Gigabyte 5850 OVERCLOCK

poruka: 104
|
čitano: 13.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gigabyte 5850 OVERCLOCK?

Pozdrav svim članovima foruma, 

Kao što mnogi već znaju ja sam već par tjedana u fazi kupovine 5850 grafičke kartice. 

Našao sam jednu Gigabyte 5850 koja mi po svemu odgovara, i po cijeni i po kvaliteti jer osobno mislim da je Gigabyte sasvim respektabilna firma.

Moj problem je sljedeći, malo kopajući po internetu sam otkrio da su Gigabytove kartice jako limitirane u vidu Overclocka.

Što se tiče hlađenja i buke su odlične i mogle bi vjerojatno gurati i dobar overclock, ali izgleda da su BIOSom ili nečim limitirane od strane proizvođača.

1. Dali netko ovdje na forumu ima tu karticu i dali mi to može potvrditi?

2. Dali postoji neki zaobilazak oko tog problema?

3. Imam još u vidu nekakvu VTX3D varijantu (kakva je to firma?) i XFX varijantu pa dali je to možda bolje od Gigabyte modela?

Pozdrav i hvala na pomoći.

I rather like the restless nights
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

mislim da je VTX3D medju losijima ..ali to je samo moje misljenje ....

kod atija bih uvijek isao na Sapphire ... a kod nvidie na Gainward ...

edit: ja nemam iskustva u overclocku ali nadam se da ce ti ostali iskusniji clanovi pomoci pri odabiru proizvodjaca (ali ja mislim da je to sve manje vise isto) ;)

xFire: rebelsy
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 14:01 (rebelsy).

2 2 hvala 1
17 godina
RE: Gigabyte 5850 OVERCLOCK
rebelsy kaže...

edit: ja nemam iskustva u overclocku ali nadam se da ce ti ostali iskusniji clanovi pomoci pri odabiru proizvodjaca (ali ja mislim da je to sve manje vise isto) ;)

A koliko ja kužim treba mi neka kartica koja ima mogućnost namještavanja voltaže.

Možda mogu ubosti i naj običniju referentnu Sapphire 5850.

Tako da, pitanje glasi dali bilo koja od ovih kartica ima namještanje voltaže i sa kojom bi mogao očekivati najveći overclock.

1. Gigabyte 5850

2. XFX 5850

3. VTX3D 5850 

4. Sapphire 5850

Sve kartice su u najobičnijim varijantama, niti jedna nije tvornički overklokirana niti spada u neke premium serije kao npr. TOXIC ili BLACK EDITION.

Gigabyte mi je dosta jeftinija od ostalih, zato i ciljam na nju. 

A nade polažem u to da dostignem frekvencije od barem 5870. 

Pozdrav

17 godina
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

ja bi iso XFX u tvom slucaju...a i da to nije samo moje misljenje eo malo ovoga : http://www.google.hr/search?hl=hr&client=firefox-a&hs=QfP&rls=org.mozilla:hr:official&&sa=X&ei=XXKLTML5O9GUswaygrCkAg&ved=0CC4QBSgA&q=which+5850&spell=1

Otvori prve ti stranice i ljudi vele XFX,a i ja sam za njih posto mi frend ima iskustva dostva s tom tvtkom i kazu da imaju odlican support...makar to nije jedino sto je odlicno kod njih...

Žac
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 14:15 (BugHacker).

0 1 hvala 1
17 godina
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

Ja jedinog iskustva kojeg imam sa Gigabyteom je sa mojom karticom, koja se kloka jako dobro, čak i bolje od drugih razvikanijih tvrtki ( XFX, EVGA ).

Sad, sa HD 5850 ne znam koji je slučaj, ali za Gigabyte znam da u svoje modele ugrađuju izdržljivije kondenzatore i imaju GPU Gauntlet kod kojeg svaki čip prođe dva testiranja i onda se sortiraju.

Inače, imašovdje  recenziju i ovdje overclock iste kartice pa pogledaj.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Bladepu kaže...

A koliko ja kužim treba mi neka kartica koja ima mogućnost namještavanja voltaže.

Ja sam imao XFX HD 5850 i bila je neispravna pa sam dobio novu Sapphire koja redi besprijekorno.

bez dizanja voltaže ide na 850/1125 (možda ide i više, nisam je tjerao)

o dizanju voltaže bi ti bolje mogli reći forumaši Hyperion i Stoncin3 koji su to isprobavali.

ja se jadan ne usudim dizati napone poslije golgote s XFX-ovim modelom kojeg nisam uopće overclockao a temperature su išle preko 100°

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 16:42 (Bugofil).
17 godina
Bugofil kaže...
Bladepu kaže...

Ja sam imao XFX HD 5850 i bila je neispravna pa sam dobio novu Sapphire koja redi besprijekorno.

bez dizanja voltaže ide na 850/1125 (možda ide i više, nisam je tjerao)

o dizanju voltaže bi ti bolje mogli reći forumaši Hyperion i Stoncin3 koji su to isprobavali.

ja se jadan ne usudim dizati napone poslije golgote s XFX-ovim modelom kojeg nisam uopće overclockao a temperature su išle preko 100°

Ma da dobijem te frekvencije, bio bi sasvim zadovoljan.

Hvala

16 godina
neaktivan
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

ma ako si mogo slusat dvije 4870 ona ces mog bez problema ovu na ventu oko 60%, a gpu nafrlji 1250mV i trebala bi bit stabilna na 950\1200-1250, temperature nebi trebale bit preko 75°C

a s ovom xfx-icom od bugofila nesto nije bilu u redu, ili nije bilo termalne paste, ili se vent nije vrtio jer ta temp nije nikako normalna

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 16:52 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Hehe, imaš pravo. Dvije 4870 su davale jako dobre performanse, ali kad su bile u paru buka je bila stvarno....... OMGIznenađenIzlanuo se

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ma da dobijem te frekvencije, bio bi sasvim zadovoljan.

Hvala

Te frekvencije ćeš vrlo lako dobiti. Na default naponu bi trebala ići na 850/1200, a uz voltmod ide i preko 1000MHz core.

Što se tiče proizvođača, novije Sapphireove 5850 imaju custom PCB tako da nemaš mogućnosti softverskog voltmoda. Za ostale proizvođače ne znam jer ne pratim toliko, ali ako nemaš namjeru dizat napon na grafi onda ni s jednom od navedenih nećeš pogriješiti.

17 godina

Ok, a dali postoji neki način da samim pregledom grafičke u shopu utvrdim dali je nova ili stara ta Sapphire i dali ima mogućnost Voltmoda?

Je možda hladnjak promjenjen? ili nekako drugačije?

17 godina
protjeran

Uzmi u obzir ono što ATiGamer kaže.

Evo vidim da su me citirali u par postova iznad.. Ja sam kupio Sapphire tu koju ti tražiš na netu

i ima voltmod softverski..

Na stocku nemaš beda za grijanje pustiš tako i ide na 870/1225MHz napon stock kao rekao

Inače moja ide samo do  975/1250MHz/1250V respektabilno za core, memoriju i napon.

Imam takav primjerak tako da uzmi i to u obzir!

;)

trash bin can:S
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 17:03 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ok, a dali postoji neki način da samim pregledom grafičke u shopu utvrdim dali je nova ili stara ta Sapphire i dali ima mogućnost Voltmoda?

Je možda hladnjak promjenjen? ili nekako drugačije?

STARA

NOVA

17 godina
protjeran

Hebiga em ljepše izgleda em se da softverski voltmodat

Nije li?

Moja stara HD5850 Sapphire ATI Gaming Ed.Poljubac

16 godina
neaktivan
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

Nadam se da znaš isplativost GTX460 nad HD5850, tako da razmisli i o njoj ako je velika razlika u cijeni.

OĆU NOVI NICK!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Nije li?

Uživo ljepše izgleda Cool

Imam je slikanu mobitelom, ali je nešto lošija kvaliteta slike. Ne da mi se sad vadit

da je slikam fotićem.

17 godina

A nešto sam si bio premišljao oko GTX460, ali čini mi se kao dosta slabija kartica? ili se varam?

A sa druge strane, moja najveća nada je neki budući 5850 CF, tako da uz relativno malo para dobijem dobar i podosta jak grafički sustav.

A pošto imam P45 CHIPSET ne mogu dobiti SLI od Nvidie pa mi je i tu GTX460 ne isplativ.

17 godina
ATiGamer kaže...
stoncin3 kaže...

Nije li?

Uživo ljepše izgleda Cool

Imam je slikanu mobitelom, ali je nešto lošija kvaliteta slike. Ne da mi se sad vadit

da je slikam fotićem.

Čekaj ti imaš Novu ediciju koja ne može mijenjati voltažu i stigao si do 900MHz (barem ti tako piše pod MOJ PC)?

16 godina
neaktivan
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

Meni je isto stara ljepsa, a upravo ovu novu saphire sam vidio u Puli u Eurotrade-u prije par mjeseci za 2100kn

i nova od xfx-a mi je ruznija nego stara(koja je ista ko i stara safirka) http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+5850%2C+1GB+DDR5%2C+HDMI%2C+DP%2C+DualDVI%2C+Black+Edition+AC&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.575

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

A nešto sam si bio premišljao oko GTX460, ali čini mi se kao dosta slabija kartica? ili se varam?

A sa druge strane, moja najveća nada je neki budući 5850 CF, tako da uz relativno malo para dobijem dobar i podosta jak grafički sustav.

A pošto imam P45 CHIPSET ne mogu dobiti SLI od Nvidie pa mi je i tu GTX460 ne isplativ.

GTX460 je oko 5-10% slabija od 5850 (ovisi od igre), ali cjenovno je isplativija.

Postoji neki hack za SLI na CF pločama, ali tu se javlja problem možebitne nekompatibilnosti drivera, a bez toga nema

ni novih igara (npr noviji driveri ispravljaju bug itd.) Ako planiraš CF, uzmi 5850, ako ne GTX460 je isplativiji izbor.

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Čekaj ti imaš Novu ediciju koja ne može mijenjati voltažu i stigao si do 900MHz (barem ti tako piše pod MOJ PC)?

Da.

17 godina
protjeran

Ta XFX je i meni grda kao i nova Sapphire radi onog glomaznog hladnjaka na sredini.

Inače 2 i pol soma kuna za tako maleni overclock?

No way

btw o ukusima se ne raspravlja pa me nemojte krivo razumijet i interpretiratNevinašce

17 godina
stoncin3 kaže...

Ta XFX je i meni grda kao i nova Sapphire radi onog glomaznog hladnjaka na sredini.

No way

btw o ukusima se ne raspravlja pa me nemojte krivo razumijet i interpretiratNevinašce

A ja sam pokrenuo temu oko Gigabyte kartice, jer iskreno imam jednu dosta sigurnu informaciju da će kroz cca tjedan dana ta kartica biti 1950kn. 

A ta cijena bi meni daleko najviše odgovarala, ali ako se ne može overclockirati, to mi je onda opet ne isplativo.

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

No way

A čuj jest manji overclock i to mi se ne sviđa, ali imaš bolju regulaciju napona, efikasniji

hladnjak... dakle u svemu je u prednosti osim što se ne može dizat napon.

A za to uvijek postoji pencil mode Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 17:32 (ATiGamer).
17 godina
protjeran

lol

I koliko može gore dati MHz više nego moja?

Sve u svemu te Black Ed. kod grafi su mi uvijek nekako djelovale nepristupačnije od

Gaming Ed. ili referentnih.

16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

NHF, ali krivo ti je mišljenje. Ja imam VTX3D-ovu referentnu 5850 i potpuno je stabilna na 1055/1185 MHz, sa 1.280 V za jezgru.

EDIT: po sjećanju sam pisao taktove, pa sam malo fulao; ovi su sada sa screenshotova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 20:14 (Mirko935).
17 godina
Mirko935 kaže...
rebelsy kaže...

NHF, ali krivo ti je mišljenje. Ja imam VTX3D-ovu referentnu 5850 i potpuno je stabilna na 1055/1185 MHz, sa 1.280 V za jezgru.

EDIT: po sjećanju sam pisao taktove, pa sam malo fulao; ovi su sada sa screenshotova.

Odlčno je to, možeš molim te samo postati sliku te tvoje kartice....odnosno sliku da vidim kakav hladnjak ima?

I ako imaš nekakav točno naziv modela, bilo bi super. 

17 godina
neaktivan
Gigabyte 5850 OVERCLOCK

Za početak: Ako se gleda na OC-anje u pogledu mijenjanje voltaže sa Afterburnerom,onda se sljedi samo jedno pravilo: Bitno je da grafa ima referentni PCB crne boje i kod PCI-E sabirnice koja ide u PCI-e utor piše velikim slovima AMD.Također i kod takvih kartica max OC varira od korisnika do korisnika, od kartice do kartice, a to je zato što ponegdije imaš GS primjerka koji su savršeno ispali na waferu i takvi se prepoznaju po manjim stock voltažama nego što je to uobičajeno.

Ako se misli na uobičajeno OC-anje pomicanjem slidera, onda sve ovisi o kakvom čipu je riječ, ako je GS, onda ide i do 900Mhz na stocku, ako je uobičajeni onda nekih 850Mhz, a ako pak je loš onda ide oko 800Mhz. VRAM.ovi se večinom dadu OC-ati za kojih 100Mhz ili 400Mhz efektivno.

U prvoj opciji nije bitno koji je distributer, bitno je samo da je grafa referentna ili pak da je MSI-eva Twin FrozerII koja također ima softwareski voltmod.

A kod ove druge opcije ajmo reči da najviše GS čipova ima ASUS koji prebire svoje primjerke.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Hvala za info,

Meni je bitno da kad kupujem da kupim neku sa promjenjivom voltažom. Nije mi bitan proizvođač, samo da ima volt modifikaciju i da ima OC potencijal da sustigne barem 5870. 

17 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Hvala za info,

Meni je bitno da kad kupujem da kupim neku sa promjenjivom voltažom. Nije mi bitan proizvođač, samo da ima volt modifikaciju i da ima OC potencijal da sustigne barem 5870. 

Sapphireove onda zaboravi jer više ne distributira referentne modele, XFX također stavlja gore svoj PCB, al referentni hladnjak što može zbuniti al primjeti se na PCI-E sabirnici da nema AMD loga.ASUS ima referentne modele i ima par svojih modela koji također podržavaju voltmod, jest da su skuplji al najčešće su ASUS-ove te koje imaju GS čipove na sebi i postižu najbolje rezultate.

MSI također distribuira referentne modele, mada probaj kontaktirat ADM i pitat ih ako ti mogu nabavit MSI HD5850 TwinFrozerII koja ima nereferentni PCB, bolje hlađenje i ono najvažnije kvalitetniju elektroniku i možeš ju bez straha vozit na 1000Mhz i 1,35V.

I'll be back
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice