za 2k/3k definitivno vega56 + boost sa driverima i 1070 nema kaj trazit vise
pa legacy 980Ti je jaca od nje LOL
za 2k/3k definitivno vega56 + boost sa driverima i 1070 nema kaj trazit vise
pa legacy 980Ti je jaca od nje LOL
Vega 56 ce biti skuplja, više troši, jednakih performansi (jaca od 980ti i titan X maxwell gen)
potrosnja se smanji u mode-u uz undervolt, cijena ce pasti kroz par mj. a nv nece spustat cijene pascalu i zagrijavanje se rjesit
third party vendorima
Vega 56 ce biti skuplja, više troši, jednakih performansi (jaca od 980ti i titan X maxwell gen)
Ne treba ti ovo "ce" ona je vec sad jednostavno jaca kartica, ali previse toga negativnog je oko nje, od potraznje, kolicine na policama, bundle pakovanja, prvi driveri i ta potrosnja koja se nije pominjala na forumu otkako je Ryzen izasao, ali evo izgleda da je opet bitna, pa cemo mrcvariti tu mazgu opet.
potrosnja se smanji u mode-u uz undervolt, cijena ce pasti kroz par mj. a nv nece spustat cijene pascalu i zagrijavanje se rjesit
third party vendorima
Ček...Znači nakon 15 mjeseci od izlaska Pascala treba čekat još par da bi dobio slične perfomanse koje ljudi imaju sa 980ti/Furyjem? Mod za undervolt lol ? Jel moram još spominjat dostupnost ?
Već vidim, euforija i delirij kao kad su forumaši na 480-tkama imali 45 fpsa u Witcheru na FHD-u.
Flopčina na kubik pajdo.
P.S. Onaj ko misli čekat par mjeseci za ovo nek kupi trimer i kosi travu susjedima. Pametnije mu je.
Ja neznam jesi ti udario glavom od neki štok ili se poskliznuo iz kade, uopce nije ni bitno zasto je pala cijena (pala je jer to tako ide sto vise stari kartica sta je sasvim tradicionalna praksa) referiram se na to sta je tonči izjavio, i jos jednom za sve sa manjkom koncentracije i svo ostalo stado koje guta sve sta im se napise apeliram da se jos jednom procita ovaj post u kojem me tonči citirao temeljno klik
Nadam se da je nakon ovog kada ste procitali sasvim jasno sta sam ja rekao a sta je tonci opovrgavao.
I ne smarajte vise, onaj kome nije dovoljan post crno na bijelo taj me ionako ne intersira
Ne kužiš opet, ali da ti napišem jednostavno, nije došlo do pada cijene 1080ti.
Bilo ih je po sadašnjim cijenama kod nas već prije.
To je dio standardne varijacije cijene i dobavljivosti.
Vega je fail, budimo iskreni.
Potrošnja je jako bitna ...
Da ocito vama minerima
o rudarenju ja pojma nemam, no realno, iako svi simpatiziramo AMD treba rći da su im kartice miljama iza nvidie
Ne kužiš opet, ali da ti napišem jednostavno, nije došlo do pada cijene 1080ti.
Bilo ih je po sadašnjim cijenama kod nas već prije.
To je dio standardne varijacije cijene i dobavljivosti.
Pa dobro, doslo je prije ali je onda jedno vrijeme opet skocilo pa se onda opet malo unormalilo i sada smo na 5800kn, ne sjedim svaki dan na nabava net i provjeravam cijene gtx 1080ti a i tek sam se sad sjetio da imam arhiviran post za koji moram pokazat da sam bio u pravu
Cinjenica je da je cijena pala od datuma izlaska i to je ono bitno, a sada na koji tocno dan, minutu i sekundu je bio taj popust je apsolutno nebitno...
Evo na VOLTE u ožujku
4mal De ti meni nešto priznaj.
Jesi razmišljao ići na SLI sa Seahawkom ?
Znam da je isplativost -156,5%, ali nekad se probudim sa mokrim snovima o takvom setupu.
Jedna lijepo izgleda, ali je usamljena. Ja da sam umjesto Aorusa išao na nju, vjerovatno bi me uzelo ludilo. Ovako je možda i bolje budući da mi Aourus zazmne 34 slota :-)
4mal De ti meni nešto priznaj.
Jesi razmišljao ići na SLI sa Seahawkom ?
Znam da je isplativost -156,5%, ali nekad se probudim sa mokrim snovima o takvom setupu.
Jedna lijepo izgleda, ali je usamljena.
Treba mu dosta veliko kuciste da moze oba radijatora montirati plus vodeno od CPU-a ako ima
Pa baš i ne...Brijem da se u Fractala da fino složit.
EDIT : 4mal, jel istina da su kablovi od SH kraći ?
Huang sere...Možda irresponsible price prije.
Nije samo stvar u potrošnji vec i koju toplinu generira taj TDP. A na to onda utjece puno stvari temperature, buka, potrosnja, los OC...
Tješite se, ali vidim da u ovoj situaciji nema mjesta raspravi jer svako drzi svoje i neda se, kad izgubi argumente onda samo lupa TD. Kako možete biti toliko emotivno vezani za komad PCBa?
da se slozit i kablovi su taman ali meni je ovajj set up cist finjak i rekoh da necu vise
se zaje sa sli,cf-om
volta se uzima ali samo ako ce biti brza od TI 30-40% u 4k rezi
i uz novi chipset samo nez ocu li na coffe lake ili skylake-x...
da se slozit i kablovi su taman ali meni je ovajj set up cist finjak i rekoh da necu vise
se zaje sa sli,cf-om
Idemo ti i ja na 8700K imat ce 6 jezgri ionak si ti na 3770k ja 4770k
Pozdrav dobri ljudi,
Kupio sam 4K 3840 × 2160 monitor Philips 31,5" 328P6VJEB/75 i sada trebam neku grafičku da prikaže normalnu sliku, jer sam skužio (panj) da nVidia 9800GT koju imam ne podržava 4K rezoluciju i slika je katastrofalna.
Zanima me koju GeForce 1070-ku da kupim, jer puno je proizvođača i bune me drastične razlike u cijeni, npr:
GAINWARD GeForce GTX 1070, 8GB, DDR5, DVI, HDMI, DP
3.770 kn
PALIT GeForce GTX 1070 GameRock, 8GB, DDR5, DVI, HDMI, DP
3.989 kn
MSI GeForce GTX 1070 Aero OC, 8GB, DDR5, DVI, HDMI, DP
4.559 kn
ASUS 1070 već ide na 5.195kn za praktički iste specifikacije, pa mi nije jasno zašto je toliko dramatična razlika u cijeni među brandovima?
Inače, konfa je sljedeća:
MBO: Gigabyte EX58-UD5 / chipset Intel X58
PROC: i7 920 2,66GHz (znam da će biti gadan bottleneck i da bih ga trebao overclockati na 4.0GHz, ali ne znam kako se to izvodi u praksi a da nešto ne oštetim)
RAM: 12GB DDR3 1333
SSD 256GB
Windows 7 64bit
Isplati li mi se uopće kupovati 1070? Imam 4K monitor, šteta je da nemam jaku grafičku? Ne igram igrice skoro nikako, jer sam old skul gejmer odrastao na Q3:A, UT, CS 1.6 i AOEII:C, ali volio bih zaigrati neke nove naslove tipa Rise of Tomb Raider, Metro, Destiny 2 itd. Ne patim od ove moderne filozofije da je 60fps potrebno za normalan gaming, jer u moje vrijeme gaminga je 30fps bilo sasvim okej, bitno da se igra vrtila normalno.
Polažem dobre nade da bih iduće godine kupio novi MBO + PROC + RAM kombo, možda nadolazeći Coffee Lake, pa bi 1070 dobila novi dom.
Molio bih mišljenja. Ili možda da idem sa ASUS ROG GeForce GTX 1050Ti za 1.804 kn i uštedim brdo love?
Zanima me koju GeForce da kupim, jer puno je proizvođača i bune me drastične razlike u cijeni, npr:
za praktički iste specifikacije, pa mi nije jasno zašto je toliko dramatična razlika u cijeni među brandovima?
To i mene zanima
Ne gledaj specse, ništa ne znače. Pogledaj, ako ti je važno, najtišu. Ako ti nije važno, najjeftiniju.
se zaje sa sli,cf-om
Idemo ti i ja na 8700K imat ce 6 jezgri ionak si ti na 3770k ja 4770k
Na 60 hz monitoru? LOL A ta nova serija će i dalje biti neisplativa pored ryzena.
To bi bilo opravdano eventualno da imate 240 hz monitor, što sumnjam da imate :)
monitor ne koristim 3 god...
a uzet cu novi chipset jer ovog nisam mjenjao
od kad su proizvedeni
Znam, imaš 4k60hz TV isto kao i ja, tako da ne znam čemu potreba za takvim procesorom (8700k) za 60 hz kad bi ryzen 1200 bio više nego dovoljan.
oces rec da ryzen 1200 je jak kao l7 3770k!?
Ne nego da je dovoljan za igrati se na 60 hz ekranu :)
Ne znam čemu takvo zaključivanje lol
Evo malo sam uredio post da se lakše skuži
ah mozda poludim pa uzmem neki wide 4k 144+ monitor nikad neznas + volta
ali taj i ryzen bi bc-o voltu isto...