GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.564.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
dennocro kaže...

danas narucena msi 1080 gaming x, posto do sad nisam koristio nvidiu, koje drivere da najbolje skinem? neki stabilni a dobri?

Najnovije...

14 godina
D3lBoy kaže...

Kako volim kad ljudi ne razmišljaju i ne koriste kontekst nego citaju rijec po rijec kao djeca...

Modificira svakom generacijom GCN chip, od 7000 serije do danas je slicna GCN arhitektura, samo modificirana svakom generacijom. Zato promjena u driveru koja utjece na 580 ce utjecat i na 290 = Zato stare kartice imaju support bolji nego Nvidia, to je pozitivna nuspojava GCNa. Cim promjene kompletno chip takve gainove kod starih kartica više neces vidjet, vec ce bit kao kod Nvidije, gpu ce ostat kakav je bez ikakvog pogoršavanja ili poboljšavanja performansi.

EDIT: Prije nego me opet citirate ko debila bez konteksta: Ne, ne kazem da je isti chip u 7970 i 580, ali je na istoj arhitekturi, radi na slicnom principu.

Pa isto ti je kod Nvidie otprilike samo što njihove grafe ne "napreduju" s vremenom. Ne izmišljaju ni oni toplu vodu svake dvije godine nego samo modifikacije, više jezgara i veći taktovi. Dakle, tvoja teorija koja tebi djeluje dobro nema veze s činjenicama ali nema veze.

11 godina
neaktivan

Neka ti onda sve znaš, ali nema veze, pricam gluposti bez cinjenica...

"NV architectures evolve and also has revolutionary changes. Kepler -> Maxwell was a big leap, not only with the tile-based rasterization, but also the SMX layout, CUDA cores per SM went from 196 -> 128. This meant that games optimized for Maxwell's architecture would run un-optimized on Kepler, reducing much of it's shader utilization. It's why the 980, which on release, was only slightly above a 780TI, which was faster than a 970 by ~10%, but over time, we see the 780TI behind the 970 by ~10% or sometimes, even more."

"GCN architecture is iterated, evolution rather than revolution. The basic hierarchy remains constant, each SIMD has the same layout of ALUs (Vector and Scalar), each Compute Unit consists of the same layout of SIMDs. The result is that code that's optimized to run on GCN is nearly always (there's exceptions, differences in Tessellation & Async Compute) optimized for all GCN. Thus, the older GCN based cards like the 7970 and 290/X still powers through modern games."

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 16:02 (D3lBoy).
13 godina
protjeran

Danasnje perfomanse koje ima hd7970 su nevjerovatne, ta grafa je izasla 2011g kad i gtx 580, 580-tka naspram nje u danasnjim igrama izgleda smjesno...pokrenuo sam gta5 s novijim i5 covjece to leti sve u 100fps-a na poprilicno dobrim detaljima, battlefield 3/4 takoder(na 580-tki s 3gb sto sam imao je bf4 bio neigriv)..tko ne mijenja graficke ko carape ponekad taj amd ispada pun pogodak!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 17:21 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Pa da zato sto Radeonke imaju potporu kroz drivere direkt, dok stare Nvidije ne jer su drugacije arhitekture skoro pa svake generacije

(Rekoh skoro)

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran

Evo jedna ranije raspravljana tema između mene i Tonči-a, o padanju cijene gtx 1080ti na 5800kn kod nas u ducanima pojavom Vege, na sta je Tonči govorio d aje to nemoguce i da ce pocetne cijene gtx 1080ti ostati sve do nove serije od Nvidie 

Naravno, opet se pokazuje moja perfekcija u procjenjivanju i predviđanju na polju IT-a

Moj pocetni komentar klik, a ovdje su neki od komentara Tončia u kojima to pokusava opovrgnut klikklik 2

Sadasnja cijena gtx 1080ti , e pa drugi put ozbiljnije 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 18:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Naravno da ce padati cijena pobogu koji to proizvod drzi cijenu na trzistu (osim ram memorije kojoj cijena samo ide u nebesa) buduci da je ljeto i ide nova skolska godina bice popusta da ih se sto vise rasproda.

Ali zbog nestasice memorije za grafe sad ce cijene ici gore malo :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Danasnje perfomanse koje ima hd7970 su nevjerovatne, ta grafa je izasla 2011g kad i gtx 580, 580-tka naspram nje u danasnjim igrama izgleda smjesno...pokrenuo sam gta5 s novijim i5 covjece to leti sve u 100fps-a na poprilicno dobrim detaljima, battlefield 3/4 takoder(na 580-tki s 3gb sto sam imao je bf4 bio neigriv)..tko ne mijenja graficke ko carape ponekad taj amd ispada pun pogodak!lp

GTX580 je godinu i mjesec dana starija (11/2010) od HD7970 (12/2011). Nedugo potom (05/2012) je izašla GTX6xx serija i to je tek prava usporedba sa radeonkama. S tim da je AMD imao solidne boosteve sa driverima kroz godine a i "običnu" verziju su zamijenile gigaherz edition kartice. Ali da, rekao bih da je to zadnja poštena grafa koju je AMD izbacio.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 19:14 (Perki).
17 godina

ne zadnja postena je 290...a dvoglava 295x2 ubija na fhd dan danas...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nes ti procjene, pa bilo je vec prije koji mjesec dostupnih 1080ti za 5800 kod nas, da ne govorim vani. Bilo je varijacija naravno i te najjeftinije su brzo nestajale, ali opet.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
odjavljen
I di je 6xx serija danas 😉
13 godina

Cuj sad kao Polaris ne valja, a da hoces da je kupis nemas gdje sve se zivo rasprodalo i unaprijed iz nove posiljke vec preorderalo 

da nije polarisa ne bi bilo 1080p 60fps gejmanja za 200eura 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Nes ti procjene, pa bilo je vec prije koji mjesec dostupnih 1080ti za 5800 kod nas, da ne govorim vani. Bilo je varijacija naravno i te najjeftinije su brzo nestajale, ali opet.

Pa slazem se da je to bilo sasvim ocekivano, ja sam to linkao zbog Tončia koji je tvrdio i radio svoje racunice da to nece biti moguce 

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Evo jedna ranije raspravljana tema između mene i Tonči-a, o padanju cijene gtx 1080ti na 5800kn kod nas u ducanima pojavom Vege, na sta je Tonči govorio d aje to nemoguce i da ce pocetne cijene gtx 1080ti ostati sve do nove serije od Nvidie 

Naravno, opet se pokazuje moja perfekcija u procjenjivanju i predviđanju na polju IT-a

Moj pocetni komentar klik, a ovdje su neki od komentara Tončia u kojima to pokusava opovrgnut klikklik 2

Sadasnja cijena gtx 1080ti , e pa drugi put ozbiljnije 

Ti si, sinko, jadan skroz izgubljen. Znamo da ne znaš postotni račun, dijeljenje, množenje i sl. ali 5800 kuna je cijena od 786 eura. Gdje ti vidiš da je ta cijena ispod 699 eura?  Cijene 1080Ti FE se nisu mijenjale i neće se mijenjati. Moguće je naći nešto jeftiniji 1080Ti, kad se "skupi" blower+chamber+(whatever) cooler može zamijeniti još gorim, ali cijena je i dalje preko 700 eura. Nvidia nije i neće spuštati sourcing cijene 1080Ti kartica sve dok sama ne izda nešto bolje.

Nope.
12 godina

U sub idem na kraju po gigabyte gtx 1080 g1 gaming....kakva je to izvedba hladnjaka i kakav je oc? Ako ima netko slobodno neki info

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tonči kada ovo vidi državno odvjetništvo optužit će te za ubojstvo bez nehaja 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

U sub idem na kraju po gigabyte gtx 1080 g1 gaming....kakva je to izvedba hladnjaka i kakav je oc? Ako ima netko slobodno neki info

Imaš tri venta, ja sam ostavio fan na automatici i temp idu do maks 75 u gamingu u klimatiziranoj sobi (24C). OC je onakav kakav je došao s njom. Nisam ekstra OC-ao.

16 godina
odjavljen

Problem je što su naše cijene uvijek nekako nabrijane, pogotovo na početku. Mikro-tržište, nikakva prodaja, takva i zarada, a i za onih pet kupaca 1080Ti, trebaš lager, prostor, zaposlene itd. Jako je teško poslovati na području mikro-tržišta poput Hrvatske, jer nas ima manje, nego pola stanovnika NYC-a. Pritom smo siromašiniji 5-7x pa je i najmanje toliko manje kupaca tih kartica. 

Nope.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Jel moš ti tog lucidusa izbacit s foruma, ono na dugo ??

9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ti si, sinko, jadan skroz izgubljen. Znamo da ne znaš postotni račun, dijeljenje, množenje i sl. ali 5800 kuna je cijena od 786 eura. Gdje ti vidiš da je ta cijena ispod 699 eura?  Cijene 1080Ti FE se nisu mijenjale i neće se mijenjati. Moguće je naći nešto jeftiniji 1080Ti, kad se "skupi" blower+chamber+(whatever) cooler može zamijeniti još gorim, ali cijena je i dalje preko 700 eura. Nvidia nije i neće spuštati sourcing cijene 1080Ti kartica sve dok sama ne izda nešto bolje.

Tonci, ajde pokrij se usima i ne izvlaci se, jasno se vidi sta sam ja napisao a sta si ti tvrdio. Ja sam napisao da ce cijene CUSTOM MODELA doci na 5800kn (ti si rekao da nece), sta je i tocno jer ne MSI ARMOR custom model, nigdje nisam pisao ni spominjao referentne verzije, niti smo pricali o njima.

Niti sam pricao u eurima niti o cijeni vani, mi i dalje trzimo kunama... Tako da nebudi smijesan jer si vec i previse bisera prosuo.

Konstantno izvidis sa nekim svojim proracunima i predvidanjima koji nemaju veze sa vezom i konstantno padaju u vodu (recimo ovaj sad primjer i oni izracuni za Vegu da ce biti jaca od 1080ti, da ne nabrajam dalje...)

Drz se ti softwera to ti je pametnije, nije hardver za svakog

15 godina
odjavljen

Opet ti... Govorim ti da je i prije koji mjesec bilo 1080ti custom modela (npr gigabyte G1) za oko 5800 kn, nisu sigurno pale cijene zbog vege, koja em nije konkuretna 1080ti (bar u gamingu, u compute je), em je nedostupna trenutno.

9 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Opet ti... Govorim ti da je i prije koji mjesec bilo 1080ti custom modela (npr gigabyte G1) za oko 5800 kn, nisu sigurno pale cijene zbog vege, koja em nije konkuretna 1080ti (bar u gamingu, u compute je), em je nedostupna trenutno.

Ja neznam jesi ti udario glavom od neki štok ili se poskliznuo iz kade, uopce nije ni bitno zasto je pala cijena (pala je jer to tako ide sto vise stari kartica sta je sasvim tradicionalna praksa) referiram se na to sta je tonči izjavio, i jos jednom za sve sa manjkom koncentracije i svo ostalo stado koje guta sve sta im se napise apeliram da se jos jednom procita ovaj post u kojem me tonči citirao temeljno klik

Nadam se da je nakon ovog kada ste procitali sasvim jasno sta sam ja rekao a sta je tonci opovrgavao.

I ne smarajte vise, onaj kome nije dovoljan post crno na bijelo taj me ionako ne intersira 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 22:12 (Lucidius).
10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

tonči svašta piše, nije ti muka bit sa njime u raspravi u pravu

a vezano za tvoje procjenjivanje i predviđanje,

- procjenjuješ ko da si pijan 

- predviđaš ko da si slijep

no dobro, što sad napravit po pitanju grafičke, amd nas je sve opet iznevjerio vegom, nvidii se sad nigdje ne žuri, hoće li mrtvi pascal sad poskupit ili što

The Show Must Go On
16 godina
odjavljen

Dobro, možda sam se i ja poskliznuo, ali ovo je ostalo skoro pa nepromijenjeno.

Tonči kaže...

Posve je irelevantno koje su cijene na "nabavinet". Ja govorim o cijenama koje su postavljene kao minimum, a to je $699/699€/699£. Sve drugo od toga su PDV(VAT), marže, transporti, itd. U Europi trenutno ne možeš naći ispod 819€, ali sve dok bez poreza možeš naći za 699, nema promjene. S obzirom da Vega vjerojatno neće napadati 1080Ti, nego 1080, ne vidim razlog da Nvidia reže cijene. Jedina šansa da 1080Ti pada je ako izgubi tron, a u što sumnjam.

Dakle, kao što sam i rekao onda - Vega je napala 1080, a ne 1080Ti i Nvidia nije rušila cijene kartica niti vjerujem da će ih rušiti do iduće generacije. PYN ima karticu ispod MSRP-a u eurima, ali to je s nekim popustima dućana i sl. 5800 kuna je i dalje strašno visoka cijena od preko 780 eura. Nvidia sigurno neće spuštati cijene. Jedine promjene koje se mogu s cijenama dogoditi je u raznim paketima i spuštanje inače previsokih cijena.

Nope.
9 godina
protjeran

I sad ti kupi Vegu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 22:47 (Lucidius).
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

A tko ju je mislio kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Zar je bitno, jer i da hoces nema

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Kakvo je to pitanje, pa Chaselol ima klub ljudi koji su vec cak i preordere napravili, a cak njih 17 ju kupuje klik

I onda neko veli da ljudi ne kupuju 

Jedino je pitanje kada cemo vidjet sve te kartice na forumu 

17 godina
odjavljen

Javilo se 17 rudarskih radnika temeljeno na glasinama. Možda se na kraju pokaže kao ispravno.

Gamerima ostaju GTX 1050ti i GTX 1060 3gb kao zadnje kartice koje nisu debelo precjenjene. Eventualno i GTX 1080ti za totalne gaming/čmark ovisnike kajima više ne pomaže ni klinika za odvikavanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Vidi Vega56 je mrak proizvod, kad je clocknes dostigne nivo cca 1080/vega64 kosta kao 1070 a nju dere u svim naslovima oc/non oc nebitno, dodaj tu FreeSync i na konju si.

Ja prvi da gejmam na tipa 1440p uzeo bi vegu56 jer je jaca od 1070 a isto kosta, ali dzaba kartica nema, sad ce jos i dici cijenu kad se ponovo pojave i kud koji mili moji nazad na polovno trziste, jer novo ne postoji da se isplati pazariti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 8:45 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice