GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.563.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Tonci, davno smo zakljucili da jos cekamo 1080p 60hz karticu, kakav vrazji 4K 

Moj PC  
9 0 hvala 1
13 godina

U prilici sam kupiti pola godine staru KFA² GeForce GTX 1070 EXOC Sniper sa garancijom po hajmo reći povoljnoj cijeni. KFA mi ne zvuči mi poznato ali na netu sam našao da je dobar omjer cijene kvalitete. Da li je netko imao iskustva sa ovim proizvođačem? Ne tražim od kartrice ništa posebno niti da je clockam ili slično. Samo da radi i da traje

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
MRSKI kaže...

U prilici sam kupiti pola godine staru KFA² GeForce GTX 1070 EXOC Sniper sa garancijom po hajmo reći povoljnoj cijeni. KFA mi ne zvuči mi poznato ali na netu sam našao da je dobar omjer cijene kvalitete. Da li je netko imao iskustva sa ovim proizvođačem? Ne tražim od kartrice ništa posebno niti da je clockam ili slično. Samo da radi i da traje

Hvala

koliko

Cijenite više pitku vodu.
13 godina
Glavas_ZG kaže...
MRSKI kaže...

Hvala

koliko

360E

15 godina

Recenzija Asus Strix 1080 Ti OC

16 godina
neaktivan
MRSKI kaže...

Hvala

Po zadnjim informacijama koje imam, KFA je Europski brend od Azijske marke (Galaxy). Obje su u vlasništvu Palita, kao uostalom i Gainward.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina

za galax sam gledao par yt videa za 1070, po viđenom zapravo odličan brend. imaju onu hall of fame (hof) liniju koja je redovito među najboljima. volio bi uzeti jednu, samo nikako da dođu do nas.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 1
14 godina
LogicusMPS kaže...

Debela prasica!

AUDIOFIL
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...
LogicusMPS kaže...

Debela prasica!

Iduća serija stiže s Noctuom NH-D15? 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
Tonči kaže...

Noctuom NH-D15? 

To neće biti dosta. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
10 godina
odjavljen
MRSKI kaže...
Glavas_ZG kaže...
MRSKI kaže...

Hvala

koliko

360E

Nemoj uzet.

Cijenite više pitku vodu.
15 godina
volegradele kaže...
LogicusMPS kaže...

Debela prasica!

Uff kako me vuče da je uzmem, sad neznan kad, oko lita, iza, prodat ovu, nadodat, ili čekat novu seriju...

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

A vidjet ćemo. Inače, nažalost, temporalni AA nije baš nešto što isključiš s rezom jer je važniji od AA i korisniji. Možemo, kako smo već govorili, gasiti bilo što tom logikom...

Znaci mora BAS SVE bit ON od AA do onih nvidia sranja koju jednu fps jel NISU optimatizirani uopce je jos ne kuzim tvoj mozak lol.Po meni je igra na ULTRA ako imas sve ukjuceno bez nvidia gameshit i ako igram na rezi od 1440 ili 4k bez 8XMSAA kaj ce ti  to na 4K? ovom tonciju nemoze promjeniti misljenje nikako,jos je najbolje kad ekipa vice nemogu igrat na ultra je mi MSAA pojede 50fps jel ja ocu igrat na x8 ne x2 doslovno je AA u nekim igrama tolko dobar da mozes igrat sa FXAA ili TAA i nece skidat fps-a puno ionako

16 godina
odjavljen

Ja se donekle i sprdam, jer mi je fora kako neki ovdje ozbiljno sve shvaćaju, pogotovo fanboyi nvidije. :)

Ali, ako ćemo realno: što je i kako određuješ granicu uklanjanja opcija da bi nešto nazvao prihvatljivim? Recimo, ja sam još na jednom TitanuX (Maxwell) mogao igrati BF4 u 5K. Čini li to Titan XM 5K karticom? Ili to što sam mogao igrati HOTS sa svime na max na 5K? Gdje je granica da nešto zoveš 4K karticom? Ukloniš AA jer eto, tebi AA ne treba. Nekome je AA baš potreban. Nekome ne treba blur, bloom ili teselacija, fućka mu se, ali želi AA... netko može sve isključiti na low. Tada je svaka kartica 8K-ready?

Sve igre se testiraju na max detaljima. Na visokim rezolucijama možemo smanjiti AA jer AA rješava problem niske rezolucije za rubove, dakle na 4K nam je "dosta" 2X. Ali to je direktno kompenzirano rezolucijom. Drugih takvih efekata baš i nema. Na 4K bez AA i dalje postoji problem nazubljenosti rubova, dakle 2X trebaš. TXAA također trebaš jer je problem i dalje prisutan (na 5K nije AA potreban, ali 5K je 77% veća rezolucija od 4K i neigriv je na današnjoj jednoj kartici.

Da nije tako, imali bismo situaciju da je sve 4K-ready, jer jest... i RX480 gura 4K k'o od šale.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 11:25 (Tonči).
9 godina
protjeran

Tonči 

Da ne spamamo u temi za Ryzen, eto imas ovdje kako je lijep bottllenck i5 na 1440p 

I5-4670k GTX 1080 The Witcher 3 1440p ultra

Battlefield 1 I5-4690K & GTX 1080 1440p Ultra settings FPS Test

Pa ti pricaj price kako je na 1440p nemoguc bottleneck 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da nije tako, imali bismo situaciju da je sve 4K-ready, jer jest... i RX480 gura 4K k'o od šale.

I ptice na grani znaju da je RX480 480p kartica. Ako ne pretjerujemo sa AA, naravno.

15 godina
odjavljen
Da, kao sto joj naziv govori, ne
.. 😅
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
odjavljen

Pa 480 je za FHD što je 1080Ti za UHD.

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
odjavljen

Tako je! Iako 480 može vrtiti većinu* igara u 4k, pa ako netko ne igra novije ili zahtijevnije igre na toj rezoluciji, ne treba mu više.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Pa 480 je za FHD što je 1080Ti za UHD.

Sad bi ja trebao sam sebe citirat i linkat ponovo onaj bench gdje prikazuju fps 1080ti na UHDu i 480/1060 na FHD-u, al neČu.

Čak me i zasvrbilo da obojam koju riječ al isto neČu.

Inače sve kartice ispod 1060/480 lvla su zapravo DOS ready kartice namjenjene samo igranju Huga.

Cd igre; Cd hugo; Hugo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 17:25 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen

Baš danas je Denis spomenuo kako su 1080Ti ipak... "not there yet" i spomenuo sam kako to naprosto nema smisla; da karticu koja za bezobrazno visoku cifru, tek u nekoliko igara (starijih) može dostići 60 FPS, zovemo 4K-readyjem samo zato jer to danas odgovara Nvidiji za prodaju. S obzirom da ga smatram autoritetom za hardver i pogotovo za gejmanje, a da kao dev koji se bavi grafikom ne smatram "rezanje detalja" prihvatljivom metodom uvlačenja Nvidiji u mračno mjesto, I see no further point in discussing it.

P.S. C ti ne treba veliko (na ci sustavu ti ne bi ni prošlo) i fali ti prompt: C:Đ>.

13 godina
Tonči kaže...

Baš danas je Denis spomenuo kako su 1080Ti ipak... "not there yet" i spomenuo sam kako to naprosto nema smisla; da karticu koja za bezobrazno visoku cifru, tek u nekoliko igara (starijih) može dostići 60 FPS, zovemo 4K-readyjem samo zato jer to danas odgovara Nvidiji za prodaju. S obzirom da ga smatram autoritetom za hardver i pogotovo za gejmanje, a da kao dev koji se bavi grafikom ne smatram "rezanje detalja" prihvatljivom metodom uvlačenja Nvidiji u mračno mjesto, I see no further point in discussing it.

P.S. C ti ne treba veliko (na ci sustavu ti ne bi ni prošlo) i fali ti prompt: C:Đ>.

Zaboravio sam - ipak sam to koristio prije 20 godina...

"Cd.."

Znači, po tom zaključki 480 nije FHD ready kartica isto ?

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Znači, po tom zaključki 480 nije FHD ready kartica isto ?

Ta je off-topic. :P Ali - možemo reći da je uglavnom ok; taj segment je segment kompromisa, kao što je 1920x1080 kompromisna rezolucija. S obzirom da košta 250€, ne vidim ni zašto bih očekivao da je savršena. Neke igre neće gurati na 60 FPS, negdje će bit strašno loša, negdje odlična, ali bit će ok, što je ok za taj rang. Zapravo, da budem iskren, pristojna kartica za pristojan novac, što 1080Ti sigurno nije. :)

Znajući da je to prosječan FPS, min. vrijednosti vjerojatno jako bole kod nekih pa ćeš spustiti detalje za nekih 20-30% da osiguraš glatko igranje. 

Danas, više nego ikad prije (osim vremena 3dfx-a) idemo prema tome da kupujemo kartice i monitore prema tome koje igre želimo igrati. To možemo zahvaliti Nvidiji, Microsoftu, Appleu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 18:18 (Tonči).
13 godina

Znači nije FHD ready...Nema tu dva zeca - tri zeca, i ne uspoređujemo price to perf, nego samo perf.

Inače u onom video od DF-a (mislim), 1080ti ima veći avg fps na 4k, nego 480/1060 ne FHD-u. S tim da još možeš kresat aa za koji svi znamo koliko je potreban na UHD-u.

Pa sad ti zbroji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 18:21 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa znamo da je AA kritičan na FHD-u :(

Inače, već smo zaključili da su prve zaista FHD kartice 980Ti i Fury/X.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 18:47 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa znamo da je AA kritičan na FHD-u :(

Inače, već smo zaključili da su prve zaista FHD kartice 980Ti i Fury/X.

Bile nekad, vise nisu. Ne moze se uopce definirat kad je neka kartica 4K kartica pa rasprave o tome nemaju smisla.

Mozes gledat i ovako, 1080 Ti za samo 3x novaca gura 4x pixela u odnosu na 480-ku. Di smo sad?

17 godina
odjavljen

Nisam znao da 1080Ti ima po 5500 kn. Onda je zbilja isplativa u odnosu na RX 480.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 21:48 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Nisam znao da 1080Ti ima po 5500 kn. Onda je zbilja isplativa u odnosu na RX 480.

Racunam RX480 2k kn a 1080Ti 6k.

9 godina
protjeran

Evo bas igram Witchera 3, max settings sve na desno na 1440p zakljucan sa v-syncom na 60FPS i mogu rec da je grafa na mrzlih 49 stupnjeva i kamenih 2100MHz na jezgri (mogu ju jos nafilat al ovako mi je najoptimalnije) i 5500MHz na memoriji + procesor na 4.9GHz i 54 stupnja u gradu gdje je najvise opterecen  Nista od Ryzena kaj se mene tice, ovo je Formula 1 kaj se tice gejminga.

Testirao sam i 4k, uglavnom 40FPS prosjek, znaci treba mi 50 posto jaca grafa za 4K da odrzavam tu maginu granicu od 60FPS tako da sve do Volte i iduceg 1180 modela nista, a tada cu u kompletu uzeti i 4K monitor.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja računam RX 480 po 1700 a GTX 1080Ti po 6500, ali nebitno. 

Klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice