GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.565.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...
itomic009 kaže...

Techpowerup, ta tablica ne daje pravu sliku. Tog se ne treba držat definitivno.

Imaš neka druga mjerenja?

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-nvidia-geforce-gtx-1060-3gb-vs-6gb-review

posebno je zanimljiva slika stutter festa dolje

sad je samo pitanje hoće li na budućim igrama to postati učestalo

Ta slika pokazuje da je 6GB bolje od 3GB, ali ne govori ništa o 4GB. Trebamo usporedbu 4GB i 8GB na istoj kartici za tu analizu.

Kako vidimo, 4GB i 8GB nemaju razlike

kako ne pokazuje, pa vidi se da 1060 s 3gb ima masu stuttera, 470 sa 4gb tek povremeno (znači i njoj fali malo vrama u ovoj igri), dok je 1060 sa 6gb apsolutno stutter-free

i to se ne događa kod neke rezolucije i postavki gdje će te grafe biti preslabe kao u nekim testovima gdje grafe ovih razina stavljaju na 4k ultra pa onda raspravljaju jel bilo trzanja ili ne, a fps im je jednoznamenkasti

no, ovdje se fps vrti na sasvim igrivim razinama i manjak vrama je jasno vidljiv - uzrokuje neugodni stuttering i jebo ja novu grafu koja bi mogla istjerati igru na cca 60-ak fps-a, ali nemere to glatko izvesti zbog manjka memorije

zaključak je da, barem u ovoj igri, 1060 sa 6gb radi kako spada, a ova verzija sa 3gb je fail... ponavljam, bar u ovoj igri, i pitanje je kako će biti s nadolazećim igrama

13 godina

prije se raspravljalo jel 512mb dovoljno ili 1gb vrama

pa onda 1vs2gb vrama

pa 2vs4gb vrama

i sad 4vs8gb vrama

mislim da je jasno u kojem smjeru idu stvari, i da je glupo reci da je 8gb nepotrebno ili previse..

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ta 1060 3gb je isto ko i ssd od 120gb. Pisanje u vjetar.olaksao si se al si popisan.

xfact
Moj PC  
6 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

kako ne pokazuje, pa vidi se da 1060 s 3gb ima masu stuttera, 470 sa 4gb tek povremeno (znači i njoj fali malo vrama u ovoj igri), dok je 1060 sa 6gb apsolutno stutter-free

i to se ne događa kod neke rezolucije i postavki gdje će te grafe biti preslabe kao u nekim testovima gdje grafe ovih razina stavljaju na 4k ultra pa onda raspravljaju jel bilo trzanja ili ne, a fps im je jednoznamenkasti

no, ovdje se fps vrti na sasvim igrivim razinama i manjak vrama je jasno vidljiv - uzrokuje neugodni stuttering i jebo ja novu grafu koja bi mogla istjerati igru na cca 60-ak fps-a, ali nemere to glatko izvesti zbog manjka memorije

zaključak je da, barem u ovoj igri, 1060 sa 6gb radi kako spada, a ova verzija sa 3gb je fail... ponavljam, bar u ovoj igri, i pitanje je kako će biti s nadolazećim igrama

ROTTR na Syria demou ima na Nvidiji bug koji stutter izaziva i na 8GB 1080 karticama. Gledam video: Division i Witcher 3 imaju jednak frametime za obje solucije 3 i 6.

S druge strane, na obje igre i 6 i 3 GB verzije imaju ono što nazivaš stutterom, kao recimo ovdje:

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 13:16 (Tonči).
9 godina
meni je 120gb ssd odlican za 20tak programa i 2 osa, jos mi ostalo 50gb,a sve mi brze radi.

tako i ova od 3 gige, nekome ce radit odlicno za mrvu manje para jer ce smanjit par detalja i nema stutera.

problem jedini je pre visoka cjena za takav hardver.
12 godina
Tonči kaže...

ROTTR na Syria demou ima na Nvidiji bug koji stutter izaziva i na 8GB 1080 karticama. Gledam video: Division i Witcher 3 imaju jednak frametime za obje solucije 3 i 6.

S druge strane, na obje igre i 6 i 3 GB verzije imaju ono što nazivaš stutterom, kao recimo ovdje:

baci oko na razliku u veličini tih "anomalija" na tvojoj fotki i ovoj iz testa koji sam linkao, ne znam koliko je to baš usporedivo

u svakom slučaju, trenutno se igram na grafi koja pokazuje posljedice nvidijine škrtosti s vramom - gtx 570 sa 1,28 gb vrama, pa da su stavili na nju bar 2gb bila bi to puno bolja opcija i baš mi se ne uzima grafa s kojom ću za par godina biti u istoj situaciji

btw., dok se ovdje razvije rasprava, ima i na anandtech forumu "samo" 14 strana rasprave na temu eurogamerovog testa, pa ako netko treba forumskih argumenata i protuargumenata - izvolite: 

https://forums.anandtech.com/threads/eurogamer-gtx-1060-3-gb-vs-6-gb.2484900/

10 godina
=xfact= kaže...

Ta 1060 3gb je isto ko i ssd od 120gb. Pisanje u vjetar.olaksao si se al si popisan.

HAHAHAH. Dobra vic!

Koristim 120 gb ssd na lapu i kompu, i gle čuda svugdje je više od 50% free. Baš sam se "popišal".

13 godina
=xfact= kaže...

1060 3gb je super za 2014/2015 i entry 2016, nesto kao 7950/7970 grafe sa 3gb :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

baci oko na razliku u veličini tih "anomalija" na tvojoj fotki i ovoj iz testa koji sam linkao, ne znam koliko je to baš usporedivo

u svakom slučaju, trenutno se igram na grafi koja pokazuje posljedice nvidijine škrtosti s vramom - gtx 570 sa 1,28 gb vrama, pa da su stavili na nju bar 2gb bila bi to puno bolja opcija i baš mi se ne uzima grafa s kojom ću za par godina biti u istoj situaciji

btw., dok se ovdje razvije rasprava, ima i na anandtech forumu "samo" 14 strana rasprave na temu eurogamerovog testa, pa ako netko treba forumskih argumenata i protuargumenata - izvolite: 

https://forums.anandtech.com/threads/eurogamer-gtx-1060-3-gb-vs-6-gb.2484900/

"Razliku veličine tih anomalija" - da, da ne bi slučajno ti mjerio razliku sam pa ovdje dao neke argumente koji imaju smisla. Razlika je mizerna. Prestanite se stalno izvlačiti s promašenim "argumentima". Na svim tim mjestima "dipovi" frametimea su pristuni na obje konfiguracije.

Evo ti, recimo, gdje su propadanja drastično veća na 6GB modelu u obje rezolucije:

6GB ima veći drop u obje reze!

Prince-Arthas kaže...

Na toj slici se može vidjeti da je i RX470 imala jedan slučaj stuttera. A potvrdit ću ti iz prve ruke da na Very high texturama na FHD rezoluciji stuttera i moja R9 Nano (trenutno baš igram TR). TR je igra koja iz mog iskustva profitira sa 8GB VRAMa i 16GB RAMa.

Ima ga i 1080 8GB i TitanXP 12GB, dakle nije do VRAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 14:13 (Tonči).
13 godina
Karlek_19 kaže...
=xfact= kaže...

HAHAHAH. Dobra vic!

Koristim 120 gb ssd na lapu i kompu, i gle čuda svugdje je više od 50% free. Baš sam se "popišal".

probaj instalirati GTAV ili nedajboze BF4 Premium i tih 120GB ces pozeljeti baciti kroz prozor..

btw citam danas bug iz 2009 gdje je bio roundup SSDova - cijene su bas bile bajne, nije bilo veceg SSDa od 256gb i kostao je 4200kn, ostali od 128gb preko 2000kn.. bio je i jedan od 32gb na testu :D

12 godina
Tonči kaže...

"Razliku veličine tih anomalija" - da, da ne bi slučajno ti mjerio razliku sam pa ovdje dao neke argumente koji imaju smisla. Razlika je mizerna. Prestanite se stalno izvlačiti s promašenim "argumentima". Na svim tim mjestima "dipovi" frametimea su pristuni na obje konfiguracije.

samo sam htio reći da su tvoji dropovi na toj skali od 0-60 veličine 4-5 nečega, dok su ovi koje sam ja linkao na istoj skali veličine 20-30 nečega - pogledaj i sam skale i razmjere tih dropova, tvoji su minijaturni, ovi drugi ogromni

zato sam postavio pitanje jel se to može uspoređivati jer razlika NIJE mizerna, tvoji dropovi izgledaju kao micro-stuttering, ovi moji ... pa, jbga kako drukčije reći nego kao makro-stuttering 

Tonči kaže...

dobro onda, kaj se odmah jeziš

10 godina
Fanu kaže...
Karlek_19 kaže...
=xfact= kaže...

probaj instalirati GTAV ili nedajboze BF4 Premium i tih 120GB ces pozeljeti baciti kroz prozor..

Ni jedno ni drugo ne igram. Tako da ne kužim smisao posta baš, ni jedno ni drugo nije primarna svrha kupovanja ssd-a, barem ne za 95% ljudi..

Igrao sam GTAV i ne vidim smisao stavljanja istog na ssd, zbog kraćeg loadinga? Pa ako imaš vremena za igranje igre, onda imaš i vremena tih 30 sek pričekati da se loada.. Nije da GTAV ideš na 5 min igrati pa je svaka sekunda važna...

14 godina
neaktivan

nije primarna al je bogami sekundarna. pa negledaju mi se bas loading screenovi i ucitavanja. ili instalacije po pola sata i vise. 

xfact
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
Karlek_19 kaže...
=xfact= kaže...

HAHAHAH. Dobra vic!

Da ti "koristis" taj SSD ne bi imao 120GB sigurno i nikako ne bi bilo 50% slobodno

Ako vec hoces samo za OS da uzmes nesto najmanje i cao, ali kad ti treba brzine 120GB je premalo za vece programe i projekte. Za casual desktop PC odlicno, za sve ostalo ne.

10 godina

Onda ga ne koristim. Riješena stvar.

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
Karlek_19 kaže...
Fanu kaže...
Karlek_19 kaže...
=xfact= kaže...

Ni jedno ni drugo ne igram. Tako da ne kužim smisao posta baš, ni jedno ni drugo nije primarna svrha kupovanja ssd-a, barem ne za 95% ljudi..

Igrao sam GTAV i ne vidim smisao stavljanja istog na ssd, zbog kraćeg loadinga? Pa ako imaš vremena za igranje igre, onda imaš i vremena tih 30 sek pričekati da se loada.. Nije da GTAV ideš na 5 min igrati pa je svaka sekunda važna...

smisao posta je da mozes bez problema napuniti tih 120GB sa samo 2 komada softvera, tj. tih 120GB se danas moze koristiti samo za OS particiju i to je to

ne vidis smisao stavljanja GTAV na SSD? loading je toliki da mogu komotno si otic caj pravit prilikom prvog loada.. imam vremena za igranje igara, nemam za zuranje u ekran pola sata cekajuci da se te iste igre ucitaju..

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ta slika pokazuje da je 6GB bolje od 3GB, ali ne govori ništa o 4GB. Trebamo usporedbu 4GB i 8GB na istoj kartici za tu analizu.

Kako vidimo, 4GB i 8GB nemaju razlike:

Pa u tome sta si linkao nema razlike ni izmedju 3 i 6GB?!

17 godina
neaktivan
Gledam baš svoj library na steamu i originu...512 GB SSD mi nebi bio dovoljan da ga napunim igrama...a gdje je još OS, Office i CAD/CAM alati koje koristim.
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Prince-Arthas kaže...

Na toj slici se može vidjeti da je i RX470 imala jedan slučaj stuttera. A potvrdit ću ti iz prve ruke da na Very high texturama na FHD rezoluciji stuttera i moja R9 Nano (trenutno baš igram TR). TR je igra koja iz mog iskustva profitira sa 8GB VRAMa i 16GB RAMa.

Hoćeš reć da je do igre? Moguće, ja sam smanjio texture sa very high na high i stuttera više nema...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
odjavljen
Prince-Arthas kaže...

Hoćeš reć da je do igre? Moguće, ja sam smanjio texture sa very high na high i stuttera više nema...

Pa, na starom Titanu X nema stuttera, na 1080 i novom Titanu X (P) ima. 12, 8, 12 - teško da je to igri potrebno. Smrdi na driver fuckup. Fury X bez greške s 4GB. :) Isto je i s World of Warcraftom - Dalaran, hrpa ljudi, trzuckanje svako malo, kratko, ali trzne na full stop, a prosjek 95 FPS.

13 godina
Tonči kaže...

Pa, na starom Titanu X nema stuttera, na 1080 i novom Titanu X (P) ima. 12, 8, 12 - teško da je to igri potrebno. Smrdi na driver fuckup. Fury X bez greške s 4GB. :) Isto je i s World of Warcraftom - Dalaran, hrpa ljudi, trzuckanje svako malo, kratko, ali trzne na full stop, a prosjek 95 FPS.

Jel se ovo desava kad kliknes na flight path mozda?

16 godina
odjavljen

Ne, posve random, naravno. :) 

13 godina
Tonči kaže...

Ne, posve random, naravno. :) 

Hm to je vec zanimljivo, za ovaj bug se dosta ljudi zali a za te random freeze nisam vidio....

16 godina
odjavljen

Flight path freeze je već deset godina tu :)

14 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje: Koja kartica je bolja za video obradu, 3d animacije i renderiranje arhitektonskih vizualizacija GTX 1070 ili 980ti. Znam da su za igranje razlike nevelike ali što je kod renderiranja sa obzirom na različit broj jezgri? Pokušao sam naći neku usporedbu na internetu ali nisam uspio. Ako netko zna neki review molio bih link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
planety kaže...

Imam jedno pitanje: Koja kartica je bolja za video obradu, 3d animacije i renderiranje arhitektonskih vizualizacija GTX 1070 ili 980ti. Znam da su za igranje razlike nevelike ali što je kod renderiranja sa obzirom na različit broj jezgri? Pokušao sam naći neku usporedbu na internetu ali nisam uspio. Ako netko zna neki review molio bih link.

Mozda ti ovaj video pomogne:

Obzirom da je GTX 980 Ti bila otprilike jednaka GTX 1080 u profesionalnim alatima zbog veceg broja CUDA jezgri, tim slijedom zakljucivanja bih rekao da ce ti biti isplativija od GTX 1070. No opet ne govorim iz prve ruke tako da me nemoj drzati za rijec.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 23:49 (alen29).
17 godina
Koliko sam vidio uglavnom su tu negdje u 5% korist 980ti, sve ovisi koji tocno program koristis za to, ovo sam gledao za premier pro
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
odjavljen
planety kaže...

Nisam 980Ti imao, ali jesam TitanX koji mi je u svemu bolji od 1080, a kamoli 1070. S obzirom na omjere očekujem da je i 980Ti bolji od 1070.

17 godina

Pozz kolege samo da javim da sam danas pitao za kolegu sa foruma kod mene u firmu za cene pa za sad imam ove tri:

Cene su sa popustom!

1.EVGA 1070 8gb ACX 400 eura

2.EVGA 1080 8gb ACX 560 eura

3.Samsung SSD 850 evo 500gb 137 eura

Za ostale marke i komponente mozete slobodno uP.P

LP

Moj PC  
13 0 hvala 3
11 godina

1080 Ti.... January 4, 2017 Consumer Electronics Show (CES)?!

HardcoreOrGohome!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice