GTX 280 nVidia

poruka: 82
|
čitano: 6.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
GTX 280 nVidia

što mislite o toj grafulji

Shady in the house

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

puno para i puno muzike (vent)

tako kažu na pc eskpert da je glasna

a inače odlična grafička

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 21:52 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: GTX 280 nVidia
nadimak888 kaže...

malo opširnije
Shady in the house
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Trenutno najbolja i najbrža grafa na tržištu, ali zbog tog statusa najbrža košta ko suho zlato. Ja bi sačekao da budu dostupne Radeonke jer su one best buy (prema najavama cijena). Mislim da je neisplativo izdvojiti tolike pare zbog malenog ubrzanja (u odnosu na ATI- prema nekim testovima).

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

slažem se i kasnije bi se čak možda više isplatio crossfire nego jedna GTX280 ( HD 4850 crossfire je u dosta testova jači od jedne GTX280 a dvije HD 4850 kartice dođu 2500 KN) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 23:14 (IRebic).
17 godina
neaktivan

Odlična kartica koja je ujedno i najbolja. Košta, ali je jednostavno najbrža i u većini testova od 20-40% brža od 4870. Cijena nije za svakoga, ali tko može, zašto ne.:)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

A doći će i neki 'podmodel' samo mrvu slabiji kroz 6 mjeseci a za konkurenciju Radeonkama vrlo pristupačan cijenom - to je politika, nikada ne kupuj dok je nešto tek izišlo na tržište - strpljenja par mjeseci i da vidiš ponude Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

A doći će i neki 'podmodel' samo mrvu slabiji kroz 6 mjeseci a za konkurenciju Radeonkama vrlo pristupačan cijenom - to je politika, nikada ne kupuj dok je nešto tek izišlo na tržište - strpljenja par mjeseci i da vidiš ponude Belji se

Istina, što veča ponuda manja cijena, vidi se na primjeru 9800GX2, kad je izašla koštala je oko 4300KN. Već sad nakon 2 mjeseca ima ih za 3200kn sa PDV.
17 godina
GTX 280 nVidia

To je uvijk tako, padaju troškovi proizvodnje, vrati se dobar dio uloženih srestava, a i najjača kartica je u pravilu malo brža od dosta jeftinije kartice jer je ona najjača, nije važno koliko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

tak sam dugo radil s gatesom i sad kad konacno ide u penziju nije mi ni tu gtx280 mogel kupit(stari pokvarenjak)Cool

a kaj se ima rec o grafickoj

odlicna je al je  i cijena odlicna-----neponovljivih 4000kn u adm

...........................................................mozda bi kod peveca mogla bit jeftinija...............................

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Kartica je super... samo jedna stvar mi smeta, omjer ulozeno/dobiveno nije bas nesto... tj. platis puno... a za te pare mozes dobit i vise.

A nije bas ni najtisa... reviewere podsjeca malo na FX seriju (koja je dobila nickname "dustbuster") iako nije toliko glasna.

U svakom slucaju Crossfire 4870 (cak i 4850 CF) razvaljuje ovu karticu u bilo kojem testu, sa time da je jeftinije rjesenje.

Ako bas moras kupit nesto od nVidie, uzmes GTX260 i overclockiras... ali opet, ni to se ne isplati.

Morat ce nVidia OZBILJNO promjenit cijene ako misli ostat konkurentna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaj na umu da za 4870 CF treba imati CF ploču novije generacije (x16+x16), napajanje s dva raila i 2 x 8+6 pinskim konektorima, dobro hlađenje kućišta... i na kraju dvije su kartice...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Meni je svejedno, jer ja imam dovoljno dobru karticu da sacekam neki X2 model...

Ali istina, CF, isto kao i SLI trazi malo bolji komp, iako x16 puta 2 nije prioritet... sasvim lijepo radi i sa 2 x 8

A sta se tice glasnoce... citam po forumima da je stvarno glasna, a ljudi to rjesavaju koristenjem rivatunera da podese ventilator...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

x16 nije prioritet, ali daje na performansama. Ja imam 3870x2 pa mi nije neka panika kupiti novu (vjerojatno ću uzeti 4870x2 i spojiti je s ovom), ali zvuči dobor.

Provrtio sam GTX280 3 dana i mogu reći da i nije tako bučna kako se priča, niti se grije previše. Možda je ova od BFG-a kvalitetnija, ali ugodno sam iznenađen bio.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja imam 3870x2 pa mi nije neka panika kupiti novu (vjerojatno ću uzeti 4870x2 i spojiti je s ovom),

Teško, barem prema ATI-u. :)
P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Možda je ova od BFG-a kvalitetnija, ali ugodno sam iznenađen bio.

Znači treba imati oko na BFGovim modelima..   thanks for the tip Osmijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Odlična kartica koja je ujedno i najbolja. Košta, ali je jednostavno najbrža i u većini testova od 20-40% brža od 4870. Cijena nije za svakoga, ali tko može, zašto ne.:)

jel znaš možda koliko košta

Shady in the house
17 godina
neaktivan
Shady kaže...
naxeem kaže...

jel znaš možda koliko košta

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=gtx+280&x=0&y=0
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...
naxeem kaže...

Ja imam 3870x2 pa mi nije neka panika kupiti novu (vjerojatno ću uzeti 4870x2 i spojiti je s ovom),

Teško, barem prema ATI-u. :)
 Pomiješao si:) Crossfire podržava različite modele kartica, SLI ne. :)
17 godina
moderator
naxeem kaže...
 A podrzava li razlicite generacije?
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
protjeran
drago7 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Istina, što veča ponuda manja cijena, vidi se na primjeru 9800GX2, kad je izašla koštala je oko 4300KN. Već sad nakon 2 mjeseca ima ih za 3200kn sa PDV.
 Istina, ja sam kupio XFX GeForce 8600 GT 512 MB prije oko 3 mj. i tad je kostala preko 1.000 kn. Sada vidim oko 400 kn.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
naxeem kaže...
 2900XT + 3870x2 radilo bez problema, dakle - da.
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Kad je izasla odmah sam se raspitao i vidjeo sam da ju koriste mnogi games studiji (neznam je li zbog sponzora nvidia "the way it's meant to be played" ili zbog neceg drugog) ali znam da je ATI u zadnje vrijeme bucan (mislim na sav silni marketing i brojne najave) kao i uvijek prije novog izdanja ali vidjet cemo tu njihovu novu generaciju i kako se drzi, a sto se tice ovih testova po netu i forumima mogu vam sa sigurnoscu reci da pola toga nije istina i ili ide u stranu nvidie ili ATI-a ali samo je par nepristranih testova.

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Nevjerojatno... sad sam u linksu vidio da imaju za nekih 4500kn !!!

Pa za te pare mogu kupit skoro 4 x 4850!!

Jedna je stvar 200% sigurna, ovo cudo nikad nece bit na nekom "best buy" popisu :D :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nikodormius kaže...

Kad je izasla odmah sam se raspitao i vidjeo sam da ju koriste mnogi games studiji (neznam je li zbog sponzora nvidia "the way it's meant to be played" ili zbog neceg drugog) ali znam da je ATI u zadnje vrijeme bucan (mislim na sav silni marketing i brojne najave) kao i uvijek prije novog izdanja ali vidjet cemo tu njihovu novu generaciju i kako se drzi, a sto se tice ovih testova po netu i forumima mogu vam sa sigurnoscu reci da pola toga nije istina i ili ide u stranu nvidie ili ATI-a ali samo je par nepristranih testova.

Lightning kaže...

Nevjerojatno... sad sam u linksu vidio da imaju za nekih 4500kn !!!

Pa za te pare mogu kupit skoro 4 x 4850!!

Jedna je stvar 200% sigurna, ovo cudo nikad nece bit na nekom "best buy" popisu :D :D

S obzirom da je 1250 maloprodajna cijena, na 4 komada dobio bi popust i taman bi ti bilo dosta:))))

Složiš najjačeg Phenoma, quad XCF ploču, 4x4850 u XCF i imaš finu moćnu Spider mašinu za relativno male novce.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2008 22:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Grafička je najbrža, ali koliko isplativo? Tko voli nek izvoli, ali meni 5 fps ne vrijedi 2500kn. 8800GT SLI, HD 4850/4870 CF = bolje od GTX280, a još vam ostane love za more i novu fasadu na vikendici.Osmijeh

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
DrNasty kaže...
naxeem kaže...
 2900XT + 3870x2 radilo bez problema, dakle - da.
 Nema nikakve veze kaj je to radilo. Imaš na XS i ATI CF forumu svašta za pročitati.
P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

I na nVidia forumu isto. Na svakom forumu, svakog proizvođača, imaš svašta za pročitati, no to ne mijenja činjenicu da Crossfire različitih generacija većini radi bez problema (a i postova na broj korisnika malo).

Uostalom, nema nikakve veze što to nekome nije radilo, ako je meni radilo. Ja idem radije po vlastitom iskustvu u ovom slučaju jer imam odlična iskustva s navedenim, pa ću se držati toga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2008 10:06 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Ah, dobro, budemo vidjeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Ah, dobro, budemo vidjeli.

Ja se nadam da hoćemo, jer u suprotnom imam veći trošak. Vjerojatno ću slagati novo računalo jer mi se prodaja kartice ne isplati, a još jedna mašina ćw sobro doći.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice