Gainward GTX470 GOOD edition

poruka: 17
|
čitano: 2.303
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Kroz tjedan, dva stiže nam na tržište Gainward-ova redizajnirana GTX470 koja bi po performansama trebala biti između GTX470 i GTX480, tj potpuno usporediva sa Radeonom 5870.

Izgleda dobro, hladi se dobro i navodno bez problema ide u SLI gdje odlićno skalira performanse.

Naravno, ostaje pitanje cijene i konkurentnosti po tom pitanju Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 5
16 godina
protjeran

izgleda da smo podcijenili fermije sve se više popravljaju...

Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
RE: Gainward GTX470 GOOD edition
Dado_ZG78 kaže...

Kroz tjedan, dva stiže nam na tržište Gainward-ova redizajnirana GTX470 koja bi po performansama trebala biti između GTX470 i GTX480, tj potpuno usporediva sa Radeonom 5870.

Po performansama ce biti identicna bilo kojoj drugoj GTX470 jer ima identicne frekvencije kao i referentna GTX470.

Jedino sto bi se ova trebala bolje clockati od referentne jer ima bolji PCB i hladjenje, ali na stock frekvencijama ce biti ista kao i referentna po performansama.

16 godina
neaktivan

a cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Podcijenili smo Thermi previše. Pogledajte micromanov review o 470 i ona se može mjeriti s 5870. I najveća prednost: Ne moraš više plaćat grijanje, od sada je tu Thermi. Cool

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I meni nije isto jasno kako može biti bolja od obične GTX470, a radi na istim taktovima?

!!alkoholom protiv droge!!
16 godina
protjeran
mrog 33 kaže...

I meni nije isto jasno kako može biti bolja od obične GTX470, a radi na istim taktovima?

Možda +1-2% ako je bolja memorija sa kraćim odazivima, i ako je bolji dizajn PCB-a pa su minimalno manji gubitci,

makar je to za danas jako mala razlika...

Al eto hlađenje je ok...

Ako ju bude držalo na cca 70-75°C u loadu, super.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

a cijena?

To i jest kvaka.. još se ne zna Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran

Ma dajNevinašce Što ono stoji tamo pri dnu teksta da je pri clockanju mjerenje temp povećanje u okviru 1-2°C kao kod HD5870? Šta mi je sad jasno?Iznenađen

sticky boredom with a book:S
16 godina
neaktivan

treba pričekat, pa ćemo vidit, za sad mi se čini da bi mogla bit jako dobar izbor, ALI treba pričekat, a cijena sigurno prek 3 soma kn kod nas....

Dompa
17 godina
protjeran
Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.

1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

jbt ovaj GTX 480 rastura ja msm da je bolji i od 5970

Moj PC  
0 3 hvala 0
18 godina

Ke je ovo ? Kuciste ko od radeona-a...

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

podcjenili smo fermije to sigurno....ali što to vrijedi kad su preskupe grafe u odnosu na radeonke istih ili slićnih performansi....a što se tiće ove nove gtx 470 vjerojatno neće bit ništa neviđeno, možda molo bolje hlađenje i kao što piše bolja podrška za SLI...

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Fermi-ji su ajmo rec ok. Samo sto je sam gpu def prevelik i nakrcan svim i svacim... Treba cekat redizajn da smanje potrosnju, a i zagrijavanje i na samom kraju da smanje cijenu :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 19:39 (Batista).

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zanimljivi modeli Fermija dolaze, a i performanse još mogu porasti sa višim frekvencijama koje će dozvoliti bolja hlađenja, te ugradnjom brže memorije, a i driveri se još uvijek optimiziraju za nove čipove.

Ako uspiju 'ukrotiti' proizvodni proces ili još bolje započnu štancati Fermiće u još manjem procesu, potencijal je ogroman..

Jedini ograničavajući faktor je cijena finalnih proizvoda Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...

Podcijenili smo Thermi previše. Pogledajte micromanov review o 470 i ona se može mjeriti s 5870. I najveća prednost: Ne moraš više plaćat grijanje, od sada je tu Thermi.Cool

Heh nažalost morat češ i dalje davat za grijenje,jer ova moja GTX470 nikad nije išla preko 85°c, sa 50% okretaja venta,a 75°c sa 60% okretaja venta, a druga je stvar ako je vlasnik dotične ljen ručno regulirati vent,e onda GTX470 ide i na 95°c.Moram samo napomenuti da je na 60% okretaja vent gotovo nečujan,a tek dolazi do izražaja pri 70%.

I'll be back
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice