GPU savjet

poruka: 17
|
čitano: 2.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
GPU savjet

Vec neko vrijeme (3-4godine) sam totalno van hardvera i softwarea i zbilja nisam pratio sta se dogada sve to vrijeme...

Sada je nekako doslo vrijeme da nadogradim racunalo jer clockanje graficke ne daje zeljene rezultate :) Trenutno imam Nvidia 8600GTS karticu, na DFI P35 LanParty maticnoj ploci, uz 4x 1GB DDRII na 800mhz. Napajanje je 550W iskreno ne znam vise cije a ne otvara mi se sad kuciste da vidim :) CPU je Intel DualCore E8400 na 3Ghz.

Sada bi trebao uloziti u novu graficku koja je po meni najslabiji dio konfiguracije, gledam preporucene cijene za GTX460 su ispod 200$ a kod nas u trgovinama je kartica svugdje preko 1600kn..??

Otprilike bi dao oko 1000kn za graficku, nije da se nesto ludo puno igram vecinom gledam HD filmove na TV  preko kompa, i na onima od 1080p znam imat problema...

Inace bilo koji drugi savjet osim graficke je dobrodosao, nisam jos samo spomenuo HDD, imam 2 300GB diska, iskreno vise nemam pojma kak su povezani, mislim SATAII...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU savjet

HD5770 1Gb VTX 3D - ispod 1000kn Protis

GTX460 768 - cca 1200kn Protis

GTX460 1Gb - 1380 kn u H2 shopu na Božičnoj akciji + 10% popusta uz Bug kupon ako sam dobro shvatio

HD6850 1Gb - cca 1400kn Protis

Jeftinije od toga nema :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 15:10 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: GPU savjet

Gledam bas... e sada, koja je objektivna razlika izmedu GTX460 768mb i 1GB modela? I kakva je u usporedbi sa njima GTS450?

Nekako vise volim Nvidiu bez nekog posebnog i objektivnog razloga... :)

PS. u kojem Bugu je kupon?

16 godina

najveca razlika dolazi ako se igra u vecim rezolucijma znaci full hd pa nadalje! gts450 je dosta slabija od gtx460!

U novom bugu to jest ovom zadnjem!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Jos samo jedna stvar da sad ne otvaram novu temu zbog procesora, S775 koji imam na maticnoj podrzava procesore do Q8400 na 2,67Ghz. Ne znam jel ima sta brze za tas Socket..?

Kolika je realna razlika izmedu tog procesora (ili nekog brzeg za taj Socket) i ovog kojeg trenutno imam dakle, E8400...?

Inace sta bi savjetovali generalno za konfiguraciju?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 15:57 (Freediver).
15 godina
neaktivan
GPU savjet

E5700 ima manje cachea, dakle nesto sporiji.

Upgrade bi bio jedino 4 jezgreni. I to upitan upgrade.

Klokni E8400 na 3.6 GHz, uzmi GTX 460 768 MB i to je to sto se tice gaminga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 15:44 (CrapFireX).

0 0 hvala 0
16 godina

mislim da ide q9550 na tu maticnu ali nisam siguran ajd daj tocan model procitaj iz everesta ili speccy!

15 godina
neaktivan

Iz Everesta:

Naziv matične ploče    DFI LANParty DK P35-T2 / P35-T2R/S

Procesor   DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 2000 MHz (6 x 333)

CPUID (naziv procesora)   Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

16 godina

evo koje procesore podrzava! nepise nigdje q8400 ali ima q9550 samo sto je taj skup!

http://www.cpu-upgrade.com/mb-DFI/LANPARTY_DK_P35-T2.html

15 godina
neaktivan

Ok, hvala, onda cu za sada radije pokusati malo clockati procesor...

Proslo je dosta od kad sam to zadnji puta radio... sta iz BIOS-a da clockam ili preko nekog programa?

Imate sta za preporuciti? Kakav se ovaj procesor uopce pokazao za clockanje?

Ps. samo napomena imam obicno stock hladenje...

16 godina

imas temu za to pa tamo pitaj ili procitaj malo! dosta se po forumu pricalo inace proc je dosta dobar za clock!

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-procesora-dualquad/37913.aspx

15 godina

Evo da ne otvaram bezveze novu temu pa cu tu pitati: ovako, imam priliku uzeti Gigabyte 768mb za 1080kn, i MSI Hawk (1gb) za 1500kn... 

Koju da uzmem? Jel razlika tolika da se isplati dat 400kn više? Ili možda MSI Cyclone 768mb za 1220kn?

Hvala!

16 godina
Mislim da pricas o gtx460 grafama! Posto imas full hd monitor Bila bi vidljiva razlika izmedu 768 i 1gb! Pogledaj si i HD 6850
17 godina
neaktivan
GPU savjet

Ak je ovaj Gigabyte onda je to jaaako dobra cijena.

MSI Hawk Twin Fozr je vjerojatno najbolje što se može kupiti od GTX460 modela.

Razlika između 768 i 1Gb modela je u broju ROPova, širini sabirnice i naravno količini memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da, o gtx 460 pričam (glupan zaboravil napisat)..

stef, da o tom modelu je riječ.. Velim, zanima me dali je razlika toliko vidljiva i dali se isplati tolko novaca više dati?

16 godina
Evo ti pa sam procijeni dali se isplati! www.anandtech.com/bench/Product/156?vs=180
17 godina
Freediver kaže...

Iz Everesta:

Everest je prošlost, budućnost je AIDA64.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice