- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moze biti founders edition
moze biti founders edition
Ok.
Koliki je usage obje kartice u igrama ? Iako bi 4790k to trebao gurati, jesi probao više igara ? Možda je samo loš sli support ?
Pridruzuje se klubu novi vlasnik phoenixice 1070. http://imgur.com/a/4Uvai
Jel se mogu mjenjati svjetla nekak , nakratko sam vidio crveno , a plavo u loadu.
Jel se mogu mjenjati svjetla nekak , nakratko sam vidio crveno , a plavo u loadu.
probaj sa Gainward ExperTool
I obavezno na Phoenix-ice flash-ajte GLH bios, razlika u power limitu je prilicna...
I obavezno na Phoenix-ice flash-ajte GLH bios, razlika u power limitu je prilicna...
Jesi flashao?
Da i ja sluzbeno udjem u klub. Nabavio sam Gigabyte gtx 1070 g1. Odlicna karta
Samo sam primijetio da pri prebacivanju na novi tab iz igre duze se zadrzi crni skrin nego je to bilo kod stare karte, mislim nista posebno problematicno ali primjetno... da li postoji nacin da se to smanji?
Moze, prvo skini i instaliraj Gainwardow expert tool sa stranice klik, nakon toga imas na sredini odma ispod temperature malu oznaku "LED", kliknes na nju, stavis kvacicu na "still" i onda kliknes na onaj ofarbani kvadrat da odaberes kojom bojom hoces da ti svijetli i stisnes "u redu", nakon toga maknes kvacicu sa "set to power on defaul color", izađes i kada te pita da zadrzis promjene stisnes "ok"
Jesi flashao?
Naravno, prije je u Witcheru zbog power limita znao takt otic i ispod 2000mhz, sad je zakucan na 2063mhz..
Jesi flashao?
Naravno, prije je u Witcheru zbog power limita znao takt otic i ispod 2000mhz, sad je zakucan na 2063mhz..
Kolki ti ej power limit sada sa jacim BIOS-om, a koliki sa starijim?
Za sve one koji su drzali prodike kako je RX 470 bolji odabir od gtx 1060 3GB, sada stize i dokaz, a jos mi je slađe ono cvrkutanje kako je 3GB vrama malo na 1060 i da je RX 470 bolji izbor zbog toga, a u testu se vidi da povecanjem rezolucije prednost jos vise raste za 1060 sta znaci da sam bio apsolutno u pravu kada sam pricao da kolicina vrama i razlika od 1GB nema nikakve vez na tim karticama.
, pometen pod sa RX 470

Također, vidi se i kolko se vise dobije od overkloka na 1060 nego na 470 i tu se razlika jos dodatno povecava u igrama.
Naravno da ima razlike u količini VRAMa, više je uvijek bolje, a to je nekad teško viditi iz fps-a, nego se vidi iz frame time, tj. FCAT analize. To se nađe posvuda, Guru3d, Computerbase, Digital Foundry itd. Evo jedan aktualan test: https://www.computerbase.de/2016-09/grafikkarten-speicher-vram-test/2/
Slažem se da je 1060 3GB stvarno dobra grafa. Osobno mi se najviše sviđa što su za razliku od AMDa ostavili Samsungovu memoriju koja se da fino clockati.
Problem vidim u ovome:
Za HardwareCanucks bi čak rekao da su malo naklonjeni Nvidiji, a rezultati govore za sebe. Gtx 1060 ima identične rezultate u DX12 i DX11 Deus Ex, znači niti jedan fps pomaka bile medium, high ili ultra postavke. Znam da je Gaming evolved naslov, ali opet. Same shit u SW Battlefront: http://www.techspot.com/review/1209-nvidia-geforce-gtx-1060/page6.html itd. Tako da mislim da ta grafa nije je za neku budućnost i da je bolje uzeti malo/nešto slabiju 470 ili 480, tim više što su sve ionako vrlo dobre za 1080p 60fps. Na kratke vode je 1060 3GB odlična, ali duge :/
Jesi flashao?
Kolki ti ej power limit sada sa jacim BIOS-om, a koliki sa starijim?
Isti je broj, do 114% mogu, al to zanemari, 114% od GLH je vise nego neka druga na 120%...
Sa GLH vise uopce nemam power throttle-a u niti jednoj igri ili benchu.
Jedino u furmarku sta je i za ocekivat al i ti ne ide ispod 1900mhz, sa starim biosom bi pao ispod 1700mhz..
Kako se to radi?
Nvflash, mozes kroz dos ili kroz win.
15 minuta do trgovine pjehe a i sveopča nestašica grafulja po minhenu, svi bi da se naruči i čeka od 2 dana do 3 tjedna.
Ima ih kod mene na poslu koliko hoces ako treba kome sta samo me kontaktirajte ,tu sam ja u minhenu !
Prvi problemi sa 1070 phoenix
Prvi put kad sam upalio sve je bilo uredu no danas BSOD nakon 20 min upotrebe kompa.
Iso na restart tipku nije htijelo bootat, vidim na maticnoj pise 15 , odem vidit u manual sta znaci: pre memory north bridge initialization is started.
Poslije toga na monitoru mi se pojavi tekst BIOS is corupted. updating new bios u tom smislu.
Sad cu vidit ak mi opet bude , probat cu ponovo stavit grafu , rame i moguce dok sam stavljo grafu malo sam onu bateriju stisnuo. Pa bi moglo bit zbog toga.
Jel mi se onda isplati sad radit taj flash za GLH verziju il da cekam jos par dana da je sve uredu?
Za sve one koji su drzali prodike kako je RX 470 bolji odabir od gtx 1060 3GB, sada stize i dokaz, a jos mi je slađe ono cvrkutanje kako je 3GB vrama malo na 1060 i da je RX 470 bolji izbor zbog toga, a u testu se vidi da povecanjem rezolucije prednost jos vise raste za 1060 sta znaci da sam bio apsolutno u pravu kada sam pricao da kolicina vrama i razlika od 1GB nema nikakve vez na tim karticama.
, pometen pod sa RX 470

Također, vidi se i kolko se vise dobije od overkloka na 1060 nego na 470 i tu se razlika jos dodatno povecava u igrama.
Naravno da ima razlike u količini VRAMa, više je uvijek bolje, a to je nekad teško viditi iz fps-a, nego se vidi iz frame time, tj. FCAT analize. To se nađe posvuda, Guru3d, Computerbase, Digital Foundry itd. Evo jedan aktualan test: https://www.computerbase.de/2016-09/grafikkarten-speicher-vram-test/2/
Slažem se da je 1060 3GB stvarno dobra grafa. Osobno mi se najviše sviđa što su za razliku od AMDa ostavili Samsungovu memoriju koja se da fino clockati.
Problem vidim u ovome:
Za HardwareCanucks bi čak rekao da su malo naklonjeni Nvidiji, a rezultati govore za sebe. Gtx 1060 ima identične rezultate u DX12 i DX11 Deus Ex, znači niti jedan fps pomaka bile medium, high ili ultra postavke. Znam da je Gaming evolved naslov, ali opet. Same shit u SW Battlefront: http://www.techspot.com/review/1209-nvidia-geforce-gtx-1060/page6.html itd. Tako da mislim da ta grafa nije je za neku budućnost i da je bolje uzeti malo/nešto slabiju 470 ili 480, tim više što su sve ionako vrlo dobre za 1080p 60fps. Na kratke vode je 1060 3GB odlična, ali duge :/
Kao prvo i prvo, na tim postavkama (nabijanje anti aliasinga, gimpworks filteri, ultra texture itd...) na kojima ti treba 4GB ili vise vrama ce RX 470 vrtit igre u 35 FPS-a, a kao drugo spominjes tu memoriju na grafama i vrstu kao da je to neka presudna stvar u gejmingu, koristio sam grafe sa svim vrstama memorije i skoro nikakve razlike u gejmingu, eventualno na 4K se HBM pokazao kao bolji izbor, a ovo sve ostalo nula od razlike.
Kao drugo, zasto nebi bila gtx 1060 3GB za due staze a RX 470 bi? ionako na tim grafama nebudes igrao sa svime odštekanim na max da ti treba minimum 6GB vrama, a performanse od 1060 3GB su kud i kamo jaca, vec sam poljepio 5 recenzija i sve govore isto, ako treba mogu opet, a onaj ko se ne slaze slobodno neka mi poljepi te recenzije di je RX 470 bolja umjesto da kuka u prazno
Prvi problemi sa 1070 phoenix
Prvi put kad sam upalio sve je bilo uredu no danas BSOD nakon 20 min upotrebe kompa.
Iso na restart tipku nije htijelo bootat, vidim na maticnoj pise 15 , odem vidit u manual sta znaci: pre memory north bridge initialization is started.
Poslije toga na monitoru mi se pojavi tekst BIOS is corupted. updating new bios u tom smislu.
Sad cu vidit ak mi opet bude , probat cu ponovo stavit grafu , rame i moguce dok sam stavljo grafu malo sam onu bateriju stisnuo. Pa bi moglo bit zbog toga.
Jel mi se onda isplati sad radit taj flash za GLH verziju il da cekam jos par dana da je sve uredu?
Trebasa napraviti update BIOS-a od maticne na najnoviju verziju, nista neviđeno
To sam i ja govorio, ali nisam ziher je li bas tako jer se vise ne radi o gtx 960 i 380, nego osjetno jacim grafama koje sa novim patchevima i driverima postaju samo bolje. Ne govorim to za memoriju kao da je presudno, nego ti linkam testove da znas da razlika uvijek postoji, samo sto se nekad ne primjeti golim okom.
Zasto nebi gtx 1060 3GB na duge staze, prvenstveno radi DX12 po meni, tek onda radi 3GB. Vidio sam i ja recenzije. Razlike su obicno 80 vs 95fps i slicno, znaci sve ionako rasturaju na 1080p, a na samo nekoliko igara se muce za 60fps.
F1 2016 sve maxed out i troši mi oko 3.5GB Vram-a a imam oko 65 fps average. E sad, kako se ponaša GTX 1060 3GB ne znam. Možda radi bez greške jer ima bolju kompresiju memorije a možda ima i stutteringa što je posebno osjetljivo kod F1 recimo. Ako ja imam savršen gameplay sa GTX 970 onda sigurno ima i RX 470 4GB ili RX 480 4GB. Dakle, ultra postavke su u pitanju i chip ko chip savršeno to vrti za 60Hz monitor ali očito treba dpsta Vram-a.
F1 2016 sve maxed out i troši mi oko 3.5GB Vram-a a imam oko 65 fps average. E sad, kako se ponaša GTX 1060 3GB ne znam. Možda radi bez greške jer ima bolju kompresiju memorije a možda ima i stutteringa što je posebno osjetljivo kod F1 recimo. Ako ja imam savršen gameplay sa GTX 970 onda sigurno ima i RX 470 4GB ili RX 480 4GB. Dakle, ultra postavke su u pitanju i chip ko chip savršeno to vrti za 60Hz monitor ali očito treba dpsta Vram-a.
Normalno, ima igara koje se mogu vrtiti na max, ja pricam o AAA gajmingu, forumla nije uopce zahtjevna igra, a to kolko memorije se potrosi smo vec ustanovili odavno da ne znaci nuzno da toliko i treba, a sve i da ti fali vrama, dok to nisu neke drasticne potrebe za vramom ti nebudes uopce ni vidio razliku u gejmingu.
KOmpresija memorije je uvijek bila bolja na Nvidiji, i Nvidia je na puno uzim sabirnicama radila isto sto i AMD na vecim.
Luci, sta mislis za kolko bi se prodala 1060 3GB, npr. neka sa 2 venta, npr. Gigabyte G1 model, a za kolko 470 4GB od istog vendora za jedno godinu, godinu i pol? Ili lakse pitanje, sa kojom bi vise novcano izgubio ili bi cijena obje bila tu negdje..?
Luci, sta mislis za kolko bi se prodala 1060 3GB, npr. neka sa 2 venta, npr. Gigabyte G1 model, a za kolko 470 4GB od istog vendora za jedno godinu, godinu i pol? Ili lakse pitanje, sa kojom bi vise novcano izgubio ili bi cijena obje bila tu negdje..?
Pa jednaki bi gubitak bio u odnosu na placeno, i jednoj i drugoj ces morat skidat cijenu cca 450kn ako ti je u cilju da se prodaju u par dana. To su grafe koje su u mid range segmentu, i tu su varijacije jako male jer buđet za koji su kupljene nije toliki da moze doci do neznam kakvih rusenja cijena kao naprimjer kod gtx 980ti i Fury X koje su izgubile duplo na cijenu u godinu dana.
Hm, ok. Mislio sam da ces mozda reci da ce se 1060 bolje prodavati jer je Nvidia.. Vrag ce ga znati. Stvar je kaj, ako cu ista i kupovati, bih igrao neke starije naslove koje nisam stigao odigrat, sto znaci da bi mi 1060 bila bolja.. Novije mislim da nebi ni stigao igrati, s obzirom kolko cu biti zatrpan iduci semestar, a to je vec pol god.
Taj bios koji ti je Tito linkao nije verified/potvrđen kao validan od strane Techpow. ali ako ga je on flashao onda imaš potvrdu?Kao drugo možeš brickat karticu sa svakim neuspjelim flashom/pretvorit je u ciglu od 500€...samo hrabro ali upoznaj se sa tim stvarima prije takvog pothvata!
Fitchek
Moj savjet posto nisam nikakav fanboj, a to je valjda svima jasno posto sam imao i AMD i Nvidia grafi u istom broju i kupujem prema onome sta vidim u datom trenutnku kao jace i bolje je da kupujes ono sta se pokaze kao jace, a ove price o tome kako ce jedna ili druga za godinu il kolko vec kada dođe ovo ili onu biti bolje slobodno prekrizi, najisplativije ti je redovno mijenjat grafe na svakoj novoj seriji i gubiti minimalno kod prodaje a uz sitnu doplatu opet uzeti nesto jace, i toga se drzis i uvijek ces imat najbolje performanse u igrama.
U narednih godinu dana sta je mali period se nebudu nikakve posebne razlike dogodile između jedne i druge, a sve i da RX 470 dobije malo performansi na svoju stranu opet ce doci an to da ce biti mrvicu slabija ili u najboljem slucaju se poravna sa gtx 1060 3GB posto je ova okvirno nekih 10-15 posto trenutno jaca po testovima u aktualnim igrama.
Zgamer
Ja se isto nebi zajebavao sa tim flashanjem BIOS-a posto nista od toga nije sigurno niti potvrđeno bez ikakve opasnosti po grafu jer nije ni sluzbeno. Jedino da imam grafu sa dual BIOS-om onda bi se mozda i odvazio da vidim razlike. Relano nije mi jasno sta bi ja i mogao dobiti sa tim BIOS-om od GLH posto mi je i ovako grafa super kloker, to vise ima smisla kod ovih sta su dobili sranje od asic-a
Zgamer
Ja se isto nebi zajebavao sa tim flashanjem BIOS-a posto nista od toga nije sigurno niti potvrđeno bez ikakve opasnosti po grafu jer nije ni sluzbeno. Jedino da imam grafu sa dual BIOS-om onda bi se mozda i odvazio da vidim razlike. Relano nije mi jasno sta bi ja i mogao dobiti sa tim BIOS-om od GLH posto mi je i ovako grafa super kloker, to vise ima smisla kod ovih sta su dobili sranje od asic-a
Istina je to da je uvjek moguć lapsus kod flasha,ja sam ih napravio par uspješnih pa sad na zadnjoj 980 da nemam 3 biosa kad sam prvi flashao brickal bi karticu a sve je bilo po standardu...jbg garancije nema