GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.569.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran

Nemoze, najvisi takt na koji se graf boosta ces morat provjeravat u igrama ili benchevima, uglavnom temperatura ti je presudan faktor, za stabilnih 2101MHz ces trebat temperaturu grafe drzat na max 56-57 stupnjeva, nakon toga takt pada za 13MHz svakih narednih 5 stupnjeva viseg zagrijavanja, recimo do 62 stupnja ce grafa radit na 2088MHz, do 67 na 2076MHz itd itd... Ovo je uglavnom u najzescim naslovima, u nekim slabijim naslovima ces eventualno imat nesto vise taktove.

EDIT:

Kaj se tice memorije uglavnom 5400MHz je neki sweet spot, sve vise od toga ne doprinosi skoro nista, ja svoju drzim na 5500MHz cist zato jer mi skroz normalno radi i na 5650MHz ali sa time samo nepotrebno povecavam zagrijavanje i riskiram pad taktova jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2017 17:42 (Lucidius).
Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...

Nemoze, najvisi takt na koji se graf boosta ces morat provjeravat u igrama ili benchevima, uglavnom temperatura ti je presudan faktor, za stabilnih 2101MHz ces trebat temperaturu grafe drzat na max 56-57 stupnjeva, nakon toga takt pada za 13MHz svakih narednih 5 stupnjeva viseg zagrijavanja, recimo do 62 stupnja ce grafa radit na 2088MHz, do 67 na 2076MHz itd itd... Ovo je uglavnom u najzescim naslovima, u nekim slabijim naslovima ces eventualno imat nesto vise taktove.

EDIT:

Kaj se tice memorije uglavnom 5400MHz je neki sweet spot, sve vise od toga ne doprinosi skoro nista, ja svoju drzim na 5500MHz cist zato jer mi skroz normalno radi i na 5650MHz ali sa time samo nepotrebno povecavam zagrijavanje i riskiram pad taktova jezgre.

Hvala, sad me kopka da uvalim na nju onaj moj Accelero hybrid s kojim r9 290 nikad nije prišla 55c

neda mi se
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Uglavnom radi kako mi NE zelimo😎lp

Radi dobro, tvoj problem je sta te potrefio los cip a ne boost 3...

9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

Hvala, sad me kopka da uvalim na nju onaj moj Accelero hybrid s kojim r9 290 nikad nije prišla 55c

Pa kakva je situacija sa ovim windforce hlađenjem, kakav si primjerak cipa uopce dobio jesi ju napipavao vec lagano?

12 godina

Nisam triban prije proučit materiju jer ništa mi nije jasno oko Nvidie

neda mi se
9 godina
protjeran

Kaj se tice memorije malo sma se zaletio, ti imas gtx 1070, tu su stvari malo drugacije zato jer memorija nije ista, plus sta imaju dvije vrste memorije na 1070kama, Samsungova koja je dobra za klokanje i Micronova koja je drek i uglavnom neke grafe jedva stabilno rade i na stock klokovima memorije.

Provjeri u GPU-Z koju si memoriju dobio, ako ej Micronova probaj povecat za 100MHz pa vidi kako dise, ako je Samsungova opali ju za 400MHz i testiraj.

Kaj se tice samog klokanja, uglavnom nema puno filozofije, diranje voltaze nema apsolutno nikakvog ucinka tako da jedino povecas power limit i temp limit do kraja i onda se igras sa taktovima.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Lucidius kaže...

Kaj se tice memorije malo sma se zaletio, ti imas gtx 1070, tu su stvari malo drugacije zato jer memorija nije ista, plus sta imaju dvije vrste memorije na 1070kama, Samsungova koja je dobra za klokanje i Micronova koja je drek i uglavnom neke grafe jedva stabilno rade i na stock klokovima memorije.

Provjeri u GPU-Z koju si memoriju dobio, ako ej Micronova probaj povecat za 100MHz pa vidi kako dise, ako je Samsungova opali ju za 400MHz i testiraj.

Kaj se tice samog klokanja, uglavnom nema puno filozofije, diranje voltaze nema apsolutno nikakvog ucinka tako da jedino povecas power limit i temp limit do kraja i onda se igras sa taktovima.

Nažalost micron pa ju neću ni dirat

neda mi se
13 godina
nicky.sl kaže...

Mi svi znamo da ces ti to uraditi, samo je pitanje vremena 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...

Mi svi znamo da ces ti to uraditi, samo je pitanje vremena 

Da nisam lin koliko jesan već bi ja to napravija a i neman više onog termovodljivog lipila s kojim sam lipija one male hladnjake po memorijskim čipovima

neda mi se
13 godina
neaktivan

Pitanje je može li ga uopće montirati na 1070. Vodeno na sam gpu vjerovatno može ali neznam kako će bit sa hlađenjem memorije i vrm-a.

10 godina
nicky.sl kaže...
 Nažalost micron pa ju neću ni dirat

Ma samo ti uživaj u kartici, nemoj se opterečivati sa memorijom, sama se kloka i mislim da je to više nego dovoljno da odrađuje svoju zadaću kako spada. Ako te doista vuće da ju malo ubrzaš, naravno da i to možeš, ako budeš imao problema, imaš na gigabayte bios za micron memoriju ali samo ako imaš problema, ako ne, nemoj stavljat bios. I ja imam istu kao ti samo je mem od samsunga, ja stavim 650mhz mem i 150/5mhz core za glupiranje u benchmark, u svakodnevnom radu je na gaming modu, eto čak me niti OC mode ne zanima ( samo 13mhz oc, neš ti kloka ). Kako su neki napomenuli, ona sama radi OC i po meni je to ok, jedna briga manje kaj se tog tiče. Ja sam jedino isključio Fan Stop jer nema potrebe da mi garafa bude na 35 ili više stupnjeva u idle ( ovo je moje subjektivno jer me to navukla GTX 970 koja je bila hladna na nekih 25 stupnjeva u idlu ).

lp

Sretna svima 2017 ... 

12 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...
Uglavnom radi kako mi NE zelimo😎lp

Znači kad ju budem htio kloknit neću znat na koliko sam ju u biti kloknuo ???

Sve mi se čini da ću se brzo vratit AMD-u tamo sam bar znao na kojem taktu grafa radi.

Može li se to boostanje isključit da mi takt bude fiksan

Ako ti je za igre i ako je na 1080p uopće se nemoj zamarat oc-om. Ako nađeš neku igru da je ne možeš vrtit iznad 60fps-a, molim te reci koja. Naravno, bez 8xmsaa i sličnih egzibicija :)

Ako je za bench, onda se igraj malo. Brzo ćeš vidit koji ti je max, a to što clock pomalo šeta je ništa drugo nego prilagođavanje kloka temperaturi, voltaži i tdp-u. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
Taraba kaže...

Ja sam jedino isključio Fan Stop jer nema potrebe da mi garafa bude na 35 ili više stupnjeva u idle ( ovo je moje subjektivno jer me to navukla GTX 970 koja je bila hladna na nekih 25 stupnjeva u idlu ).

uf, pa nije od snijega napravljena da će joj nešto biti na 35 stupnjeva

a ovako gubiš na dugotrajnosti ventova (ako je to neki problem, a vjerojatno i nije otkad ugrađuju ball bearing) i manjoj količini prašine koju inače non-stop ventovi natiskivaju u hladnjak

11 godina

/Pc Master Race Cat attack/   klik

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
picajzla0707 kaže...
 uf, pa nije od snijega napravljena da će joj nešto biti na 35 stupnjeva

Pa naravno da nije ali jedan dio te topline ide po kučištu, sumnjam da baš sve ode van putem ventova, a ovak ako imam 3 venta pa nek vrte, ak će kihnut, imam garu pa nek popravljaju, mjenjau, kaj god. Vellim, sve je do korisnika, neki bi tu da im mercedes vozi na najjače al da ne potroši benzin i da nema motora, jbg valjda kužiš kaj mislim. Meni buka nije problem, samo kučište ima na sebi 6 ventilatora ugrađenih koji rade, pa nek rade i ta tri na grafulji, he he.

lp

12 godina
Taraba kaže...

Pa naravno da nije ali jedan dio te topline ide po kučištu, sumnjam da baš sve ode van putem ventova, a ovak ako imam 3 venta pa nek vrte, ak će kihnut, imam garu pa nek popravljaju, mjenjau, kaj god. Vellim, sve je do korisnika, neki bi tu da im mercedes vozi na najjače al da ne potroši benzin i da nema motora, jbg valjda kužiš kaj mislim. Meni buka nije problem, samo kučište ima na sebi 6 ventilatora ugrađenih koji rade, pa nek rade i ta tri na grafulji, he he.

lp

kužim, ali imaš krivi rezon

grafa proizvodi određenu količinu toline i ona završava u kućištu bilo da se hladi pasivno ili aktivno, osim kod referentnih koje su napravljene da odmah izbacuju vrući zrak odozada

ali nije to velika razlika u ničemu, tako da nek se vrte ako te to veseli 

14 godina

Jel 1070 lako proguta 1440p ili je možda bolje gledat 1080?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Jel 1070 lako proguta 1440p ili je možda bolje gledat 1080?

Bez problema, tu i tamo malko spustis koji detalj da nema dropova ispod 60fps..

17 godina

no coment an ovu budalastinu 

uzmi 1080 ako mozes 

Moj PC  
1 3 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pa nije bogohulje spustit koji detalj. Veća je budalaština davati nvidiji 6000kn+ da bi se mogao hvalit kako vrtiš igre sa SVIM postavkama na max. Bitne vizualne razlike neće biti a spremiš u džep bar 2000kn i po meni je 1070 puno bolji izbor kad se u obzir uzmu i cijene.

I prije nego netko spomene "future proof" samo ću vas podsjetiti da provjerite ime ove teme.

Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Micron memorija se odlicno clocka kad se stavi novi bios.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
4mal kaže...

no coment an ovu budalastinu 

uzmi 1080 ako mozes 

A cuj, svaki dan igram sa 1070-kom na 1440p, al ti naravno bolje znas majstore... Lol...

Ti koji si izgubio preko 6000kn u par mjeseci na grafama nisi mjerodavan za ikakve komentare..

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 16:30 (ansha).
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Micron memorija se odlicno clocka kad se stavi novi bios.

U odnosu na sta se odlicno kloka? Opet je to puno slabije od samsunga..

11 godina
neaktivan

U odnosu na stari bios, nisam jos lupio u zid, ali nisam ni nešto pretjerivao. Tako da zaobilaženje određene kartice zbog Micron memorije ima jedino smisla ako planiraš rušit rekorde u benchevima. 1070 ima dosta visok memory clock sam po sebi, a jos se moze i lako OCat tako da ne vidim problem.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
ansha kaže...

Uzeti takvu karticu i onda rezati detalje, ne hvala.

Ne igram se često, ali kad igram, igram na max. ili ne igram uopće.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

U odnosu na stari bios, nisam jos lupio u zid, ali nisam ni nešto pretjerivao. Tako da zaobilaženje određene kartice zbog Micron memorije ima jedino smisla ako planiraš rušit rekorde u benchevima. 1070 ima dosta visok memory clock sam po sebi, a jos se moze i lako OCat tako da ne vidim problem.

Pa dobro kolko je to onda bolje sa novim BIOS-om, 200MHz? i dalje slabo.

9 godina
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

zašto su svi opsjednuti s tim sve na maks pa nece vam kruna s glave past ako je ugasena neka glupa opcija koja se ni nevidi skoro.

17 godina

kojim grafama samo sam nano prodao ...vidim da ti je pozlilo 

i nemoj bit ko djete rec ja igram lol na toj rezi 

nego argumentiraj sto igras i u kojem dx-u postavkama te lupi ss avrg. fps-a istog

mozda on iga bas sto ti ne pa mu je bolje uzet 1080.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 17:04 (4mal).
15 godina
protjeran
4mal kaže...

kojim grafama samo sam nano prodao ...vidim da ti je pozlilo 

i nemoj bit ko djete rec ja igram lol na toj rezi 

nego argumentiraj sto igras i u kojem dx-u postavkama te lupi ss avrg. fps-a istog

mozda on iga bas sto ti ne pa mu je bolje uzet 1080.

Pa na Nanu si spusio preko 3k ako se ne varam, jos kad prodas Fury X bit ce preko 6k kn, ono, tezak gubitak...

Eto od igara sad igram Deus Ex novi, on ima i ugradjen benchmark i AMD-o je naslov. Ja na 1440p imam malo bolji score nego Doktor na 1080p sa 480 GTR. Po tvojoj logici onda 480-ka nije kartica za 1080p nego valjda za 720p?

15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

Ne sramoti se, sad to govoris a ljudima u gaming konfe od 10k kn stavljas GTX 1060 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice