Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gtx 9xx Club

kako 970gtx kaj nisi ubo 780?

13 godina
protjeran
Dvije muhe jednim udarcem:)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Kod mene gtx970 wf3@1500mhz@76stupnjeva! Fanovi na auto! Strava!:-)

Valjda se ventovi tako i čuju na 1,5GHz  Ja na TX-u za 1,5GHz ventove moram nabiti na 85% da kartica ne ide preko 85ºC. Doduše, grije ga i hrpa memorije i bitno veći čip. Uskoro EKWB ide pa će to na 1,6 i 40ºC :)

13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Valjda se ventovi tako i čuju na 1,5GHz  Ja na TX-u za 1,5GHz ventove moram nabiti na 85% da kartica ne ide preko 85ºC. Doduše, grije ga i hrpa memorije i bitno veći čip. Uskoro EKWB ide pa će to na 1,6 i 40ºC :)

ti imas "njesra" od grafe mislim ono ko daje deset iljada kuna za referentne modele( cak nisu znali kako da je nazovu pa napisali samo X) ja to nebi uzeo da mi je djabe dajes ono sva crna reciklirana plastika amd je bar ubacio malo crvene(da se ne kuzi kad se usije na 95°c:)! jel tako ekipo?

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

ti imas "njesra" od grafe mislim ono ko daje deset iljada kuna za referentne modele( cak nisu znali kako da je nazovu pa napisali samo X) ja to nebi uzeo da mi je djabe dajes ono sva crna reciklirana plastika amd je bar ubacio malo crvene(da se ne kuzi kad se usije na 95°c:)! jel tako ekipo?

Kod mene max 64°C na 1500MHz. 

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Crvena je prava boja, ona dodaje barem 10 FPS na sve.  

13 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...
Veceras idem do kraja:)

Obavezno se zaštiti ako je prvi put :D

Friday disi?

A mene si zajebavao...

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Oj ekipo,stigla mi je malena 

Stjepanje eto ti dokaza 

EVGA GTX 980 SC ACX2.0 EVGA GTX 980 SC ACX2.0
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 16:51 (lazicki88).
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
lazicki88 kaže...

Oj ekipo,stigla mi je malena 

Stjepanje eto ti dokaza 

Ajme pa ti nikako da shvatiš, fali ti papir sa tvojim bug username-om, pravim imenom i prezimenom, datumom rođenja, današnjim novinama kako bi se vidio i datum te tetovaža bug-ove bubamare na ruci.

Tek onda će ti Stjepanj tvoj post uopće uzeti u obzir za razmatranje o autentičnosti.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 17:29 (Backdraft).
15 godina
protjeran
Backdraft kaže...
Ajme pa ti nikako da shvatiš, fali ti papir sa tvojim bug username-om, pravim imenom i prezimenom, datumom rođenja, današnjim novinama kako bi se vidio i datum te tetovaža bug-ove bubamare na ruci.

Tek onda će ti Stjepanj tvoj post uopće uzeti u obzir za razmatranje o autentičnosti.

Zaboravljas domovnicu, rodni list, jmbg i oib 

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Backdraft kaže...

Zaboravljas domovnicu, rodni list, jmbg i oib 

A potvrda o nekažnjavanju iz nadležnog suda!

Stjepanj je uzorit čovjek i stup džentlmenskog ponašanja.Ne može se vidjeti osobu njegovog statusa kako se vuče po gradu s lezilebovićima,džabalebarošima i sl.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

djeco dosta! iče lock teme pa cete se morati vratiti doma majci i zenama

sad nazad na temu da vidimo tko ima najnabrijaniju gtx970/980?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav, moze pomoc oko biranja GTX 970. Naime planiram kupiti 970, ali ne znam od kojeg proizvođaca....

Od ovuda za sada planiram uzeti(ili predlozite gdje ima jeftinije): http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=gtx+970

Find me here |||: Steam: LollyTheGoat // CROVitaly ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 21:21 (Skillzor70).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Skillzor70 kaže...

Pozdrav, moze pomoc oko biranja GTX 970. Naime planiram kupiti 970, ali ne znam od kojeg proizvođaca....

Od ovuda za sada planiram uzeti(ili predlozite gdje ima jeftinije): http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=gtx+970

http://www.amazon.de/ASUS-90YV07F0-M0NA00-GeForce-Grafikkarte-Speicher/dp/B00NFFAW50/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1429385494&sr=1-1&keywords=gtx+970

Za par evrica ;) ali je strix

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Skillzor70 kaže...

Dostavu plaćam 30+ eura bez obzira na cijenu narudžbe? Nema besplatne dostave kao u Alzashopu?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

MSI zbrka-panika!

Ja doista ne znam zašto MSI ima čak DEVET inačica grafičke kartice sa čipom GTX970

http://www.msi.com/product/vga/#?chipset=Geforce GTX 970&chipset_no=1195

Uz opskurna imena kartica i naše pametne web shopove koji lijepe svakojake slikice u opisu proizvoda, zajeb je zagarantiran!

Znači, gejming zajednico, GTX 970 verzija GAMING 4G isključivo je ono što valja?

Ili jednostavno uzeti jedan i jedinstveni STRIX?  :)

1 0 hvala 0
16 godina
MarioG kaže...
... Znači, gejming zajednico, GTX 970 verzija GAMING 4G isključivo je ono što valja?

Ili jednostavno uzeti jedan i jedinstveni STRIX?  :)

Skillzor70 kaže...

@MarioG, Skillzor70

Ja bih između Gigabyte, MSI i Asus, opet odabrao Asus :)

Gigabyte ima mrvicu glasniji ventilator (ali je load temp. zato niža i do 3-4 stupnja) i po defaultu se ne gasi ispod 60c kao MSI ili Asus. MSI ima problema s curenjem ulja iz ventilatora kod TwinFrozr modela, u rijetkim slučajevima ali se događa, te nema backplate (estetika više-manje, ali ga je lijepo vidjeti kod skupljih modela kartica). Kod Asusa nisam još uspio naći zamjerku :) mene služi savršeno, pa eto - topla preporuka (iako je mrvicu skuplji u startu).

Makar, mislim da nećete fulati koju god da uzmete :)

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 9:58 (mrsmith).
10 godina
neaktivan

Vlasnik MSI-jeve Gaming 4G.

MSI. Gigabyte, Asus, koju god da uzmeš, dobro je.

Ono što me najviše smeta na ovoj mojoj je to što nema backplate, znam da je to samo estetika, ali mislim da je MSI mogao na karticu od +3000kn stavit backplate.

12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Rekao sam nekoliko puta, al reći ću opet - najsigurnija opcija je otići na velike internet šopove Newegg, amazon, microcenter...i tamo pogledat što ljudi kažu o pojedinim modelima grafičkih, mislim da je to najbolja referenca. Zapravo, rekao bih da je to jedina pametna referenca, jer oslanjati se na recenzije ne bih nazvao pametnim potezom.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Tko god ima priliku neka odabere Gigabyte. MSI je lutrija jer imaju vec zadnjih ne znam kolko serija probleme s ventilatorima koje nikako da (potpuno) rijese - mene na zalost zahvatio problem pa sam malo salty :) 

Ali zamjenska funkcionira normalno i kartica je zvijer :)

A za STRIX su isto relativno oprečni komentari, jedinu Gigu svi univerzalno hvale.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Minneyar kaže...

Tko god ima priliku neka odabere Gigabyte. MSI je lutrija jer imaju vec zadnjih ne znam kolko serija probleme s ventilatorima koje nikako da (potpuno) rijese - mene na zalost zahvatio problem pa sam malo salty :) 

Ali zamjenska funkcionira normalno i kartica je zvijer :)

A za STRIX su isto relativno oprečni komentari, jedinu Gigu svi univerzalno hvale.

Evo taman nakon što sam napisao komentar rekao idem očistit giginu 770ku... MSI-evu sam očistio 2 puta do sad, gigina je novija pa sam ovo sad prvi put. Uglavnom, ako su novije serije zadržale način izrade kao 7xx serije - Gigabyte je definitivno superiorniji. 

MSIev TF4 se hvalio nekom antidust shemom sa ventovima (vrti se unatrag par sekundi pri paljenju da "očisti" prašinu)...Moš mislit, MSIeva mi je zadnji put bila pretrpana prašinom, puna puncata. Sad kad sam giginu rastavljao, gledam unutra, hladnjak je tako fino napravljen da je količina prašine bila minimalna. Mogao bi je uvalit kao "novu" - eto koliko je prašine bilo unutra. Još jedna stvar - termalni jastučići su prisutni i na memoriji i vrm-ovima. Dok MSI nema NITI JEDNOG, memorija i vrm su hlađeni - šta puhne puhne :)... 

Doduše, nisam imao problema ni sa jednom od tih kartica, niti što se tiče topline niti nekih drugih problema. Obje se podjednako dobro ocaju, al gigina je superiornija po pitanju izrade samog hladnjaka. Štoviše, TF4 je plastični, WF3 je metalni pa sami dojam na prvu ide u korist Gigi.

Sljedeća kartica ako izbor bude od ovih dviju firmi - moj će ići Gigi :) Nadam se da sam malo pomogao. Napominjem, govorim o 770 seriji.

PS ...temperature su otišle za solidnih 8C u idlu :) sad ću vidjeti kako diše na loadu Crysis3 ... Pasta MX4

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 17:14 (eywa33).
16 godina
Gtx 9xx Club

geforce experience encountered an error and must close

ima ko ovakav problem?

kad pokrenem geforce exp. javlja mi poruku,

jucer sam instalirao beta "gta drivere"

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
eywa33 kaže...
Još jedna stvar - termalni jastučići su prisutni i na memoriji i vrm-ovima. Dok MSI nema NITI JEDNOG, memorija i vrm su hlađeni - šta puhne puhne :)... 

Doduše, nisam imao problema ni sa jednom od tih kartica, niti što se tiče topline niti nekih drugih problema. Obje se podjednako dobro ocaju, al gigina je superiornija po pitanju izrade samog hladnjaka.

već sam jednom pokazao usporedbe o efikasnosti hladnjaka i rješenja hlađenja kompletne kartice, ne samo čipa

no nije na odmet ponoviti

guru3d je jedan od rijetkih koji detaljno mjeri temperaturu kartica na cijeloj površini i još to pregleda termalnom kamerom gdje se vidi razlika

na strixici temperature idu preko 80 stupnjeva

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_970_strix_review,9.html

na msi to ide još i više

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_970_gaming_review,9.html

dok na gigi gaming g1 temperatura nejde nigdje na kartici preko 65 stupnjeva

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,9.html

zaključak izvedite sami

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 22:21 (picajzla0707).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Temperatura nije nikakav problem. Problem je buka. Ako će kartica stabilno biti na 85°C, a nečujna, to je bolje nego da je na 20°C i da se čuje.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

@ picajzla0707

sry ali kakve veze cooler s gtx960 wf2 ima s gtx970 od msi i asusa, pa onda jos stavis i wf3 verziju koja jedina ima horizontalni sistem heat-pipova! ocigledno da nisi nikad imao 3x verziju ikakve kartice jer bi znao sta 3x venta rade naspram 2(razlika u tdp zna biti cak 2x veca)...jos da ne spominjem duzinu aluminijskog hladnjaka! ove termalne kamere su cisto "prezentacijski" da se vidi di kartica ispusta najvise topline(naravno da ce kroz pcb u tamo nekoj rupici isijavati najvise ako nema di drugdje), dobro dode no i dalje ostaje jedina prava vodilja maximalna radna temperatura pod 100% opterecenjem a to su:

Giga - 60°c (idle 29°c) razlika 31°c

Asus - 69°c (idle33°c) razlika 36°c asus-ica kad bi bila u idleu na 29 temp(najvjerojatnije zbog pre niskog rpm po obicaju)bi joj po ovome max temp bila manja za 5°c

Msi - 68°c (idle 29°c) razlika 39°c

da ne govorim kako su g1 verzije jedni od najboljih cipova(naravno sve top kartice imaju takve), naravno da ce doticni raditi i na nesto nizem naponu(provjereno),

stvar je jos u RPM-ovima na idleu di je kao sto vidis Asus kartica na najnizim okretajima cca 1300rpm, msi takoder dok se Giga vrti na cca 1800rpm... picajzla ponekad napises nesto ok, no kolega u tvojim postovima se vidi debeli nedostatak iskustva nemoj zamjeriti morao sam nadodati nesto!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 21:10 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

moja greška, nabrzinu sam postavio test od 960 - ne zamjeram ništa stjepko

što se termalnih kamera tiče, kako god okreneš giga ne pokazuje nigdje više od 65 stupnjeva, a ove se penju i 20 stupnjeva iznad 

kako se meni logično čini - iz razloga jer giga kvalitetnije prenosi temperaturu na hladnjak, dok kod drugih je to prenošenje na hladnjak lošije i onda pokazuju veće isijavanje temperature mimo hladnjaka

Tonči

meni je problem temperatura (jbga, svakom svoje valjda)

važna mi je i buka naravno, ako je razlika drastična, ali mislim da razlika u buci između tih grafi nije toliko velika

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Tonči

važna mi je i buka naravno, ako je razlika drastična, ali mislim da razlika u buci između tih grafi nije toliko velika

Možeš li mi reći zašto ti je problem temperatura? Tvoje kartice se koriste 15 godina?

12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

Tonči

Možeš li mi reći zašto ti je problem temperatura? Tvoje kartice se koriste 15 godina?

pa ovu trenutno koristim tri godine i vjerojatno ću je promijeniti ovo ljeto, problem je utoliko jer već sad dostiže 80 stupnjeva i preko, a po ljetu i više i to me živcira - problem je u lošem hladnjaku bez ijedne heat pipice

do prošle godine sam imao i kućište bez filtera, a u kući hrpa životinja i djece = prašine ko u priči, pa se problem povećavao već dva tjedna nakon čišćenja čim malo prašine uđe u nju

uglavnom, psihički sam postao alergičan na prašinu i temperaturu i želim novu grafu koja će se što manje grijati

13 godina
protjeran
Tvoje rijesenje stoji u integriranoj;)hehe ne prasi se a niti grije!
14 godina
neaktivan
ivanec kaže...

geforce experience encountered an error and must close

ima ko ovakav problem?

kad pokrenem geforce exp. javlja mi poruku,

jucer sam instalirao beta "gta drivere"

Također jučer, isti problem. Prije toga sve ok. Ima rješenja?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice