Je li mi grafička krepala?

poruka: 21
|
čitano: 4.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam grafičku Nvidia Geforce 6200 i do nedavno je radila super. ali sinoć kad sam počeo igrati jednu igru, sve je zaštekalo i morao sam restartirati PC.

nakon toga, windowsi se nisu uspijevali skroz dignit, dok nisam deinstalirao drivere graf kartice.

dok su oni izbrisani, ja mogu normalno bit na PC-u (nisam probao igrati ništa, ali ne vjerujem da bi se moglo), ali kad instaliram drivere, PC se neće pali i jedini način da ga upalim je safe mod.

dakle, je li mi grafička riknula?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Je li mi grafička krepala?

prema ovome što kažeš najvjerojatnije jest..najbolje rješenje ti je pokušati uštekati tu grafičku u neki drugi pc pa gledati što se događa. da li si dosada imao nekih problema s njom, da li se pregrijavala?

16 godina
neaktivan

nemam nigdje u blizini drugi PC, pa je nemam gdje testirati...

stvarno ne znam jel se ikad grijala, ispušem ga kompresorom svaka 2-3 mjeseca kad se počne smrzavati za vrijeme igranja... ako misliš na to, onda mogu reći: da, grijala se dosta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a čuj, ako se smrzavala za vrijeme igara i to već upućuje na probleme, sama po sebi jest dosta stara.. najsigurniji način da eliminiraš grafičku karticu kao uzrok problema je da je staviš u neki drugi pc (kod prijatelja, susjeda - kad stigneš)..iako, kao što rekoh, sve upućuje na to da je problem u njoj..

16 godina
neaktivan

ma ne želim nikoga gnjaviti s tim (zapravo, mislim da mi nitko ne bi dao da im rastavljam komp, brišem i instaliravam drivere)...

a ništa, onda idem otvorit novu temu... Grafičke kartice do... recimo... 500 kn!

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
betmen kaže...

ma ne želim nikoga gnjaviti s tim (zapravo, mislim da mi nitko ne bi dao da im rastavljam komp, brišem i instaliravam drivere)...

a ništa, onda idem otvorit novu temu... Grafičke kartice do... recimo... 500 kn!

Hahaha..samo pazi na priključak (AGP & PCI Express x16)

Other bands play, Rammstein burns.
17 godina
neaktivan

otvori rade temu:

pc do 1500kn Cool

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sorry, al ja stvarno ne kužim foru...

kako ću saznati jel imam agp ili pci? nije mi jasno...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sto posto imaš agp, jer je ta grafička agp, ali najbolje ćemo saznati po specifikacijama matične ploče. potraži na službenim stranicama proizvođača specifikacije za svoju ploču, ili nam reci koji je model pa ćemo ti mi potražiti.

16 godina
neaktivan

ne mogu nikako naći tu njihovu stranicu, a zapravo i ne znam koja je to marka.

na knjižici koju sam dobio sa PC-om kad sam ga kupio piše: Canyon Mainboard 7da8as, u Sandri mi piše da je manufacturer neki DFI, a chipset VIA.... što je tu što?

EDIT: pogledaj sliku u zadnjem postu u ovoj temi, tako mi izgleda grafička

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 18:40 (betmen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to je agp utor. skini si ovaj besplatni program, i s njime pogledaj koju matičnu imaš i koja ti ja grafička. pa postaj ovdje naziv matične ploče.

agp agp
pci pci
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 18:48 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

evo ga, screenshot Speccy-ja

i pogledaj kako zapravo izgleda moja grafa. ima 3, a ne 2 odvojena dijela,

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 18:57 (betmen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, to je agp utor. pci x16 grafiče kartice imaju puno duži taj utor (skoro pa dvostruko duži). evo ovdje su specifikacije tvoje ploče. ima agp utor i 5 pci. fotka je dolje. dakle tebi treba grafička s agp utorom. neka me netko ispravi ako griješim.

agp grafička agp grafička
matična matična
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 19:07 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Imam sličan problem sa grafičkom geforce 7600 gs, znači dok ne updateam drivere za nju windowsi se normalno dižu a kad ubacim drivere za grafu pita me restart i pojavljuje se pplavi ekran sa greškama 0X0000007E (0xc0000005,0x00000001,0xf78ef14c,0xf78eee48). Prije toga napravio sam reinstalaciju windowsa pošto nisam mogo uć u windowse osim u safe modu. Dali bi problem mogao biti neke postavke u biosu( da li trebao upgradat bios pošto mi je maticna dosta starija od grafičke pa je Bios ne prihvača ) ili je problem u grafičkoj ? Dal ije neko imao slične probleme?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sličan problem kao i betmen

0 0 hvala 0
16 godina
hladno pivo kaže...

Imam sličan problem sa grafičkom geforce 7600 gs, znači dok ne updateam drivere za nju windowsi se normalno dižu a kad ubacim drivere za grafu pita me restart i pojavljuje se pplavi ekran sa greškama 0X0000007E (0xc0000005,0x00000001,0xf78ef14c,0xf78eee48). Prije toga napravio sam reinstalaciju windowsa pošto nisam mogo uć u windowse osim u safe modu. Dali bi problem mogao biti neke postavke u biosu( da li trebao upgradat bios pošto mi je maticna dosta starija od grafičke pa je Bios ne prihvača ) ili je problem u grafičkoj ? Dal ije neko imao slične probleme?

Ja sam imao taj problem. Ispostavilo se da je krepao agp slot(u mom slucaju).

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
16 godina
neaktivan

ja sam upravo nabavio neku staru grafičku od susjeda, pa sad kad se skinu driveri, ću je i ugradit pa ćemo vidjeti u čemu je problem.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako znati dali je agp cedio? Nemam drugu grafu za test?

17 godina
neaktivan
betmen kaže...

ja sam upravo nabavio neku staru grafičku od susjeda, pa sad kad se skinu driveri, ću je i ugradit pa ćemo vidjeti u čemu je problem.

javi što se događa s tom drugom grafičkom.

17 godina
neaktivan

Koliko vidim u tvojem profilu koristis XP SP2. Zasto nemas SP3 i zasto nisi nadogradio DirectX?

Mozda je vrijeme da preinstaliras OS. Daj malo vise podataka o tome na kojoj je igri sve pocelo da se rusi? Jesi li pogledao temperaturu graficke odnosno dali vent. uopce radi

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Koliko vidim u tvojem profilu koristis XP SP2. Zasto nemas SP3 i zasto nisi nadogradio DirectX?

Mozda je vrijeme da preinstaliras OS. Daj malo vise podataka o tome na kojoj je igri sve pocelo da se rusi? Jesi li pogledao temperaturu graficke odnosno dali vent. uopce radi

sve to što govoriš je nepotrebno.

probao sam sa drugom grafom i sad je sve pet.

inače, ne vidim nekog posebnog razloga da instaliran SP3, windowsi su reinstalirani nedavno, directX je uvijek up-to-date.

počelo se rušiti na PES 10, ali i na slabijim igrama kao što je Puzzle Quest. Sa nekim igrama nije uopće bilo problema - World of Goo, The Movies i The Punishera je vrtilo skroz normalno, što je dosta čudno jer su (za moj PC) zadnje 2 dosta zahtjevnije od Puzzle Questa. Grafička nema vent nego pasivno hlađenje.

to više ništa nije bitno, ali eto, pitao si...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice