980Ti možeš staviti pod vodu ako već imaš sustav ili pod AIO za nekih 100 eura. Nabaviš je za 450 i dobio si 550 eura na 1500MHz koja je bitno bolja od 1070, a osjetno jeftinija od 850-eurske 1080 koja bi bila brža. Što se drivera tiče, Pascal nije nova arhitektura, sve što se radi za 10xx vrijedi za 9xx.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je 500E u njemackoj mislim da je onda to opcija
Da, samo što dodaj malo za naš veći PDV i poštarinu pa tih 500 opet dođe na onih 530...
da, gtx 980ti msi dode 500€ u njemackoj
Da, samo što dodaj malo za naš veći PDV i poštarinu pa tih 500 opet dođe na onih 530...
odradi to kurir koji samo ceka naredbu :D
odradi to kurir koji samo ceka naredbu :D
a i mislim, s njihovim pdv-om i postarinom dode 530€, tako da onda gtx 1070 dode 560€
Ja osobno ne bi nikome preporučio da uzima stariju generaciju kartice s većom potrošnjom i manje memorije, bez obzira što je možda brža 5-10% kad se clocka. Tih 5-10% se praktički nigdje ne primjeti, a s vremenom se ta prednost lako može istopiti kad noviji driveri budu ispeglaniji za Pascal, koji iako je sličan Maxwellu, ima nekoliko razlika. S vremenom će GTX980Ti nestat s tržišta pa će bit teško slagati SLI, dok će GTX1070 biti dostupne još barem god-dvije i cijena će s vremenom padati.
Ja osobno ne bi nikome preporučio da uzima stariju generaciju kartice s većom potrošnjom i manje memorije, bez obzira što je možda brža 5-10% kad se clocka. Tih 5-10% se praktički nigdje ne primjeti, a s vremenom se ta prednost lako može istopiti kad noviji driveri budu ispeglaniji za Pascal, koji iako je sličan Maxwellu, ima nekoliko razlika. S vremenom će GTX980Ti nestat s tržišta pa će bit teško slagati SLI, dok će GTX1070 biti dostupne još barem god-dvije i cijena će s vremenom padati.
osobno nikad se nebih upustao u SLI, zbog losih konfiguracija i iskoristenosti igrara i programa. radje cu kupit jacu single grafu, nego strpat SLI u sistem. naravno da je bolje i po meni uzimati 1070 sada jerj e nova generacija, novo sve i bolje blabla, ali 980ti i 1070 su tu negdje. iako je podrska za 980ti stigla skoro do kraja, a za 1070 ce tek poceti, i dalje je OC jaca on 1070 u mnogim stvarima. pogotovo u video obradi, a sa igrama su tu negdje obje...
Da jedino ako uspije kao što rekoh dobro spustiti cijenu ovih na njuškalu jer nisu loše grafe
Da jedino ako uspije kao što rekoh dobro spustiti cijenu ovih na njuškalu jer nisu loše grafe
Naravno da nisu loše, ali su kao rabljene preskupe s obzirom da su nove 480-500€. ansha je negdje našao i za 450€..
i dalje je OC jaca od 1070 u mnogim stvarima. pogotovo u video obradi, a sa igrama su tu negdje obje...
Možeš li dati nekakav link da vidim to?
Naravno da nisu loše, ali su kao rabljene preskupe s obzirom da su nove 480-500€. ansha je negdje našao i za 450€..
i dalje je OC jaca od 1070 u mnogim stvarima. pogotovo u video obradi, a sa igrama su tu negdje obje...
Mislim glupo zvuči kad kažemo nisu loše s obzirom da se radi o High-end grafičkim karticama koje u 2K drobe sve živo samo što ih je 1070 ka sa podjednakim performansama cjenovno sjebala. Ako dobije ove na njušci za 3200 onda ok
kako vidimo, 980ti je u rangu sa 1080 u video editanju, znaci da je def bolja od 1070 u tom segmentu
Mislim glupo zvuči kad kažemo nisu loše s obzirom da se radi o High-end grafičkim karticama koje u 2K drobe sve živo samo što ih je 1070 ka sa podjednakim performansama cjenovno sjebala. Ako dobije ove na njušci za 3200 onda ok
Pazi, ne treba to uzimati k srcu. Nije ih GTX1070 sje8ala nego se jednostavno dogodila smjena generacija, kao i nebrojeno puta do sad.
Pazi, ne treba to uzimati k srcu. Nije ih GTX1070 sje8ala nego se jednostavno dogodila smjena generacija, kao i nebrojeno puta do sad.
Da na to sam i mislio kao što će se jednog dana desiti i sa 1000 serijom,nego cijena jedne 980ti koja je bila cca 6500 kn pala upola
980Ti je bolja kartica svakako, bitno je samo naći za dobru cijenu, a SLI je mrtav.
Zbog cega mislis da je 980Ti bolja od 1070??? Sve da i je par % bolja kad se obje max. clockaju zar nije bolje ici na novu grafu sa nesto nove podrzane tehnologije, a u buducnosti vjerojatno i bolje podrske driverima.. Sve pod pretpostavkom da su skoro istih cijena.
imao sam cf 4870 kad su bile aktualne i nikad vise dvije grafe.jedna jaka kad joj istekne rok onda druga
GTX980Ti je odlična alternativa ako se pronađe rabljena za cca 3000kn, al ako se uzima novo onda se lijepo uzme nova generacija. Možda je sad sporija 5-10%, al za pola godine do godinu s novijim driverima, igrama, programima može bit samo brža ne sporija.
Al opet, je li tih 5-10% uopće primjetno a kamoli vrijedno veće potrošnje, zagrijavanja? Šta će gurat jedna gurat će i druga, što neće jedna neće ni druga. Na 30fps 10% je samo 3fpsa..
Pa sad šta tko preferira..
Zbog cega mislis da je 980Ti bolja od 1070??? Sve da i je par % bolja kad se obje max. clockaju zar nije bolje ici na novu grafu sa nesto nove podrzane tehnologije, a u buducnosti vjerojatno i bolje podrske driverima.. Sve pod pretpostavkom da su skoro istih cijena.
naravno da nije,možda neku polovnu pod garancijom uzet ili neka akcija ovako kad su istih cjena čista promašena investicija.
Pa da. Svi velimo da nije, ali Tonči goni svoje..
cijene gigabyteovih.msi,sapphire....kartica ce biti jeftinije od ovih founders edition koje su sada po trgovinama?
Možda nakon nekog vremena padnu ispod,ovako u startu ili ista ili nešto veća.
Na CU obracunavaju njemacki pdv za hr kupce, 100% provjereno. Al uzmu 7-8€ za paypal ili kartice pa sve skupa sa postarinom izadje cca 525€, sta opet nije lose za MSI model koji je vrhunska grafa.
Isplati li se vise uzeti GTX 980 Ti od GTX 1070 ako se nadje na oglasniku za oko 4000?
Isplati li se vise uzeti GTX 980 Ti od GTX 1070 ako se nadje na oglasniku za oko 4000?
Sad o tome raspravljamo. Vrati se koji post unatrag
Zasto uzimat sa oglasnika za 4k kad mozes novo jeftinije?!
Sad o tome raspravljamo. Vrati se koji post unatrag
Sorry, previse pisete i brzo idu stranice i ne primjetim.
Zasto uzimat sa oglasnika za 4k kad mozes novo jeftinije?!
Di tocno?