Titan X se izgleda clocka stabilno do ~1900Mhz, čak i uz stock cooler. Inače tvornički održava ~85C i takt od oko 1600MHz. Voda bi izgleda trebala biti dovoljna za nekakvih 2GHz.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Im ali netko od nashinh domachih shopova na lageru (ili 1-2 dan dobava) ist aod 1080ki tipa Gigabye, Asus, MSI ?
Gledam na ponudu 2-3 komada ali bas ih i nema na "raposlozivo" a pogootovo vise komada ?
https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-asus-rog-strix-geforce-gtx-1080-gaming-8gb-ddr5x-dvi-hdmi-dp-051800064
http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-msi-gtx-1080-armor-8g-oc-8-gb-ddr5x-256-bit-179710000-mhz&code=62654ADM
http://www.adm.hr/graficka-kartica-asus-strix-gtx1080-8g-gaming-8-gb-ddr5x-256-bit-173310000-mhz/62651ADM/product/
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gv-n1080g1gaming-8gd/
Znam i ja naci linkove ali nema na lageru, ima na WEBu, kad posaljes mail da trebas 2-3 komad aza odman onda bude uopsssss nema, bit ce iduci tjedan ili ko zna kad ;).
P.S. Ciljao sam na Gigabyte G1 ali nema ali izgelda da se mozd amoze dobit dva Asus STRIXa kod future.
Napokon došla Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 
Šta si čekao do sad? 
Otprilike kao async na nvidiji? 
Lijepa usporedba - async daje boost AMDu, dok gameworks i fizika uredno degradiraju preformanse konkurentskim karticama (AMDu)
Lijepa usporedba - async daje boost AMDu, dok gameworks i fizika uredno degradiraju preformanse konkurentskim karticama (AMDu)
Gameworks i fizika nisu pod "must", možeš ih isključit u opcijama, a async je kod nekih igara takoreć forsiran i nvidijine kartice tada imaju lošije performanse nego bez njega.
Titan X se izgleda clocka stabilno do ~1900Mhz, čak i uz stock cooler. Inače tvornički održava ~85C i takt od oko 1600MHz. Voda bi izgleda trebala biti dovoljna za nekakvih 2GHz.
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73148-nvidia-titan-x-12gb-performance-review-17.html
Taj primjerak TitanaX se clocka na 1900 MHz. Nitko ne garantira da će se clockati bilo koji drugi. I stock cooler nije bitan ni voda, jer termalni limit uopće ne dodiruje. Pascal u niti jednoj izvedbi nema problema s temperaturama.
Znam i ja naci linkove ali nema na lageru, ima na WEBu, kad posaljes mail da trebas 2-3 komad aza odman onda bude uopsssss nema, bit ce iduci tjedan ili ko zna kad ;).
P.S. Ciljao sam na Gigabyte G1 ali nema ali izgelda da se mozd amoze dobit dva Asus STRIXa kod future.
Točno tako. Ako imaju, imaju 1 komad negdje. :=)
Taj primjerak TitanaX se clocka na 1900 MHz. Nitko ne garantira da će se clockati bilo koji drugi. I stock cooler nije bitan ni voda, jer termalni limit uopće ne dodiruje. Pascal u niti jednoj izvedbi nema problema s temperaturama.
Ma eto nek povlače tek 1.8GHz, opet je nekakvih 40% brži od starog Titana na 1.5GHz koji to hvata tek na vodi. Pa sad ovisi, netko na 40% odmahuje rukom a nekome i 10% dobro dođe.
Na 1,9 je 47% više u odnosu na 1,5 starog Titana. :) To je već fina brojka. Jedino me muči dostupnost: NV ga prodaje isključivo direktno preko nekoliko svojih webova, a Hrvatska nije u listi dostave. Dakle, proces je kompliciran. Možeš ga kupovati na virtualne adrese servisa u Njemačkoj, ako ti uopće prihvate domaću kreditnu...
Im ali netko od nashinh domachih shopova na lageru (ili 1-2 dan dobava) ist aod 1080ki tipa Gigabye, Asus, MSI ?
Gledam na ponudu 2-3 komada ali bas ih i nema na "raposlozivo" a pogootovo vise komada ?
ima ih, eto u tom dućanu sam ja pikno zadnje svoje 2 GB GTX, doduše ovo je MSI
http://www.iqcentar.hr/54190-msi-gf-gtx-1080-gaming-x-8gb-gddr5x-dx12
lp
Gameworks i fizika nisu pod "must", možeš ih isključit u opcijama, a async je kod nekih igara takoreć forsiran i nvidijine kartice tada imaju lošije performanse nego bez njega.
Evo, Total War WH je najšupačkiji potez od kad je AMD-a...Mislim, znam da je igra rađena s njima u šemi, ali ovo gimpanje sa zadnjim patchem i prikazivanje BESKORISNOG benchmarka na 90 fpsa (BEZ IKAKVE VEGETACIJE) kao boljka asynca (kao neki boost, iako i dalje nekim čudom bolje radi na Nvidiji) je DNO DNA...Zapravo to je CA, ne AMD, jel ne žele prikazat benchmark kao u Romu ili Attili gdje ljudi i dan danas nemogu 50 fpsa navuć...
Eeee, život sam posvetio tom serijalu i modanju, igra meni na 6700k (4,8 Ghz) + 1080 @2050 Mhz pada ispod 40 fpsa u velikim bitkama i opsadama...GPU usage 60%...Na FuryX kod pajde još tri put gore...Najsmješnije od svega kupio bih 4 kartice iz bilo kojeg tabora da znam da će radit bez dropova...
Prije nego što netko kaže bottleneck, igra optereti jednu jezgru, a ostale budu na kikirikiju, tj. isto sranje još od Shoguna koje još nisu pokrpali
Zapravo, ako je bez vegetacije, onda je to lošije. Vegetacija, ako je napravljena da koristi async compute, može imati vrlo interesantno riješeno osvijetljenje, vjetar, interakciju s okolinom. Čudno? Možda je WH engine stvarno dodao DX12 navrat-nanos? :)
Zapravo, ako je bez vegetacije, onda je to lošije. Vegetacija, ako je napravljena da koristi async compute, može imati vrlo interesantno riješeno osvijetljenje, vjetar, interakciju s okolinom. Čudno? Možda je WH engine stvarno dodao DX12 navrat-nanos? :)
pa najgore od svega, ovaj benchmark je JOŠ najgori marketinški trik dosada - trebalo bi ga makniti kao realan pokazatelj perf bilo čega...
Doslovno navodi ljude na krivu kupnju...Npr. moja prva reakcija kad sam uzimao preorder, je bila TOOO KONAČNO 64 bitni engine, pa onda škicnem leakane bencheve koji su svi iznat 60 fpsa, dx 12 (btw koji je još u beti) !!! Ukratko, delirij...
Naravno, stvarnost je obrnuta...BRUTALNO...
U Rome II, Attili su bar bili iskreni pa su stavili benchmark koji prikazuje da je Havoc engine smeće...Doduše, smradovi su kao stavili naznaku "extreme postavke u Attili samo za buduće strojeve", a stvarnost je da je igra u kaosu i neoptimizirana...
1 jezgra 100% ostale 3 na 0,000012 %...Poanta mog kukanja je da ne uzimate ovaj BENCH kao ikakav realan pokazatelj BILO ČEGA....
Za više Infa odite na TW forume i poslušajte glas gnjevnog naroda....
Mda stvarno?Physx je ugradjen u Project Cars jezgru za fiziku igre,od tuda i suludo lose performanse igre na Radeonima i to nemozes ukljucit ili iskljucit.....
Pa Lewis - zar nisi na godišnjem? Ili ja nisam jedini koji ima rokove i sad usred ljeta? :)
Ja sam isto propitkivao, ništa zasad, ali nema veze, bit će valjda kad počme školska godina.
Ti bi founders, zbog stackanja u sli?
Ja ću pričekati ovo u Linksa, što je preporučio kolega. Još sam uvijek "old school" sa 7 klasičnih kompova za CPU rend,
pa će za workstation biti dovoljna i jedna.
Mda stvarno?Physx je ugradjen u Project Cars jezgru za fiziku igre,od tuda i suludo lose performanse igre na Radeonima i to nemozes ukljucit ili iskljucit.....
to je opet do developera igre ne do nvidie ili amd-a,a sami async razvijan od strane amd-a je degradirao maxwell kartice dok nvidia nije kroz drivere onemogućila procesiranje istoga.
Mda nego do koga je...djeda mraza?Imas nvidia reklame kroz Pcars staze tako da je vrlo ocito tko je "sponzorirao" igru.Async je dio arhitekture,gameworks je softver,tress fx je softver....
nema smisla sa tobom opet...
Pa Lewis - zar nisi na godišnjem? Ili ja nisam jedini koji ima rokove i sad usred ljeta? :)
Ja sam isto propitkivao, ništa zasad, ali nema veze, bit će valjda kad počme školska godina.
Ti bi founders, zbog stackanja u sli?
Ja ću pričekati ovo u Linksa, što je preporučio kolega. Još sam uvijek "old school" sa 7 klasičnih kompova za CPU rend,
pa će za workstation biti dovoljna i jedna.
Godisnji ? Sta je to, jel to nesto za jesti :)?
Imam 4 kompa za CPU render (jednog se rjesavam pa ako neko treba i7 4790K komplet nek se javi ;)) ali sve vise rendam sa GPU pa onda trebam 4-6 komada grafi da ubacim u workstation. Spao sam na svega 3 grafe sad pa ganjam jos koju sto prije :).
Mislim da necu ici na FE jer sad imam kuciste koje ima prostora/zraka kolko god treba pa cu staviti grafe u drugu stranu na PCI-E extendere.
6950x lol !
Godisnji ? Sta je to, jel to nesto za jesti :)?
Imam 4 kompa za CPU render (jednog se rjesavam pa ako neko treba i7 4790K komplet nek se javi ;)) ali sve vise rendam sa GPU pa onda trebam 4-6 komada grafi da ubacim u workstation. Spao sam na svega 3 grafe sad pa ganjam jos koju sto prije :).
Mislim da necu ici na FE jer sad imam kuciste koje ima prostora/zraka kolko god treba pa cu staviti grafe u drugu stranu na PCI-E extendere.
Pretpostavljam da je to nešto profesionalno :), koji program/render engine je u igri? Ja se samo hobistički tu i tamo zajezezam sa Poserom i Daz|Studiom (blasphemy!!) pa sam čačkao malo po GPU renderingom. Za sada mogu reći da GTX660 ne pomaže, čak je i sporije nego proc :D..
Pretpostavljam da je to nešto profesionalno :), koji program/render engine je u igri? Ja se samo hobistički tu i tamo zajezezam sa Poserom i Daz|Studiom (blasphemy!!) pa sam čačkao malo po GPU renderingom. Za sada mogu reći da GTX660 ne pomaže, čak je i sporije nego proc :D..
Octane Render - https://home.otoy.com/render/octane-render/showcase/
Sto se tice brzine, test jedne jake bech scen u LightWave3D+Octane plugin je ovakav:
CPU: Dual Xeon E5-2690 (3.3GHz 16c/32t) Rendertime - 32minute
GPU: 4 komada Asus 780GTX 6GB OC Rendertime - 4minute
Jos Kad uzmes "price to price" usporedbu ta dva Xeona su i dalje skuplji od te 4 graficke u doba kupovine/preporucene cijene ;).
BTW Sto ekipa misli koje je bolje kupit odove dvije opcije:
1. Gigabyte GF GTX1080 G1
2. MSI GTX 1080 Gaming X
Obje su 3 godine garancije, Gigabyte ima nesto sitno visi takt u OC modu (nista presudno posto obje planiram drzati na cca 1.9+ GHz).
MSI ima 8pin+6pin konektore a Gigbyte samo jedan 8 Pin. Kolko sa skuzio onine po testovima ni oni sa 2*8Pin nemogu bas prebaciti 2.1GHZ pa mi se cini nebitnom stavkom, ili ?
Trebam 2 ili 3 ukupno.
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Ja imam MSI i prezadovoljan sam. Ako ti izgled nije bitna i ne gledaš da se GPU slaže s ostatkom konfe uzmi koja je jeftinija i nećeš pogrješiti.
Octane Render - https://home.otoy.com/render/octane-render/showcase/
Sto se tice brzine, test jedne jake bech scen u LightWave3D+Octane plugin je ovakav:
CPU: Dual Xeon E5-2690 (3.3GHz 16c/32t) Rendertime - 32minute
GPU: 4 komada Asus 780GTX 6GB OC Rendertime - 4minute
Jos Kad uzmes "price to price" usporedbu ta dva Xeona su i dalje skuplji od te 4 graficke u doba kupovine/preporucene cijene ;).
BTW Sto ekipa misli koje je bolje kupit odove dvije opcije:
1. Gigabyte GF GTX1080 G1
2. MSI GTX 1080 Gaming X
Obje su 3 godine garancije, Gigabyte ima nesto sitno visi takt u OC modu (nista presudno posto obje planiram drzati na cca 1.9+ GHz).
MSI ima 8pin+6pin konektore a Gigbyte samo jedan 8 Pin. Kolko sa skuzio onine po testovima ni oni sa 2*8Pin nemogu bas prebaciti 2.1GHZ pa mi se cini nebitnom stavkom, ili ?
Trebam 2 ili 3 ukupno.
Eh, tako je to sa "velikim" programima, oni mogu iskoristiti snagu. Nažalost ovi rendereri od Posera ili Daz Studia mogu samo jednu, imam 660 SLI, ali nije bilo efekta :). Mislim da Octane ima podršku za ove programe, ali nije baš "dostupan" da mogu eksperimentirati :). No koliko čačkam po tome i nije bitno, pogotovo zadnjih godina, samo me facinira kako GPU (dovoljno jak) može odrati CPU.
No sada sam malo zgooglao i svašta je izašlo u međuvremenu, hrpa i free renderera, trebati će to malo isprobati :).
Meni zvuči primamljiv taj dodatni konektor za napajanje na MSI-evoj. Neka to on ne koristi, ali dobro je da ima odakle povući ako zatreba. Barem IMO.
Jel nam to raste drustvance koje renda na GPU hehe.
Drugar probaj Redshift. jede malu macu ;)
www.redshift3d.com
Takodje ako kome kad bude trebalo pripomoci neko rendaje neka se javi.
Imam mali projektic sa strane svi detalji su tu www.gpuoven.com