Gigabyte vs. Asus

poruka: 5
|
čitano: 3.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gigabyte vs. Asus

Dakle ovako, cuo sam da su ova 2 proizvodjaca nvidijinih grafickih najbolja, i jedna i druga imaju nvidijin chipset sto se podrazumijeva, ali mene zanima koja je bolje obradjena, koja duze traje, koja ima bolje performance GIGABYTE ili ASUS ?!?!

Cuo sam da je najbolje uzeti prema maticnoj ploci npr. ja imam Asus P5W DH Deluxe, znaci za mene je bolja ASUS grafa... sto mozda i nije tacno zato vas pitam?!?
Negdje sam procitao da 1 asusov ventilator na grafi radi kao 2 gigabyte...

A mozda se i varam sta je sa GAINWARD, PALIT, XFX, ZOTAC !?!?

Evo malo se raspricajte u vezi ovoga i pomozite mi u odabiru graficke ...

NoThInG CaN't StOp Me !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Gigabyte vs. Asus

Ja mislim da je ASUS samo ime samo po sebi. Precijenjene su im grafe.

Za XFX ću uvijek tvrditi da je dobar proizvođač nVidia grafa jer sam se osobno uvjerio. Kad sam imao neko vrijeme 8800GT XXX Alpha Dog Ed.

Što se tiče kompatibilnosti sa MBO ne bi smjelo biti problema kod različitih proizvođača?

OT

Kako ti je taj Q6600 na stocku?

Sa tom GTX280!Iznenađen

trash bin can:S
16 godina
neaktivan
Gigabyte vs. Asus

Ako je riječ o potpuno referentnim karticama onda nema veze tko potpisuje, ali ako je riječ o nereferentnim karticama, tada bi se rađe odlučio za ASUS koji ipak ima dosta iskustva u tom polju (ROG serija, koja je totalno redizajnirana i vidi se da znaju što rade, a također su maheri i kada se radi o matičnim pločama).

Uz to Gainward (odnosno Palit, jer je riječ o jednoj te istoj firmi) također imaju dobre nabrijane modele, osobno sam imao Gainward Radeon HD4870 Golden Sample koja je radila odlično (odlično hlađenje, poboljšana regulacija napona itd.). Zotac i EVGA također imaju jako velikog iskustva i moćne kartice, a ono što jeposebno kod njih je to da su cijelo vrijeme ostali uz Nvidiju, dok su svi već spomenuti proizvođači proizvodili i ATI kartice (Gainward/Palit je prekinuo i opet samo za Nvidiju radi). XFX je potpuno prešao na ATI, ali i dalje njegovo ime znači kvalitetu.

Osobno bi se odlučio između Gainward ili EVGA kartica.

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gigabyte vs. Asus

Tako sam i mislio, ipak je ASUS ime nad imenima, u njihovu kvalitetu sam se i uvjerio po cijeni jel uvijek odskace od ostalih, ali kao sto kazete takodje ima dobrih proizvodjaca pored asusa.

NoThInG CaN't StOp Me !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Gigabyte vs. Asus
Bokyyy kaže...

Dakle ovako, cuo sam da su ova 2 proizvodjaca nvidijinih grafickih najbolja, i jedna i druga imaju nvidijin chipset sto se podrazumijeva, ali mene zanima koja je bolje obradjena, koja duze traje, koja ima bolje performance GIGABYTE ili ASUS ?!?!

Cuo sam da je najbolje uzeti prema maticnoj ploci npr. ja imam Asus P5W DH Deluxe, znaci za mene je bolja ASUS grafa... sto mozda i nije tacno zato vas pitam?!?
Negdje sam procitao da 1 asusov ventilator na grafi radi kao 2 gigabyte...

A mozda se i varam sta je sa GAINWARD, PALIT, XFX, ZOTAC !?!?

Evo malo se raspricajte u vezi ovoga i pomozite mi u odabiru graficke ...

Vrlo lagano to ti je sve od modela do modela, kada ides kupovat grafu sjednes za komp kao sto si sada, ukucas grafu koju hoces ako si vec naso koji model hoces, i onda ides trazit reviewove na raznim stranicama.

I onda skuzis recimo da ako oces jako tihu i overclockabilnu 460 GTX da je MSIova najbolja jer ima Cyclon cooler koji je strasno tih i strasno hladan.

Sve ide od modela do modela... zavisi sta hoces sa grafom radit i kolika je cijena.

To ti je recimo ko da ides sada kupit auto, i joj vidi ovaj mercedes je super, ali kosta recimo 100 000€ odes pogledas sve sta ima, kada ono skuzis da ima neki recimo Audi koji ima bolje preformase i bolju opremu a dode 70 000€. Ukratno Coca Cola nekosta 15 kuna u trgovini jer je ona najbolji napitak ikada vec jer se zove coca cola.  Ako oces kvalitetu moras sjest za PC i trazit. Nema tu veze koja ti je maticna il neznam ti ni ja sta.

Svaka firma proizvede svoj model graficke, i ta graficka onda ime određene prednost il pogodnosti il naprotiv cak mane.

Ali budimo realni Shitex Shit 460 GTX ce ti imat samo malo (1~5%) losije iz kutije preformase nego neka kick ass firma, predpostavljam da neces overclockat tako da oces uzet Point of View il ASUS il Gigabyte il sta god najvise ovisi koliko oces novaca dat za kvalitetne coolere.

Ukratko : Tak svejedno samo reci koji i je buđet i to je to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice