Da 280x, pobrkao sam se vise kad su tri generacije vukli jedan chip.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ajmo bit iskreni - cijeli Pasacal je shrinkani i PPW efikasniji Maxwell, kojemu apsolutno ništa ne fali...
Ovo nikako nije istina.
Pa ajmo bit iskreni - cijeli Pasacal je shrinkani i PPW efikasniji Maxwell, kojemu apsolutno ništa ne fali...
Ovo nikako nije istina.
Fakat mi se ne da...Al ono...f a k a t...
Ne shvaćaj svaki post bukvalno od detalja do detalja...Napravili smo barem 124124123123 usporedbi maxwella i pascala(u ovoj temi), da je suludo ponovo otkrivati toplu vodu...
vis ovak je meni isto sa anshom
Samo ga pitaj jel popravio komp da mu konačno prikaže HighRes viljuškar, haha...
Samo ga pitaj jel popravio komp da mu konačno prikaže HighRes viljuškar, haha...
i dali jos uvjek ima bn s i5@4,6ghz i 280x
Ovo nikako nije istina.
Fakat mi se ne da...Al ono...f a k a t...
Pa ne možeš reći da najpromašenijem dizajnu 2016. ništa ne fali, a nema podršku za najvažnij tech godine. Ansha voli cjepidlačit pa eto, u tom stilu.
Ali stvarno: Nvidija je morala na Pascalu imati AS. Srećom za njih pa donose 3-4 novosti koje pomažu: bolju kompresiju, multiple viewports, bolju predikciju za compute itd.
Inače, jedna zanimljivost s obzirom da je netko spomenuo: 28nm i 16nm FF nisu usporedivi. Veličinom je 16nm i 14nm isto, ovisi o tvornici, a oboje je u razini 20nm, a ne 28nm. :) Jedino je Intelov 14nm proces zapravo manji...
Ovako to izgleda:
Jao jao... Pascal 1070 rebrand Maxwell 980ti!? Ajde pogledaj malo što znači rebrand. Inače, pascal je na 16nm litiografiji, finfet, a Maxwell na 28nm. U kojem svemiru to može biti rebrand, molim te?
Ako ste 380 zvali rebrandom 7950 a 380x rebrandom 7970, 1070 je u svakom slucaju onda rebrand.
Identicne prednosti i nedostaci, 99% slicnosti arhitekture, slobodno me ispravi gdje sam pogrijesio. Ne kazem da je losa arhitektura ili slicno, ali je skoro pa ista.
Ako čipovi imaju istu arhitekturu, ne znači da rebrand. Onda bi se tom logikom moglo reći da je čitava gcn arhitektura ista odn. rebrand, što nije. Isti čip, prebačen u novu seriju je rebrand, kao što je bilo sa gk104 ili čuvenim tahiti čipom koji se provlači evo već nekoliko godina. Dakle, iste veličine čip, sa istom ili barem sličnom konfiguracijom jezgri, na istoj litiografiji se može nazvati rebrandom.
Između gtx 980ti i gtx1070 apsolutno nijedna od stavki nisu ni slične, kamoli iste. Dakle - gluposti.

Kakve veze ima što imaju slične performanse? Čip je gotovo upola manji pobogu. I fury x ima slične performanse sa 980ti u nekim naslovima, jesu li i oni onda možda rebrand iste kartice?
Ista, odn. sličan arhitektura na posve drugačijoj litiografiji, različit broj cuda jezgri, različiti bandwidth, različita količina memorije, brzina memorije, takt čipa, broj tranzistora, rop, tmu?! Imam li što još za reći?
1070ka je posve novi čip na gotovo identičnoj arhitekturi kao Maxwell, ali ni u kojem svemiru nije rebrand 980ti. Sama činjenica da ima gotovo identične performanse sa upola manje površine čipa, manje tranzistora, manjoj memorijskoj protočnosti...govori dovoljno. Idiotska rasprava.
Rebrand je 680-770, 290-390... Ali 980ti-1070 nazvat rebrandom, to samo znači da onaj tko je to izrekao zapravo nema pojma o čemu govori.

Paxwell
GCN...

Rebrand je 680-770, 290-390... Ali 980ti-1070 nazvat rebrandom, to samo znači da onaj tko je to izrekao zapravo nema pojma o čemu govori.
390 nije rebrand 290
680 nije rebrand 770
Rebrand je kad uzmes 100% fizicki identican proizvod, strpas u drugu kutiju i prodajes ga kao novi.
Ovo sto je ovdje uradjeno je nazovi ga "refresh" nije uradjeno od istog proizvodnog materijala, manje trosi, manje se grije i daje bolje performanse.
390 nije rebrand 290
680 nije rebrand 770
Rebrand je kad uzmes 100% fizicki identican proizvod, strpas u drugu kutiju i prodajes ga kao novi.
Ovo sto je ovdje uradjeno je nazovi ga "refresh" nije uradjeno od istog proizvodnog materijala, manje trosi, manje se grije i daje bolje performanse.
Što se tiče razlike između rebranda ili refresha, to ti dođe na kraju ko ona nije g@@no nego se ćuko posra. U suštini, ČIP JE ISTI! Al, svejedno, još bolje, odn. gore za tebe...Ajde sad pročitaj podcrtano tvoje i onda post na koji se nadovezala ova rasprava...

Stigli benchmarkovi
ha ha...ima ih i poslije patcha
Dobro se fx 8××× drži, za tako onemoćalog starkelju lol.
FX se uvjek dobro drzi ako igra zna iskoristit sve njegove threadove kao ova.
Da li je pocelo da se suska o novoj, drugoj generaciji NVIDIA Pascal grafickih karti?
Može li se ovdje išta normalno pročitati ? Komentiraju oni koji nemaju 10X0, prepucavanja, fanboy izljevi. Zašto oni koji mrze sve što ima veze s nvidiom dolaze u ovu temu i onda prosipaju svoj proljev po temi ? Mora da je neki poremećaj u pitanju
A sad malo On-Topica : NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 3DMark Firestrike and Time Spy Performance Unveiled – Can Overclock Up To 1.8 GHz
hbm je propast za sve jer je skup.
Svaka roba ima svoga kupca, i Lamorghini je skup pa nije propao. Isto tako se pricalo za SSD kada je poceo sa prodajom, a vidi situaciju sada ;)
Šta mislite o tome da GTX 1050 Ti ima više memorije (4Gb) od GTX 1060 (3Gb) ?
Pa da su stavil 2Gb kome bi je onda prodali ali ovako sa 4Gb imaće više uspjeha u prodaji.
hbm je propast za sve jer je skup.
Svaka roba ima svoga kupca, i Lamorghini je skup pa nije propao. Isto tako se pricalo za SSD kada je poceo sa prodajom, a vidi situaciju sada ;)
Da ali recimo fury kartica od 4gb je skuplja od gtx 1070 a losije prefrmanse daje po svim testovim znaci da je preskupa za ono sto nudi
da je kostala 3500kn kad je izasla nebi bila preskupa danas nije vrijedna spomena pored gtx 1070!
da je kostala 3500kn kad je izasla nebi bila preskupa danas nije vrijedna spomena pored gtx 1070!
I agree.
kakve gluposti ja moram citat od nv fanboyeva koji dume nemaju pojma o hbm-u vulcanu i amd teh opcenito
a tonchi 1000 puta vec pisao o istom!
ko papige ponavljate
kakve gluposti ja moram citat od nv fanboyeva koji dume nemaju pojma o hbm-u
Aj ba ne pali se, hahhaha, dobar je amd, samo su kratki s parama, to njih jebe.