Da li se splati 5870 za 1200 kn?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je sa garancjiom onda se isplati svakako
Jedino ako ima garanciju i full bundle.
Za 150kn više se dobije malo bolja grafa: http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-6950-1gb-xxx-edition-oglas-3208467.
160e jel tako??? Sada to je ono pitanje ko je koristio i kako.
Ako je grafika stara godinu ipo a niko je nije maltretirao i ispravna je po meni vredi i malo vise.
Ja moju 5870 ne bi dao ni za jednu sada grafiku. Neka hvala, dao bi je za Caymana 6970 sa nekim ventilatorom od 60-70e na njemu kao Accelero Xtreme Plus ili Plus II.
Inace za nov novcijat ispravan Cayman 6970 referentni je ne bi dao. Ne treba mi najmanje 85C u Crysis 2 na fabrickom kloku nikako.
U svakom slucaju sa njom ces moci mnogo vise nego sa novom novcijatom svakom 6870 a ne bi se opkladio ni 6950 da je bas bolji mnogo u igrama.
Ako sam ja osetio lose sa 6970 kapiram da je 6950 jos slabiji. Skor veci mi ne znaci nista dok ja ne probam 5 igri, vidim prikaz, kako se ponasa, koliko se greje, tekjsture.
Igrice je zagreju 10C vise nego 3D Mark 11 i slicni testovi. Kada sve to lepo vidim onda mogu da uradim test da vidim da mi nesto nije promaklo a da ne valja.
Inace test kao test nekada sam mislio da je to cist dokaz sada sam se uverio kako se preko toga ljudi varaju. Naravno da je bolje vise, ali mi ne znaci kada osure 560 pa bude bolja od 5870 u skoru a pustis FEAR 3 i kraj, zabode 560,
dizi voltazu, a kada joj podignes voltazu skidaj filtere.
Tako da ja bi dao te pare za kartu pod uslovom da imas garanciju i da proveris sa dobavljacem ili nekim da neko nije pokusao taj koji prodaje ili ta da je reklamira zbog necega.
Ljudi rade svasta, vidis ti kakva su to ubedjenja "Kada je razvalis od kloka dobijes onu iz jace serije, pa ako ne uspe pokusaj u Oglase.
Vidis da je to uzelo maha klokovanje. Ja znam samo da kako god moju klokovao mogao bi da povecam filtere recimo sa x2 na x4 da bude otpilike isti fps.
I to ono ako mi malo zapane pri nekom filteru ja je klokujem dosta pa vise ne zapinje i nista vise. Kakvo stizanje serije ispred, mozda u 3D Mark 11 u igrici nema govora.
To je otprilike ako su svi detalji na na 3 od 4 da povecas na 4 sve i to je sve sto dobijes klokovanjem.
E sada ja ti ovo sve pricam na osnovu mog modela 5870 koji ima 2GB. Ne mogu da budem siguran da li su i drugi takvi. To je ona Ex6 i kao malo je kasnije dosla i mozda malo bolja a mozda i ne.
Jedino ako ima garanciju i full bundle.
Za 150kn više se dobije malo bolja grafa: http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-6950-1gb-xxx-edition-oglas-3208467.
To je prodano ovdje na forumu u roku od par sati...
Hoces li uzeti 5870??? Ja gledam u Srbiji vise nema da se kupe, sve je pokupovano 5870. Ima jedan Saphire model sa cenom 405e okruglo i jedan od 375e tacno ispod 6990 pa onda 70-80e jeftinija 6970.
Toliko i vredi, manje, nestabilniji fps, ludacko grejanje. To se ponovilo i sa 6990 gde na nekim igrama fps ide od 20-100, 30-120. Ne vredini 300e, vredi onoliko koliko je na jednom mestu 245e. Tj 300e sa kulerom da ga hladi.
Po oglasima je non stop potraznja za 5870. Ja moju nemam nameru da menjam dok je ponuda ovakva kakva je sada.
A sve ovo GTX470, GTX480, GTX560, GTX570, GTX580, ATI 6950, AT 6970 ce da se vuce mesecima i godinama po prodavnicama.
Da ne govorim o GTX590, ATI 6990 to ce morati da psihicki terorisu narod da bi prodali.
Sada kada bi kupio jos jednu polovnu 5870 jos kada bi nasao sa 2GB. Za 150-160-170e
Pa ne bi me stigla treca genaracija KEPLERA.
Haos bi napravio. Kakav 6970 CF, 6990 Imao bi samo veci 3D Mark 11 i veci MAX fps, a sve ostalo bi bilo bolje kod mene.
Ali CF po meni nije najbolje resenje. Necu da se namucim i stavljam grafiku u oglase a imam i napajanje dovoljno za sve to.
Vidite to vam je ona tema gde se bunite. Sada ili za dva meseca ja da hocu mogu da produzim filtere na dve godine jos za 150e ili za 5 meseci za 100e.
Da li je stavio sada ili za 5 meseci dao 100e to je jace od GTX590.
To vam je prednost kada iskesirate preko 350-400e za grafiku jedanput. Jos kada vam upadne serija 5870 koja je odlicna.
Imate dobre mogucnosti posle. Samo ja ne volim CF i nisam za to.
Kolika bi bila procjena za Saphhirku staru 6 miseci , prakticki nekoristenu?