Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 966.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

Nismo se razumjeli onda. Što vi želite reći? Da AMD ima 400% boost na performansama zbog Mantle/DX12 API-ja, koji ne treba Nvidiji? Dobro, recimo da je to tako, ali što to znači? Ako mislite reći da će jednak boost performansi AMD imati u igrama, sumnjam, odnosno, uvjeren sam da neće.

Ne, time samo pokušavamo reći da AMD grafe očito zahtjevaju puno jači CPU nego Nvidia. Kak bi se reklo, nisu im baš driveri sofisticirani.

Oba će kampa imati velike koristi od DX12, no AMD grafe će definitivno imat više koristi nego Nvidia grafe (barem one koje nisu uparene s nekim 16 jezgrenim i7) jer kako sada stvari stoje, u kombinaciji DX11 s CPU bound igrom poput BF4, AMD je upola slabiji.

Svjedočio sam tome i svojim očima, kad sam navodno u BF4 s i5 3570k @ 4.2GHz bottleneckao HD7850 čak 50% na nekim mjestima (Hainan Resort, gledat iz hotela u bilo kojem pravcu)..

H

D

7

8

5

0

!

S GTX 760 bottlenecka nigdje.

17 godina
Gtx 9xx Club

po ovom lagano ocana 980ti je kao 295x2 stock za manji tdp i nesto visu cijenu isssss 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

po ovom lagano ocana 980ti je kao 295x2 stock za manji tdp i nesto visu cijenu isssss 

kartica je odlična, još da je dočekat Fury pa uzet nešto novo :)

16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Ni blizu, šta ti je... 295X2 je mnogo, mnogo brža kartica.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
4mal kaže...

Netocno, na stocku r295X2 je brza 28% od 980 ti (i to na 4k), clockanjem taj gap se smanjuje na nekih 10%, znaci veoma blizu, a mnogo manje trosi, i manje se grije.

Ako je tebi "mnogo mnogo" 10% - 15% onda je to druga prica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 19:34 (Leopard_st).
14 godina
Gtx 9xx Club

Koliko vremena treba čekati nereferentne modele 980ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Trebale bi biti spremni u augustu, najdalje u septembru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 19:46 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Leopard_st kaže...
Tiby kaže...

Treba li bi biti spremni u augustu, najdalje u septembru.

otkud si to izvukao?

Nvidia je uvijek bila brza po tom pitanju(2 tjedna,tri,katkad i tjedan dana)

To što se sad nvidia hvali 2 SM cluster 200GM rezanim čipom ne znači da nije poslala specifikacije proizvođačima.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 19:47 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Upravu si, ide to ranije, vjerovatno do kraja mjeseca, my bad.

Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Ikarus01 kaže...

Nvidia je uvijek bila brza po tom pitanju(2 tjedna,tri,katkad i tjedan dana)

To što se sad nvidia hvali 2 SM cluster 200GM rezanim čipom ne znači da nije poslala specifikacije proizvođačima.

Da bar...

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Upravu si, ide to ranije, vjerovatno do kraja mjeseca, my bad.

Sad sam malo kopao i izgleda da je linus na computexu vidio Gigabyetovu verziju

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina

tonci ne bulazni...295x2 je zvijer ali je dualka naspram single od nv-a ...sve ti je jasno...naravno chekamo fiji xt 8gb hbm za usporedbu!

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

tonci ne bulazni...295x2 je zvijer ali je dualka naspram single od nv-a ...sve ti je jasno...naravno chekamo fiji xt 8gb hbm za usporedbu!

Taj film nazalost necemo gledati ove godine, hbm gen 1 je limitiran na 4gb.

17 godina
Gtx 9xx Club

sta! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

sta! 

Da nazalost tako je, mnogi siteovi pa cak i sam amd je potvrdio ovu spekulaciju koja kruzi netom odavno, ovo je jos jedan u nizu udaraca za amd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 20:33 (Leopard_st).
17 godina
Gtx 9xx Club

a nista onda msi gaming 6g 980ti sli oc do kuda idu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 20:37 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

Netocno, na stocku r295X2 je brza 28% od 980 ti (i to na 4k), clockanjem taj gap se smanjuje na nekih 10%, znaci veoma blizu, a mnogo manje trosi, i manje se grije.

Razlika je OGROMNA u korist 295X2:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_Ti/12.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_Ti/16.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_Ti/24.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_Ti/23.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980_Ti/22.html

To što su dva čipa ne znači puno. DX12 igre će još više voljeti ovakve kartice.

Inače, da, 4GB HBM-a, ali navodno im je kompresija odlična i driver također (Fury X).

12 godina
Leopard_st kaže...
4mal kaže...

sta! 

Da nazalost tako je, mnogi siteovi pa cak i sam amd je potvrdio ovu spekulaciju koja kruzi netom odavno, ovo je jos jedan u nizu udaraca za amd.

rekao sam ja već da će se stvari izbistriti tek 2016. s arctic islands i pascalom, sa hbm 2.0 i kod crvenih i kod zelenih, nižim proizvodnim procesom, a sa svim tim se predviđa popriličan skok u perfomansama i kod jednih i kod drugih

17 godina

ali tu Ti nije kloknut!

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

A 295x2 se ne kloka?  + je još na vodi tako da temperature nisu problem te vjerovatno i tiša od te 980ti

14 godina
neaktivan
kenan.M kaže...
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

A 295x2 se ne kloka?  + je još na vodi tako da temperature nisu problem te vjerovatno i tiša od te 980ti

Jest gpu na vodi, a sta je sa vrm-ovima, prze i pale ko ludi, barem po tpu thermal camera testu, pcb ode preko 100C.

14 godina
Gtx 9xx Club
Slabo se OC-a 295x2. Osim toga, tih 20-ak% što je bolja (u idealno scenariju gdje nema CF boljki) po meni nije razlog da se uzima jer troši 2x više te je 980ti novija kartica sa nekim korisnim featuresima kkoju maxwell pruža
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
13 godina
Gtx 9xx Club

r9 295x2 je 4k "kartica"

gtx 980ti nije

jednostavno je tako, ako namjeravas 4k setup neces uzeti jednu 980ti sigurno, ici ces na dvije zar ne?
A za neke manje rez tipa 1440p ima dosta jeftinijih alternativa pocevsi od jedne 290/x ili 970?

I dalje je taj hibrid najbolji "solo" izbor za 4k 

Mada realno, buducnost je multi gpu samo sto nvidia jos uvijek ne planira nista po tom pitanju nego izbacuje svoje "titane" ....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina

po cemu je grafa koja daje 48 fps-a (bubam) jest za 4k, a ona koja daje 40 fps-a to nije
i to u situacijama najpovoljnijim za 295, kad cf radi savrseno, sto je vrlo rijetko

i nije dual gpu buducnost, buducnost su pascal i arctic islands koji ce vec za godinu dana brisati pod i sa 295 i sa 980ti, a kamo li geafe koje ce doci za 2 godine

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 0:07 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
lazicki88 kaže...
Tiby kaže...

Pa vec su "skoro" svi otkrili svoje nereferentne modele,evo i nekih...

vidim jednoj od nabrojanih 980Ti "šparanje" struje nije jaca strana...

kingpin kingpin
 ,

gainward ljepo zgleda u novoj crno-crvenoj kombinaciji

gainward gainward
(podsjeca na asusovu v2 ili matrix izvedbu),

i koji je ovo "k" od msi-a duo frozr 

msi duo msi duo
  nemrem nigdje naci prednju sliku:(?,

evo zasto je galaxi hof naj kartica

hof hof
 , 50+% pcb-a cini samo naponski dio!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 0:07 (Stjepanj).
13 godina
picajzla0707 kaže...

po cemu je grafa koja daje 48 fps-a (bubam) jest za 4k, a ona koja daje 40 fps-a to nije
i to u situacijama najpovoljnijim za 295, kad cf radi savrseno, sto je vrlo rijetko

i nije dual gpu buducnost, buducnost su pascal i arctic islands koji ce vec za godinu dana brisati pod i sa 295 i sa 980ti, a kamo li geafe koje ce doci za 2 godine

Sto je blize magicnoj cifri od 60 fpsa to je bolje, zar ne? :P

Uostalom r9 295x2 se vodi kao 4k kartica, jer setup od dva flagshipa je 4k setup u ovom slucaju!
A kako nije buducnost, tesko da ces ikad moci 4k raditi sa jednom grafom realno, mozda za nekih 10 godina, kad 4k zamjeni 1080p 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
za 4k su i 295 i 980ti jos uvijek relativno preslabe, no 980ti je svakako spremnija za 4k iz dva razloga
prvo je jer koristi 6gb rama za razliku od 4gb koliko koristi 295, a kad ce dx12 omoguciti koristenje 2x4 gb i koliko ce to biti efikasno jos se ne zna
drugo i jos vaznije je da 980 ima veci minimalni fps, odnosno ima manje padove i varijacije, sto i ne bi bilo toliko bitno da se radi o 120 fps-a
no kad 980ti varira od 40-45 fps-a onda je to igrivo i bez trzanja, a sto vrijedi 295-ici da ide max i do 50 kad svako malo ima padove ispod 30 i trza (bubam, ali otprlike je tu negdje)
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

r9 295x2 je 4k "kartica"

gtx 980ti nije

jednostavno je tako, ako namjeravas 4k setup neces uzeti jednu 980ti sigurno, ici ces na dvije zar ne?
A za neke manje rez tipa 1440p ima dosta jeftinijih alternativa pocevsi od jedne 290/x ili 970?

I dalje je taj hibrid najbolji "solo" izbor za 4k 

Mada realno, buducnost je multi gpu samo sto nvidia jos uvijek ne planira nista po tom pitanju nego izbacuje svoje "titane" ....

Neznam jesi li fanboy AMD-a ili trolaš, napisao si gomilu gluposti.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma zajebite vi ti verziju kad ce 980 bit spustena na 500$ i inda si mozda ju i uzmem..Nebu trebala but preko 4k.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice