Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 962.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
itomic009 kaže...

A šta onda nasljeđuje GTX 970 ako ne GTX 770 ?? 970 SLI ne rastura ni pod razno Titan X. Zaboravljaš da ne rade na istom taktu i da GTX 970 ima doslovno nekoliko puta manje memorije. Performance to price ratio jest najbolja GTX 970. Čeka se GTX 960 Ti ali bojim se da ni to neće bit dobro jer će bit preskupa. Koštat će kod nas vjerojatno kao R9 290 a bit će sigurno sporija kad je R9 290 po performansama u rangu GTX 970. R300 od AMD-a bojim se da neće napravit puno osim ako ne smanje cijenu jer nije cijela gama nova nego samo top model.

AMD će opet rebrand radit? Pa ovo nije više za povjerovat. Treću generaciju grafičkih kartica zaredom imamo iste, samo s drugim imenom i malo jače klokanu (možda). Tko planira po treći put uzet HD7970?

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

I ja sam sokiran ovim rebrandom, ovo je fakat preseravanje.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Mogu reci da je memory usage netocan za par igara sa ovoga gore grapha, crysis 3 konkretno kod mene povuce 2.3GB sa 4xAA na 1440p, a ne 1900MB na 4K koliko oni pisu, dalje je AC Unity na high meni povuce 3.8 GB, ultra zakuca 4gb, tako da.....

Sve si to stigso provjeriti u par minuta sad?

Crysis 3 upravo vrtim na 1440 i proces je na 1799 MB. Jesi li siguran da gledaš igru, a ne ukupni VRAM? Da to testiraš na čisto rebootanom računalu? Inače, meni Ultra AC bez problema ne ide preko 3.5 ni na 1440 ni 1080 i nemam problema s perf.

Inače, ne moraš čitati TPU, imaš Ananda:

http://anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/5

Guru3D:

http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-geforce-gtx-titan-x-review,1.html

Uglavnom: 970 SLI je mnogo brži i mnogo jeftiniji od Titana.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ne testirao sam dok sam imao GTX 780 SLI setup, ma ne zanima me iskreno gaming performans karti, sada mi treba rendering snaga, a tu je titan king, radeon ne dolazi u obzir zbog podrske gpu rendera, u planu su titani, sve ovisi od finansija.

Logicno da ti ne ide preko 3.5 GB kad nvidia forsira brzi memory segment.

Meni bez problema ide do 4GB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 0:26 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dakle na istoj toj stranici koju si sam linkao odeš na performance summary i vidiš da je GTX 970 SLI brži oko 5% što je samo po sebi ništa i onda još kad im izjednačiš takt onda nije brži ni tih 5%. Tako da stvarno ne mogu dokučit odakle ti tu onda izvučeš zaključak da je GTX 970 SLI mnogo brži od Titan X grafe ??? Što se tiče cijene tu je sve jasno da je Titan preskup ali to nije ništa novo niti išta znači kad pare nisu bitne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 0:33 (itomic009).
13 godina
Gtx 9xx Club

Titan X je najjaca grafa kad se gleda pojedinacna *single gpu* ali jednostavno ne daje dovoljno kad se gleda ulozeno = dobijeno gdje ti je gaming prioritet i ako ce jedan gamer kupovati ovo, onda zaista nije upucen u svijet grafickih kartica i trenutno stanje na trzistu.

A sto se tice rebranda, jbga ljudi grafa od 200 evra koja je izasla prije 2 godine je poprilicno snazan komad hardvera i uz pravilnu optimizaciju i drivere mogla bi ona gurati max 1080p bez problema, ali tu onda nema zarade... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
Logicno da ti ne ide preko 3.5 GB kad nvidia forsira brzi memory segment.

Meni bez problema ide do 4GB.

Upravljanje memorijom ne ide direktno tako. Ako tebi igra popuni 4GB, ne znači da zbog toga bolje radi. Da imaš GTX Titan X s 12GB i 4GB, u većini igara ne bi vidio baš nikakvu razliku.

itomic009 kaže...

Dakle na istoj toj stranici koju si sam linkao odeš na performance summary i vidiš da je GTX 970 SLI brži oko 5% što je samo po sebi ništa i onda još kad im izjednačiš takt onda nije brži ni tih 5%. Tako da stvarno ne mogu dokučit odakle ti tu onda izvučeš zaključak da je GTX 970 SLI mnogo brži od Titan X grafe ??? Što se tiče cijene tu je sve jasno da je Titan preskup ali to nije ništa novo niti išta znači kad pare nisu bitne.

"Izjednačiš takt"? Overclock? Možeš overclockati i 970, ali nažalost, TitanX je limitiran na 84°C što stigne unutar prve minute igranja jer nema after-market coolera. Pod jednakim taktom u idealnim uvjetima, možda bi TitanX bio otprilike 50% brži od 970, jer je 30% brži od 980.

Također, cijena je faktor. Ako za 750 eura dobiješ 105%, a za 1150 eura 100%, to znači da 970 SLI po postotku kombiniranih performansi košta 7,14 eura, a TitanX 11,5 eura.

Onome kome cijena nije bitna (što ima veze, par tisuća eura za grafe), taj će ionako kupiti 4x Titan X za 5000 eura i bit će mu sasvim svejedno. Ako i planiraš potrošiti 1200 eura na grafe, onda možeš kupiti dvije 980 ili tri 970...

Očekujem da AMD puno napravi 390X-om i da će, ako 390X bude 700 eura, definitivno Nvidia ili rezati Titanu cijenu ili izdati 980Ti s nekih 6GB VRAM-a i nekom drugom promjenom da spusti vrijednost i ne zagrize u TitanX.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 1:12 (Tonči).
16 godina
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Mogu reci da je memory usage netocan za par igara sa ovoga gore grapha, crysis 3 konkretno kod mene povuce 2.3GB sa 4xAA na 1440p, a ne 1900MB na 4K koliko oni pisu, dalje je AC Unity na high meni povuce 3.8 GB, ultra zakuca 4gb, tako da.....

Crysis 3 upravo vrtim na 1440 i proces je na 1799 MB. Jesi li siguran da gledaš igru, a ne ukupni VRAM? Da to testiraš na čisto rebootanom računalu? Inače, meni Ultra AC bez problema ne ide preko 3.5 ni na 1440 ni 1080 i nemam problema s perf.

Kako mislis proces? Pa proces koristi RAM memoriju, a osim toga, sto bi to toliko jelo VRAM memoriju kada se gejmas osim same igre? Windows Aero npr. moze jesti max do cca 100 MB VRAM memorije, a isto tako je logicno da ces pogasiti sve programe/alate (za rendering itd) kada se gejmas.

BTW

AMD će opet rebrand radit? Pa ovo nije više za povjerovat.

To su vise manje sve glasine za R9 300 seriju, nista nije potvrdeno ali mozemo biti sigurni da ce neke kartice biti rebrand (npr. rebrand 260x i 270x).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 13:00 (lovac82).
16 godina
lovac82 kaže...

To su vise manje sve glasine za R9 300 seriju, nista nije potvrdeno ali mozemo biti sigurni da ce neke kartice biti rebrand (npr. rebrand 260x i 270x).

Prema pričama i glasinama, izgleda da će sve osim R9 390/X biti rebrand. Vrlo vjerojatno će R9 380/X biti rebrand R9 290/X kartica, i tako dalje.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Bnet: Gaap#2615 --- BF: MRSmith1_CRO
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 13:08 (mrsmith).
14 godina
Tonči kaže...

Ti u kupe ja u špade .

12 godina
Tonči kaže...

Očekujem da AMD puno napravi 390X-om i da će, ako 390X bude 700 eura, definitivno Nvidia ili rezati Titanu cijenu ili izdati 980Ti s nekih 6GB VRAM-a i nekom drugom promjenom da spusti vrijednost i ne zagrize u TitanX.

velike li koristi za 99% nas od toga što će amd "puno napraviti" sa 390x

ako ostalo bude re-re-rebrand prastarih grafa, onda za većinu nas koji nemamo za potrošiti 5000 plus kuna na grafu nema neke sreće

16 godina
odjavljen
lovac82 kaže...
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Kako mislis proces? Pa proces koristi RAM memoriju, a osim toga, sto bi to toliko jelo VRAM memoriju kada se gejmas osim same igre? Windows Aero npr. moze jesti max do cca 100 MB VRAM memorije, a isto tako je logicno da ces pogasiti sve programe/alate (za rendering itd) kada se gejmas.

BTW

Ako uhvatim vremena ovaj vikend, možda i napišem mali tutorial za Bug o tome kako sve to funkcionira. Bit će puno lakše nego ovako. Svakako, primjer: čim ja upalim računalo, zauzeće VRAM-a je oko 1,2GB (imam dva 5K monitora). S jednim 5K je na nekih 0,9GB, a na jednom 1440 je oko 0,7GB. 

Proces je svaki program koji imaš na računalu, od servisa za vrijeme, do igre, preglednika (Windows Explorer) ili FireFoxa. Svaki proces koristi i radnu i video memoriju (što direktno, što indirektno).

Kao i rad s RAM memorijom, programi (igre) memoriju alociraju i u VRAM-u. Posebno vrijeme DirectX-a 9, OpenGL-a itd. sve što imaš u VRAM-u moraš imati i u RAM-u, odnosno obrnuto. 

Igra će, kao i svaki program, alocirati memorije koliko treba, a može alocirati više.

Uzmi za primjer test kolege developera u kojem je koristio i moj test za vrijeme "970 VRAM skandala" - http://www.geeks3d.com/20150127/opengl-apps-not-impacted-by-gtx-970-vram-limitations/

(moj test je ovaj linkani s mog YT-a D3D11).

Ja bez problema napunim 4GB VRAM-a, a prikazujem jednu kocku. Moja kocka niti na GTX-u 970 koji ima sporijih 0,5GB, neće raditi sporije jer sami VRAM i brzina renderinga nemaju direktne veze. 

Ono što je bitno je da mogu napuniti VRAM i imati "pri ruci" teksture koje koristim (i ostalo). Imaj na umu da je moj (i njegov, i kasniji moj OGL) test napisan namjerno tako da napuni VRAM. Većini igara ne treba ni približno toliko; većina najvećih tekstura su jedva par MB. Razlog zašto neka igra može koristiti toliko VRAM-a leži u mogućnosti da je igra napisana tako da se "raširi" bez obzira treba li to (npr. Call of Duty AW). Većina igara će ionako koristiti manje, a ako i koristi više, memory management drivera se potrudi da alocira samo ono što igra treba (npr. DirectX driver alocira samo 3,5GB za 970 ako baš ne mora više). U većini slučajeva to je ionako dovoljno jer dok igra zatreba ono što nije u VRAM-u, već će se nepotrebno izbaciti.

picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

velike li koristi za 99% nas od toga što će amd "puno napraviti" sa 390x

ako ostalo bude re-re-rebrand prastarih grafa, onda za većinu nas koji nemamo za potrošiti 5000 plus kuna na grafu nema neke sreće

Da, imaš pravo - no, velike skokove, osim najskupljih kartica, nećemo vidjeti sve do iduće godine.

14 godina

Još da ne kažem da već treći put rade rebrand dosta nepouzdanih kartica. Koliko god Nvidia bila kur*evita s cijenama i stavom, barem ne rebrandaju milijun puta isto..

Ili čekam 960Ti ili zagrizem GTX970. To je barem nova serija čipova, a minimalno su 2x jače od moje trenutne..

13 godina
protjeran
Ja cu svoju preimenovati po treci put, sad pak u 380x:-))
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

370x :)

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Ja cu svoju preimenovati po treci put, sad pak u 380x:-))

Svako malo imaš novu karticu, a ni iz kućišta je ne vadiš. :P

17 godina
Gtx 9xx Club

Imam jedan problem sa grafom(g1 gtx 970) ili napajanjem(enermax 10000w 87+),znaci nakon 5 min loada napajanje postaje ultra bucno kao da ventilatori ribaju,vec sam imao taj problem na proslom napajanju i dobio sam novo prije 2mj,e sada ne mora biti da je do napajanja,mozda je i graficka posto u servis mogu slati jedino ako sam siguran koji je kvar,da mi nebi vratili komponentu nazad,pa bi molio ako netko tko je iz Osijeka da dodje do mene sa svojoj gtx 970 ili 980 svejedno,ili da ja kod nekog dodjem sa svojom grafom da to istestiram,posto nemam drugog nacina.

Zahvaljujem

Mexx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lovac82 kaže...

Evo malo povijesti:

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4908801&postcount=50

Zakljucak donesite sami.

Fali 7800GTX.

Fali konteksta. 

Usporedba 980 vs 780ti promašena.

Moj zaključak je da ljudi ne razumiju tržište.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

I tako, dugo je trajao TitanX

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-readies-geforce-gtx-980-ti-rumour/

Bez DP FP ne znam kome će prodavati Titana? Za rendering ćeš ionako kupiti Quadro...

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
http://wccftech.com/cuda-7-update-disables-double-precision-gtx-titan-bug/
Sta se njima desava u zadnje vrijeme,nvidia izbacuje drivere svaki tjedan podosta njih su fixevi prijasnjih a amd pak nemoze izbacit drivere 3 mjeseca i onda mi ti ispadnu jedini "cudni" od kad sam presao na amd prije godinu dana.Dali je moguce da su se toliko koncentrirali na win10/dx12 u oba kampa da sad fusare sve prije toga.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-readies-geforce-gtx-980-ti-rumour/

Bez DP FP ne znam kome će prodavati Titana? Za rendering ćeš ionako kupiti Quadro...

"According to wikipedia, 780 was $649 at launch, and the Ti was $699 at launch. Following the Ti launch, the 780 dropped to $499"
Možda bi bilo pametno prodati 980 prije izlaska Ti. Prodam ih za 420-430(3200kn:Koliko vidim, kod nas se cijene kreću oko 5000kn) eura i onda dodam još 200njak eura za Ti budući da ih preko firme uzimem pa se PDV odbije. Zato sam i 980 dobio dosta jeftinije.

Moožda bi se isplatilo.

Pro patria
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 11:25 (Malarkey).
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Znam da ovo pitanje ne spada ovdje, ali može mi neko reć kolko otprilike treba Nvidiji da odgovori na email?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 11:31 (Agat).

0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Tugo moja 960 sa 4GB

youtube.com/watch?v=m69iYstfXTw

barem ima vise memorije nego 970 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Tonči kaže...

Istina.. Nažalost, s "nepotpunim" DP, Titan X mi je veliko razočaranje nakon fantastičnog prvog Titana (za render) :(

A Quadro, njega rijetko tko koristi za render, nisu im perfomanse baš bajne - osim top modela koji košta kao 5 Titana, a ima perfomanse jednog.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
13 godina
protjeran
Stravican podatak i napredak za amd, i to djabe!lol
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

"So the numbers you see above should only be taken as a rough estimate of how much superior lower level APIs such as DX12 and Mantle are compared to established traditional approaches which is what DX11 represents today."

Napredak sigurno neće bit tolki, ovo je bench za API, ne za grafe :)

16 godina
Agat kaže...

Znam da ovo pitanje ne spada ovdje, ali može mi neko reć kolko otprilike treba Nvidiji da odgovori na email?

Ja sam poslao nekakav upit pred otprilike 4 mjeseca.. no još nisu ništa odgovorili :) Take a hint :D

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
16 godina
buljo781 kaže...

"So the numbers you see above should only be taken as a rough estimate of how much superior lower level APIs such as DX12 and Mantle are compared to established traditional approaches which is what DX11 represents today."

Napredak sigurno neće bit tolki, ovo je bench za API, ne za grafe :)

Ipak je pokazatelj moci low level API-a (razlika je drasticna), laicki, zasto bi cekao na nesto svako malo kada mozes obaviti neke stvari prije ili vise njih paralelno. To ce se naravno rezultirati i u samom FPS-u, nekada je bolje imati npr. manju latenciju nego nesto visi FPS.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 15:41 (lovac82).
11 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Agat kaže...

Ja sam poslao nekakav upit pred otprilike 4 mjeseca.. no još nisu ništa odgovorili :) Take a hint :D

Ok hvala. Poslo sam mail da sam kupio gtx 970 par dana poslje Božića pa ako se mogu smilovat i dat mi witcher 3 kojeg sada dijele novim kupcima :D

Nece ništa biti od toga, nema odgovora dva tjedna. Ponado sam se jer sam procito da nekima koji su kupili gtx 970 u siječnju su ipak dali kodove...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice