Da, referentna kartica koja podrzava mjenjanje voltaze, a kao sto sam gore napisao referentnih kartica vise nema.
Pogledaj par postova iznad.
Da, referentna kartica koja podrzava mjenjanje voltaze, a kao sto sam gore napisao referentnih kartica vise nema.
Znam šta si rekao.
Moj se post odnosio na one s referentnom karticom ili pak s nereferentnom koja ima mogućnost softverskog voltoda, kao tvoja Asusica. Inače, kartice s custom PCB-om su bolje prilagođene klokanju zbog bolje regulacije napona te u većini slučaje boljeg custom hladnjaka. Ta Asusica s voltmodom bi trebala bez problema ići preko 1GHz.
Pa što se tiče raznih review-ova, ona ide uglavnom komotno preko 1GHz, ali kad je dobijem, vidjeti ću i sam koliko može gurati.
I'll be back
evo http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/asus-eah-5850-directcu-1gb-kratka-recenzija/68855.aspx
ovdje možete vidjeti što sam na kraju kupio. 
imam radeon xfx 6850...zanima me koliko bi mogao podignuti taktove da bude stabilna i clockana,,,hvala standard je 775 mhz core i memorija 1000mhz ja mislim
manite se overclockinga.. take zavrse za pol god sa artefaktima..
Iako je nV*** mudro zbori. 6850 baš i nema nešto kvalitetan vram, ta grafa i na stock radi dobro svoj posao i boost nije nešto spektakuran na mali clock pa je ne potreban, a opet držati ju npr. na 1000/1200 na 1.3v gdje je boost oko 15% joj ne garantira neznam koliko dug život.
Iako je nV*** mudro zbori. 6850 baš i nema nešto kvalitetan vram, ta grafa i na stock radi dobro svoj posao i boost nije nešto spektakuran na mali clock pa je ne potreban, a opet držati ju npr. na 1000/1200 na 1.3v gdje je boost oko 15% joj ne garantira neznam koliko dug život.
trenutno na 800 mhz,,,sa 775 na toliko core,,i memorija na 1100 a bila na 1000,,,jel to ok??'skracujen li joj vijek tako,,nije to puno clocka XD
Svako forsiranje kartice joj skračuje vijek. Nećeš vidjeti razliku, ostavi ju na stock. 1-3fpsa u igri nećeš osjetiti a kartica trpi.
trenutno na 800 mhz,,,sa 775 na toliko core,,i memorija na 1100 a bila na 1000,,,jel to ok??'skracujen li joj vijek tako,,nije to puno clocka XD
Ruku na srce i dobitak na performansama je mizeran.
Ruku na srce i dobitak na performansama je mizeran.
ok,,stock nek bude :D
Pa dobije se jako puno 15-20% u 90% igara ali tek kad dođeš do 1000/1200 @ 1.3v što meni nije za 24/7.
Pa dobije se jako puno 15-20% u 90% igara ali tek kad dođeš do 1000/1200 @ 1.3v što meni nije za 24/7.
ma ne isplati mi se clockat sa ovim procom,,zanimalo me :S dosada uradila svoje,,iovako je nemogu iskoristit do kraja :)..kad dode novi proc onda mozda,,hvala na odgovorima
Stvar je vrlo jednostavna, ako želiš jaku karticu, odeš i kupiš ju. S overclockom možeš nešto profitirati, ali ne toliko da dobiješ skuplju karticu za istu lovu (iznimka 6950@6970).
Stvar je vrlo jednostavna, ako želiš jaku karticu, odeš i kupiš ju. S overclockom možeš nešto profitirati, ali ne toliko da dobiješ skuplju karticu za istu lovu (iznimka 6950@6970).
da,,al se ove ne otkljucavaju u 6870 :) tako da nek stoji kako je,,,dobra je zasad
jel bi meni neko prek teamwivera mogo namjestit overclock od 5850 na vise taktove prek msn afterburnera?
ROFL ! Pa imaš dva slajdera za pomaknuti, gdje je problem ?
jel bi meni neko prek teamwivera mogo namjestit overclock od 5850 na vise taktove prek msn afterburnera?
sine nemoj,,dobra je i takva :P..ja nisan svoju 6850 nemoj ni ti svoju,,malo pogledaj postove upucene meni :D
sine nemoj,,dobra je i takva :P..ja nisan svoju 6850 nemoj ni ti svoju,,malo pogledaj postove upucene meni :D
a ja sam pomaknuo slajdere na ati overdrive sad mi je 775/1125 ak se ne varam .. al me zanima kak dizem taktove prek msi kad se ne kuzim u voltaze kolko dignut i to..e da zohar uskoro kupujem gtx 580 u protisu tak da ocu vidit dokle moza ova moja 5850,neznam jel moze neko pomoc..
digni ti sve u ccc-u do kraja,,al da san na tvom mistu nebi dira,,,max sta mos dobite je 10-15%,,a mos grafu unistit ako je drzis dugo tako..bolje nediraj,,nego utrzi,,nije bas da ne vridi ;)
digni ti sve u ccc-u do kraja,,al da san na tvom mistu nebi dira,,,max sta mos dobite je 10-15%,,a mos grafu unistit ako je drzis dugo tako..bolje nediraj,,nego utrzi,,nije bas da ne vridi ;)
kaj znaci da se grafa sjebe ak bi recimo stavio na 850/1200?
nece se ona odma unistit al postoji mogucnost da rikne nakon nekon vrimena jer ne radi na default taktovima,,,neces puno dobit clockanjem,,lipo je utrzi i budi miran :)
nece se ona odma unistit al postoji mogucnost da rikne nakon nekon vrimena jer ne radi na default taktovima,,,neces puno dobit clockanjem,,lipo je utrzi i budi miran :)
ok poslušat cu te onda 
Za bencheve ću je OC-at do zadnjeg atoma, ALI za 24/7 niti ne pomišljam na to.
Grafa čim nije na default taktovima zna imat svojih mušica nakon n vremena.
Stabilan OC, čak i manji je jako teško dobiti jer igre različito reagiraju na dizanje taktova. Bivša 5850 bila je stabilna u Furmarku bubam 800/1100 no u MW2 se gasila za cca 10 sekundi.
nije isto clockat grafu sta i clockat procesor :) to san ja naucia :D
manite se overclockinga.. take zavrse za pol god sa artefaktima..
s pretjeranim Oc da, no s korektnim Oc ne bude nikakvih problema.
clockao sam godinama kartice, igrao najzahtjevnije igre (tog vremena) i nikad mi nije ni jedna kartica riknula zbog OC-a, neke su i danas žive kod već trećeg, četvrtog kupca.
evo, za npr metro karticu gtx 570 clockam na 850/2050 s minimalnim povećanjem nappona, te joj ne dam da ide preko 75°.
za crysis 2 i ove ostale nije potreban OC jer kartica gura sve na 1920x1200 na maks detaljima bez antialisinga sa 740/1900.
problem nastane kad se kartica pregrijava, kad joj rokaš puno napona, kad pokušavaš imati max detalje s karticom koja to realno ne može.
imao sam i gtf 560TF MSI i sam proizvođač ju je kao i gigabyte clocknuo na 880 odn. 900 mhz za gigabyte model.
Ja izbjegavam clockat bilo sta u PC-u . Ne vidim razlog clockanja kad bez problema igram na max.
U danasnje vrijeme kad za relativno(ako se to moze tako reci) malo novca mozes dobit odlicnu graficku i proc koja se nosi bez problema s novijim igrama.
A da ne spominjem sve vise igara koje su port s konzola pa vise nije potrebno imat graficku/proc od 3000+ kuna
Ja izbjegavam clockat bilo sta u PC-u . Ne vidim razlog clockanja kad bez problema igram na max.
U danasnje vrijeme kad za relativno(ako se to moze tako reci) malo novca mozes dobit odlicnu graficku i proc koja se nosi bez problema s novijim igrama.
A da ne spominjem sve vise igara koje su port s konzola pa vise nije potrebno imat graficku/proc od 3000+ kuna
imao sam nakon 5850 isto kao i ti 6870 i metro ne možeš igrati na "max" (very high, full hd, dx11, dof ON) s tom karticom, ostalo možeš.
6870 nije ništa brža od 5850 jedino ima bolju sliku.
6870 se loše clocka tako da s tim ni nemaš problema
(za razliku od 6850 koja se odlično kloka kao i 5850)
imao sam nakon 5850 isto kao i ti 6870 i metro ne možeš igrati na "max" (very high, full hd, dx11, dof ON) s tom karticom, ostalo možeš.
6870 nije ništa brža od 5850 jedino ima bolju sliku.
6870 se loše clocka tako da s tim ni nemaš problema
(za razliku od 6850 koja se odlično kloka kao i 5850)
brza je brza 6870 od 5850 http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-review/19
6870 ima bolju sliku od 5850? to nebi ni mali cigo izjavia
metro je unplayable na svim single chip karticama na max postavkama cak i na 580gtx fps negdje pada na 20-30fps
a za los clock 6870 evo moje dvije 24/7 na 1050mhz bez ikakvih problema