Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 960.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
zuper kaže...

780 je tu negdje sa 970 po snazi, troši više i nema neke feature. 500kn u džepu nije loše zadržati

970 je po svemu otprilike kao 780Ti. 780 je bitno sporija kartica.

16 godina
Leopard_st kaže...
mrsmith kaže...

4mal, koliko ti je potrosnja kompletnog sistema u loadu? Zanima me da li bi mogao 980GTX u SLI vrtit na 850W antecu :)

EDIT: Pretpostavljam da bi mogao, ali zanima me test iz prve ruke (970/980 su tu negdje s TDP).

Ja sam kod sebe mjerio, najvise 640W u Far Cry 3, overvoltan cpu i grafe.

Odlično :) zahvaljujem na info.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
17 godina
Gtx 9xx Club

Sa Nvidijinog foruma:

Moj PC  
0 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja ne shvaćam kako neki ljudi mogu tvrditi da ovo što je nvidia izvela nije problem jer grafička dobro radi. Istina je, dobro radi, ali je i isto tako istina da su ljudi kupili karticu sa jednom particijom od 4gb rama, 256 bitnom sabirnicom, 224 gb/s propusnosti sabirnice, 2mb L2 cachea i s 56 ili kolko već ROP-a. A onda se ispostavi da je sve ovo netočno. To se zove laganje, u normalnome svijetu podložno je tužbi i trebaju biti tuženi tako da im to više nikad ne padne na pamet. A njihova isprika da je marketing zasrao je obična laž jer su grafičku takvu kakva je prvo dizajnirali, pa proizveli, pa napisali drivere specijalno za ovakvu particiju memorije ( s time se jako hvale btw. ). Namjerno su prodali muda po bubrege samo zato što "bubrezi" bolje zvuče pa će ih više ljudi kupiti. Nemojte me krivo shvatiti, kartica je jako dobra s obzirom koliko košta, ali ovakav način poslovanja meni je neprihvatljiv jer ako im ovo prođe onda će se tek razbahatiti. A ono što je smiješno u cijeloj situaciji da tako dobro posluju da im ovo nije bilo ni potrebno. Ovo je čista pohlepa na djelu. 

Moj PC  
20 0 hvala 0
12 godina
ipetrovs kaže...

Ja ne shvaćam kako neki ljudi mogu tvrditi da ovo što je nvidia izvela nije problem jer grafička dobro radi. Istina je, dobro radi, ali je i isto tako istina da su ljudi kupili karticu sa jednom particijom od 4gb rama, 256 bitnom sabirnicom, 224 gb/s propusnosti sabirnice, 2mb L2 cachea i s 56 ili kolko već ROP-a. A onda se ispostavi da je sve ovo netočno. To se zove laganje, u normalnome svijetu podložno je tužbi i trebaju biti tuženi tako da im to više nikad ne padne na pamet. A njihova isprika da je marketing zasrao je obična laž jer su grafičku takvu kakva je prvo dizajnirali, pa proizveli, pa napisali drivere specijalno za ovakvu particiju memorije ( s time se jako hvale btw. ). Namjerno su prodali muda po bubrege samo zato što "bubrezi" bolje zvuče pa će ih više ljudi kupiti. Nemojte me krivo shvatiti, kartica je jako dobra s obzirom koliko košta, ali ovakav način poslovanja meni je neprihvatljiv jer ako im ovo prođe onda će se tek razbahatiti. A ono što je smiješno u cijeloj situaciji da tako dobro posluju da im ovo nije bilo ni potrebno. Ovo je čista pohlepa na djelu. 

To ti opravdavaju samo po nasim forumima pogledaj malo sire pa ces vidjet kakve su reakcije,ako sam dobro vidio nvidiji su vec pale dionice i najavljuju se tuzbe na veliko.Kostat ce ih ovo gadno......

12 godina
pa neka ih i kosta, da im vise ne padne na pamet ovako nesto
17 godina
picajzla0707 kaže...
pa neka ih i kosta, da im vise ne padne na pamet ovako nesto

Ne samo njima, nego bilo kome !

16 godina
Gtx 9xx Club

Aj baš čemo vidit oče li obarat cijenu obzirom da imaju debele obraščiće.Kad jednom zakenjaš teško je vratit povjerenje.Amd trlja ruke. Ne zalijetat na nešto novo čim izađe je zlatno pravilo.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam pitanje meni na mojoj msi gtx 970 ne radi fan sada cu poslati na reklamaciju i vjerovatno dobiti novu ali dali bi ih ja mogao traziti da mi za zamjenu daju gtx 980 uz moju naplatu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

nedaj da ti daju istu... trazi svim petnim zilama da uz nadoplatu dobijes 980 i tocka ! bori se ! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 18:36 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Malo sam testirao VRAM usage i performanse u Assassins Creed Unity-u u trenutku kada igra koristi 3.5GB i iznad 3.5GB na istim postavkama.

Ulaskom u igru, postavke na max, 1080p, 2xMSAA, VRAM ostaje zakucan na 3500MB i ne ide iznad. Medjutim promjenom Antialiasing-a na 8xMSAA prelazi se granica od 3.5GB i VRAM usage skoci na 4GB, zatim vracanjem Antialiasing-a na 2xMSAA, VRAM usage ostaje iznad 3.5GB i krece se od 3800MB do 4096MB. Znaci mora se natjerati da predje granicu od 3.5GB izmjenom postavki. Bez kretanja sa likom, stojeci na istom mjestu, zabiljezio sam FPS kada sam usao u igru bez diranja grafickih postavki jer u tom trenutku igra koristi max 3.5GB kao sto sam vec rekao. Zatim postavljanjem Antialiasinga na 8x, pa vracanjem na 2x (uradio sam to da bi presla granicu od od 3.5GB), pa sam i u tom trenutku kada koristi iznad 3.5GB zabiljezio FPS. 

Dakle, zabiljezio sam fps u trenutku kada igra koristi 3.5GB i iznad 3.5GB na istim postavkama. Po ovome sto vidim pad FPS-a u trenutku kada igra koristi 0.5GB segment je par procenata u odnosu na 3.5GB, kao sto je Nvidia navela. Nema frame spike-ova, nema fps dropa, nema nikakvog stutteringa.

3.5GB 3.5GB
iznad 3.5GB iznad 3.5GB
Moj PC  
7 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

1. Smiješni su mi oni gore TD na moj komentar da je 970 kao 780Ti, s obzirom da vjerojatno komentatori nisu imali sve te kartice, a ja jesam. :)

2. Povećanje AA nisu iste postavke. Radi se o bitnom smanjenju performansi, tako da ako i jesi dobio pad FPS-a, to je normalno, makar kartica imala i 8GB VRAM-a :)

3. 980 je u prosjeku brža nekih 15% od 970, ali košta u prosjeku 50% više. Ne vidim neku svrhu pljuvanja po kartici niti razlog masovnom povratu.

Moj PC  
7 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

1. Smiješni su mi oni gore TD na moj komentar da je 970 kao 780Ti, s obzirom da vjerojatno komentatori nisu imali sve te kartice, a ja jesam. :)

2. Povećanje AA nisu iste postavke. Radi se o bitnom smanjenju performansi, tako da ako i jesi dobio pad FPS-a, to je normalno, makar kartica imala i 8GB VRAM-a :)

3. 980 je u prosjeku brža nekih 15% od 970, ali košta u prosjeku 50% više. Ne vidim neku svrhu pljuvanja po kartici niti razlog masovnom povratu.

Nisi dobro skontao. Povecao sam na 8xMSAA samo da bih probio granicu od 3.5GB i da bi igra nastavila koristiti iznad 3.5GB, a zatim vratio na 2xMSAA i zabiljezio FPS. Obje slike su su napravljene koristenjem istih postavki.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 19:42 (Almin94).
16 godina
odjavljen

Ali ako si povećao 8xMSAA da bi probio granicu, povećao si posao za grafičku karticu. Vraćanjem na 2x nisi vratio samo postavke, nego i potrošnju memorije. Ako je memory manager i ostavio registrirano nešto u memoriji, to ne znači da se to i dalje koristi. :) Da je tako jednostavno, to bi značilo da resursi ostaju u memoriji, a nema što ostati, jer se buffer prepisuje svakim idućim ciklusom.

E sad. Ako ti je FPS bio manji, kako si to mjerio? Koliko je slika bila statična? Koja je razlika? U kojem razdoblju? Ovako nešto je, s tom malo razlikom, teško izmjeriti i benchmarkom, a kamoli igrom.... probaj neki benchmark jer ćeš tako dobiti stabilne rezultate.

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ali ako si povećao 8xMSAA da bi probio granicu, povećao si posao za grafičku karticu. Vraćanjem na 2x nisi vratio samo postavke, nego i potrošnju memorije. Ako je memory manager i ostavio registrirano nešto u memoriji, to ne znači da se to i dalje koristi. :) Da je tako jednostavno, to bi značilo da resursi ostaju u memoriji, a nema što ostati, jer se buffer prepisuje svakim idućim ciklusom.

E sad. Ako ti je FPS bio manji, kako si to mjerio? Koliko je slika bila statična? Koja je razlika? U kojem razdoblju? Ovako nešto je, s tom malo razlikom, teško izmjeriti i benchmarkom, a kamoli igrom.... probaj neki benchmark jer ćeš tako dobiti stabilne rezultate.

Pazi, ako startujem igru bez diranja postavki, odnosno ako sam na zadnjem izlazu iz igre vec ostavio 2xMSAA, sljedecim pokretanjemigre, igra nece koristiti iznad 3500MB koliko god dugo igrao. Povecanjem na 8xMSAA graficka ce preci granicu od 3500MB, zatim izmjenim Antialiasing sa 8xMSAA na 2xMSAA bez restarta igre, a igra ce i dalje nastavlja koristiti iznad 3500MB jer nisam uradio restart. 

Slika je maksimalno staticna, jer svakim novim pokretanjem igre postavi me na isto mjesto u isto vrijeme.

16 godina
odjavljen

To ne znači da igra koristi taj VRAM. Čime mjeriš potrošnju VRAM-a?

11 godina
Gtx 9xx Club

Pozdrav ljudi, ne želim započinjati nekakve rasprave ali me zanimalo zašto gtx 960 uspoređuju sa gtx 660. Šta je sa 760? Nije to neka vrsta mazanja očiju, ali onako na direktniji način?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Cini se meni cila GTX 9xx serija mazanje ociju

Samo nije mi jasno sta im je to sve tribalo?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Onda Msi Afterburner ne mjeri fino.

16 godina
odjavljen
Almin94 kaže...
Tonči kaže...

Mjeri sasvim dobro. Ali mjeri stanje za VRAM, ne za igru koju igraš niti može znati pristupa li igra uopće tom VRAM-u u 0,5GB ili je tu ono drugo što inače popuni 0,5 GB, a bilo bi posve logično da driver to radi i tako umanji mogućnost utjecaja na performanse.

16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Rade na driverima koji će to fixati. Ne znam kako i na koji način, ali kažu da hoće.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
xG4M3 kaže...

Rade na driverima koji će to fixati. Ne znam kako i na koji način, ali kažu da hoće.

Nemogu fixat nego mogu natjerat drivere da se bolje nose sa arhitekturom grafe kao sto rade i sadasnji driveri....iako nevidim smisao ako kazu da je razlika naspram gtx980 2-3 fps.......

16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

... pristupa li igra uopće tom VRAM-u u 0,5GB ili je tu ono drugo što inače popuni 0,5 GB, a bilo bi posve logično da driver to radi i tako umanji mogućnost utjecaja na performanse.

xG4M3 kaže...

Upravo tako.

MEGATAMA kaže...
ne vidim smisao ako kazu da je razlika naspram gtx980 2-3 fps.......

2-3% mislim.

17 godina
Almin94 kaže...
Tonči kaže...

Mjeri on dobro to sam i ja isto radio i skuzio sam da se tocno to dogodi znaci dok god igras ac4 bez AA u igri korstitc ce mat 3.5gb te sam probao stavit 4xAA isto 3.5gb te kad sam tek stavio 8xAA doslo je do 3.8gb.... nakon sto sam vratio na 2xAA ili ugasio AA uopce igra je nastavili koristit preko 3.5gb cijelo vrijeme dok je opet ne bih pokrenuo isto kako je kolega napisao.... jer sam ja to bas isto isao testirat neki dan i sve je tocno kako je naveo....

16 godina
nicky.sl kaže...

Cini se meni cila GTX 9xx serija mazanje ociju

Samo nije mi jasno sta im je to sve tribalo?

Pazi mazanje očiju cijela serija.... a kad je AMD zamazao oči svima koji su kupili R9 280X i dobili pre-etiketirani 7950/7970 s većim taktom to je bilo super jel? Ajde molim te.. idi uživaj u tom svom proizvodu ako ti je toliko dobar umjesto da se naslađuješ s drugima.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
14 godina

Pa nije AMD mazao oči nikom kad se znalo da je to rebrand HD 7000 serije. Nije to bilo nikvo iznenađenje kad je izašla R9 280X niti ga je netko tako i predstavljao. Isto tako nema mazanja očiju niti ovdje. Grafa ima 4GB Vrama a sad kako su oni to izveli je stvar proizvođača a ne ono što korisnici misle da su trebali dobit. Jedino je malo glupo što su krivo prikazivali specifikacije. Niti će biti povlačenja grafi niti će ovo nešto naškoditi Nvidiji. GTX 970 ima odlične performanse i halabuka se digla bezveze.

12 godina
Gtx 9xx Club

kad smo već kod mazanja, pa nije li i prošla serija nvidije isto rebrand 6xx serije...

ali 9xx nije mazanje očiju (uz ovu idiotariju s laganjem koja im nikako nije trebala), radi se o novoj arhitekturi koja itekako vrijedi, a koliko vrijedi se vidi po tome što je natjerala amd na drastično spuštanje cijena još uvijek aktualnih kartica 

ako amd sada napravi isto, pa cijene 9xx serije padne za 50 posto, nvidijaši mogu samo zahvaliti amd-u na tome, što bi trebalo vrijediti i obrnuto jer valjda svi navijamo za pad cijena i da za svoju lovu dobijemo što više

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Može li se očekivati sniženje cijene 970-tkama sada?  ;)

Ja bih i dalje volio ubost jednu :)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Dado_ZG78 kaže...

Kako je euro poceo opadati, jedino sto mogu misliti je da ce cijene rasti xd

14 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ne može jer se i dalje prodaju dobro i jer će ljudi i dalje kupovat Nvidia grafe bez obzira na ovaj gaf a isto tako jer je dolar i dalje prejak.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice