GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.564.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Trenutno 4 Titana X (Pascal) mogu gurati GTA 5 maxed out + onaj mod za realizam - u 70-100 FPS. Dakle, trebamo snagu 4 Titan X (Pascala) za 8K ili 4K@100Hz recimo, ali daleko od toga da imamo CPU za to...

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
XXX kaže...

Iza toga ide 8K 

Ja se bas pitam kolko to sve ima smisla uopce iznad 4k, tko normalan bude sjedio pred tolkim monitorom? i ovi sa 4k rezom za koje je neki optimum 32+ incha su dosta velko opterecenje za sjedit za stolom pred njima, a kamoli 8K za koju bude optimum 55+ incha.

13 godina
protjeran
Na koju foru uopce upgrejdati neku cpu arhitekturu na barem 50% vece perfomanse, ovom tehnologijom sigurno ne! Os, driveri, api u kompletu bi mogli dobijeti toliki boost ne?! A koliko vidim sto je nanometrija manja shodno tome i clock pada...vrijeme je za skynet:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran

Nemres dobiti nikako tolki boost, cak i da se igre optimiziraju kako spada, drajveri budu odlicni, OS uredno radi i API skida dosta tereta sa proca jednostavno tolki pomak je nemoguc. Najveci problem je to sta si sada vec dosao na to da jedan flagship nemre ni jedan dansnji proc bez BN-a vozit, a iduce godine opet dobijas 50+ posto jaci i tako dalje svake godine, a procesori i da krenu po 20 posto napredovat opet ce gadno zaostajat. Buducnost je crna po tom pitanju, uopce ne vidim rijesenje problema sa trenutnim tehnologijama glede proizvodnje procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
XXX kaže...

Iza toga ide 8K 

Ja se bas pitam kolko to sve ima smisla uopce iznad 4k, tko normalan bude sjedio pred tolkim monitorom? i ovi sa 4k rezom za koje je neki optimum 32+ incha su dosta velko opterecenje za sjedit za stolom pred njima, a kamoli 8K za koju bude optimum 55+ incha.

Malo si promašio smisao gustoće piksela. Nije 8K tu da bi ti imao istu gustoću na 55", nego da imaš veću gustoću. 4K se koristi na int skaliranju za 1:4. 1080x4 tj 4K na 200%. Jednako kao što ja 5K ekrane koristim na skaliranju od 200% i na 27" imam 2560x1440. Dobijaš kvalitetu slike (drastična razlika). 4K na 32" i na 27" je zapravo premale gustoće od očekivanog, ali je jeftiniji i bit će ok za igre.

Što se tiče tehnologije, 2022. imamo 7nm od Intela, a u međuvremenu ćemo dobiti više jezgara, brže memorije, veće procesore na interposerima s HBM-om i sl. GPU-i imaju još dosta prostora.

17 godina
odjavljen

Tak je, štedite pare. Trebat će vam 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Trenutno 4 Titana X (Pascal) mogu gurati GTA 5 maxed out + onaj mod za realizam - u 70-100 FPS. Dakle, trebamo snagu 4 Titan X (Pascala) za 8K ili 4K@100Hz recimo, ali daleko od toga da imamo CPU za to...

Ke? Sta je rezolucija visa, to se cpu lakse nosi sa 4 Titana... U 8K GTA je cpu najmanji problem..

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ke? Sta je rezolucija visa, to se cpu lakse nosi sa 4 Titana... U 8K GTA je cpu najmanji problem..

Da, točno tako.

13 godina

Ukratko buducnost nije jak cpu vec 4k (ili vise monitora)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

S mojim skromnim znanjem oc grafe ovo je max što sam izvukao.

Takt varira od 2088 do 2063 čak u igrama u zahtjevnijim trenucima ide i do 2050.

Temperature vidite (nadam se) i ostale podatke.

Svaki savjet oko lockanja takta je dobrodošao.

Jedino što je čudno u AB mi ne očitava napon grafe nego samo u giginom programu (probao i zadnju betu AB i zadnj stabilnu).

edit: ne mogu dodati još jednu sliku

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 12:41 (Tiby).
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina

Buducnost je igranje gta 6 na 8k uz fps dropove.😶📺

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

ne zaboravite da u budućnosti dolaze i novi engine-i sa većom kompleksnosti

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad dolazi nova memorija?

DDR5?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Wauuu cijeli dan nitko nis ne komentira .

Imao bih jedno pitanje, ova kartica je izasla, ali nigdje ne mogu naci nikakav review o njoj.

https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/8704-gigabyte-gv-n1070ixoc-8gd-nvidia-geforce-gtx-1070-8gb-graphics-card.html.

Jedino sto sam uspio naci nesto o njoj je ovdje

https://smallformfactor.net/forum/threads/lz7-quiet-mini-gaming-cube-with-internal-sfx-psu.596/

Samo to je zatvoreno u malom kucistu, kod mene bi bilo u midi toweru, samo bi trebao kupiti jos 2-3 ventilatora jer nisam bas nista od ventilatora stavljao, pa bas nije dobar protok zraka. Da li je netko uzeo tu karticu, pa da bar cujem iz prve ruke dojmove ili da idem na onu vecu gainward, koja je naravno i skuplja (a vec sam se tako i onako rastegao od MSI RX480 gaming, sto iznosi nekih 1100 kuna ), ne znam dal se uopce ispalti toliko davat za GPU, ovu svoju (pogledati moj pc) sam platio 2009. 1100 kuna i tada je bila neki gornji mid-range, ove cijene danas nisu normalne .

Zanima me za ovu malu, temperatura i buka. Koji je uopce gornji limit kod nvidia kartica sto se tice temperature, recimo moja zna otici i do 94C s 100% ventilatora, ali nikad problema s njom nisam imao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Veća gainward je jeftinija od te male Gigabyte...

KLIK

15 godina
neaktivan

Ne znam kako se uopce dobija 3 godine garancije, ovdje je dosta skuplja, pa sam gledao na tom linku

https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-gainward-geforce-gtx-1070-phoenix-8gb-gddr5-426018336-3699/74401

Svijet medija daje 3 godine garancije, a ja se nadam da ce izdrzati barem ovoliko koliko i ova moja sadasnja. U protisu su samo 2 godine garancije, a imam vrlo losih iskustava s nvidijom u proslosti, jer riknu taman nakon 2 godine i 2 mjeseca (8600GTS, neke integrirane i slicno).

Ovo je moj prvi ulaz u zeleni tabor nakon 2009., ako kupim naravno, i radije bi dao malo vise love za 3 godine da budem siguran, jer je ne namjeravam prodavati dok ne rikne, nisam neki gamer, ali volim odigrati 2-3 igre godisnje iz triple A naslova koje su malo zahtjevnije, a moja stara graficka je jednostavno prespora (The Witcher 3, Dirt rally, Deus Ex novi ili buduci Mass Effect Andromeda). A u mom kucistu vec tako i onako vlada kaos :) pa bi htio uzet neku manju, jer mi i ova moja koja je manja od te gainwardice predstavlja problem >_<.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja se sjetim kontaktirat uzi 5 do 17 :), pogledat ce sutra za kartice, pretvorio sam se vec u graficku, vec buljim u to 3 tjedna, ako ne i vise, ovaj forum je bio od mnoge pomoci, pogotovo zadnjih 90 strana ovdje i u crvenom taboru (trebalo je to sve procitat i pregledat :) ). Uglavnom po prijedlogu Uzi-a je da uzmem neke s dva hladnjaka, pa cu onda uzet vjerojatno taj Phoenix ili mozda neku jacu, ako je uopce potrebna, jer ne namjeravam OC-at da bi dobio 2-3 slikice vise, a igre ce se vrtiti tako i onako na 60fps-a :). Sto dulje izdrzi to bolje, a ne trosi ni struje previse, poput AMD-ovih jacih grafickih od prosle "sezone" koje su slabije od ove 1070, sigurno best buy, samo da nisu toliko skupe, stvarno pljackaju s tim cijenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ekipo, trebam pomoc. Em nikako prodat 770 2gb, em moram prodat ps4 sa 9 igara da bi "ubo" 1060 gtx 6gb!?!

Jel to zbilja tako skupo? Onda uhvatim razbijat mozak; zbog bebaca sljedecih se 1god necu uspit bavit kompom, ps4 ne stignem sad pogledat...al za par aaa naslova cu izdrzat kasnije vecernje sate...u svom miru pred monitorom od 23"...i graficke koju nikad ne klokam...jel mi treba sve to?

Treba li sve ovo poprodavat sa male pare da bi ubo 1060?

Help

Help

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ostani ti na toj 770 :)

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
monkeymoon kaže...

Ekipo, trebam pomoc. Em nikako prodat 770 2gb, em moram prodat ps4 sa 9 igara da bi "ubo" 1060 gtx 6gb!?!

Jel to zbilja tako skupo? Onda uhvatim razbijat mozak; zbog bebaca sljedecih se 1god necu uspit bavit kompom, ps4 ne stignem sad pogledat...al za par aaa naslova cu izdrzat kasnije vecernje sate...u svom miru pred monitorom od 23"...i graficke koju nikad ne klokam...jel mi treba sve to?

Help

Help

WTF? 

Prodaj bebača, ostavi si PS4 i kupi još jaču grafičku,i bolji proc i sve. I još ti ostane za droge i alkohol.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
16 godina
neaktivan
Perki kaže...
monkeymoon kaže...

Help

Help

WTF? 

Prodaj bebača, ostavi si PS4 i kupi još jaču grafičku,i bolji proc i sve. I još ti ostane za droge i alkohol.

To je to!

14 godina
Perki kaže...

WTF? 

Trenutno nije baš neko tržište za bebače.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Naravno da treba
Samsung S6 Edge+
12 godina
Kad ne znas, trebao si skupit onih soma eura za novorodjence, pa bi bilo i za gejming i za pelening :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
monkeymoon kaže...

Help

Help

Prvih godinu dana ćeš se još i moći igrati. Kasnije kad klinac krene u pohode, znatno manje.

Ostavi si to što imaš. Sad najesen izlazi dosta dobrih igara i sve će ti fino raditi, bilo na PC-u, bilo na PS4.

Edit. Ili odi do kraja i uzmi 4k telku i gtx1070/PS4 Pro. Bar ćeš osjetiti razliku, kad već daješ lovu.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 0:14 (DeniZg).
15 godina

Neki portali pišu da bi Nvidia mogla predstaviti GTX 1080ti na nadolazećem sajmu CES 2017. 

Ako bude HBM memorija ovo bi mogla biti zvijer. Ali još je ovo nagađanje. 

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ma kakva HBM memorija, ako je nema na najjacem modelu(Titan X) sta bi je stavljali na 1080ti, a nekako i sumnjam da ce uopce i izbacivati 1080ti kada iduce godine izbacuju Voltu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nista od HBM na pascalu, to ce tek sa voltom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

1080Ti može doći samo slabija od TXP, nikako jača, tako da HBM zaboravi, jer ako je bio preskup i s lošim yieldovima za Titana, sigurno ga nećeš vidjeti na 1080Ti.

Moj PC  
4 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da, nema sanse da 1080ti bude jaci od XP-a, jer to je realno zamjena za 980ti. Iako mislim da nece biti toliko slabiji od Titana (kao i prošle generacije)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice