Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Fanu kaže...

lol, ako ces tako gledati onda nikad neces biti zadovoljan i morat ces cekati bar 10g da bi igrao danasnje igre na FULL detaljima sa 32CSAA

u medjuvremenu cu ja igrati BF4 u 60+FPSa na 2560x1440 sa 2xAA (4xMFAA) i ultra detaljima 

idiotski je uopce zahtjevati maximalne kolicine svih detalja s obzirom da je vecina igara neoptimizirana za takvo sta i uvijek ce biti frame dropova i ostalih stvari ako se pretjera

Nije nego je idiotski da svi zivi pisu da imaju lock a ocito nemaju pojma sta to znaci.

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Vi koji igrate na bijesnim rezolucijama na bijesnim monitorima, jeli se isplati zrtvovati detalje za vecu rezoluciju?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uvjek je bolje veća rezolucija nego detalji, odnosno idealno je nativna rezolucija monitora.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Citao sam da GTX 970 moze tjerati GTA V na ultra postavkama na 4K sa 40-tak FPS-a ako se u potpunosti iskljuci svaki oblik anti-aliasinga, koji ti ni nije prijeko potreban na toj rezi. Sad ti procijeni, meni osobno 4K izgleda jizz as fuk i da imam par tisucica viska uzeo bih si jedan 4K monitor ili TV.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 14:33 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Citao sam da GTX 970 moze tjerati GTA V na ultra postavkama na 4K sa 40-tak FPS-a ako se u potpunosti iskljuci svaki oblik anti-aliasinga, koji ti ni nije prijeko potreban na toj rezi. Sad ti procijeni, meni osobno 4K izgleda jizz as fuk i da imam par tisucica viska uzeo bih si jedan 4K monitor ili TV.

Mozda moze ako se ne diraju oni distance slideri. Na FullHD ide na Ultra bez problema i sa sliderima na max.

15 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Mozda moze ako se ne diraju oni distance slideri. Na FullHD ide na Ultra bez problema i sa sliderima na max.

Ne sjecam se koji, al jedan od tih slidera stvara teski cpu bottleneck, meni sa 60 locka-a pocne padat na 40ak fps (pada i gpu usage u tim trenutcima). 

16 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Vi koji igrate na bijesnim rezolucijama na bijesnim monitorima, jeli se isplati zrtvovati detalje za vecu rezoluciju?

Ovisi o igri, češće ne, nego da. Važnije je pitanje isplati li se žrtvovati nešto za framerate i tu kažem 100% - da. Uvijek ću žrtvovati sve dok god nemam prosjek 60 FPS.

17 godina

ja ti igram 4k/30 lock aa off tako da isplati se ali imam tv ne monitor, da je brutalan upscale i sa 1080p tj nema pretjerane raz native 4k. zahvaljujuci

telki pa fino izgleda 1080/60p lock a da sam na monitoru nebi bio te srece

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa ovisi. Recimo, Diabla 3 igram na max detaljima na 5K. Jako je lijepo iskustvo jer igra izgleda k'o rukom crtani poster, a ne hrpa neidealnih poligona. :)

E sad. Bez AA da se igrati na 5K svašta, recimo BF4 na low detaljima, iako njega igram na Swiftu jer mi je 120 FPS u ULMB predobra kombinacija. Za to opet trebam medium detalje. Iduće godine Pascal Titan ili 1080Ti trebao bi imati ~40-50% bolje performanse, što je super i svakako nije overkill niti za 1440. :)

Malo offtopic. Koliko si zadovoljan Swiftom? TN panel ne smeta?

U slucaju da si ne uzmem 980 Ti cu si neki monitor pa kad vec kazes da imas taj da mi kazes iz prve ruke :)

12 godina
neaktivan

neznam koliko vas prati ali "uskoro" bi se na trzistu trebao pojaviti novi asusov IPS verzija swifta PG279Q, sve điđe kao i u swift ali je IPS panel. ostaje samo vidjeti da li su se opametili sto se tice quality controla posto sam se nacitao enormne kolicine jadanja o kvaliteti tako skupog monitora. ali dok ne probas neznas.

sto se tice 970ke i SLi-janja iste , nemam nista protiv , svako kupuje sukladno dostupnim novcima, za SLi vam je potrebno dobro napajanje , solidna maticna , dovoljno CPU lanenova za to upregnut na iskoristiv način, o problemima sa scale-anjem i broju igara koje nemaju podrsku za SLi necu niti pisati jer je vec materija vise puta prozvakana.

zato je po meni, 980TI koliko toliko logican ali skuplji izbor, to sto je sada overkill na 1080p neznaci da nece imati problema sljedece godine sa novim naslovima i to na 1440p monitoru koji planiram kupiti samo toliko novaca ni HNB nema kada bi krenuo kupovati samo takve fine stvari :D

takoder FYI nekima dopi*di kupiti jeftinije pa imati neke osrednje performanse pa za godinu-dvije opet nesto osrednje nabaviti i tako u zacarani krug, ima ljudi koji to razumiji i onih koji ne razumiju.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Fanu kaže...
Tonči kaže...

Griješiš, ne može se svaka igra igrati na maksimalnim detaljima 1080 sa samo jednom 970. Osim toga, imamo i DSR/VSR i sl. Zašto mnogima smeta na što drugi troše svoj novac? Nije da mene pitaju da im posudim...

npr? ja jos nisam naisao ni na jednu koju ne mogu igrati na full detaljima

jedino witcher 3 kad upalim hairworks, FPS je izmedju 40-60 ali to je vise do retardirane nvidie i njihovih gameworks sranja koja nikad ne rade kako treba na trenutnoj generaciji njihovih grafickih, vec moras cekati iducu, tj puno jaci hardver..

Witcher 3, Crysis 3, AC: BF, AC: U i druge. Gameworks nije sranje retardirane Nvidije, nego su u pravilu napredni i zahtjevni efekti koji su takvi na svakom hardveru. Ne proizvode se te stvari da bi radile na svemu i na medium razini, to su dugoročna rješenja, a kartice dolaze i odlaze. Još najbolje da se kreira tehnologije za tekuću godinu. Nitko te ne prisiljava na uključivanje efekata koje tvoj hardver ne podnosi, no uvijek će se naći netko s više kartica, high-endom i za godinu, dvije i pet kada će taj efekt moći biti uključen i na kartici od sto eura.

GamerX9 kaže...
Tonči kaže...

Griješiš, ne može se svaka igra igrati na maksimalnim detaljima 1080 sa samo jednom 970. Osim toga, imamo i DSR/VSR i sl. Zašto mnogima smeta na što drugi troše svoj novac? Nije da mene pitaju da im posudim...

Al je on naveo Diablo III, CoH 2 i jos neke koje su stare po par godina, a ni onda nisu bile neki vrhunac "zahtjevnosti" za grafu. Al da, sa 390 mogu lockat svaki novi naslov na 60 FPS sa nekim bijesnim anti-aliasingima uz tu i tamo dropove do 40, kad bi bila kakva zahtjevnija scena, npr. puno trave/raslinja i slicno. Zato smatram da se i sa 970 moze komotno lockat na 60 bilo koji naslov.

CoH 2 je relativno zahtjevna igra, ali da, morao bi raditi dobro. Diablo 3 radi u preko 300 FPS na TitanuX... :D

Lockanje 60 baš i nije istina za većinu igara. Prosječno 60 da, ali "lock" odnosno da je minimum također 60 - ne.

Neznam koliko vas igra CoH 2 , ja imam skoro 1000 sati u igri i mogu vam reci da kad udari njesra u ventilator , cak i 980TI se krene malo znojiti, posebno u 4v4 kad di god kliknes misem na ekranu eksplozije, leteci udovi, tenkovi pretvoreni u prvomajski rostilj , avioni koje AA porusi itd, istina starija je igra ali i danas zna pomuciti noviji hardver.

svakako mozete lockati na 60 FPS , svejedno kod zahtjevnijih dijelova igre sa masom poligona i textura cete imati FPS drop...sve ovisi do optimizacije u igri.

11 godina
VOST3 kaže...

neznam koliko vas prati ali "uskoro" bi se na trzistu trebao pojaviti novi asusov IPS verzija swifta PG279Q, sve điđe kao i u swift ali je IPS panel. ostaje samo vidjeti da li su se opametili sto se tice quality controla posto sam se nacitao enormne kolicine jadanja o kvaliteti tako skupog monitora. ali dok ne probas neznas.

je opametili su se ovaj će dok dojde u hrv.dućane koštat cca 800 eurića pa ti vidi quality...

The Time is always righT
12 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
VOST3 kaže...

je opametili su se ovaj će dok dojde u hrv.dućane koštat cca 800 eurića pa ti vidi quality...

cijena je takva jer ima taj GSYNC modul unutra, inace bi cijena bila barem 100injak eura manja.

dok dode u Rvacke trgovine ja cu postati pradjed , sjecam se kad je najavljen Swift pa mu je trebalo 6-7 mjeseci otkad sam vidio da se prodaje na amazon.co.uk.

stvarno mi nije jasno koji se vrazju mater svi drzite hrv. shopova, em je ponuda banana , o cijenama nebi ni pocinjao, sad su se cijene polako krenule uskladivati sa onima vani jer su izgleda maheri uvidjeli da gube podosta love, postarina sve jeftinije, daleko veci izbor robe , nema prevelikog j*bavanja sa garancijama, pokrenes RMA i posaljes pokvarenu stvar nazad.

mozda netko voli otici do trgovine pa pogledati prije kupnje ali na kraju krajeva dodes na isto.

15 godina
neaktivan

stvarno mi nije jasno koji se vrazju mater svi drzite hrv. shopova, em je ponuda banana , o cijenama nebi ni pocinjao, sad su se cijene polako krenule uskladivati sa onima vani jer su izgleda maheri uvidjeli da gube podosta love, postarina sve jeftinije, daleko veci izbor robe , nema prevelikog j*bavanja sa garancijama, pokrenes RMA i posaljes pokvarenu stvar nazad.

mozda netko voli otici do trgovine pa pogledati prije kupnje ali na kraju krajeva dodes na isto.

Zato jer većina ljudi placa na beskamatne rate , koje mogu dobiti jedino kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 6:09 (Djozaa).
16 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

Zato jer većina ljudi placa na beskamatne rate , koje mogu dobiti jedino kod nas.

Realno to je jedini način da si običan puk priušti malo zadovoljštine... U mom slučaju nije samo beskamatno na rate već sam se utrpao u potrošački kredit na 2 godine za rog swifta 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Sudeci po ostalim komponenta rekao bi blize na 30 godina

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
xG4M3 kaže...

Malo offtopic. Koliko si zadovoljan Swiftom? TN panel ne smeta?

U slucaju da si ne uzmem 980 Ti cu si neki monitor pa kad vec kazes da imas taj da mi kazes iz prve ruke :)

Imao sam dva Swiftwa, prvi nije radio, a ovaj iz 2015. je super. TN kao TN, ali bolje. Naime, boje na ovom panelu su super za TN (odlične), horizontalni kutevi su dobri, ali vertikalni su smeće. Tamni tekst na svijetloj pozadini i užas je. No, ja imam 3 monitora trenutno tako da mi je Swift side-monitor i za igre. U igrama ne vidiš nikakvu razliku u odnosu na IPS. Monitor je jako brz i dobar. 

Djozaa kaže...

Hmm, nije istina. Recimo američki AMEX nudi POT uslugu koja je i bolja od rata. 

12 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

Na krajnjem iznosu će ti opet biti veća  cifra nego da si plaćao gotovinom,dosta je samo baciti oko na 2 iznosa di pored svakog piše: gotovina ili kartice (amex,maestro,master...) Zapravo beskamantno neznaci da nema ostalih caka i nameta i to da samo kod nas mozes placati na rate je takav bull da je to strasno, sve zavisi kakve račune u bankama imate i šta sve možete izvesti sa vašim karticama, savjetujem da svakako provjerite prije pisanja samo da se nesto pise...

14 godina
VOST3 kaže...
Djozaa kaže...

Na krajnjem iznosu će ti opet biti veća  cifra nego da si plaćao gotovinom,dosta je samo baciti oko na 2 iznosa di pored svakog piše: gotovina ili kartice (amex,maestro,master...) Zapravo beskamantno neznaci da nema ostalih caka i nameta i to da samo kod nas mozes placati na rate je takav bull da je to strasno, sve zavisi kakve račune u bankama imate i šta sve možete izvesti sa vašim karticama, savjetujem da svakako provjerite prije pisanja samo da se nesto pise...

Pa kad kupujes amexom na rate pise ti da gledas cijenu od kartica. Ali isto tako kad kupujes u HGspota i Linksa cijenu su iste. Tako da je na slipove bez povecanja cijene.

15 godina
neaktivan

Na krajnjem iznosu će ti opet biti veća  cifra nego da si plaćao gotovinom,dosta je samo baciti oko na 2 iznosa di pored svakog piše: gotovina ili kartice (amex,maestro,master...) Zapravo beskamantno neznaci da nema ostalih caka i nameta i to da samo kod nas mozes placati na rate je takav bull da je to strasno, sve zavisi kakve račune u bankama imate i šta sve možete izvesti sa vašim karticama, savjetujem da svakako provjerite prije pisanja samo da se nesto pise..

Recimo na ekupi , cjena je ista za rate ili keš i tamo cesto kupujem, samo treba cekat akcije ili da normaliziraju cjenu za traženu robu jer cesto imaju previsoke cifre .

I opet vraćamo se na početak, a to je da , se kupuje kod domaćih prodavača vecinom zbog otplate na rate. Tako da , ipak je provjereno prije pisanja.

Lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 0:17 (Djozaa).
17 godina
Gtx 9xx Club

ne treba zaboravit da ako kupujes izvana da ce se nesto novaca izgubit i na konverziji deviza. Npr ja sam na iznos od 5k kuna izgubio nekih 200kn, kartica mi je u CHF a kupovina u eurima tako da treba pripazit i na to. I nemojte dati da vam paypal racuna konverziju, meni je htio zaracunat za 1 euro = 7.9 kn...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Gtx 9xx Club

Nvidia ima neki event u LA. Slick od LinusTechTips je isa na event, koji je jos pod NDAom. Moguce da se 990 prikazuje. A mozda je i neki glupi shield nebitni uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Shield je sve samo ne nebitan. :)

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam GTX 760 i sad je već malo zastarjela i moram igrat većinu igara na medium i 30 FPS koji znaju past na 25-26, sto nije bas oku najugodnije pa me zanima kaj bi predložili, CPU i napajanje svakako neće bit problem, ali me zanima dal je bolje sad uzeti GTX 970 za 3300 i onda ugrade kad dođe Pascal sto bi moglo u ovo vrijeme iduće godine ili možda GTX 980 Ti pa s njome držati jedno 2-2.5 godina ili neka treća solucija? Volim imati stabilan FPS pa makar bio 30fps, ali svakako bi volio igre koje ce izaći ove godine igrati na, pa pri maksimalnim detaljima pri 60fps-a.

Hvala lijepa 

15 GTX 970 pa na Pascal
3 GTX 980 Ti pa 2-2.5 god
0 GTX 980
1 Treće rješenje, pa napišite
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 11:16 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ako ti sa gtx 760 fps pada na 25-26, onda neces imati ni blizu 60fps sa gtx 970 u istim situacijama.

Isto tako, 3300kn je debelo previse dati za gtx 970 u ovom trenutku. Polovne s garancijom nadjes za 2000-2500kn.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

AMD Fury i uz malo sreće otključaš FuryX :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa padne tako jer ja postavke naštimam da radi na graničnih 30fps-a pa lako padne u nekim scenama u odrađenim igricama, ali svakako uništi dojam i Frame time je onda lošiji pa s time i upravljanje likovima je teze 

14 godina
ansha kaže...

Ako ti sa gtx 760 fps pada na 25-26, onda neces imati ni blizu 60fps sa gtx 970 u istim situacijama.

Isto tako, 3300kn je debelo previse dati za gtx 970 u ovom trenutku. Polovne s garancijom nadjes za 2000-2500kn.

Pa ni ja ne znam zašto piše 3300kn kad ima novih za 2800 - 2900 kn.

10 godina
neaktivan

Stvarno ili me zezaš? Jer ima dosta igara sa nVidia Hairworks, pogotovo Witcher 3 pa zar onda kad se uključi teselacija pomoći drivera zar ne padne i onda kvaliteta teselacija vode?

zato jer kupujem MSI koje su se uvijek pokazale najbolje, ali ok cijena gaming edition je 3100 kn, ovo je bila 100 million edition sa backplateom

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 11:50 (JozoBozo121).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice