GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.810.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Penryn kaže...
IvanDado kaže...

Nece li taj i5 malo bc tu gtx 1080? tireN1337

mrsmith Šta je Ivan to krivo pitao?

Jednostavno dobijem proljev kad netko spomene bottleneck s današnjim procesorima, pa eto. Ekipa gura TitaneX u SLI-ju s takvih procesorom i gubitak je 2-3 fps-a naspram nekakve bijesne i7-ice.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
18 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Jednostavno dobijem proljev kad netko spomene bottleneck s današnjim procesorima, pa eto. Ekipa gura TitaneX u SLI-ju s takvih procesorom i gubitak je 2-3 fps-a naspram nekakve bijesne i7-ice.

Znači i5 haswell na 3.2GHz gura svaku današnju igru na bar 60fps?

18 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Rece covjek koji upravo sklapa 48 thread konfu 

Tonci, moze lock!

Freak Show Inc.
12 godina

Ako bude sreće stigla bu danas oko 5 a ako ne bude, onda sutra ccc 

Moze pojasnjenje, ako sam dobro shvatio sve nereferentne i FE 1070 idu do iste maksimalne brzine a razlika je u tvornickom clocku i brandu te hladenju i cijeni naravno.

Narucio sam obican Gainward 1070 koji ima takt/boost jednak referentnim karticama dok malo jaci model dolazi sa nekih 100MHz brzim clockom.

Postoji li razlog zbog kojeg ne bi trebalo uzet ovu karticu za 3700kn te platit stotinjak eura vise za neku brzu?

Ne kuzim skroz tu caku sa OC. Gainward GLS je brza, ali ja ju stignem ako clocknem svoju. 

Da li je svim karticama limit isti? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...
mrsmith kaže...

lol, moj ivy brdige koji je stariji od haswella gura danasnje igre na preko 100FPSa

i5 je stvoren za gaming, i7 je overkill za gaming i vise se koristi u neke profesionalne svrhe

18 godina
odjavljen

Vecina ljudi koja ima Q6600 ce reci da oni sa svojim procesorom i dalje igraju najnovije igre na ultra. 

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Nije mi jasno zašto svi kupujete ove sad već zastarjele GTX 10xx kartice, kako hype train sakuplja ekipu, kad Nvidia izda grafičku karticu sa podrškom za asinkroni kompjuting glavni aka DX12 fičer bit ćete tako zastarjeli sa svojim GTX 10xx grafama

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Postoji li razlog zbog kojeg ne bi trebalo uzet ovu karticu za 3700kn te platit stotinjak eura vise za neku brzu?

Ne postoji razlog jer nitko ti ne garantira da će se ta skuplja clockati bolje, a sve i da se clocka, to neće biti niti 100MHz više, znači niti 5% više. Tih 5% je u praksi tj. igrama praktički neprimjetno. 

Fanu znači tvrdiš da tvoj i5 drži sve današnje igre na preko 60fps?

11 godina
odjavljen

Postoje na tržištu možda 3 igre za koje je bitno koji cpu imaš.

2 6 hvala 0
18 godina
neaktivan

Tom's Hardware koji je puno veći comunity nego BUG Forum kaže da je i5 sasvim dovoljan za gaming. Ivy Brigde je i danas dovoljan za igranje. JayZTwoCents, HC i mnogi YouTube recenzenti kažu da je i5 dovoljan za gaming. Ne znam zašto se ovdje na forumu i dalje jedinim gamerski procesorom smatra i7?

11 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...

Tom's Hardware koji je puno veći comunity nego BUG Forum kaže da je i5 sasvim dovoljan za gaming. Ivy Brigde je i danas dovoljan za igranje. JayZTwoCents, HC i mnogi YouTube recenzenti kažu da je i5 dovoljan za gaming. Ne znam zašto se ovdje na forumu i dalje jedinim gamerski procesorom smatra i7?

Zato što je Stjepanj tako rekao!

18 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Ok, a u svim ostalima je dovoljan za bar 60fps?

13 godina
Penryn kaže...
gocc01 kaže...

Ne postoji razlog jer nitko ti ne garantira da će se ta skuplja clockati bolje, a sve i da se clocka, to neće biti niti 100MHz više, znači niti 5% više. Tih 5% je u praksi tj. igrama praktički neprimjetno. 

Fanu znači tvrdiš da tvoj i5 drži sve današnje igre na preko 60fps?

jedino witcher 3 i the division mi padaju ispod 60FPSa (ali u zatvorenom to ide daleko iznad)

od ostatka imam jos: pcars, overwatch, doom, diablo3 

najjaci mi je novi unreal tournament (koji je na unreal engine 4.5) u kojem bez problema na max detaljima imam 120FPSa

11 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ok, a u svim ostalima je dovoljan za bar 60fps?

Rekao bih da da.

17 godina
Penryn kaže...
mrsmith kaže...

Daj reci mi da se šališ, molim te..

Evo, ja ti tvrdim da će za igranje i5 Haswell na 3.2 Ghz gurati sve kao i i7 5960X uz minimalnu razliku u FPS-u s obzirom da su sve ostale komponente jednake. U najgoru ruku, kod onih naj-CPU intenzivnijih igara (War of Tanks/Ships/Planes whatever...) biti će razlike od možda 10%.

13 godina
neaktivan
Za sada radi, jos nisam testirao u igrama... Temperatura je valda dobra :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Zaboravili ste i MMO naslove gdje je jako bitan CPU 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
tireN1337 kaže...

Prikazuje ti samo 4GB memorije na grafi :) podvalili su ti

17 godina
Friday kaže...

Vecina ljudi koja ima Q6600 ce reci da oni sa svojim procesorom i dalje igraju najnovije igre na ultra. 

Ti se zajebavaš, ali evo ti ga Tekno - već godinama gura sve igre na starom i5-750 (2.66Ghz stock, nemam pojma na koliko mu je clockan trenutno) uz Radeon R9 290. Nema ništa osjetno manji fps nego što sam ja imao na i7-4770k uz istu grafu.

---------------

EDIT: Stjepanj čemu td ? Pa samo sam dao real life primjer... pitaj Teknokyo osobno, igrali smo iste igre, na istog grafi. Nikakvu veću razliku nisam vidio. I dan danas ga koristi i igra sve igre kao i ja bez ikakvih problema. Iako je mislim clockan na 4ghz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 13:41 (mrsmith).
18 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
tireN1337 kaže...

Prikazuje ti samo 4GB memorije na grafi :) podvalili su ti

HEHE. Da. Trollaju ga :D

14 godina
protjeran

I5 750 i r9 290, evo povracam...koji ce ti onda "k" i7 4770 ako TI nisi primjetio razliku? Nisi morao davati 2500kn za i7 kad ovu starudiju mozes uzeti za 200kn a fps neprimjetno manji?! Frend ti ispada visestruko pametniji od tebe, zaprava od svih koji misle da je nekakav i5 (dovoljan) za igre? Kaj netkome znaci dovoljan?mwni znaci Ispunjenje minimalnih uvjeta da samo uspijem pokrenenut neku igru bez obzira na broj fps-a, onda ako je dovoljan usparajte si vrijeme,novac i pusta razglabanja o i7 i uzmite si konzolu tamo cak nemate ni brojac fps-a...:)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
odjavljen

Ma mrsmith je poznat kao narkoman, lazov i falsifikator...

Freak Show Inc.

6 0 hvala 2
17 godina
Stjepanj kaže...

I5 750 i r9 290, evo povracam...koji ce ti onda "k" i7 4770 ako TI nisi primjetio razliku? Nisi morao davati 2500kn za i7 kad ovu starudiju mozes uzeti za 200kn a fps neprimjetno manji?! Frend ti ispada visestruko pametniji od tebe, zaprava od svih koji misle da je nekakav i5 (dovoljan) za igre? Kaj netkome znaci dovoljan?mwni znaci Ispunjenje minimalnih uvjeta da samo uspijem pokrenenut neku igru bez obzira na broj fps-a, onda ako je dovoljan usparajte si vrijeme,novac i pusta razglabanja o i7 i uzmite si konzolu tamo cak nemate ni brojac fps-a...:)lp

Stvarno si pretjerao. U više navoda, ne samo u jednom. Kao prvo, ja PC ne koristim isključivo za igranje, tako da odmah s time ne spadam u istu kategoriju kao i velika većina ovdje. Uzeo sam i7 da bi uz svo igranje mogao iskoristiti i dodatne jezgre za render - kad mi radna stanica nije pri ruci. Kad sam se samo igrao, koristio sam i5-2500K kojeg sam proslijedio bratu nakon kupovina i7-ice.

Ja nisam rekao da mi frend koristi i5-750 jer mu je cilj "pokretanje igara".. nego da ih sve igra na High/Ultra postavkama s Radeon R9 290 na 1080p rezoluciji preko 60 fpsa - i tome sam osobno svjedočio i iz tog sam razloga sam to i naveo kao primjer. Može se slobodno reći da je GPU više od 70% onoga što je potrebno za današnje igre, procesor je ostalih 30%.

Osim toga, kroz desetak dana mi dolazi dual cpu setup od 24c/48t koji ću isto tako koristiti i za igranje i za posao. Isto tako u tom setupu neće brzina svake jezgre biti veća od 3.4Ghz u Turbo modu i uopće ne smatram da će to utjecati na performanse u igrama ili da ću se igrati manje nego na i7-4770k kojeg imam trenutno.

To što ti želiš imati i7 da bi pokazao selu kako imaš veći virtualni kur**ć nego oni, a koristiš ga za igranje iRacinga, ne znači da si uvijek sasvim u pravu, niti da možeš svima soliti pamet. Zašto smatraš da si najpametniji ovdje? Zato jer si u životu ispritiskao više tipki u BIOS-u i overclockao 50 procesora s 8 jezgri i dignuo takt jednoj ili dvjema jezgrama na preko 5Ghz? Ajde molim te... spusti se na zemlju i uživaj.

18 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Meni je to hobi pa mogu pretjerivati, i ne kurcim se ja nikome niti imam s cim! No reci da i5 750 i r9 290 ubijaju neprimjetno manje od i7 4770 i r9 290 je idiotarija na potenciju! Ili jednostavno igras premalo razlicitih igara pa nemozes biti objektivan jer si se baziro na cca 3 igre i sl.bez uvrede jer koji ce nam drek svima nove i5 ak taj ubija ili nedaj boze i7, ili jos veceg zla da nemas nis od toga:)lp
17 godina

Naravno, svi ti stari procesori su "smeće" kako kažeš i koštaju 200 kuna, ali reći da se s njima jako jako osjetno slabije igra ili nedaj Bože "ne igra" može reći samo netko tko nema apsolutno nikakvog iskustva, oprosti. Evo jednog bencha ARMA3 koji je poprilično CPU intenzivna igra i Titan je jača kartica nego R9 290. Pogledaj procesore na dnu i razliku u fps naspram i7 4770k. Kao što sam i rekao - 10% maksimalno.

Moj PC  
2 3 hvala 0
14 godina
protjeran
Sry nigdje ne vidim i5 750 ili nekaj iz te generacije? Taj cpu ima ipc na razini 775 quadova?!lol
17 godina
Stjepanj kaže...
Sry nigdje ne vidim i5 750 ili nekaj iz te generacije? Taj cpu ima ipc na razini 775 quadova?!lol

A stvarno si neuk ponekad. I5-750 = i7-920 ali bez hyper threadinga.

EDIT: Doduše, bio je na drugom socketu, ali je ista generacija s doslovno istim specifikacijama minus HT. Čak i5-750 ima veći Turbo Boost (3.2Ghz) naspram 2.93Ghz kod i7-920.

Evo i jedan link za našeg overclockera, da nešto i nauči:

http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=47

Vidjeti ćeš da je i5-750 zbog većeg turbo boosta čak i brži u igrama nego njegov HT brat i7-920 (koji se nalazi u tablici iznad, a gdje ti nisi uspio pronaći adekvatnu usporedbu).

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 14:55 (mrsmith).
18 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Poanta je da "jadni" i7 prve generacije daje tek 10% manje preformanse od I7 Haswella u CPU ovisnoj igri. Uostalom ti si jednom popljuvao jedan I7 2600K u odnosu na i5 Haswelle. Što reći više...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 14:31 (Prince-Artas).
18 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice