene je dosta puta povuklo napravit crosfire ili sli.Onda razmislim trebam jaći proc,monitor s većom rezom i želja odmah splasne 

13 godina
Gtx 9xx Club

ljudi i dalje trose novce na SLI ? - ima ga manje od 1% gamerske populacije sto znaci da vecinu developera zaboli za SLI

za svaku novu igru moras cekati SLI profil da bi ti scaling bio koliko toliko dobar i da ne bi imao nekih vecih bugova 

EPIC uopce ni ne planira SLI support za UE4 lol (engine koji ce se sad koristiti u hrpetini igara)

https://answers.unrealengine.com/questions/21746/does-the-ue4-engine-support-sli.html

"Out of the box, if you wish to use all the features of UE4, you should forgo SLI.

The most common form of SLI is know as AFR (Alternate Frame Rendering) where each GPU handles a different frame. [ This is what we did with Samaritan on UE3 - 3 GPU's each handling a different frame ].

The deferred rendering techniques used by UE4 rely on data from the previous frame to render the current frame and as a result are not SLI friendly. You could investigate which features are needed for SLI and potentially avoid them, however since that is not a usecase we have here at Epic, i'm not sure how well it will work as we keep extending UE4 with new functionality."

vecina se samo zali kako je to vise drama namjestiti da radi kako spada (a i kad radi, radi na nekoliko igara bez ikakvih problema) nego sto se igras normalno kao sa single GPU

npr nvidia od izlaska gsynca jos nije fixala gysnc+DSR+SLI kombinaciju 

jel nije pametnija kupovina GTX980Ti?

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

zato za cf nema toliko problema a bolje scalira radi pci kontrolera ;-)

vidjet cemo sto nv link donosi :-)

p.s moj cf rad scale 80-100% na 4k kod strarijih i novih naslova amd se trudi 

iz mj.u mj :-)

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

zato za cf nema toliko problema a bolje scalira radi pci kontrolera ;-)

vidjet cemo sto nv link donosi :-)

p.s moj cf rad scale 80-100% na 4k kod strarijih i novih naslova amd se trudi 

iz mj.u mj :-)

Sve sta se iz onog posta odnosi na SLI odnosi se i na CF..

13 godina
Gtx 9xx Club

nabavis SLI i onda prije pokretanja svake igre moras surfati i traziti podrzava li ta igra SLI, tj ima li SLI profil

ako ne, koji je workaround (osim cekanja da nvidia izbaci SLI profil u iducoj verziji drivera)

ako da, radi li sve bez problema 

s obzirom da jedna GTX970 dodje 3000kn x2 = 6000kn

cijena jedne GTX980 TI = 6000kn i dobijes uz to vise VRAMA i imas performanse na razini 970 SLI

http://www.pcgamer.com/nvidia-geforce-gtx-980-ti-review/

"If you’re thinking SLI/CF will win by a landslide, it depends on what game and settings you’re running. On average, 970 SLI is only 5-10 percent faster than the 980 Ti, but depending on the game it may be as much as 20 percent faster...or 15 percent slower. For such a small overall gain in performance, we’d take the 980 Ti. The added VRAM will likely prove more beneficial with time, with several newer releases already using more than 4GB VRAM at maximum quality and high resolutions, and it leaves the door open to 980 Ti SLI in the future. And single card solutions are almost always better—some games simply don't offer good SLI/CrossFire support, especially with launch drivers."

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kolega fanu, ne znam koliko iskustva sa sil-em imaš, no prema ovome što govoriš ne bih rekao da imaš previše, bez uvrede. Ne znam kad sam imao neki veći problem sa sliem na nekoj aaa igrici. Zadnje čega se sjećam jesu artefakti na FC4 pri SMAA opciji uključenoj. Skaliranje jako dobro, grafe na 99%. Tako je redom na svakoj AAA igrici u zadnje vrijeme. Pokušavam se sjetit gdje sam i kad imao problem, jednostavno ne mogu. BF4, Crysis 2,3, FC 3,4, witcher 3.... Daj mi reci neki dobar naslov koji ne podržava sli?

Rijetko sam morao pretjerano vremena trošiti na rješavanje nekog sli problema. Sli je danas rekao bih jako dobar i isplativa kupnja onome koji treba sirove snage za neki 144hz setup. Nije isto kupit još jednu 970ku i stavit je u sli i imat 980ti performanse, ako ne i jače... nego prodat 970ku, pa kupit 980ti... Šta ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 12:05 (eywa33).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Iskreno, iako su u 99% slučajeva moja mišljenja u konfliktu s onima koje ima Fanu, tih malih 1% je u ovom slučaju prevladalo te se slaže s njime. Također bi radije (da imam već jednu) prodao 970 za 2000kn i platio dodatnih 3-4 tisuće za jednu 980Ti umjesto dodatnih 3000kn za još jednu 970 za SLI.

Naravno, trošak će na kraju biti veći za tisuću kuna (otprilike) - no mislim da je to puno bolje rješenje i za sadašnjost i za budućnost naspram guranja SLI-ja 970-tki

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...

Kolega fanu, ne znam koliko iskustva sa sil-em imaš, no prema ovome što govoriš ne bih rekao da imaš previše, bez uvrede. Ne znam kad sam imao neki veći problem sa sliem na nekoj aaa igrici. Zadnje čega se sjećam jesu artefakti na FC4 pri SMAA opciji uključenoj. Skaliranje jako dobro, grafe na 99%. Tako je redom na svakoj AAA igrici u zadnje vrijeme. Pokušavam se sjetit gdje sam i kad imao problem, jednostavno ne mogu. BF4, Crysis 2,3, FC 3,4, witcher 3.... Daj mi reci neki dobar naslov koji ne podržava sli?

Rijetko sam morao pretjerano vremena trošiti na rješavanje nekog sli problema. Sli je danas rekao bih jako dobar i isplativa kupnja onome koji treba sirove snage za neki 144hz setup. Nije isto kupit još jednu 970ku i stavit je u sli i imat 980ti performanse, ako ne i jače... nego prodat 970ku, pa kupit 980ti... Šta ne?

ne znas kad si imao veci problem sa SLIem? ni ne kazem da ima vecih problema (osim skaliranja), vec upravo to, hrpetina sitnica na koje trebas obracati paznju

skaliranje je jako dobro? grafe na 99%? da li je to norma ili izuzetak?  

kazes da je tako redom na svakoj AAA igrici u zadnje vrijeme? bio sam ti dao primjer UE4 koji ne podrzava SLI 

novije igre koje imaju problema sa SLIem:

Rise of the tomb raider, xcom2, witcher 3, GTAV, battlefront, rainbow six siege

svaka od navedenih igara je imala problema sa SLIem prilikom izlaska (neke i dalje imaju, a nekima su patchevi sjebali SLI support, tipa rainbow six) - u biti ti ne mozes znati hoce li ti SLI raditi bez problema na nekoj igri koja bi trebala izaci osim ako to developer eksplicitno ne navede

kombinacija SLI+DSR+G-SYNC ne radi od pocetka vremena - nvidiu zaboli kita ocito lol

https://www.rockpapershotgun.com/2015/02/26/sli-good-or-bad/

"Then there are the image-quality issues. Multi-GPU can throw up funky things like see-through walls that aren’t supposed to be see-through, flashing textures and micro-stuttering. Yes, on both a per-game and global basis this stuff gets addressed over time, in patches or in drivers. But then new games or drivers or GPU architectures come out and stuff is broken again for a bit.

Without fail, every time I’ve reviewed a multi-GPU solution I have some kind of problem running games. In that sense, I probably have a better overview of the wider realities than someone else who has an SLI or Crossfire rig and finds it runs pretty sweet nearly all the time."

za SLI trebas uzeti skuplju maticnu i bolje napajanje (i nesto jaci procesor) - vec u startu veci trosak 

zatim placas 2 kartice koje nude iste performanse za cijenu jedne kartice (s kojom ne moras cekati na SLI profile)

ne vidim zasto bih u startu isao u veci trosak i samo gubio zivce trazeci rijesenja za odredjene igre (ili cekajuci da nvidia izbaci sli profil te se nadati da developer igre nece sjebati nesto naknadnim patchem) kad isto/bolje iskustvo igranja mogu imati sa jednom karticom i to s nizim troskom

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 13:12 (Fanu).
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Razumijem tvoju poantu. Sli nije bogznasto ucinkovit u odnosu na single jace rjesenje, no nije ni lose kako tvrdis. Daleko od toga. Witcher spominjes, a tako sam lijepo uzivao igrajuci ga.

Da, 99% zauzece na svakoj dobro isprogramiranoj igri. Tu mislim na recimo crysis, bf, bioshock, tomb raider stariji, fc 3 i 4. I redovito druga kartica daje oko 80-90% vise fpsa kad su obje zakucane. Kad dodjem doma budem par ssova napravio cisto kao demonstraciju. 

Ne zagovaram ja slijepo sli, dapace rado bi jednu 980ku umjesto ove dvi, ali rec da su mi dvi 770ke dale muke i pojele zivce, kao sto sugeriras, daleko od toga. Jednostavno not true. Uzivam u sliu ko malo dijete na tuti od prvog dana, i tesko cu se odvojit od njega kad budem uzimao stogod novije. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

moja poanta i dalje stoji

nema smisla kupovati dvije graficke - omjer ulozenog i dobivenog nije u rangu jedne kartice

osim ako ne pricamo o tome da vec imas Titan (ili GTX980 Ti) i oces uzeti jos jedan jer nema trenutno jace graficke od te..

btw kad spominjes tomb raider:

"Just a heads up for anyone who playing the Tomb raider game with an SLI setup
This game only seems to use the full power of both GPU's in SLI when you have the Exclusive fullscreen option clicked.. (uses upto the full power of your GPU 99%/99%)

SLI/CF doesn't work in windowed mode and only works in full screen."

i onda se javila nvidia:

"Nvidia - We hope to have SLi support implemented very soon on Tomb Raider as well as a general performance fix available"

znaci po izlasku je odmah bilo problema i moras cekati da se to sortira ili igrati s odredjenim ogranicenjima

bit cu impresioniran kad SLI bude radio bez problema na vecini AAA igara odmah po izlasku a ne da cekas na razno razne fixeve

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 15:36 (Fanu).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

To baš i nije točno Fanu. Dvije 970 su brže od jedne TitanX/980Ti, a koštaju otprilike kao jedna 980Ti. SLI nije uopće tako problematičan jer radi u većini igara sasvim dobro.

12 godina
odjavljen
Fanu kaže...

moja poanta i dalje stoji

nema smisla kupovati dvije graficke - omjer ulozenog i dobivenog nije u rangu jedne kartice

... 

bit cu impresioniran kad SLI bude radio bez problema na vecini AAA igara odmah po izlasku a ne da cekas na razno razne fixeve

Ne, tvoja poanta jednostavno ne stoji (u nekim segmentima). Tvrdoglav si, vjerojatno nailaziš na komentare tatinih sinčića koji pi**de na najmanju sitnicu u igrama, a vjerojatno ne znaju instalirat driver koji je izašao za igru o kojoj govore. 

Evo da ti pomognem. Nisam razmaženi sinčić, niti nabrijan, i imam sli već dvi godine. U te dvi godine nisam niti jedan put - da ponovim; niti jedan put - imao problema sa sliem da bi mi zadavao glavobolje i živcirao me. Nabrojat ću neke igre koje su radile jednostavno savršeno, onako kako bi trebale, na sli-u.

Thief, BF3 i 4, Crysis 2 i 3, Far cry 3 i 4, Watchdogs, Gta 4 i 5, Witcher 3, Dragon age 2 i Inq, Bioshock, Metro 2033 i LL, Tomb raider prošli, par CoDova ne pratim nomenklaturu već neko vrijeme... Ne znam, vjerojatno sam izostavio masu još, no poanta priče je da sve navedene igre nisu imale problema sa sliem kad sam ih igrao. Tako da tvoja zadnja rečenica nema smisla. AAA naslovi IMAJU podršku za sli, prije nego igra izađe, driver izađe koji daje podršku za nadolazeću igru. To za UE4 neam pojma, čisto sumnjam da neće imat podršku. 

Evo jedan ne toliko indikativan test, no daje sliku kako je pod nazovimo idealnim prilikama kad su grafe zakucane na max usage-a. Razlika jedne 770ke i dvije u sli-u. Ja bih rekao SOLIDNO!

Ne znam koliko će se vidjeti kad se uploada... No BF4 daje 90% u ovoj situaciji; 98 na 188. Crysis nešto manje, no sa 56 na 96 meni je dovoljno :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 18:36 (eywa33).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

970 SLI:, 2K, 3,5K, 4K, 5K i 6K bez ikakvih problema, par modernih igara:

Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
Gtx 9xx Club
Pozdrav svima,

Imam jedan problem vezano uz igranje s GTX 970 OC.
Naime grafička je stara tjedan i pol,i kada igram igre poput Rise Of The Tomb Raider i Metal Gear Solid 5 imam ''stuttering'' odnosno igra se zablokira.
Kod Tomb Raidera me ne čudi jer je igra dosta loše optimizirana,ali Metal Gear je naprotiv odlično optimiziran.
Metal Gear ide na najvišim postavkama konstantnih 60 FPS-a (iako sam spustio sve na low isto se događa)ali svakih 10-20 sekundi igra se zablokira na sekundu pa čak i do 7 sekundi.
Temperatura je max. 66°.
Driveri su nVidia 361.82
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Jurassic Park kaže...
Pozdrav svima,

Naime grafička je stara tjedan i pol,i kada igram igre poput Rise Of The Tomb Raider i Metal Gear Solid 5 imam ''stuttering'' odnosno igra se zablokira.
Kod Tomb Raidera me ne čudi jer je igra dosta loše optimizirana,ali Metal Gear je naprotiv odlično optimiziran.
Metal Gear ide na najvišim postavkama konstantnih 60 FPS-a (iako sam spustio sve na low isto se događa)ali svakih 10-20 sekundi igra se zablokira na sekundu pa čak i do 7 sekundi.
Temperatura je max. 66°.
Driveri su nVidia 361.82

Stutter je često vezan za memoriju i učitavanje/spremanje u RAM ili HDD kroz pagefile. Ne znam imaš li ssd, ako da onda stavi pagefile na njega, i naravno probaj strpat te igre šta igraš na ssd. 

No ovo što govoriš mi ne smrdi na standardni stutter, pogotovo ako traje do 7sekundi. Prije bi rekao driver problem.

13 godina
eywa33 kaže...
Jurassic Park kaže...
Pozdrav svima,

Temperatura je max. 66°.
Driveri su nVidia 361.82

Stutter je često vezan za memoriju i učitavanje/spremanje u RAM ili HDD kroz pagefile. Ne znam imaš li ssd, ako da onda stavi pagefile na njega, i naravno probaj strpat te igre šta igraš na ssd. 

No ovo što govoriš mi ne smrdi na standardni stutter, pogotovo ako traje do 7sekundi. Prije bi rekao driver problem.

Hvala na savjetu.

Nemam SSD.

Da,i meni ne izgleda na klasični stutter,ma da mi zna biti na 0.5-1 sekunde,ali mi se također zna zamrznuti na tih cca.7 sekundi.

Čudno mi je što se zvuk i dalje čuje i sve je normalno,samo što se slika ne miče.

Što se tiče drivera,imaš li koji savjet koji da stavim,jer imam auto-update preko GeForce Experiencea?

EDIT:istu igru igram na laptopu i ne trza ni malo,a slabiji je od desktopa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 19:29 (Jurassic Park).
12 godina
odjavljen
Jurassic Park kaže...

Hvala na savjetu.

Nemam SSD.

Da,i meni ne izgleda na klasični stutter,ma da mi zna biti na 0.5-1 sekunde,ali mi se također zna zamrznuti na tih cca.7 sekundi.

Čudno mi je što se zvuk i dalje čuje i sve je normalno,samo što se slika ne miče.

Što se tiče drivera,imaš li koji savjet koji da stavim,jer imam auto-update preko GeForce Experiencea?

Jesi radio ikakav OC? Na procesoru ili grafi? No prvenstveno mislim na CPU. Ako jesi onda može bit da je nestabilan OC. Jednom mi se slično dogodilo kad sam stavio preslabu voltažu na veći OC, zvuk se malo čuje a slika freezana. 

Ako jesi ocao, smanji OC i/ili daj voltaže malo. Ako ne, probaj drugi driver, nađi ovaj predzadnji. Pogasi nevažne procese na startupu, i vidi radi li ti možda Shadowplay problem. Ako je uključen izgasi pa vidi.

13 godina
eywa33 kaže...
Jurassic Park kaže...

Hvala na savjetu.

Nemam SSD.

Jesi radio ikakav OC? Na procesoru ili grafi? No prvenstveno mislim na CPU. Ako jesi onda može bit da je nestabilan OC. Jednom mi se slično dogodilo kad sam stavio preslabu voltažu na veći OC, zvuk se malo čuje a slika freezana. 

Ako jesi ocao, smanji OC i/ili daj voltaže malo. Ako ne, probaj drugi driver, nađi ovaj predzadnji. Pogasi nevažne procese na startupu, i vidi radi li ti možda Shadowplay problem. Ako je uključen izgasi pa vidi.

Nisam ništa OC-ao.

Instalirao sam taj predzadnji driver i nije pomoglo,Shadowplay nije uključen,ali kada sam instalirao Razer Cortex i napravio ''boost'' imam jako male lagove koji traju svega sekundu ali su puno,puno rijeđi nego prije,tako da je sad igrivo.

Jedino što me muči,a što nisam rekao je to da kada sam prije par dana imao ''bivše'' drivere koje sam sad zamijenio te također nisam imao Razer Cortex i sve je radilo savršeno.

Samo se odjednom počelo frezzati,i sad me brine što ako se ponovo počne?

PS

puno hvala na pomoći.

14 godina
Gtx 9xx Club

Jesi pratio zauzeće procesora i RAMA??

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
volegradele kaže...

Zauzeće RAM-a je max. 86% a procesora (cpu1) 88%

13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...
volegradele kaže...

zauzece u smislu da ostavis u pozadini task manager i kad ti sve stane pogledaj dali je i cpu ili ram stao...takoder i s gpu-z to napravis..LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 22:33 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...
Jurassic Park kaže...
volegradele kaže...

zauzece u smislu da ostavis u pozadini task manager i kad ti sve stane pogledaj dali je i cpu ili ram stao...takoder i s gpu-z to napravis..LP

Aaaa,sorry ja sam gledao preko MSI Afterburnera.

Problem je što kada se zamrzne slika i ja stisnem esc+ctrl treba vremena da izađe iz igre i da onda vidim zauzeće.

Međutim sad sam uspio jedva izaći i CPU usage mi je skočio sa 70% na 100% i RAM s 73% na 100% ali opet,to je s MSI afterburnera,jer dok ja izađem iz igre što traje dobrih 7-10 sekundi to prođe,tako da mi  jedino Afterburner bilježi zauzeće.

Nadam se da ovo imalo pomaže.

14 godina
Gtx 9xx Club

Da ne citiram puno pojedinačnih postova, a za sve koji su sa zanimanjem komentirali moj setup i davali kojekakve komentare, bilo glupe, bilo savjete - svima jednako hvala.

Prvo za kolege eywa33 i Tonči hvala na savjetima, jasno da je 1080p mala, gotovo smiješna rezolucija. Idući veći upgrade je svakako veća rezolucija, definitivno.
1440p i voila. Al' o tom - po tom. Odgovor potražite pod *.

Fanu hvala na cijenjenim komentarima, no imaš ljude kojima je SLI ljepša/bolja/seksija/zadovoljavajućija (koji je komparativ od "zadovoljavajuća" haha? Više zadovoljavajuća?) kombinacija nego single kartica.
Priče o skaliranju u 99% igara koje sam igrao u zadnje vrijeme (doduše, broj igara nije pozamašan) fino podržavaju. Što me briga što neki Indie naslov XYZQW ne podržava SLI? Neću igrati svakako.
Ostatak odgovora i ti potraži pod *.

* Okolnosti pod kojima su SLI Sovulje dobivene nije predmet vaše polemike.
Da sam kupovao sam, bi li to kupio? - možda i bi. Oduvijek su mi se sviđale SLI konfiguracije bez daljnjega.
No kako sam rekao, grafičke kartice su dobivene iz određenih razloga (što uopće ovdje nije predmet rasprave), a "poklonjenom konju se ne gleda u zube." Zar ne?
Pogotovo kad su to ovakva dva seksa od kartica. 

Al' hvala svejedno na svim komentarima i mišljenjima.
Drago mi je da je moja slika potaknula konstruktivnu raspravu i stranicu komentara.

Eto, toliko od mene.
Živjeli.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Da ne bude da je sve idealno: SLI i CFX često imaju problema, ne rade uvijek idealno i češće nisu idealno skalirane (ubrzanje je uvijek ispod 95%). No, vrijedi puno onda kad rade. :)

Kao i odabir same kartice, bira se prema potrebama. Netko će uzeti AMD, netko Nvidiu, netko SLI dvije jeftinije kartice, netko SLI dvije najbrže... ali ovisi o igrama koje igramo. Što se podrške tiče, uvijek će biti nastojanja da SLI proradi, to je za blockbuster naslove dužnost onoga tko piše drivere.

Indie igre su danas bolje od mnogih AAA igara, šteta je ne igrati ih zbog SLI-a, ali i mnoge indie igre mogu raditi na SLI-u. Suprotno mišljenjima, to mogu i one na UE4 (onaj tekst je pogrešno interpretiran ovdje).

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Indie igre su danas bolje od mnogih AAA igara, šteta je ne igrati ih zbog SLI-a, ali i mnoge indie igre mogu raditi na SLI-u. Suprotno mišljenjima, to mogu i one na UE4 (onaj tekst je pogrešno interpretiran ovdje).

Pa indie-i u pravilu nisu zahtjevni tako da je podrska za sli nebitna. Sta se kvalitete tice, uvijek su bolji od svih AAA naslova. Isto ko ozbiljna kinematografija i hollywood...

12 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Pa indie-i u pravilu nisu zahtjevni tako da je podrska za sli nebitna. Sta se kvalitete tice, uvijek su bolji od svih AAA naslova. Isto ko ozbiljna kinematografija i hollywood...

Djelomično se slažem. Što točno podrazumijevaš pod "kvalitetom"? Kad gledaš redom sve veće AAA naslove, na svakom ima puno sadržaja kojem se kao krajnji korisnik mogu divit, odn. cijenit ga jel?! Primjerice s dizajnerske perspektive. Evo nešto malo igram FC4 u zadnje vrijeme i kad gledaš na priču, likove, ideje, tipografiju u igri, povijest priče, mjesta... Mislim ima puno toga na što korisnik more reć "wau". E sad, kad gledaš u cjelini takav naslov, onda moš štošta negativnog staviti na ploču. No ovako, malo skrupuloznijom analizom se može pronaći nečiji doprinos i genijalnost pojedinaca koji su sudjelovali u kreiranju igre. To što je ubisoft dno dna kao firma, to je potpuno drugi par opanaka. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice