Gtx 580

poruka: 23
|
čitano: 3.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
gtx 580

pozz

odlucio sam kupiti gtx 580 ali neznam koju da uzmem

GAINWARD GTX 580 Phantom GDDR5 1536MB/384bit, 783MHz/2010MHz 

MSI GTX 580 1536MB GDDR5 384 bits, N580GTX-M2D15D5/OC 

ZOTAC GTX 580 1536MB GDDR5 384 bit, 2x DVI+mini HDMI, 772MHz

0 0 hvala 0
15 godina
Re: gtx 580
icy1 kaže...

pozz

odlucio sam kupiti gtx 580 ali neznam koju da uzmem

GAINWARD GTX 580 Phantom GDDR5 1536MB/384bit, 783MHz/2010MHz 

MSI GTX 580 1536MB GDDR5 384 bits, N580GTX-M2D15D5/OC 

ZOTAC GTX 580 1536MB GDDR5 384 bit, 2x DVI+mini HDMI, 772MHz

Ja bih nju.Ima najvisi takt procesora(832Mhz).

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
Gtx 580

Uzmi najeftiniju. Koji ti je ostatak konfa? Procesor? Napanaje?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Gtx 580

Phantom, najljepsa, jako dobar hladnjak, dobar OC-er, a mislim da dode oko 3500kn.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Gtx 580

pa ne bi ja baš najjeftiniju , mislim mozda je najisplatljivije uzet onu referentnu za najmanje para ( tu vi osobno birao od EVGA )  ali ja se palim na one nereferentne xd , kao npr msi lightening sa twinfrozer 3 hladnjakom i dodatnim dijelom pcb-a za clockerske điđe , ugl od ovih koje si naveo ja bih phantom , ali pogledaj još neke nereferentne modele.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 580

@athlon64

Zašto ne najeftiniju? Ako uzme najeftiniju lakše si kupi neki bolji cooler i to je to.

Kruger
15 godina
nick54312 kaže...

@athlon64

Zašto ne najeftiniju? Ako uzme najeftiniju lakše si kupi neki bolji cooler i to je to.

pa ima istine , nisam ja rekao , neka kupi referentnu to je skroz ok ali npr ona msi lightening verzija ima posebno probrani gpu , tj najbolje sa trake , vrhunski hladnjak , dodatni komad pcb-a sa clockerskim điđama , vrhunsku regulaciju napona itd itd... takve potežu po 1100mhz na gpu, pa 2x8-pin konektora da moze progutat postenu kolicinu struje , sad problem je sto se to vjerojatno naplati neisplativo puno pa je opet najbolje uzet onu jeftiniju s turbinskim hladnjakom , osobno mi se najviše dopada od evga jer dobro izgleda i ima onu garacniju ako je rastavis ili promijenis hladnjak ne gubis garu

15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

@athlon64

Nereferentni PCB ne može kupiti... tj može no za 3k {#}

I ne vidim zašto bi kupovao poseban cooler kad je Gainward namontirao estetski fin komad {#} Mijenjanjem hladnjaka može i gara otić ako zayebeš šarafe koji nije baš da nisu osjetljivi.

U Phantom, TFII, DCII itd. idu čipovi cim blize sredini wafera s boljim OC potencijalom, a tu je i poboljšana elektronika, više faza na PCB-u itd.

Osobno bih sigurno išao na fantoma kad već dajem toliko kesha.

15 godina
ATiGamer kaže...
nick54312 kaže...

@athlon64

Nereferentni PCB ne može kupiti... tj može no za 3k {#}

I ne vidim zašto bi kupovao poseban cooler kad je Gainward namontirao estetski fin komad {#} Mijenjanjem hladnjaka može i gara otić ako zayebeš šarafe koji nije baš da nisu osjetljivi.

U Phantom, TFII, DCII itd. idu čipovi cim blize sredini wafera s boljim OC potencijalom, a tu je i poboljšana elektronika, više faza na PCB-u itd.

Osobno bih sigurno išao na fantoma kad već dajem toliko kesha.

točno o tome i govorim , na vecinu tih nereferentnih verzija ide bolja elektronika i bolji sami gpu , a inace se mijenjanjem hladnjaka gubi gara , od ponuđenih ja bih također na phantoma išao.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

točno o tome i govorim , na vecinu tih nereferentnih verzija ide bolja elektronika i bolji sami gpu , a inace se mijenjanjem hladnjaka gubi gara , od ponuđenih ja bih također na phantoma išao.

Gara se gubi samo ako ostetis sarafe prilikom otvaranja grafe. Ako se grafa pokvari i zelis iskoristiti jamstvo, samo namontiras original cooler natrag.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 23:06 (ATiGamer).
15 godina
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Gara se gubi samo ako ostetis sarafe prilikom otvaranja grafe. Ako se grafa pokvari i zelis iskoristiti jamstvo, samo namontiras original cooler natrag.

da a što je s garantnom naljepnicom koju moraš pomaknut da bi skinuo default cooler ?

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

da a što je s garantnom naljepnicom koju moraš pomaknut da bi skinuo default cooler ?

Ne nakelje svi brandovi naljepnice da nemres skinut cooler. Sapphire to neradi, VTX3D također a i jos nekoliko brandova no nemogu ti sa sigurnošću reći iz prve ruke. Gainward je to u zadnje vrijeme poceo stavljati jer sam se nakratko zabavljao sa GTX460.

15 godina
neaktivan
Gtx 580

ako mislis rokati na default taktu, gainward phantom (ako nije preskup u odnosu na referentnu; sad vidim da je nekih 100kn razlika izmedju najjeftinije 580 na nabavi.net i ove fantomke u magazin rs-u), a zotac je jako microman pohvali, caj je njegova imala bolji OC od asusa, kaj je fakat impresivno.

po meni nekak phantom FTW.

a najbolje kartice za OC su svakako iz Lightning serije (ja jos uvijek sanjam o gtx 480 lightning; al samo o zamjeni jedne od mojih kartica), mada moram priznati da iz osobnog iskustva i ov Point od Viewove iz serije TGT nisu lose...pogotovo Beast edition za zrak XD{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
xyan kaže...

ako mislis rokati na default taktu, gainward phantom (ako nije preskup u odnosu na referentnu; sad vidim da je nekih 100kn razlika izmedju najjeftinije 580 na nabavi.net i ove fantomke u magazin rs-u), a zotac je jako microman pohvali, caj je njegova imala bolji OC od asusa, kaj je fakat impresivno.

po meni nekak phantom FTW.

a najbolje kartice za OC su svakako iz Lightning serije (ja jos uvijek sanjam o gtx 480 lightning; al samo o zamjeni jedne od mojih kartica), mada moram priznati da iz osobnog iskustva i ov Point od Viewove iz serije TGT nisu lose...pogotovo Beast edition za zrak XD{#}

haha dobro si rekao , digao mi se qurac kad sam vidia 2x8pin i 1x6pin na vrhu , ajme šta bi joj davalo soka da joj se razvali takt na gpu mmm , a onaj hladnjak još, te lightening verzije su mi savršene , osim njih mi se one SOC sviđaju , s obzirom da je phantom 100kn skupla od najjeftinijeg modela to se DEFINITIVNO  isplati uzet ! ja sam mislia da je tu 500kn razlika , a ako nades lightening verziju a da nije više od 300kn skuplja od referentne uzimaj stari !

16 godina
neaktivan
Gtx 580

Koje je napajanje dovoljno za GTX 580 bez OC?

Ne planiram ju kupovat samo me zanima!

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 16:38 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Praetorian1 kaže...

600w brand name

16 godina
protjeran

Onu s najdužim jamstvom..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Praetorian1 kaže...

600w brand name

Hvala!!

F.C LIVERPOOL
16 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 580

moj glas za phantomku

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
Praetorian1 kaže...
gamer34 kaže...
Praetorian1 kaže...

600w brand name

Hvala!!

Za to služi gumb hvala{#}

16 godina
neaktivan
Gtx 580

FIXED{#}

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina