GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.579.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Prince-Artas kaže...

Ljudi moji pitanje je čija je stvarno ta iChill 1080ka i jel se to Stjepko opet okitio tuđim hardverom? Navodno ima i GTX 1070 ali vidim da redovito gejma na staroj 970ci a pod Moj PC odavno nema ništa konkretno...

4xgtx970(3 prodane), 2x980(neki dan zadnja prodana tu na forumu/1600kn)zamjenjena s 1080), 1x1070,1x1080, 2xi7(4770,6700k),2x6600k(drugog zamjenio 6700k), 6xmonitora od 1080p-4k imam para ko dreka(doslovno ih serem) i hobi mi je trosenje novaca na hw, benchanje i igranje igara!sretan?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

a jesi napokon kupio 4K monitor ili i dalje prodajes DSR pod 4K? 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Imas sve pod temom slike hw(dell 27" 4k).lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

i jel primjetis razliku izmedju nativnog i upscalong 4K?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fanu kaže...

i jel primjetis razliku izmedju nativnog i upscalong 4K?

Pa razlika je zamjetna, no 27" fullhd dignut na 4k u igrama izgleda stravicno dobro, na 4k ekranu dignut na 8k izgleda jos stravicnije...i tako dalje!lp

14 godina

Kupuješ,pa preprodaješ,vrebaš sve na neku silu,nije mi jasno zašto ali eto tvoji gušti!!

Pošto mijenjaš hardwer često i voliš ga opteretit volio bih da u budučnosti kupiš kvalitetno kućište a ne da koristiš to "dječje" !Nije ovo ništa zlonamjerno samo prijateljski savjet!Tad u mojim očima rasteš do neba!!

Da i nije ti trebala ova Ichill 1080kn,pomalo,triba stat na balun!

E da i okani se DSR i slično!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Može složiti u InWin 909 i onda ukusno složiti ledice. Pa da mu i vodeno hlađena iChill 1080 izgleda dobro. 

prodajem jednu od mašina
14 godina
neaktivan

Ove virtualne rezolucije su najveca glupost koje su moje oci vidjele u zadnjih 5 godina.

Moj PC  
9 1 hvala 1
11 godina
neaktivan

DSR na 1440 i pravi 1440 su nebo i zemlja. Vjerujem da je jos veca razlika kod 4k

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...

Može složiti u InWin 909 i onda ukusno složiti ledice. Pa da mu i vodeno hlađena iChill 1080 izgleda dobro. 

Dao bi se kladit da sam vidio nekakvog fractala da ima,koji je to recept za ledice?

DigitaLife/EotS
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 17:12 (ZGamer).
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Ove virtualne rezolucije su najveca glupost koje su moje oci vidjele u zadnjih 5 godina.

A sta si tocno probao? Na fullhd monitorima s min 27" izgleda bolesno dobro kad se stavi na 4k bez AA i obavezno u CP staviti smoothness na 0! Da ne govorim kako je to takoder odlicno na 144hz, izgleda da cu morat napravit prezentaciju da se neki uvjere koliko je ovo stravicna kombinacija!

I da ne zaboravim minimalna dijagonala za ovo je 27", sve ispod toga je zamuljano i slika je spigana tj "pikseli" izgledaju nepravilno! Ovo NE radi na desktopu i ako se koristi manja rezolucija od 4k takoder imate sve gore nabrojane lose simptome!lp

14 godina

Ja sam probao,znači na 27" 1080p svi detalji na ultra,BF3,BF4 i ne vidim kurca!Smanjivanje detalja me ne zanima,i ako već se hvališ da imaš Dellov 4K monitor koji ti kujac treba DSR i 1080p monitor???

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

A sta si tocno probao? Na fullhd monitorima s min 27" izgleda bolesno dobro kad se stavi na 4k bez AA i obavezno u CP staviti smoothness na 0! Da ne govorim kako je to takoder odlicno na 144hz, izgleda da cu morat napravit prezentaciju da se neki uvjere koliko je ovo stravicna kombinacija!

I da ne zaboravim minimalna dijagonala za ovo je 27", sve ispod toga je zamuljano i slika je spigana tj "pikseli" izgledaju nepravilno! Ovo NE radi na desktopu i ako se koristi manja rezolucija od 4k takoder imate sve gore nabrojane lose simptome!lp

Druskane probaj ti 4k na 32 inca, pa onda komentiraj.

9 godina
mene sram ja sam na 1080p na 42 inca na metar udaljenosti(tocno 120cm), bogom dano za cad ali navika sam na sve cak i igre. pikseli su mi taman na granici vidljivosti i mislim da 4k na ovu diagonalu bi bia taman tj nikako manje diagonale.
13 godina
protjeran

Ma necu se vise opterecivati, ljepo sam sve napisao sta treba napraviti, provjereno radi na apsolutno svemu sto je proslo kroz moje ruke! eno sinoc cak i na apple-ovom 1920x1200 24"(forsani 4k) radi savrseno! slika kristalno oštra!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 19:03 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ma necu se vise opterecivati, ljepo sam sve napisao sta treba napraviti, provjereno radi na apsolutno svemu sto je proslo kroz moje ruke! eno sinoc cak i na apple-ovom 1920x1200 24"(forsani 4k) radi savrseno! slika kristalno oštra!lp

Moras nam jos rec koja ti je dioptrija...

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

A jesi probao neki 1440p screen sa dsrom? Meni jednostavno... ne izgleda dobro, odnosno primjetim da nije nativna reza, da nešto ne štima...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

A jesi probao neki 1440p screen sa dsrom? Meni jednostavno... ne izgleda dobro, odnosno primjetim da nije nativna reza, da nešto ne štima...

imac 27" 1440! bolesno izgleda! da to vidite i 4k pored njega rekli bi da nikad nebi iskesirali 5000kn za pravi 4k zbog tog vsr-a!

ponavljam sve vrste AA moraju biti pogasene, smoothness u control panelu na 0, inace nevalja!

ponavljam ovo NE radi i NE valja na desktopu SAMO u igrama!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 19:18 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

da to tako dobro izgleda svi bi uzimali kineze  32"tn 144hz  za 300$  1920 x1024 i forsali vsr. stjepko opet lude gljive.. 

xfact
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Kazem vam da je to sve ocito zbog njegovog vida, treba bit dobro corav za ne vidjet da je to mutno. Ja sam to jednom probao i nikad vise...

Moj PC  
2 1 hvala 1
13 godina
protjeran

pa kod tebe ni nemre dobro izgledati ak imas taj tn od 24" i jos taj radeon s polu aljkavom podrskom...tako da nisi relevantan da diskutiras!lp

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ma daj stjepko, lose izgleda i tocka, ne moze me nitko ubijediti u ono sto sam vidio vlastitim ocima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Ma daj stjepko, lose izgleda i tocka, ne moze me nitko ubijediti u ono sto sam vidio vlastitim ocima.

gle na 32" nisam probao tako da nemogu reci...99% ostalih monitora slika je kristalno ostra i cista u igrama! cak i na mojoj 720p 40" telki 4k izgleda bolje nego nativna!

ako je netko iz ZG mogu mu to pokazati nije uopce problem, no velim 99% mora biti min 27"..niti jedan 24" koji sam probao nije valjalo slika je bila mutna(jednostavno mu je previse:), osim tog apple-ovog 24" ali s 1200p rezomlp

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 19:38 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen

Probao sam malo u nekim igrama... Izoštre se rubovi malo, ne znam je li efekt više sličniji AA ili FXAA, nešto između. Ali slova i tekst općenito u igri je katastrofa i vidno "ne štima".

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

radio sam screenshotove s AA vs Vsr i Vsr daje tanje linije(dakle dobis nesto ostriju sliku s vise fps-a), ponekad pomaze Fxaa ili samo 2xAA da se recimo kutne linije poligona na nekom objektu,(obicno kutije, kuce i sl) ne preklapaju tj dolazi do titranja! no opet za svaki panel i dijagonalu postoji sweet spot no vise manje se vrti sve oko ovoga sto sam nabrojao!lp

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nedavno je frend tvrdio da on na DSR-u s 1440 na 4K i 5K ima fenomenalnu sliku. Onda je došao u mene pogledati 5K ekran pa je skoro plakao; suze čovjeku išle dok nije došao doma i naručio 5K.  Toliko o tome da "izgleda fenomenalno".

DSR je samo relativno skupi AA... malo je bolje, al' muti sliku. To je fizika. U 4K i 5K itd. nije smisao u uzorkovanju pa downsamplingu da bi se dobilo AA, nego u fizikalnim kvalitetama tih monitora, činjenici da su pikseli mnogo manji kao i razmak među njima.

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Onda se bolje sa tobom ni ne družiti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nedavno je frend tvrdio da on na DSR-u s 1440 na 4K i 5K ima fenomenalnu sliku. Onda je došao u mene pogledati 5K ekran pa je skoro plakao; suze čovjeku išle dok nije došao doma i naručio 5K.  Toliko o tome da "izgleda fenomenalno".

DSR je samo relativno skupi AA... malo je bolje, al' muti sliku. To je fizika. U 4K i 5K itd. nije smisao u uzorkovanju pa downsamplingu da bi se dobilo AA, nego u fizikalnim kvalitetama tih monitora, činjenici da su pikseli mnogo manji kao i razmak među njima.

mozemo tako u nedogled...moja poanta je ta da s jeftinijim panelima od 27+" (ima ih za 1499kn) mozete s pomocu vsr-a donekle pribliziti 4k slici i uzivati u igrama s ljepom i ostrom slikom! nije da treba bog zna kakav hw tipa gtx 970/rx 480...

14 godina
neaktivan

Znaci 1080p ili 1440p sa aa  nevalja i nije ostro?sve mi se cini da forsas 4k samo da bi okolo pisao da igras na 4k

xfact
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja se igram na 1440. :) Osim nekih igara na 5K (Civ, HotS, D3).

prodajem jednu od mašina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice