OMG! 
U kojoj temi, daj link.
OMG! 
U kojoj temi, daj link.
Kako 4mal kaže da je u ulps-u problem a to se odnosi samo na CF. Jesam u pravu? Kako god ovo je pošten autogol AMD-a
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-catalyst--crimson-topic-o-driverima/58470.aspx?page=230&jumpto=5210310&sort=asc&view=flat
Polako sa zaključcima, kako uopce mozemo znat da je baš zbog drivera ? Googlao sam sad taj driver "16.11.2 problem" "16.11.2 gpu dead" i ostalo i nema ni jednog rezultata. Također ULPS je ultra low power state i vecina ljudi to gasi kad clocka. Sve što to radi je da ne dopušta grafi da spusti clockove na apsolutni minimum, to ne utjece bas na temperature. Neki drže ugasen ULPS + OC without powerplay support + force constant voltage pa je sve ok godinama. A to cini da u idleu i clockovi i voltaže budu na apsolutnom maksimumu.
Treba to jos malo istražit, možda mu je vent otišao ili nešto sedmo. Nemožemo odma zakljucit da je AMD/Driver problem na osnovu jednog slucaja. Kako god zao mi je sto se to dogodilo nadam se da ima garancije jos ?
Nikakvi problemi sa tim driverima kod mene...
Zanimljivo, EVGA GTX problemi o kojima se pojavljuju članci i par slučajeva nisu relevantni i ako se i dogodi nešto to je jako mali broj korisnika...
Jednom članu bug foruma pregori AMD kartica odmah prozivanje...
Strašno
Sve u svemu mislite da je AMD kriv ili Nvidia a ne vendori?
Koliko ja znam niti jedna AMD stock grafa izvorno amdova nije riknula već sve od Vendora isto tako i kod Nvidije.. recite mi da li je ikom vrisnula founder edition kartica? ako se ne varam nije..
EVGA je imala tu pogresku i amen, zatvorimo poglavlja oko glupog rikavanja kartica.
Pogreške u masivnoj proizvodnji se događaju.
OD hrpu amd kartica koje sam imao vrisnula je jedna, a isto tako kod nvidije kojih sam imao također hrpu vrisnula je jedna i to davno 8800gt pa u zamjenu dobio 9800gt..
bmk dok imam garanciju sto se mene tice nek vrisnu u drugoj godini garancije slobodno obje...
Izgleda da će kupovina AMD grafa biti samo za odvažne muškarce
,koji vole živiti na rubu oštrice ili ponora,uvijek spremni na nove izazove
... eh kaj ću kad sam još uvijek 
Meni je jedna Nvidija doslovno izgorila za vrijeme igranja Postal 2
. Ima smisla zapravo...
hehe 

Nemoguće da je samo par posto, matematički neizvedivo. A i 1500 "s lakoćom" nije baš čest slučaj. 1500 traži vodu ili jake ventove. Blower se zamijeni za Accelero ili vodu i opet imaš istu stvar.
Novi skandal? Mrvicu sumnjivo. BIOS onemogućava takve stvari.
skandali kod amd-a su svako malo...neznam koliko vas je u zivotu imalo amd grafu no covjece ja sam ih izmjenio u 4g valjda 100, od toga ogroman postotak neki k nije valjalo s njima...trenutno se ne mogu sjetiti dali mi je iti jedna nvidija krepala!
(ovo cak i meni zvuci kao da lazem)
makar bilo mojom krivicom!
od hd serije pa do katastrofalne r 200 koja je imala milijon problema( u svom racunalu sam imao 20+ r9 280x modela), r 300 mrvu poboljsana no takoder svakojakih cudesa je bilo za nepovjerovati!
ako se ne varam ovo je vec 3 ozbiljni problem s rx serijom!
a taman poceo malo vjerovati amd!
lp
Tonči moj ne sprijecava ti bios nista ako ti taj amd u driverima ukuca da ti ventovi rade na fiksnih 20% makar tem bila 200°c...
A sve ovisi, ja sam opet imao 270, 280X i 290X sa ni jednom ozbiljnih problema. Jedino 290X kojem je voltaža bila niza nego sto treba. Jako puno ljudi je imalo raznih problema i sa Nvidiom, kako koga pogodi. Imam od HD 6000 serije i sve je stvarno bilo ok, govorit da je cijela firma ovakva-onakva zbog necijeg problema nema smisla.
skandali kod amd-a su svako malo...neznam koliko vas je u zivotu imalo amd grafu no covjece ja sam ih izmjenio u 4g valjda 100, od toga ogroman postotak neki k nije valjalo s njima...trenutno se ne mogu sjetiti dali mi je iti jedna nvidija krepala!
(ovo cak i meni zvuci kao da lazem)
makar bilo mojom krivicom!
od hd serije pa do katastrofalne r 200 koja je imala milijon problema( u svom racunalu sam imao 20+ r9 280x modela), r 300 mrvu poboljsana no takoder svakojakih cudesa je bilo za nepovjerovati!
ako se ne varam ovo je vec 3 ozbiljni problem s rx serijom!
a taman poceo malo vjerovati amd!
lp
Tonči moj ne sprijecava ti bios nista ako ti taj amd u driverima ukuca da ti ventovi rade na fiksnih 20% makar tem bila 200°c...
Ma r9 290 rastura ja sa svojom referentnom pod vodom već preko mjesec dana foldam 24/7 na core clocku 1200mhz a temp je uvjek ispod 60°C.
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&username=mirzet1976
naravno da ima, imas oci pa valjda citas sta ljudi pišu! konstantno se provlace stari problemi, a novi samo dolaze i dolaze!
nije da citamo samo bug forum ne?!...
nvidia je imala drvenu memoriju na gtx 970 koja to nije
, sad evga nije stavila termalne padove, lol zamisli bruke? jedan oem proizvodac? pa kod amd nevalja niti jedan, u svakoj seriji imaju JEDNU graficku koja je napravljena da ima odlicne temperature i da nije bucna!
mogu ti ih nabrojati tj tocan model iz svake serije, sto je zalosno i mene jako ljuti!

Kako nije imala drvenu memoriju, ono je bio fail sto se tice memorije. A onih 2-3 slucaja sa izgorenim portovima (ako i to) na 480 je veliki problem ? I još uvijek se razvlaci kao da je neznam sta, a danas imamo primjeraka 480 koji tek 100W vuku pod loadom. A ispostavilo se da je i prije bilo kartica koje su vukle preko 75w na PCI.
Svi siteovi vrte prožvakane teme kao skandal kako bi dobili klikove na njihove portale pune reklama. Ista stvar kao i ona glupost sa savijanjem Skylakea, jedne te iste slike su se vrtile u krug svuda od onog jednog savijenog 6700 što ga je tip iz Njemačke stavljao pod neki custom loop. Ali bitno da su se razvikali kao da se savija svima na svemu...
Ako cemo suditi AMD zbog pojedinacnih problema, ajmo onda i o ovome
EDIT: Da nisu ukopcani naponski kablovi, no to ne znaci da se kartica treba skurit
ukratko ajte svi na konzole tamo nema problema 
Meni je do sad riknila jedna gtx 570 i gtx 970,tako da...svega ima,ali s garancijom se lakše spava!!
kakve veze ima jedan pojedinacni model s cijelom serijom svih ostalih proizvodaca? to ti je ono trazenje igle u plastu sijena!
zanemariv slucaj! amd radi globalno sranja s svim karicama od hd serije do zadnej rx s samo jednim krivim updejtom u driverima!lol
ukratko ajte svi na konzole tamo nema problema 
4mal nam pocinje naginjat PS4-u previse 
Kojim updateovima ? Cim si cuo ovo za driver (što garantiram 95% da nema veze sa driverom) odma si krenuo po AMDu, a ko zna sta je zapravo bio problem, nemamo nikakav dokaz... 970 je u svim mogucim modelima i oblicima imao 3,5gb te ga i dalje reklamirao kao 4gb karticu jer teoretski to je... GTX 480 je bio 290X na steroidima što se tice topline, određeni 1070 i 1080 imaju memoriju koja nije stabilna ni na stocku, također su izdali driver koji je skurio dobar broj kartica jer je zaustavljao ventove (AMD je napravio istu grešku ali ju ispravio sutra dan)... itd.
Oboje crkavaju, oboje imaju problema
Kako nije imala drvenu memoriju, ono je bio fail sto se tice memorije. A onih 2-3 slucaja sa izgorenim portovima (ako i to) na 480 je veliki problem ? I još uvijek se razvlaci kao da je neznam sta, a danas imamo primjeraka 480 koji tek 100W vuku pod loadom. A ispostavilo se da je i prije bilo kartica koje su vukle preko 75w na PCI.
Svi siteovi vrte prožvakane teme kao skandal kako bi dobili klikove na njihove portale pune reklama. Ista stvar kao i ona glupost sa savijanjem Skylakea, jedne te iste slike su se vrtile u krug svuda od onog jednog savijenog 6700 što ga je tip iz Njemačke stavljao pod neki custom loop. Ali bitno da su se razvikali kao da se savija svima na svemu...
Ako cemo suditi AMD zbog pojedinacnih problema, ajmo onda i o ovome
EDIT: Da nisu ukopcani naponski kablovi, no to ne znaci da se kartica treba skurit
Opet greška do karte ja svoj nekad kad čistim vodeni blok pa zaboravim uštekati kabal samo zapišti GPU a dešavalo mi se par puta da upalim komp bez kablova na GPU i još uvjek radi ko doksa.
opet nakon god i pol 
p.s nisam fanboy nichega imao konzola 
a osobno znam nji par koji su zagrizeni pc gameri
a prednarucili su ps 4 pro i vr 
Dado dns nema pravila 
Strašno
I to stara grafa koja je uparena u CF, vjerojatno clockana. Glavno da je isti post stavio u 6 tema. Kataklizma.
Vidim ovdje opet veselo, nabolji forum ikada 
Ono kad je netko veći Jen-Hsun Huang od Jen-Hsun Huanga 
Kada neka tema malo zamre pogotovo ako se tiče grafičkih (gdje je Nvidia savršenstvo, a AMD razočaranje i teški poluproizvod) te procesora - pogotovo intelovih gdje je i7 zakon, a i5 spada u smeće za igranje javlja se Stjepanj koji nam obrazlaže svoja mišljenja koja sam naveo u zagradama i to su njegova mišljenja. Na sve moguće načine će svoje stavove braniti makar uopće nema dokaze koji to podržavaju, ali to u njegovoj glavi stoji tako i onda mora da je tako. On kao da radi u nekom žutom tisku i onda sa vremena na vrijeme bljesne sa senzacijom sranja koja sve zasere i svi se lijepe ko muhe i komentiraju njegove proljeve. Stvarno više uopće ne shvaćam zašto se lijepite na njegove komentare koji su tu isključivo da pokrenu neki flame war i ništa drugo. Stvarno osobno nema ništa protiv Stjepanj-a, ali osobno mi se gade takvi tvrdoglavi tipovi koji su uvijek uvjereni da su u pravu bez obzira na bilo šta drugo i troše naše vrijeme, a ponekad i živce na svoje stavove koji nemaju veze sa stvarnim svijetom, a opet vjerovatno bi bilo dosadno na forumu da nema i takvih likova iz bajke.
Nema straha da će takvi likovi nestati, a Stjepanj-u želim uspješan nastavak njegovih lovačkih priča vezanih uz hardware i još urnebesnih obrazloženja zašto je to tako.
AUDIOFIL
ja se dam kladit da on zivi u uvjerenju kad se 970klokne da je brza i od 1070ke.
xfact
ja se dam kladit da on zivi u uvjerenju kad se 970klokne da je brza i od 1070ke.
Pa to se podrazumjeva. Ne izgovarati GTX 970 uzalud, jer će te snaći Stjepanj-ov gnjev.