Grafička kartica nova

poruka: 35
|
čitano: 9.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Pozdrav

Uzeo sam novu graf. , svaku igru kad je instaliram je dobra..onda nakon trećeg ili četvrtog

puta kada jepokrećem počmu se prikazivati neke crtice...

primjer > kada se okrenem u bbc2 malo brže lijevo ili desno ravne crte od prozora ograda stupova i ostalih stvari...te crte počmu bježati lijevo desno i tako samo kada okrečem mišem..

i danas sam instaliro gta4 i imao sam normalan fps i otkako sam ga po nezz točno koji put otvorijo ista stvar koa i kod bbc2...

grafička je nova i nezz stvarno šta bi bilo? Molim pomoć..

a i napajanje je novo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

A da napises konfu i KOJU SI GRAFICKU KUPIO?

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Pozdrav. Da bi ti ekipa mogla pomoći trebao bi navesti točno koje su komponente u pitanju (rubrika "Moj PC" u profilu) i malo detaljnije opisati problem. Mislim da bi trebao ponovno staviti nove drivere pa krenuti od tuda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

@markot

Koja grafička?

xFire: ivan996
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 15:30 (xxCROsainTxx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Ispunio sam moj PC!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica nova
the economist kaže...

Pozdrav. Da bi ti ekipa mogla pomoći trebao bi navesti točno koje su komponente u pitanju (rubrika "Moj PC" u profilu) i malo detaljnije opisati problem. Mislim da bi trebao ponovno staviti nove drivere pa krenuti od tuda.

Što se tiče drivera sam pokuso puno puta....

problem> neznam zašto kad sam danas inastalirao gta4 je sve bilo u redu a onda kad sam ga 3 put pokrenio (nisam bas siguran da je 3)  i kada okrenem mišem da se lik okrene krenule su mi se ravne crte pomicat ..al uočljivo...što sam 100% siguran da nije bilo tako kad sam prvi put pokrenio..neznam kako drugačije da opišem.. 

17 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

kada uđeš u igru probaj smanjiti rezoluciu monitora na najmanju moguću pošto je ovo ful hd monitor pa ako nema crta postepeno ju povečavaj,

probaj isprobati grafičku na drugom kompu kod nekog frenda ako imaš mogučnosti, možda je tvoj procesor za nijansu preslab za ovu grafu,

ako sam dobro skužio tvoja matična ima integriranu grafiku pa pogledaj u bios-u kakve opcije imaš , možda treba iskljućiti SLI mod ili pogledaj koje sve opcije u biosu imaš (stvarno neznam pa nagađam)

izvadi grafičku pa probaj igrati sa ovom integriranom ukoliko naravno podržava igre (pod uvjetom da ti komp  nije pod garanciom po ga nesmiješ otvarati )

baster
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 16:56 (baster177).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
baster177 kaže...

kada uđeš u igru probaj smanjiti rezoluciu monitora na najmanju moguću pošto je ovo ful hd monitor pa ako nema crta postepeno ju povečavaj,

probaj isprobati grafičku na drugom kompu kod nekog frenda ako imaš mogučnosti, možda je tvoj procesor za nijansu preslab za ovu grafu,

ako sam dobro skužio tvoja matična ima integriranu grafiku pa pogledaj u bios-u kakve opcije imaš , možda treba iskljućiti SLI mod ili pogledaj koje sve opcije u biosu imaš (stvarno neznam pa nagađam)

izvadi grafičku pa probaj igrati sa ovom integriranom ukoliko naravno podržava igre (pod uvjetom da ti komp  nije pod garanciom po ga nesmiješ otvarati )

Ok..pokušt ću sve to napraviti...sa rezolucijom sam probo i još se više primjeti....

pokušat ću odnjeti kod frenda...a sa biosom također

15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Odnio sam kod frenda i isto je al skroz neprimjetno...kod mene je puno više se vidi..

još ću probat stavit novi windows

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je napajanje za tvoju grafičku karticu preslabo ako se radi o ovom modelu

http://www.dipol.hr/#http://www.dipol.hr/explore_proizvod.cgi?mode=lij_meni&proizvod_id=14950&kategorija=25

Ukoliko imaš ovo drugo onda je ok

http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/products/powersupplies/x-550gp-psu

koji točno model napajanja ti ima frend?

dali imaš ovaj model matične

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000102&pid=235

dali si instalirao najnovije drivere i najnoviji bios  za matičnu , -evo link:http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006 bilo bi dobro da flash biosa napravi netko sa više iskustva u tome

Pogledaj ove stavke u biosu pa usporedi sa svojima, kompletno uputstvo imaš na linku koji sam ti dao iznad

baster
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 12:00 (baster177).
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Napajanje nije krivo jer mi frend ima isto kao i ja...

DA imam ovaj model matične

I BIOS sam flasho za AM3 procesore..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj još clear CMOS matičme da vratiš sve postavke na staro ukoliko ništa drugo ne uspije (naravno prije isključi komp iz struje)

baster
15 godina
neaktivan
markot kaže...

Napajanje nije krivo jer mi frend ima isto kao i ja...

DA imam ovaj model matične

I BIOS sam flasho za AM3 procesore..

i ja sam flashao bios na svojoj trenutnoj MBO i u BBC 2 imam jednu bijelu točku , to je zato što sam flashao bios verzije beta , ajde ti pogledaj je li je taj novi bios beta,a ako je flashaj na neki bios koja mu nije verzija beta , a ako to napraviš neznam jel će tvoja MBO podržavati taj CPU,ako ne slobodno kupuj novu MBO ja novu kupujem u utorak zbog istog problema

Cool

17 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Ako nije problem sa driverima, možda dolazi do pregrijavanja grafičke kartice odnosno njene memorije. Kada memorija na grafičkoj kartici počinje zezati često budu razni artefakti i izmuljane boje.

Probaj viditi sa servisom šta će oni utvrditi.

Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ako nije problem sa driverima, možda dolazi do pregrijavanja grafičke kartice odnosno njene memorije. Kada memorija na grafičkoj kartici počinje zezati često budu razni artefakti i izmuljane boje.

Probaj viditi sa servisom šta će oni utvrditi.

Ma znam da mi zagrijavanje nije...imam vent koji puše prema van i najmanja temp je 43* a nj veća je ispod 60 *

15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

hmm..kako da vidim jeli beta...ovaj sam skinuo

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 15:42 (markot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
baster177 kaže...

Probaj još clear CMOS matičme da vratiš sve postavke na staro ukoliko ništa drugo ne uspije (naravno prije isključi komp iz struje)

Probao sam i clear CMOS danas

16 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

probaj downclockat gpu i memoriju, pa probaj, ako bude sve ok tada imas 99% defektnu memoriju na grafickoj

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

probaj downclockat gpu i memoriju, pa probaj, ako bude sve ok tada imas 99% defektnu memoriju na grafickoj

Probao sam već..

prije gts 250 imao sam gt 220 gddr3 512 mb...spominjem ovo jer sam imao isti problem s tom gt 220 u igricama..a napajanje mi je bilo ms od 450w starije, a svi znamo kako gt 220 troši jako,stvarno jako malo i da sumnjam da je napajanje uzrokovalo problem..tek sad kad sam uzeo gts 250 opet isti problem...
napočetku sam sumnjao na temp. ali nikako nije bila previsoka...stavio sam odma i vent. da baca zrak prema van i temp. se kreče od 43* i neprelazi 57* (mislim da nije bilo više)...Možda sad znate nešto više..usput povisio sam core clock 5 mhz više (mislim da to nije moglo urokovati problem)

16 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

ako ti nije problem da bacis screenshot tih pojava.....

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Ovo je postalo stvarno čudno već...

Napravio sam screenshot-ove i kad sam ih išao pogledati bilo je sve normalno

mislio sam da nisam sliko u pravom trenutku kada sam okretao miš...

onda sam snimo i kad sam pogledao sve je bilo normalno...tek sad me sve zbunjuje...

tko je imao sličan problem nek mi kaže jer sam već zbunjen!

17 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Koji monitor imaš i u kakvom je stanju?

Edit

Samsung 933sn

Radio, ne radio, svira radio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 23:15 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Koji monitor imaš i u kakvom je stanju?

Edit

Samsung 933sn

U jakom dobrom stanju...i nije star!

16 godina
neaktivan
markot kaže...
Jurky kaže...

Ovo je postalo stvarno čudno već...

Napravio sam screenshot-ove i kad sam ih išao pogledati bilo je sve normalno

mislio sam da nisam sliko u pravom trenutku kada sam okretao miš...

onda sam snimo i kad sam pogledao sve je bilo normalno...tek sad me sve zbunjuje...

tko je imao sličan problem nek mi kaže jer sam već zbunjen!

pa zato sam ti i rekao da postas screenshot, jer artifakti se vide na screenshotu, a ako ih nema onda je do prikaza na monitoru...sad znamo da nije do kartice nego prije po monitora i prikaza brzih scena......

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 10:05 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Ima neko još nekakav prijedlog??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markot kaže...

Ima neko još nekakav prijedlog??

probaj spojit na neki drugi izlaz dvi/vga/hdmi sta imas vec....mozda ti je i ukljucena kakva opcija u settings od monitora zbog koje se pojavljuju navedeni problemi... malo se probaj poigrati s tim...

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 10:12 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Ok idem odma stavit bratov monitor!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Slušajte što mi se sad dogodilo..

Stavim ja bratov monitor (sony) i upalim bbc2 kad ono sve super,sve pet...ja sretan ko nova godina..nikad sretniji...

ja izgasim igru i razmišljam da je tak i men bilo pa kad sam opet upalio bilo je grozno...i tako ja opet upalim da vidim što će bit...

i što mislite..bilo je grozno...promijenio sam rezoluciju za stupanj manje i bilo je sve uredu..onda sam vratio na onu rezu na kojoj nije bilo uredu i opet je bilo uredu...e sad nek mi neko objasni šta to znači??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markot kaže...

Slušajte što mi se sad dogodilo..

Stavim ja bratov monitor (sony) i upalim bbc2 kad ono sve super,sve pet...ja sretan ko nova godina..nikad sretniji...

ja izgasim igru i razmišljam da je tak i men bilo pa kad sam opet upalio bilo je grozno...i tako ja opet upalim da vidim što će bit...

i što mislite..bilo je grozno...promijenio sam rezoluciju za stupanj manje i bilo je sve uredu..onda sam vratio na onu rezu na kojoj nije bilo uredu i opet je bilo uredu...e sad nek mi neko objasni šta to znači??

jos ti jedino ostaje kabel kao opcija, jesi spajao monitor uvjek s istim kabelom, ako jesi probaj s nekim drugim ako nisi, neznam sto bi moglo drugo biti, da je kartica defektna i da izbacuje artifakte oni bi se mogli slikati s screenshotom, nije do monitora, nije do kabela....... servis ti ostaje kao jedina i zadnja opcija.....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 14:07 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Grafička kartica nova

Uključio sam Sync u nvidai control panelu i sve je uredu (ali naravno igre više nemogu igrati na high)

zna netko o čemu se tu radi ?

evo slike

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 11:55 (markot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice