Imam jedan stari PC sa 7300GT grafom i kada instaliram driver neće da radi.Windows se boot-a i onda nakon toga samo crna slika a nekada izbaci BSOD.Nekada čak kada instaliram driver hoće da radi a točno znam kada hoće raditi sa driverom a kada neće! Znam da je smiješno ali ovo je stvarno istinito,kada upalim komp prvo sto mi se pokaze na monitoru je nesto od grafe,pise Nvidia 7300GT vga bios verzija pa onda neki brojevi nezz kako bih to opisao nadam se da znate na sto mislim.I kada upalim komp ako mi je prvi tekst bjelo-narančaste boje grafa nece raditi sa driverom,a ako je tekst normalne bjele boje onda instaliram driver i sve radi kako treba.Stvarno smiješno ali istinito.Ajde ako netko zna šta je s tim kršom neka javi da pokušamo srediti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedan stari PC sa 7300GT grafom i kada instaliram driver neće da radi.Windows se boot-a i onda nakon toga samo crna slika a nekada izbaci BSOD.Nekada čak kada instaliram driver hoće da radi a točno znam kada hoće raditi sa driverom a kada neće! Znam da je smiješno ali ovo je stvarno istinito,kada upalim komp prvo sto mi se pokaze na monitoru je nesto od grafe,pise Nvidia 7300GT vga bios verzija pa onda neki brojevi nezz kako bih to opisao nadam se da znate na sto mislim.I kada upalim komp ako mi je prvi tekst bjelo-narančaste boje grafa nece raditi sa driverom,a ako je tekst normalne bjele boje onda instaliram driver i sve radi kako treba.Stvarno smiješno ali istinito.Ajde ako netko zna šta je s tim kršom neka javi da pokušamo srediti.
Prvo ispitaj da li je grafa fizicki ispravna. Pogledaj da li ima nabrekle kondenzatore ili bilo kakve tragove curenja [od kondenzatora]
Ako si u mogucnosti podigni Ubuntu ili koristi ga kao live distru.
Jesi li provjerio temperature kada je grafa "normalna" bez drivera? Jesi li pokusao sa starijim driverima? Dirao si BIOS?
Kako da provjerim temperaturu bez drivera ? dosada sam provjeravao sa everestom,ali akd mi driver nije instaliran nemogu vidjeti temperaturu grafe,sa driverom je temperatura 60 stupnjeva kada nista ne radim (silent verzija),bios nisam dirao jer neznam kako se to radi a neki su mi rekli da je mozda i do biosa..
Dali se nakon togao sjeti miris paljene plastike ? Imam jednu staru Asus 8600GT 512MB GDDR3 pa bih isto mogao isprobati posto je jaca od ove 7300GT