Nemoj te se sad počet prepirat ATI vs Nvidia. Zanima me samo koja je najbolja dobiveno-uloženo, GTX 560 ili 6950/6970? Dali se 6950/6970 da ljepo clockat, marka je Sapphire?
ako se ta 6950 može otključati u 6970 i ako je mala razlika u cijenu između nje i gtx 560 onda uzmi tu 6950 i otključaj je
Ne, vodila se već na sto strana rasprava da je 6950@6970 kartica koja parira GTX570 , ne 560, bolja je , toplija i bučnija . Sve ovisi što voliš, ali po pitanju snage, mislim da je ne osporvio da unlockana pere 560. Ako pak nisi cjepidlaka kao većina s foruma, kupi neku najjeftiniju 560 i igraj, 5-6-7fps-a nebudeš ni osjetio, a kada dođe vrijeme de di budeš, već ćeš gledati GTX7** ili HD8*** .
Bio sam razmišljao i na taj način ali onda sam mislo kupit 6850. Birao sam između dvije varjente, da sad uzmem cjeli komp s i5 2500k bez periferije i monitor ili komp i periferiju bez monitora(pa kasnije monitor). Sad ne znam što da radim?
Ne znam, možda budem za sad uzeo i neku jeftiniju grafu da mi bude lakše preko granice. Budem odlučio. Hvala
Znači 6950 koja se da u 6970 je slabija kupnja od Asus-a 560?
Ne, 6950 2GB je trenutno najisplatvija kupnja.
Asusove kartice su pravilu odlicni OC-eri s low voltage cipovima no za njih moras i iskesirati nesto vise u odnosu na ostale proizvodace, posebno DCII te slicne nabrijane verzije.
Sta je to točno isplativa kupnja? Isplativa kupnja bi bila kad bi tu kupljenu grafu prodao po istoj ili većoj cijeni Dakle može biti samo dobra kupnja,no to opet ovisi i o samom kupcu.
I'll be back
Neznam, nisam fan high end-a , jel ja sa 6850 igram sve igre na high bez problema, a što i nemogu tipa metro2033 i crysis ( igre koje su napravljene za 2015 ) ostavim za neku drugu godinu :) Poslje imam namjeru još jednu upariti i opet biti oko nekog srednjeg segmenta. Bolje uzmi neku mainstimušu i ostalo uloži u ploću/proc. Najjeftnijia GTX560 - HD6870 ili sl .
EDIT: Nisam gledao cjene 6870, zanemari 
Neznam, nisam fan high end-a , jel ja sa 6850 igram sve igre na high bez problema, a što i nemogu tipa metro2033 i crysis ( igre koje su napravljene za 2015 ) ostavim za neku drugu godinu :) Poslje imam namjeru još jednu upariti i opet biti oko nekog srednjeg segmenta. Bolje uzmi neku mainstimušu i ostalo uloži u ploću/proc. Najjeftnijia GTX560 - HD6870 ili sl .
6870 ne dolazi u obzir jer je malo jeftinija od 560.
Sta je to točno isplativa kupnja? Isplativa kupnja bi bila kad bi tu kupljenu grafu prodao po istoj ili većoj cijeni Dakle može biti samo dobra kupnja,no to opet ovisi i o samom kupcu.
Ne, isplativija kupnja je ta kod koje dobijes bolji proizvod za istu cijenu. Postoje tu razne varijacije pojma "isplativ" kada se npr dobije bolji proizvod za vise pare, ali u nekom omjeru performanse-cijene pari kao bolje rijesenje. No necemo sad filozofirati, potpuno je jasno na sta sam mislio
@imba: Zasto se ogranicavati na slabiji proizvod zbog buducih grafa koje ce "biti isplativije"? Kada bi tako razmisljao, nebi nikad kupio pravu karticu jer ce za godinu dana izaci 50% brza sa viskom kerefeka za iste pare. I tako ukrug
I'll be back
OK, budem se odlučio. Sad da imam viška para nemam zato i smetam toliko. Nebih htio kupit nešto pa da mi bude žao. Moje potrebe nisu toliko zahtjevne, volim po nekad odigrat neku igru(više neku rally, cod i shift nego neki Crysis). Asus 6850 me dođe točno 993kn točno da mogu preko grane bez PDV i tih carina jedan od razloga zašto se toliko dvoumim.
@imba: Zasto se ogranicavati na slabiji proizvod zbog buducih grafa koje ce "biti isplativije"? Kada bi tako razmisljao, nebi nikad kupio pravu karticu jer ce za godinu dana izaci 50% brza sa viskom kerefeka za iste pare. I tako ukrug
Nope, ja nisam rekao da treba cekati sljedecu godinu, ja sam reako da se treba držati mainstream-a jel ionako ispunjava više manje sve zadaće i više nego dobro, tj. zašto sada npr. kupovati GTX570-580 ako već sa GTX560 možeš igrati sve igre na high ?
OK, budem se odlučio. Sad da imam viška para nemam zato i smetam toliko. Nebih htio kupit nešto pa da mi bude žao. Moje potrebe nisu toliko zahtjevne, volim po nekad odigrat neku igru(više neku rally, cod i shift nego neki Crysis). Asus 6850 me dođe točno 993kn točno da mogu preko grane bez PDV i tih carina jedan od razloga zašto se toliko dvoumim.
Ja hoću taj Asus 6850 za 993kn :) :) :) :)
Ja hoću taj Asus 6850 za 993kn :) :) :) :)
hehe 992kn
Nope, ja nisam rekao da treba cekati sljedecu godinu, ja sam reako da se treba držati mainstream-a jel ionako ispunjava više manje sve zadaće i više nego dobro, tj. zašto sada npr. kupovati GTX570-580 ako već sa GTX560 možeš igrati sve igre na high ?
Jel s GTX570/580 ne postoji riječ "više-manje" te "high" vec je tu very high po defaultu :)))
Isto tako treba se orjentirati i na buducnost pa ce jedna GTX560 vrlo brzo biti mainstream grafa, tipa 5770 koja bas i ne moze pruziti potpuni uzitak s vizualne strane.
Mislim i GTX560 ide manje vise sve na very high no ako zelite uzivati u visokim detaljima duze vrijeme onda ne treba postavljati pitanja zasto to, zasto ono
Ok, u pravu si, ali isto tako dok ovu platiš cca 1800kn , ovu platiš 3500kn , s ovom traje veselje ajmo reći godinu dana duže, ali opet tu imaš još sa strane 1700kn i ako dodaš i za godinu i pol još pola od toga, opet imaš i za jako dobru grafu. Ali to sam opet samo ja koji fantazira nekad malo previše :P
Ako budem uzeo 6850, što da uzmem Asus directCU ili MSI Cyclone? Koja je bolja za clock i hladnjak čiji je bolji?
U svakom slucaju nebi uzeo neku skupu graficku. Bar u ovoj situaciji se ne isplati.
Zasto?
Krajem godine izlaze nove graficke. Znam, nista novo. Uvijek ce izac "nesto bolje".
Ali u ovom slucaju bi nas mogao docekat malo jaci skok brzine (kao sto je npr bilo s 8800 GTS/GTX karticama).
Trenutno se graficke proizvode u 40nm procesu. Slijedeci korak je trebao biti 32nm. Medjutim imali su puno problema s tim procesom proizvodnje, tako da su ga preskocili.
Znaci slijedece graficke ce biti radjene u 28nm procesu, sto je veliki korak naprijed (u odnosu na 40nm).
Moj savijet je GTX 560 ili 6950 (ili nesto slicno u tom cijenovom rangu), jer ce pogotovo skuplje graficke brzo izgubiti vrijednost slijedece godine (brze nego inace).
Za 1800kn dobiš grafu jaču od 6950 i nemoraš se zahebavat s otljučavanjem, a to je Gigabyte GTX560 OC
Za 1800kn dobiš grafu jaču od 6950 i nemoraš se zahebavat s otljučavanjem, a to je Gigabyte GTX560 OC
Izgleda kao da ce se pretrgati od posla 
I je li ta 560ti kad se overclocka na 1000 iste brzine kao i HD 6970, jer ova loše skalira i loš je overclocker ? 
Mislim da je to to :D
imam ja kupca za 2300kn za moju 6970.
imaš li nekakav link da mi pokažeš kako clockana 560 ti približava HD 6970 ?
ako se približava ja ću svoju prodati i još mi ostane 500 kn za još 2x2 Gb memorije, ili hard disk, ili dodam love pa kupim SSD.
trebam samo dokaz da joj se približava s overclockom, a ne ovako napamet ?
imam ja kupca za 2300kn za moju 6970.
imaš li nekakav link da mi pokažeš kako clockana 560 ti približava HD 6970 ?
ako se približava ja ću svoju prodati i još mi ostane 500 kn za još 2x2 Gb memorije, ili hard disk, ili dodam love pa kupim SSD.
trebam samo dokaz da joj se približava s overclockom, a ne ovako napamet ?
Prijatelju ne samo da se približava nego ju čak negdje i prestiže
http://www.guru3d.com/article/gigabyte-gtx-560-ti-soc-review/11
http://www.tweaktown.com/reviews/3796/gigabyte_geforce_gtx_560_ti_1gb_soc_video_card/index6.html
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/metro-2033-benhcmark/86503.aspx
Prijatelju ne samo da se približava nego ju čak negdje i prestiže
http://www.guru3d.com/article/gigabyte-gtx-560-ti-soc-review/11
http://www.tweaktown.com/reviews/3796/gigabyte_geforce_gtx_560_ti_1gb_soc_video_card/index6.html
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/metro-2033-benhcmark/86503.aspx
dobro prijatelju, sve mi se čini da ću to i napravit s prodajom.
pa ostane mi 500 kn, još dodam 400-500 i uzmem neki 60/64 GB dobar SSD.
a ta 560ti na tim benchmarcima, na koliko je clockana ?
a vidio sam, na 1000, nije loše.
dobro prijatelju, sve mi se čini da ću to i napravit s prodajom.
pa ostane mi 500 kn, još dodam 400-500 i uzmem neki 60/64 GB dobar SSD.
a ta 560ti na tim benchmarcima, na koliko je clockana ?
Mislio sam da se zaye, a kad tamo prelazis na GTX560 
Boldano 1 GHz
Mislio sam da se zaye, a kad tamo prelazis na GTX560 
Boldano 1 GHz
vidjeh !
pa kad je microman počeo hvaliti 6950/70 i preporučivati je za kupnju, moram ja udarit kontru