Grafička al da nije cpu bottleneck

poruka: 45
|
čitano: 4.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

ja imam stock cooler i isti procesor,i ide do 3,6GHz bez problema.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo digao na 3.6 GHz i radi bez beda odma je ulazilo u windowse ko normalni restart. dok sam prije dirao frekvenciju obavezno mi se komp ugasio pa upalio sam od sebe. Do kolko bi išlo na max. sa stock coolerom a da stabilno radi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Grafička al da nije cpu bottleneck
Peykovac kaže...

evo digao na 3.6 GHz i radi bez beda odma je ulazilo u windowse ko normalni restart. dok sam prije dirao frekvenciju obavezno mi se komp ugasio pa upalio sam od sebe. Do kolko bi išlo na max. sa stock coolerom a da stabilno radi ?

Nemoj se igrati, taj cooler je smeće. 3.6 ghz je sasvim ok brojka.

14 godina
neaktivan

Ok neću pretjerivat rađe. Onda koji cooler bi bilo najbolje uzet s obzirom na moj cjeli hardware (pogledaj pod moj pc) i dok bi kupio kolko bi išlo max. ?

16 godina
odjavljen
Peykovac kaže...

Ok neću pretjerivat rađe. Onda koji cooler bi bilo najbolje uzet s obzirom na moj cjeli hardware (pogledaj pod moj pc) i dok bi kupio kolko bi išlo max. ?

bo, kolko imaš para?

15 godina
Uzmi Xigamtek Gaiu za 220kn i za te pare nemaš bolji cooler
robimarko@gmail.com
15 godina
odjavljen
robimarko kaže...

potpis.

ako nemaš toliko onda na Katanu 3, ali bez dizanja napona, prevelik tdp za Katanu.

16 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
robimarko kaže...

potpis.

ako nemaš toliko onda na Katanu 3, ali bez dizanja napona, prevelik tdp za Katanu.

A ako ima para? hehe

Pričekajmo odgovor.

14 godina
ha cuj to ti ovisi od primjerka do primjerka ja sam uspio ovako 4320 uz rizicnu voltazu i rizik da ce otic u vjecna lovistac a stabilno mi sad radi na 4000 MHz (4.0GHz) uz ne bas malu malu korekciju voltaze msm dobro dost sam moro dic ... grije mi se od 55 do 60 sa coolermasterom hyper 212+ .. ok hladnjak po meni :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa 220 kn mogu odvojit. I na kolko bi išlo to onda ?

EDIT: Na 4 GHz znaći

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 23:50 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Peykovac kaže...

Pa 220 kn mogu odvojit. I na kolko bi išlo to onda ?

EDIT: Na 4 GHz znaći

Ovisi o primjerku, mi to ne možemo znati, ali na 4 ghz možeš računati ajmo reći.

14 godina
4 GHz stabilno uz korekciju voltaze, dobar cooler, i dobru plocu tako radi kodmene
14 godina
neaktivan

Hvala dečki na svemu, uspješno sam clockao danas cpu i gpu bez tragedija i stabilno mi sve radi. Sad sam odvrtio 3DMark06, score: 18208 :-)

17 godina
Peykovac kaže...

Hvala dečki na svemu, uspješno sam clockao danas cpu i gpu bez tragedija i stabilno mi sve radi. Sad sam odvrtio 3DMark06, score: 18208 :-)

pa koliki ti je to napredak u odnosu na osnovne frekvencije? I koliko ti je na kraju više slika u sekundi na BF3?

14 godina
neaktivan

Prije sam imao 15927 bodova

Sada 18208 bodova

Razlog: novi driveri za grafičku, driveri za čipset na matičnoj (South Bridge driver i AHCI driver), matična je bila već na zadnjoj verziji pa nisam trebao flashat, novi directx i sada još overclockiran cpu i gpu.

Sada imam na bf 3   30 - 50 fps-a (1920x1080, sve na max. detalje kolko ide, sve ultra znaći i view distance 90/100 nemogu stavit na 100) 

Uglavnom na bf 3 sada imam 10 fps-a više

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 9:45 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice