Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 966.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gtx 9xx Club

Mrzi me citirati, deal with it.

Ne znam jeste li primjetili ali sve vise i vise ljudi pocinje da korist vise od jednog monitora za gaming/rad.

3X1080p kad fino povezes i igras racing igre ili neke pucacine (ako si mozes priustiti ofkors) to je nesto fantasticno.

Dobro, recimo koristimo 2 monitora jedan 1440p za gaming drugi za windows/steam/fb chat sa frendovima ili jednostavno "dio igre" kao sto je recimo mapa prebacis na drugi monitor.

Standard i minimum je danas 1x1080p (generalno govoreci) moj prijatelj je uzeo 2x970 koristi 1440p glavni monitor i 1080p za windowse/steam, kad sam ga pitao sto, samo je odgovorio da hoce 60fps min plus drugi 1080p uvijek upaljen. Za takve stvari jedna grafa nije dosta.

Jel sta jasnije sad sta sam htio reci vas 2 sto hejtate 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
chaselol kaže...

Mrzi me citirati, deal with it.

Ne znam jeste li primjetili ali sve vise i vise ljudi pocinje da korist vise od jednog monitora za gaming/rad.

3X1080p kad fino povezes i igras racing igre ili neke pucacine (ako si mozes priustiti ofkors) to je nesto fantasticno.

Dobro, recimo koristimo 2 monitora jedan 1440p za gaming drugi za windows/steam/fb chat sa frendovima ili jednostavno "dio igre" kao sto je recimo mapa prebacis na drugi monitor.

Standard i minimum je danas 1x1080p (generalno govoreci) moj prijatelj je uzeo 2x970 koristi 1440p glavni monitor i 1080p za windowse/steam, kad sam ga pitao sto, samo je odgovorio da hoce 60fps min plus drugi 1080p uvijek upaljen. Za takve stvari jedna grafa nije dosta.

Jel sta jasnije sad sta sam htio reci vas 2 sto hejtate 

Standard je jedan monitor u 1080p rezoluciji ili 1440 rezoluciji za takve rezolucije je dovoljna jedna grafulja. Tako da si sam sebi odgovorio na pitanje zašto je multi gpu za entuzijaste, ljude koji se žele igrati na 4K rezoluciji ili imaju više od jednog monitora, a njih globalno i nema tako puno.

13 godina
Gtx 9xx Club

Sve bi to bilo super da nam 4k monitori bukvalno ne kucaju na vrata a vec se mogu naci modeli za 350 EUR tako da sva prica da je 4k gaming neka dalja buducnost pada u vodu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 8:24 (chaselol).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Postoji nekoliko bitnih stvari tu:

- 295X2 je mnogo brža, s DX12 će biti još bolja,

- AMD-ov CFX je mnogo bolji od SLI-ja trenutno, pogotovo 295X2 i frame timeovi

- Sve bitne igre podržavaju CFX, a kad nisu to dođe brzo i moguće je sam napraviti profil i stvar gotovo uvijek radi (barem je nekad bilo, nisam neko vrijeme imao CF)

- Cijena kartice u odnosu na mnogo veće performanse od 980Ti je fenomenalna. Dvije 980Ti su brže, ali koliko koštaju? :)

- 980Ti neće padati cijena, dapače u SAD-u košta $650, u Europi je Nvidia odlučila istu tu osnovnu cijenu staviti na $750. Obje cijene su dump već i ovako da bi maksimalno omeli Fury kartice, tako da pad cijena nema šanse.

Na 4K je razlika veća, ali bit će veća i kod novijih igara na nižim rezolucijama. Tu Nvidia nema pravi odgovor sve do Pascala 2016. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Sve to stoji ali kod multi gpu rješenja performanse su relativna stvar nekada i 100% ovise o skaliranju igre, bilo kroz driver update i update same igre. Rijetko koja igra a pogotovo što je većina AAA igara danas Gameworks  koristi CF nativno tako da je to čekanje Godota, recimo za FC4 su 3 mjeseca ljudi čekali CF podršku. Ja bi radije malo slabiju karticu za iste novce, koja je single GPU i koja će raditi kako treba uvijek. Za potrošnju neću ništa ni reć jer je to par kn mjesečno razlike i po meni u high endu nije razlog za kupnju ili ne.

16 godina
odjavljen
BoobZ kaže...

Rijetko koja igra a pogotovo što je većina AAA igara danas Gameworks  koristi CF nativno tako da je to čekanje Godota, recimo za FC4 su 3 mjeseca ljudi čekali CF podršku.

To nije točno. Najprije, korištenje GW-a ne isključuje korištenje CF-a niti bilo koje AMD tehnologije, niti usporava prihvaćanje. CF profil se možda čekao 3 mjeseca (ako?), ali to je i dalje dočekano i nije čekanje Godota s obzirom da se Godot nikad ne pojavi. :) Ponekad se jednako dugo čeka na SLI profile... to je nažalost tako s dual solucijama.

BoobZ kaže...

Za potrošnju neću ništa ni reć jer je to par kn mjesečno razlike i po meni u high endu nije razlog za kupnju ili ne.

To je točno.

BoobZ kaže...

Ja bi radije malo slabiju karticu za iste novce, koja je single GPU i koja će raditi kako treba uvijek.

To je osobna preferencija i više ovisi o igrama koje igraš. Ako igraš popularne AAA igre one uglavnom rade.

:)

13 godina

To je osobna preferencija i više ovisi o igrama koje igraš. Ako igraš popularne AAA igre one uglavnom rade.

Upravo se sve svodi na ovo. Bilo CF ili SLI ja sam uvijek za single GPU rješenje. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 10:59 (BoobZ).
16 godina
odjavljen

Morma priznati da je i meni draže tako, no u većini slučajeva dual gpu je sasvim ok.

12 godina
BoobZ kaže...

Upravo se sve svodi na ovo. Bilo CF ili SLI ja sam uvijek za single GPU rješenje. :)

Meni je AMD u zadnjih 5-6 mjeseci kvalitetno demonstrirao da ponekad multi rijesenja mogu dobit ogromnu prednost naspram single.Skoro svaki driver su donosili nekakvu CF podrsku a single gpu nula bodova osim u par iteracija drivera.

12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Izostavili ste nešto što je danas polako sve veći trend - monitori od 120/144hz. Danas bez nekog prosječnog sli/cf sustava nema smisla ići na te monitore jer, ruku na srce, igre se napucavaju efektima i raznim eye candijem da jedna grafa, makar high end, ne može izgurat stabilno na 100+ fps. 

Tako da - da, single gpu znači i manje sekirancije i stabilnost etc... Ali u nekim situacijama koje postaju sve uobičajnije (monitori višeg refresh rejta, multi monitor setupi te na kraju veće reze) single gpu je jednostavno - pušiona.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 14:09 (eywa33).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Da, totalno su uobičajeni monitori od 120/144 Hz. Svaki drugi gamer ih ima.

13 godina
MEGATAMA kaže...
BoobZ kaže...

Meni je AMD u zadnjih 5-6 mjeseci kvalitetno demonstrirao da ponekad multi rijesenja mogu dobit ogromnu prednost naspram single.Skoro svaki driver su donosili nekakvu CF podrsku a single gpu nula bodova osim u par iteracija drivera.

Eo recimo pogledaj odnos 290x i 295x2, pa normalno da će sa 295x2 skočit performanse kad drugi gpu uopće ne radi, a ako iz singla izvuku još koji fps i AMD i Nvidia to je to...Nemožeš to tako gledat  

http://www.guru3d.com/articles_pages/the_witcher_3_graphics_performance_review,5.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 15:07 (BoobZ).
16 godina
odjavljen
BoobZ kaže...
MEGATAMA kaže...
BoobZ kaže...

Eo recimo pogledaj odnos 290x i 295x2, pa normalno da će sa 295x2 skočit performanse kad drugi gpu uopće ne radi, a ako iz singla izvuku još koji fps i AMD i Nvidia to je to...Nemožeš to tako gledat  

http://www.guru3d.com/articles_pages/the_witcher_3_graphics_performance_review,5.html

To je stari benchmark. CFX uredno radi već skoro dva tjedna.

13 godina

Htjedoh MEGATAMI reći da je porast performansi za 295x2 sada golem kada cf radi i nemože mjerit dobitak fps-ova za jedan gpu ili za dva kada skaliranje nije radilo a sada radi...

13 godina
protjeran
Dobro ima li itko na forumu 295x2? Jer to kad se kloka perfomanse exponencijalno rastu;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Gtx 9xx Club

mislim da ga je imao cele303  ,ali nije aktivan vec duze vrijeme 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

mislim da ga je imao cele303  ,ali nije aktivan vec duze vrijeme 

Što taj nije imao.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
Gtx 9xx Club

dobro pitanje 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

dobro pitanje 

I Jurky i Microman su se isto nakupovali hardwera.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ja mogu zatražiti jedan 295X2 pa javiti par testova.. doduše tek za 7-8 dana.

Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kad ćeš malo Xeon phi istestirat,malo cinebencha,primea itd.

15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
4mal kaže...

dobro pitanje 

I Jurky i Microman su se isto nakupovali hardwera.

Zna li iko sta je sada sa Microman-om?

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kad porastem zelim biti Tonči!

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
12 godina
drakula789 kaže...
Tonči kaže...

Kad porastem zelim biti Tonči!

ma to je p... dim, da je pravi nabavio bi je jučer i isprobao, a ne tamo za tjedan dana 

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Sve bi to bilo super da nam 4k monitori bukvalno ne kucaju na vrata a vec se mogu naci modeli za 350 EUR tako da sva prica da je 4k gaming neka dalja buducnost pada u vodu 

Upravo tako kuca nam na vrata, taman kada postane mainstream za otprilike dve godine, na tržištu će biti single kartica uz pristojnu cijenu koje će gurat tu rezoluciju.

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Za one koji se mogu kontrolirati uvjek je bolje uloziti u jaci cpu jer je daleko dugotrajniji naspram gpu-a, pogotovo ta prokleta i7, cijena mu s godinama neopada drasticno naspram nekog high-end gpu-a di se cijena doslovno prepolovi, cak i vise! A da negovorim da taj isti gpu nakon cca 3g-5g nasljednici pregaze...no i7 i dalje recimo rula:)!lp

tocno to recimo ekipa sa ovim procom http://ark.intel.com/products/52214 aka i7 2600K i dalje moze gurati GTX 980 Ti bez problema jel tako i jos se dobro OC proc. a proc ima 4 godine 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

di je tonci? kaj je bolestan? tisina i čemer vladaju temom dajte jos malo o karticama za šeike shvatite da su te kartice dosadne, kupis jednu i miran si 5godina ziva dosada jel tako? treba kupovati cesce i jeftinije da mozemo svi razglabati ne...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

di je tonci? kaj je bolestan? tisina i čemer vladaju temom dajte jos malo o karticama za šeike shvatite da su te kartice dosadne, kupis jednu i miran si 5godina ziva dosada jel tako? treba kupovati cesce i jeftinije da mozemo svi razglabati ne...LP

Otisa je po r9 295x2 

Kad smo vec kod x2,zamislite 395x2 :O

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
11 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Kad smo vec kod x2,zamislite 395x2 :O

Zamisljam da ti treba jedan Krško na vrhu Himalaje da to radi kako treba 

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ev malo kartica za seike hehe.

da pomenem opet sve grafike su na stockbrzini i na air hladjenju.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice