GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.590.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ima li tko kakvih iskustava sa IChillom ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Prosle godine su bili top hladnjaci na trzistu, ove godine su se pokvarili, hlade oni i dalje solidno ali konkurencija je vidno bolja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
DarthMarkus kaže...

vrlo dobre kartice, to ti je od Inno3D premium linija, kod nas nikada zazivjele nesto specijalno.

arctic cooling im radi hladenje kod grafickih sa vodenim, a i kod normalnih in most cases :)

meni osobno se svida taj "vristeci dizajn" graficke

malo su vece i deblje, kvalitetom isti vrag kao i sve ostalo, ako kupujes neces pogrijesiti 

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Prosle godine su bili top hladnjaci na trzistu, ove godine su se pokvarili, hlade oni i dalje solidno ali konkurencija je vidno bolja.

Tocnije samo jedan, i to onaj model s bocnim ventilatorom! Proslogodisnje najbolje zracno hladilo za neki gpulp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Gledajući po 780-tki, među najboljim karticama koje sam imao, od dizajna do hlađenja.

In the name of tragedy...
14 godina

Ko bi rekao, a najeftinije

Stjepko čuo sam za taj model da je isti kao x3 i da to malo govance sa strane ništa ne doprinosi....

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 9:14 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

A doprinosi nesta malo, ali ja bi uzeo model bez tog sicusnog ventica sa strane zato jer ti mali ventovi uglavnom budu bucni kod brze vrtnje i poprilicno iritantni, ista stvar je i kod maticnih ploca sa tim sicusnim venticima.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

A doprinosi nesta malo, ali ja bi uzeo model bez tog sicusnog ventica sa strane zato jer ti mali ventovi uglavnom budu bucni kod brze vrtnje i poprilicno iritantni, ista stvar je i kod maticnih ploca sa tim sicusnim venticima.

baš tako, za razliku od tih ventića na matičnim pločama gdje je to jedino što stvara propuh, pa donekle i ima smisla, kod tih grafa već postoje tri daleko potentnija i veća ventilatora pored kojih taj mali teško da znači neku razliku, osim u zujanju

13 godina
protjeran

Nije stvar samo u tom malom ventu vec cijelom konceptu kak to radi! Istina malo napadno izgleda kartica no na testovima koliko sam vidio je van konkurencije, nesjecam se da je pisalo da je bucnija ista od ostalih radi tog malog ventica!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Nije stvar samo u tom malom ventu vec cijelom konceptu kak to radi! Istina malo napadno izgleda kartica no na testovima koliko sam vidio je van konkurencije, nesjecam se da je pisalo da je bucnija ista od ostalih radi tog malog ventica!lp

Bas to, taj mali vent se ne vrti na nekim suludim brzinama, vise je to kozmeticki detalj nego neka suluda efikasnost.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Ichill imaju odlično hladjenje ali je ostalo u banani.Zaključana voltaža,Na 100% usage gpu boost drastično opada iako je temp na 55 C.Inno3d samo nabije dobar hladnjak a ostatak je ispod prosijeka

16 godina
protjeran
centis kaže...
DarthMarkus kaže...

Ichill imaju odlično hladjenje ali je ostalo u banani.Zaključana voltaža,Na 100% usage gpu boost drastično opada iako je temp na 55 C.Inno3d samo nabije dobar hladnjak a ostatak je ispod prosijeka

Nisu oni zakljucali voltazu nego je to na svakom Pascalu. Ni ovo drugo nije istina, kartica se normalno clocka..  Al je i temperatura dosta visa od tih 55C koje spominjes...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 15:04 (ansha).
12 godina
neaktivan
ansha kaže...
centis kaže...
DarthMarkus kaže...

Nisu oni zakljucali voltazu nego je to na svakom Pascalu. Ni ovo drugo nije istina, kartica se normalno clocka..  Al je i temperatura dosta visa od tih 55C koje spominjes...

Fulao sam temu ha,haTako je to kad dugo ne pratim forum.Pričao sam o prošloj 900 seriji.A za ovu 1070 mogu čitati po netu kao i ti

17 godina
odjavljen
centis kaže...
ansha kaže...
centis kaže...
DarthMarkus kaže...

Fulao sam temu ha,haTako je to kad dugo ne pratim forum.Pričao sam o prošloj 900 seriji.A za ovu 1070 mogu čitati po netu kao i ti

Pa on i ima novu seriju, ne mora čitati...

prodajem jednu od mašina
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
centis kaže...

Pa on i ima novu seriju, ne mora čitati...

Ichill? Ima gainward koliko vidim.Citanje recenzije ichill 1070 spominjem

14 godina

Koliko vidim po testovima, u 10xx generaciji MSI i EVGA imaju najtiše ventilatore.

Ako netko zna, dal to vrijedi za sve MSI modele?

Jer vidim da su ventilatori potpuno jednaki, pa pretpostavljam da je razlika u taktovima i boji samog modela. Našao sam test samo za GTX 1070 Gaming X, a ta je skoro 1000kn skuplja od drugih MSI 1070 modela :)

P.S. Svi proizvođači po novome imaju modele koji gase vrtnju pri nižim temperaturama? Vidim da to imaju MSI, ASUS, Gigabyte, Gainward.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Gainward Phoenix sigurno nije glasnija od spomenutih posto je na stock krivulji apsolutno necujna...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ansha kaže...

Gainward Phoenix sigurno nije glasnija od spomenutih posto je na stock krivulji apsolutno necujna...

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1070_g1_gaming_review,11.html

Gigabyte, MSI, EVGA i obična 1070. Ima i ASUS Strix 1080, ne znam dal su ventilatori isti, vjerojatno jesu.

Trenutno radim na jednojezgrenom AMDu kojem treba po 30-tak sekundi da otvori svaku stranicu, tako ad ne mogu više istraživati, nemam živaca...

Vjerojatno su testirali i ostale, samo ih treba pronaći.

P.S. MSI ima najveće ventilatore, ili je samo kraća pa tak vizualno izgleda?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina

Ja iskreno nisam vidio ili barem shvatio da mi je grafa ikada išla iznd 40% brzine vrtnje na bilo kojoj igri. Ako je i išla iznad fakat to nisam primjetio, a vjerujte mi noise freak sam totalni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
amd freak kaže...

Ja iskreno nisam vidio ili barem shvatio da mi je grafa ikada išla iznd 40% brzine vrtnje na bilo kojoj igri. Ako je i išla iznad fakat to nisam primjetio, a vjerujte mi noise freak sam totalni.

Ja sam vidio i čuo svega :D

Ima sam i grafe koje sam čuo u drugu sobu, a i one kod kojih sam otvarao kućište jer sam mislio da je ventilator crko :) Pa sam sad malo pre oprezan.

A imam mogućnost odabira, pa da bar odaberem tihu, kad su sve već u performansama jako blizu.

12 godina
amd freak kaže...

tebi vjerovat

amd freak, a u kanti intel i nevidija   

17 godina
odjavljen
centis kaže...

Ichill? Ima gainward koliko vidim.Citanje recenzije ichill 1070 spominjem

Svejedno - Pascal čipovi nemaju razlike u naponima. Svi su zaključani u BIOS-u i nemoguće je mijenjati napon više od toga što je definirano (softverski).

CyberDemonVZ kaže...

Koliko vidim po testovima, u 10xx generaciji MSI i EVGA imaju najtiše ventilatore.

Jer vidim da su ventilatori potpuno jednaki, pa pretpostavljam da je razlika u taktovima i boji samog modela. Našao sam test samo za GTX 1070 Gaming X, a ta je skoro 1000kn skuplja od drugih MSI 1070 modela :)

P.S. Svi proizvođači po novome imaju modele koji gase vrtnju pri nižim temperaturama? Vidim da to imaju MSI, ASUS, Gigabyte, Gainward.

Probao sam sve osim Galaxa i manje više svi su tu negdje. EVGA i MSI, ali i Gainward su jako tihi. Giga i Asus mi se čine mrvicu drugačiji, no ne nužno glasniji, samo druga frekv. koja meni smeta više.

prodajem jednu od mašina
14 godina
Tonči kaže...

Probao sam sve osim Galaxa i manje više svi su tu negdje. EVGA i MSI, ali i Gainward su jako tihi. Giga i Asus mi se čine mrvicu drugačiji, no ne nužno glasniji, samo druga frekv. koja meni smeta više.

Točno ovo me zanimalo, hvala.

9 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Ovdje si pogledaj sve sta trebas klik

14 godina
Lucidius kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Ovdje si pogledaj sve sta trebas klik

Razlika u preko 1000 okretaja??

Hvala!

Onda ide Phoenix. Sve manje ih ima po dućanima. Kako to..

17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
Tonči kaže...

Točno ovo me zanimalo, hvala.

S time da imaj na umu da su i Gige meni prošlu generaciju bile fenomenlne, ali ovu sam uzeo ne-najbolju verziju i možda je do toga. Svi su realno tu negdje, nisam imao luksuz da ih slušam istovremeno i u istim uvjetima, nego su bile s dosta različitim zvučnim okruženjem.

prodajem jednu od mašina
14 godina
chaselol kaže...
war3_tft kaže...

lol

Zasto je vazno zavezati pojas

Tako su meni iz Linksa prevozili cijelu konfu iz St u ZG,naravno otišla kartica i PCI-e utor na matičnoj!!

AUDIOFIL
17 godina
picajzla0707 kaže...
amd freak kaže...

tebi vjerovat

A tko si ti?

Uzmi phoenix, lijepo ti govorim ;)

12 godina
amd freak kaže...
picajzla0707 kaže...
amd freak kaže...

tebi vjerovat

A tko si ti?

Uzmi phoenix, lijepo ti govorim ;)

ma zajebavam se malo, nhf

btw, kamo sreće da sam mogao uzeti nešto u tom rangu, ovako sam završio na 1050ti

ali najbitnija stavka je postignuta, podjednako tiha kanta bilo u idle ili load

14 godina
odjavljen

Ja sam uzeo MSI 1060 gtx, malo mi je krivo sto nisam uzeo 1070, al dobro. Uglavnom, graficka je sa dva ventilatora, medjutim kada sam gledao na slikama, izgledalo mi je nesto maleno, no kada sam stavio u kuciste, skontao sam da je graficka ogromna i iste je velicine kao jedna moja stara graficka r9 290 sto sam prije imao koja je imala 3 ventilatora. Moji utisci su, prezadovoljan sam, graficka se ne cuje a temperature su najvise 60 stepeni. Dok kada sam imao r9 390, mogao sam kucu sa njom grijati, a igrati preko noci nisam ni smio, jer pravi preveliku buku. Nikad vise crvena graficka nece u moje kuciste. Dvije kupio, dvije instant reklamirao. 

Darko

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice