GTX 280 nVidia

poruka: 82
|
čitano: 6.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Inače sam veliki zagovornik nVidie,ali mi se sve čini da će ATi sa novom serijom kartica pošteno pomrsit račune nVidiji

Ideologije se rađaju krvlju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GTX 280 nVidia

ja ću tražiti tu grafu za rođendan, pa ako ću imati sreće starci će mi ju kupiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GTX 280 nVidia

Nvidia je ponovno zasjenila neka svoja i i ATI-jeva rješenja, kao što rekosmo vrlo visoka cijena je postala neizbježna za sve koji žele imati high-end grafičku karticu iz Nvidie, pa ako ste entuzijast ili ekstremni gejmer izvolite, podij je vaš.

Sve gladne dobrog omjera uloženog i dobivenog zasigurno će zanimati GTX 260 i nannovija serija iz ATI-a, zato budite strpljivi i pričekajte.

by Mario Novak. http://cronogomet.net/ Tko je bio prvi overclocker? Nikola Tesla,prvi je uništio električnu centralu tijekom OC-a.
17 godina
neaktivan
PCMaster kaže...

Nvidia je ponovno zasjenila neka svoja i i ATI-jeva rješenja, kao što rekosmo vrlo visoka cijena je postala neizbježna za sve koji žele imati high-end grafičku karticu iz Nvidie, pa ako ste entuzijast ili ekstremni gejmer izvolite, podij je vaš.

Sve gladne dobrog omjera uloženog i dobivenog zasigurno će zanimati GTX 260 i nannovija serija iz ATI-a, zato budite strpljivi i pričekajte.

Sve do riječi točno !
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 16:04 (brka).
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

imam jedno OT pitanje, tu vidim da dosta vas misli napraviti CF konf s tim novim zvjerkama od ATija, a meni je netko (mislim da je to bio naxeem) jednom rekao da to bas nema smisla na malim rezolucijama pa me zanima dal svi vi imate 22+" monitore ili se nesto sa driverima (ili necim drugim) promijenilo pa se to sad isplati i na obicnim 19" monitorima?

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MiH kaže...

meni 5 fps ne vrijedi 2500kn.

Potpisujem!   To u potpunosti stoji.
Tih istih '5fps više' će se za godinu dana moći dobiti i na nekoj kartici srednje klase - sve skupa za nekih 1200kn, pa zašto zaboga sada platiti za to 4000 i više kn u obliku GTX280-tke?!?
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

imam jedno OT pitanje, tu vidim da dosta vas misli napraviti CF konf s tim novim zvjerkama od ATija, a meni je netko (mislim da je to bio naxeem) jednom rekao da to bas nema smisla na malim rezolucijama pa me zanima dal svi vi imate 22+" monitore ili se nesto sa driverima (ili necim drugim) promijenilo pa se to sad isplati i na obicnim 19" monitorima?

Opcenito je usvojeno da negdje do 1680x1050 mozes igrat sve postojece igre na max. sa radeonom 4850, znaci i GTX260 bi bio relativni overkill za 19" monitor... (s obzirom da je 2x skuplji od 4850)

Ja osobno imam 24" i za sad radi normalno sa 8800Ultra, ali cim izadje neki x2 model upgrejdam...

Znaci da, ako neko ima CF ili x2, onda mu vjerojatno treba jer ima malo poveci monitor... a ako ima 19" onda se jednostavno hoce ku***t :D

17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

da ali ako bi htio kojim slucajem instalirati Crysis (a ni u ludilu necu ni taknuti taj promasaj od igre) sumnjam da cu moci igrati sve na high sa recimo HD 4870, ako uzmem recimo 2x tu graficku u CF polju ili jednu HD 4870x2 da li cu ja dobiti znacajan porast uf fps ili ne na svojem 19" monitoru jer kako je meni naxeem objasnio CF nema smisla u malim rezolucijama pa mi je onda svejedno da i imam 4x 4870x2 (ovo je samo figutaritvno zamisljeno :P )

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

da ali ako bi htio kojim slucajem instalirati Crysis (a ni u ludilu necu ni taknuti taj promasaj od igre) sumnjam da cu moci igrati sve na high sa recimo HD 4870, ako uzmem recimo 2x tu graficku u CF polju ili jednu HD 4870x2 da li cu ja dobiti znacajan porast uf fps ili ne na svojem 19" monitoru jer kako je meni naxeem objasnio CF nema smisla u malim rezolucijama pa mi je onda svejedno da i imam 4x 4870x2 (ovo je samo figutaritvno zamisljeno :P )

Ići će nešto brže ali skaliranje je jako slabo na niskim rezolucijama.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Mislim da cemo se slozit kad kazem da je sve preko cca 40FPS nepotrebno... znaci ako mi radi 40 - 45 ili 289 FPS meni je svejedno jer je igrivo... vise mi ne treba, a manje zna zatrzat...

Znaci trazis grafulju koja ce ti takav framerate dat...
A ako ti imas 1280*1024 , onda ti 4850 vrti Crysis (koji je recimo benchmark) sa svim detaljima (bez AA) na nekih 37FPS, sto je igrivo, dok ti CF tih istih kartica daje oko 44FPS.
Znaci u tako niskoj rezoluciji nisi bas vezan za GPU, koliko za CPU.... i za tu rezoluciju ti se i ne isplati. Ja osobno nikad ne bi slagao CF ili SLI za monitor ispod 24" jer nema smisla. A 4870x2 ce ti se jos manje isplatit na takvom monitoru...
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Grafa je preskupa za ono što nudi, a i tu je činjenica da ju se praktički ne može spojit u SLI ili izdati X2 karticu (previše troši, takva kombinacija bi zahtjevala napajanje od 1 KW). Ukratko, bez većeg problema mogu reć da ju 48xx serija šije bez greške (do kraja godine stiže 4870 X2 koja je definitivno brža od 280tke). Na kraju krajeva, kupujem ovih dana jednu i sebi, 4850, pa možda u CF s vremenom  uz 4870.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Cika Jova Zmaj kaže...

Grafa je preskupa za ono što nudi, a i tu je činjenica da ju se praktički ne može spojit u SLI ili izdati X2 karticu (previše troši, takva kombinacija bi zahtjevala napajanje od 1 KW). Ukratko, bez većeg problema mogu reć da ju 48xx serija šije bez greške (do kraja godine stiže 4870 X2 koja je definitivno brža od 280tke). Na kraju krajeva, kupujem ovih dana jednu i sebi, 4850, pa možda u CF s vremenom  uz 4870.

Potpisujem
9800 GX2 kosta 3200kn a GTX 280 kosta 4000kn
A 9800GX2 u perfromansama pobjedjuje GTX280
Mislim da je ovo NVIDIDIJI jedan korak nazad naprema Atiju....
http://s1.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=62731 Klikni puno ces mi pomoci!Server 1.
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

60 fps je puno ljepše od 40 btw.

Grafa jest skupa, ali je i dalje najbrži čip na tržištu. X2 je X2 i to nosi neke svoje probleme, a kao vlasnik 3870x2 mogu ti reći da je to dvosjekli mač.
Nekad nije bilo problema (npr. kada sam imao dvije Voodoo 2 u SLI-u), ali danas je nepostojanje profila u driverima kao i nepostojanje druge kartice.
Single-card rješenje je danas najbolja solucija.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Cuj, tebi je 60FPS dosta, ja osobno ne vidim apsolutno nikakvu razliku preko 40ak... to je subjektivno (dobro opet 25 je jedna fixna granica), jer imam prijatelja koji normalno igra u range-u od 15 - 35 FPS i svejedno mu je... ovisi o tvom gustu, a to sto sam napisao 40 je jer sam tako procitao na 90% sajtova, tj. da je to njihova referentna velicina.

Meni osobno 25 cisto dosta :D

Najbrza "single card" mozda i je... ali tko zna, mozda ne zadugo:   http://www.tgdaily.com/html_tmp/content-view-38194-135.html

Inace, vjerojatno si zaboravio probleme sa voodo2, a zapamtio sve dobro... a koliko se ja sjecam bas i nije bilo sve bajno... kvaliteta slike preko ona 2 kabela je bila ocajna, a i neke igre si mogao igrat samo ako imas 2 kartice...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
GTX 280 nVidia

Neznam zasto al krece mi slina kad samo pomislim na tu grafu... stvarno je stroj i uspjela je u svakom slucaju nvidia-i... Kolko para, tolko mjuze :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Cuj, tebi je 60FPS dosta, ja osobno ne vidim apsolutno nikakvu razliku preko 40ak... to je subjektivno (dobro opet 25 je jedna fixna granica), jer imam prijatelja koji normalno igra u range-u od 15 - 35 FPS i svejedno mu je... ovisi o tvom gustu, a to sto sam napisao 40 je jer sam tako procitao na 90% sajtova, tj. da je to njihova referentna velicina.

Meni osobno 25 cisto dosta :D

Najbrza "single card" mozda i je... ali tko zna, mozda ne zadugo:   http://www.tgdaily.com/html_tmp/content-view-38194-135.html

Inace, vjerojatno si zaboravio probleme sa voodo2, a zapamtio sve dobro... a koliko se ja sjecam bas i nije bilo sve bajno... kvaliteta slike preko ona 2 kabela je bila ocajna, a i neke igre si mogao igrat samo ako imas 2 kartice...

Sad i meni cure sline nakon tog članka... :P

Igram ja i na 15 (moja donja granica) ali FPS-ovi su najfiniji oko 60:)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Igram ja i na 15 (moja donja granica) ali FPS-ovi su najfiniji oko 60:)
 Mada je ovo offtopic, slažem se, za dobar FPS moraš imat minimalno framerate od nekih 40 pa naviše. Poželjno bi bilo 50-60. Nije toliko da vidiš razliku između 30 i 50, već kad se nešto ozbiljno počne događat na ekranu, a ti baš tada moraš brzo reagirat, fps-ovi obično padnu. Tako da prosjećni framerate od 40-50 obično podrazumijeva zadovoljavajuć (25) minimalni Smijeh i ugodno igranje.
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

A 9800GX2 u perfromansama pobjedjuje GTX280

Lol?
Pogledaj malo bolje testove ;)
Pogotovo na guru3d i sl. ;)
Tak da se ne bih baš s tobom složio
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Pa sad... di se GX2, tj SLI scalira dobro, tj. na igrama koje to preferiraju kartica unistava GTX280. Tamo di ne radi negdje kao GTX260... što opet nije loše, jer GX2 kosta oko 800injak kn manje od GTX280 :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Gilbert kaže...
naxeem kaže...

Ja imam 3870x2 pa mi nije neka panika kupiti novu (vjerojatno ću uzeti 4870x2 i spojiti je s ovom),

Teško, barem prema ATI-u. :)
 Pomiješao si:) Crossfire podržava različite modele kartica, SLI ne. :)

Mogu li se spajati kartice sa različitom vrstom i količinom memorije?

17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Nevjerojatno... sad sam u linksu vidio da imaju za nekih 4500kn !!!

Pa za te pare mogu kupit skoro 4 x 4850!!

Jedna je stvar 200% sigurna, ovo cudo nikad nece bit na nekom "best buy" popisu :D :D

Neznam koja bi budala dala tolike pare za grafu (fala bogu ima budala a jedna je upravo napisala ovaj komentar XD)... ja jesam čim je izišla 8800gtx kupio ju onda za kolko se sijećam 5000 kn al oduzmimo pdv ipak se išlo preko firme... al danas kad gledam to nije fora dati 5000 kn za najjaču grafu rađe dati po 2500 na dvije grafe... evo npr ja bi za te pare rađe uzeo ove dvije i spoio u sli i dobio bolje preformanse al jedino što je problem to je gutanje struje.....
ili ako još jeftinije želite proć onda ista ova al drugi proizvođać
25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
17 godina
neaktivan

Po meni je kupnja gtx280 promasaj, jer je razlika izmedju nje u gtx260 u cca5-10fps-a, a razlika u cijeni je preko 1000kn. Za tih 1000kn mogu kupiti sebi plocu na kojoj cu imijesto ddr2 imati ddr3, ili kupiti bolji procesor, uglavnom ja nikad ne bi kupio gtx280.

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1
17 godina
neaktivan

nije razlika između njih 1000 kn nego je 2500 kn... pogle link dolje...

.

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?&module=proizvodi&kateg=0737#tabla_kategorije

.

pa to je previše... pa rađe onda dvije gtx260 uzet i neko bolesno napajanje i nema mijenjanja grafi ma sigurno 5 godina ili dok ne crknu.... al evo ja imam ovu grafu 8800gtx i bilo mi na assassins creedu zbrejkalo na sekundu kad me 10 ljudi lovi i kad se s njima tučem i poludio sam i malo se raspitao i kažu da je nemoguće za tu grafu, a ja bio lud pa nisam dao tolke pare bezveze i pitam susjeda programera i kaže da grafa može biti jaka ko NASA-in komp al da je tu proc najvažniji da zato zeza i sad jedva čekam 5, 6 mjesec kad budem radio i kupim si matičnu xfx 780sli i proc q9550 i miran sam...

... e i ovo prelažanje na ddr3 je čisti promašaj... još jedan način da nas navuku na kupnju novih matičnih koji su čist primjer uspoređivanja ovih dviju grafi.... razlika u nazivu a preformance nema nikakve razlike....

25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 21:30 (themoviekiller).
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

nije razlika između njih 1000 kn nego je 2500 kn... pogle link dolje...

.

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?&module=proizvodi&kateg=0737#tabla_kategorije

.

pa to je previše... pa rađe onda dvije gtx260 uzet i neko bolesno napajanje i nema mijenjanja grafi ma sigurno 5 godina ili dok ne crknu.... al evo ja imam ovu grafu 8800gtx i bilo mi na assassins creedu zbrejkalo na sekundu kad me 10 ljudi lovi i kad se s njima tučem i poludio sam i malo se raspitao i kažu da je nemoguće za tu grafu, a ja bio lud pa nisam dao tolke pare bezveze i pitam susjeda programera i kaže da grafa može biti jaka ko NASA-in komp al da je tu proc najvažniji da zato zeza i sad jedva čekam 5, 6 mjesec kad budem radio i kupim si matičnu xfx 780sli i proc q9550 i miran sam...

... e i ovo prelažanje na ddr3 je čisti promašaj... još jedan način da nas navuku na kupnju novih matičnih koji su čist primjer uspoređivanja ovih dviju grafi.... razlika u nazivu a preformance nema nikakve razlike....

razlika je nesto vise od 1000kn evo dokaz

http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=400&podgrupa=10

A sad dal je isplativ ddr3 ili ne, to je vec drugo pitanje, ja sam reko sam da za razliku izmedju 260 i 280 moze kupit taj ddr3 ili kao sto ti kazes bolji proc i ploca.......Al samo se ne bi slozio sa tobom sto se tice performansi, nemoj govoriti dok ne pogledas milion testova na internetu, tek onda nesto napisi, jer da si pogledo vidio bi da je 280bolja u performansama, a to je i logicno jer je i za jednu klasu visa od 260, samo sad je druga stvar sto JA nikad ne bi kupio 280, jer nikad JA ne bih dao preko 1000kn vise za par fps-a...

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Razlicite generacije nerade u Crossfire..

samo iste

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

samo iste

Serija 2xxx i 3xxx su išle bez problema. ;)

Seriju 4xxx ne možeš sa starijima kombinirati zato što je prevelika razlika u proizvodnji.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
neaktivan
GTX 280 nVidia

Nije tocno ja to mogu potvrdit 3870+2900XT neide u CF. Ja sam probao.

usput evo vidi sta  AMD misli 

http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart_Nov08.jpg

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma gle nisam ja nis protiv tebe ja sam cak i rekao da je razlika i veća da ljudi vide zapravo na čem su jer ono kad neko čuje razlika 1000 kn nije bog zna što (nekima)  a kad čuju 2500 itekako se začude.... a i to ti ovisi o proizvođaču čipova.... neznam al za ovoga nikad čuo proizvođača pa vjerojato da je i grafa lošija malo od one izvorne nVidIa-ine i npr Asusove.... znam osjetio sam na svojoj koži razliku....MSI je izdao jaču malo grafu od one izvorne nVidia-ine i ja ju kupio onda po cijeni koju sam gore naveo a ista serija sa malo slabijim preformansama bila je brijem 3500 i gledao sam i pitao ove likove malo koji rade s tim i kažu da bolje da uzmem MSI jer i sami čipovi kao ovise o jačini grafe..... al siguran sam 100% da sam bar 500-1000kn više dao samo zato što na njoj piše MSI  a ne nešto drugo... ista fora ko s prodajom auta ako nije BMW mala neće sjest u njega a ono voziš ford mustang shelby GT500KR koji je jača zvijer od ijednog BMW.... ma to je sve postalo shit počeli su svi prodavati ime a ne kvalitetu što je žalosno...

17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
ManchesterUTD kaže...

samo iste

Serija 2xxx i 3xxx su išle bez problema. ;)

Seriju 4xxx ne možeš sa starijima kombinirati zato što je prevelika razlika u proizvodnji.
 Ja sam na netu vidio a i čuo da kod za CF mora biti iz iste serije a ostale preformanse da nisu bitne... kao izvedba čipa za svaku seriju je drugačija malo pa da se nemogu uskladiti.... neznam, možda lažem
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

Ma gle nisam ja nis protiv tebe ja sam cak i rekao da je razlika i veća da ljudi vide zapravo na čem su jer ono kad neko čuje razlika 1000 kn nije bog zna što (nekima)  a kad čuju 2500 itekako se začude.... a i to ti ovisi o proizvođaču čipova.... neznam al za ovoga nikad čuo proizvođača pa vjerojato da je i grafa lošija malo od one izvorne nVidIa-ine i npr Asusove.... znam osjetio sam na svojoj koži razliku....MSI je izdao jaču malo grafu od one izvorne nVidia-ine i ja ju kupio onda po cijeni koju sam gore naveo a ista serija sa malo slabijim preformansama bila je brijem 3500 i gledao sam i pitao ove likove malo koji rade s tim i kažu da bolje da uzmem MSI jer i sami čipovi kao ovise o jačini grafe..... al siguran sam 100% da sam bar 500-1000kn više dao samo zato što na njoj piše MSI  a ne nešto drugo... ista fora ko s prodajom auta ako nije BMW mala neće sjest u njega a ono voziš ford mustang shelby GT500KR koji je jača zvijer od ijednog BMW.... ma to je sve postalo shit počeli su svi prodavati ime a ne kvalitetu što je žalosno...

Ma sta pricas ti Ford smece nema nista bez BMW i Mercedes
Koliko konja ima taj ford.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice