Ok recimo da si u pravu i ne korosti, onda imas jos veci problem objasnit kako i7 u 64p multijima u BF4 ima znacajno bolji fps? Na istom taktu naravno...
Ovo je notorna cinjenica i nemoj krenit s osporavanjem toga...
Ok recimo da si u pravu i ne korosti, onda imas jos veci problem objasnit kako i7 u 64p multijima u BF4 ima znacajno bolji fps? Na istom taktu naravno...
Ja prvi puta cujem za ovo...
Koji je smisao testiranja tih kartica sa novim 10-jezgrenim procesorima? A to (koliko vidim) rade svi popularni revieweri... I Bug, btw!
Ti bi to morao znati jebemu. :) Smisao je "najskuplje" i "otklonimo sve moguće uzroke". :)
Nema ti smisla to kaj pricas, pogledaj onda kolko FPS-a mozes izvuci sa i7, a kolko sa i5, isto tako mozes vidjeti i da i7 ima znatno manji CPU-usage u svim igrama i daje bolje performanse u skoro svakoj igri (sem onih djecjih glupsoti di se koriste samo 2 jezgre).
Naravno da ima smisla, ali sad bih ti morao objašnjavati arhitekturu mikroprocesora, os scheduling itd....
Dakle: kad imaš 4-jezgreni CPU koji je opterećen na prvoj jezgri 99%, na drugoj jezgri 75% i trećoj jezgri 90%, Windowsi će ti pisati da imaš 66% opterećenja. Kad uključiš HT to postaje 33%.
Nešto malo performansi se u rubnim slučajevima može dobiti na većem cacheu, a i7 defaultno dolazi na višem taktu.
Takt za takt, i5 i i7 su isti procesori i dat će iste performanse.
Tu imaš testirane 6600K i 6700K na istom taktu i rezultate koji su identični za 1080p, 1440 i 4K - isti FPS.
Dobro ok, ajde zanemarit cemo CPU usage sta pise u monitoringu, al kako onda sa i7 imas vise FPS-a u gotovo svakom videu na youtube-u? kako je GPU usage uvijek veci nego na i5?
Te linkove sta si poljepio si mozes pospremit u đep, to uopce nije relano stanje stvari.
Evo jedan primjer
EDIT:
U testu je r9 390X, znaci sa grafom tipa gtx 1070/1080 razlika bi jos narasla.
Ako vas zanima nesto ekstremnijeg tipa - mrsmith ima 24c/48t stroj. Pa nek vam pusti neke testove izmedju svojih renderiranja.
Pomalo je smrad pa mozda nece htjeti...
to je "starudija" od procesora koji nije za igre kamoli za izvlacenje max fps-a iz nekog high-end gpu-a! slobodno mu recilp
Ne znam odakle ti to. Upravo sam testirao: 4-core i 4+4v HT jezgre - isti takt. Apsolutno nikakve razlike u BF4 i SW:BF. Ne znam odakle izvlačiš te "činjenice".
Ne. Imaš fino gore dva linka koja ti prikazuju točno stanje stvari.
pih ovak ce vega 20 vrtit 2k17 za duplo manje love i manje struje
a ove god tko zeli takvu brutalu ce uzest 2x 1080Ti .
1080Ti ne postoji i pitanje je kakva će biti ako bude postojala dogodine. A Vega 20 je najavljena za 2018., daleko od bilo čega. Tada će i Nvidia imati novi hardver.
Nemoj trolati
meni je bitnija ova što "prije" dolazi....Ako su proroci u pravu, bude to već u prvom kvartalu...I onda još kvalitetan 4k 144Hz monitor i AA ide u zastaru
Ne znam odakle ti to. Upravo sam testirao: 4-core i 4+4v HT jezgre - isti takt. Apsolutno nikakve razlike u BF4 i SW:BF. Ne znam odakle izvlačiš te "činjenice".
MP sa 64 igraca? Istina ne igram BF al sam se nagledao na bottleneck temi videa koje su tamo lijepili, konsenzus je bio da u SP-u nema utjecaja HT a u MP-u ima..
Al uvijek ostaje GTA V gdje je razlika ocigledna..
meni je bitnija ova što "prije" dolazi....Ako su proroci u pravu, bude to već u prvom kvartalu...I onda još kvalitetan 4k 144Hz monitor i AA ide u zastaru
I onda na tome igrat indie igre u 4752fps jer nista od "big budget" igara ne valja...
I onda na tome igrat indie igre u 4752fps jer nista od "big budget" igara ne valja...
Jep, ili benčati do besvjesti
Pitanje je što se događa u GTA5. Možda je autentično kao i ovo s BF4.
BF ne igram al sam u GTA vidio svojim ocima..
Baš me zanima. To će biti prva igra nakon Ashesa (prije) koja koristi više od 4 jezgre. Probat ću...
Doduše, to i dalje ne mijenja moju tvrdnju da CPU nije usko grlo zbog grafike, nego zbog drugih stvari koje pojedu CPU i onda nema dovoljno za GPU. (ako je istina).
Baš me zanima. To će biti prva igra nakon Ashesa (prije) koja koristi više od 4 jezgre. Probat ću...
Doduše, to i dalje ne mijenja moju tvrdnju da CPU nije usko grlo zbog grafike, nego zbog drugih stvari koje pojedu CPU i onda nema dovoljno za GPU. (ako je istina).
Mi pricamo o igrama i njihovom sveukupnom koristenju cpu-a.
Sad si kao iznenadjen a relativno nedavno si zalijepio sliku svog task managera gdje se vidi da ti se mislim World of Warships lijepo "rasirio" po threadovima..
A imamo i zadnji AC gdje 6 i 8 jezgreni i7 imaju prednost nad 4 jezgrenim...
..
Mi pricamo o igrama i njihovom sveukupnom koristenju cpu-a.
Sad si kao iznenadjen a relativno nedavno si zalijepio sliku svog task managera gdje se vidi da ti se mislim World of Warships lijepo "rasirio" po threadovima..
A imamo i zadnji AC gdje 6 i 8 jezgreni i7 imaju prednost nad 4 jezgrenim...
pricate isto a ko ne slazete se :)
I iz takve minorne razlike ste izvukli da je i5 BN ? Odite u GTA, pogasite Advanced opcije i AA - past ce vam GPU usage sa više manje bilo kojom jacom karticom. To ne znaci da se uz 1070 ne treba uzimati i5, kad netko kaze BN mislim da u vecini igara gpu usage pada, a ne u 1-2 igre
Tonči, al kako su testirali BF ili Crysis? Ne da mi se kopat po siteu kakva im je metodologija, ali znam da nije isto Bf4 MP i SP, npr. Vjerojatno su upalili neki in game cinematic i snimili fps jer, hebga, tako je lakše. Ali znamo da MP u bf ždere procesor.
Nadalje, ako vidim da mi proc ima total usage veći od 80% to bi značilo da koristi taj ht ili ne? Jer imam situacija gdje je to slučaj.
Cijenim toncija, ali je ovde u krivu, bf4 mp i crysis 3 su veoma cpu gladne igre, vidjeo sam to na 4 razlicita setupa
BF1 je zato odlično optimiziran a brijem da bu se to ipak igralo od sada. Igra radi jako dobro.
od kud ti te slike
MSI GTX 1070 BE (Bent Edition)
Tuga jbt
hahah ekstremni satiricni AMD fanboy subreddit . Uglavnom krše Nvidiju i Intel
https://www.reddit.com/r/AyyMD/
Au...
(nije moja, da je culi bi ste vec dernjavu u svim kutevima Hrvatske)
Mislim da je treća slika (same kartice) fejk.
Da ,već je ova slika bila na FB...AMD boyfans vulgaris
Samo da vas pozdravim sa posla ,juce uslikano kod mene na poslu!Firma MIFcom www.mifcom.de
Imate li Classifiedica? (EVGA)