EVGA GTX680 Classified -USKORO- zaključana tema

poruka: 62
|
čitano: 8.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
EVGA GTX680 Classified -USKORO-

EVGA je otkrila jedan deo nove GTX680 Classifie graficke karte koju spremaju za Juni-Juli mesec.

Paralelno ce biti lansirane HydroCopper Classified i obicna a EVGA overklokeri kazu da ce se karta klokovati monstruozno.

http://i.imgur.com/0GL8G.jpg

Specifikacije karte su sledece:

1536 CUDA Cores

Base Clock: TBD MHz

Boost Clock: TBD MHz

Bus: PCI-E 3.01

2-Way, 3-Way & 4-Way SLI Ready

Texture Fill Rate: TBD GT/s

Memory Specs

Memory Detail: 4096 MB GDDR5

Memory Bit Width: 256 Bit

Memory Clock: TBD MHz

Memory Speed: TBD ns

Memory Bandwidth: TBD GB/sec

Key Features

NVIDIA SMX Engine

NVIDIA GPU Boost

NVIDIA Adaptive Vertical Sync

NVIDIA Surround

Supports four concurrent displays; two dual-link DVI connectors, HDMI and Displayport 1.2*

Microsoft DirectX 11 with Direct Compute 5.0 support

NVIDIA PhysX Technology

NVIDIA 3D Vision Ready**

NVIDIA SLI Ready

NVIDIA CUDA Technology

PCI Express 3.0 Support

OpenGL 4.2 Support

OpenCL Support

8+8 Power Design

14 Phase PWM Design

OC BIOS Mode

EVGA Backplate

EVBot Connector   http://i.imgur.com/xArx9.jpg

Za kartu vlada veliko interesovanje kao i za svaki prethodni Classified modeli sa kojima je EVGA pokazala dominaciju na polju grafickih karti kao i u

neprevazidjenoj tehnickoj podrsci, najmanjem broju RMA, 24/7h podrskom koja je online ili preko telefona spremna da izadje u susret svojim musterijama i sa

garancijom koja pokriva ekstremno klokovanje kao montiranje full cover water blockova sto nije slucaj sa drugim proizvodjacima.

Takodje za razliku od ostalih brandova karta dolazi sa 3 zastite celofan, nalepnica i nalepnica preko folije u kojoj je karta.

Ovim EVGA pokazuje koliko joj je stalo da musterije dobiju dobar i neostecen proizvod i daje sigurnost da posle fabrike prvi vi pustate u rad hardware.

Drugim recima jedini brand koji prodaje 100% ganc novo. 

- CORSAIR -Obsidian-DominatorGT-AirFlowPro-HydroSeries-AXSeries-ForceGT-Survivor - EVGA -Classified-FTW
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 16:16 (Vlada011).
Moj PC  
16 0 hvala 18
15 godina

Bolja je 580 classified  :)

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: EVGA GTX680 Classified -USKORO-

Bolja bolja nego sta. 

Samo ova moguce da ce biti tanja i sira nego FTW model a to je jako lepo.

FTW obican je debeo kao Cayman i kockast a to mi se uopste ne svidja.

Ja sam rekao GTX580 Classified se ponovo jednom-dva put u 10 god i ko kupi kupi a ko ne baca pare na skripece kulere.

Zamislite najbolja naponska na svetu 14 faza za grafiku i 3 za memoriju, 22pina 8+8+6, dupla memorija, skoro 570W povlaci pod Furmarkom i sve u skoro referentnom dizajnu.

Kakva hrabrost i umece a da ljudi govore da je jedan od najboljih kulera. Dok drugi obicnu kartu malo promenjenu hlade sa kulerom sa 3 slota koju ne znas kako da uhvatis da ne pritisnes kuler,

da kuler ne pritisne neki deo koji ne treba i ostalo. A pravo umece je postaviti u komp i da ona stoji pravo a ne iskrivljena. 

Po velicini kulera moguce da ce ova biti slicnog tipa kao 580 samo kockasta, mada to se ne zna jos.

- CORSAIR -Obsidian-DominatorGT-AirFlowPro-HydroSeries-AXSeries-ForceGT-Survivor - EVGA -Classified-FTW
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 16:12 (Vlada011).
13 godina
protjeran

Vladane, hvala na iscrpnim informacijama.

Hoće li to doći u Croatiu, Bosniu , Serbiu ili samo na truli zapad !?

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Sve zavisi od zelje vasih dobavljaca, EVGA se u zadnje vreme otvorila prema Evropi uvedena je nova Warranty Police sa 3 god garancije i legendarne EVGA tehnicke podrske kao sto vec znate na svaki HW napravljen posle Jula 2011 god. Nije samo Evropa bila uskracena za najbolje graficke karte na svetu i proizvodjaca koji najvise pazi na svoje musterije sirom sveta je to bilo, cela Azija, Australija, Afrika imaju grupe ljudi koji se bave ovim i koje bukvalno zahtevaju od EVGA i pritiskaju je za kancelarije i shopove na svim kontinentima i svim zemljama. EVGA nije toliko bogata kao ASUS i ulazi samo u ono gde je sigurna da ce moci da ispostuje musterije i da ima finu zaradu i isto vreme. Znate vec da bi GIGABYTE i ASUS propali 3 puta da daju garanciju kao oni. A tu je sve vise ljudi koji zeli da im komp bude umetnicko delo i nece samo suve Performanse vec izgled a tu EVGA dominira jos iz vremena kada niko drugi o tome nije vodio racuna a neki ne vode ni dan danas. Sve ce to ici teze sporije zbog ljudi koji nemaju para a duboko su vezani za ASUS i za ostale proizvodjace koji trose velike pare na marketijng, kupuju prodavnice, kupuju forume a to je jedini nacin da takvi ljudi imaju nesto od boljeg HW i naravno da ce onda pljuvati po EVGA kada im od toga zavisi sta testiraju, na cemu se igraju i ostalo.

Naravno da ce komentari biti zajedljivi kada si osudjen da guras Exceleram a neko juri i uzima samo Dominator GT koji je tvoj san a ne smes da priznas jel si povezan sa konkurencijom a svestan si istine.

To su samo primeri a HW i brandovi su razliciti gde se to desava. Onda ako kazes da ti treba nesto sto nasa dobavljaci nisu doneli sakupljeno od dilera HW po Evropi po silnim popustima a cuju ja hocu da dam 250e za memoriju onda kazu Aloo bre mi ne prodamo za nedelju dana 250e dajte malo uticite na to, da to nije vredno i ostalo, nece da se potrude da donesu oni pa prodaju nego se trude da promenis misljenje i da ne volis vrh nego sta su ti servirali.

Naravno to ne moze da traje doveka nego samo dok EVGA ne resi da jos hrabrije udje u pricu u Evropi. Kazem potpuno isto je i na drugiom kontinentima cak i u UK. Jedino Severna i Juzna Amerika i Kanada su da kazemo zbrinuti i to USA posebno sa najvecim privilegijama gde se EVGA godinama ponasa odgovorno i izlazi u susret ljudima za najmanje sitnice a neki problemi koji su kod nas normalna pojava sa drugim proizvodjacima tamo su nepojmljivi i za EVGA i za te iste proizvodjace jel je tu EVGA. Mi imamo dobavljaca za EVGA koji za sada i nije se bas hrabar pokazao u donosenju nekih primeraka koji su karakteristicni za EVGA i EVGA sahranjuje druge u momentu. Nadam se da ce svesnost takvih radnji da postoje ljudi koji ni pod kojim uslovima, nikada, ni pop kojoj ceni ni Performansama nece potrositi pare na druge brandove bar dozvoliti narucivanje kao sto ja sada cekam plocu. 

Ako vasi dobavljaci budu zeleli EVGA zeli da saradjuje i daje potpuno istu garanciju kao drugi 3 god, kao sto je ima Slovenija, Nemacka, Francuska i Online shopovi u njihovim zemljama imace i ostali na Balkanu.

To ne zavisi vise od EVGA nego od dobavljaca. EVGA pakovanje znate da jedino garantuje da vi ne mozete dobiti refurbished HW sto je sa ostalima lako izvodljivo jel HW moze da se otvori koristi obrise i vrati u kutiju i posalje u drugu zemlju i proda. Nazalost alipolitika firmi je takva. To je istina surova, nije pitanje da li su to oni uradili i da li hoce, problem je sto mogu i sto je na njihovoj volji to a ako zele krajnji kupac nema nista niti moze da zna da li MARS II ili Maximus 4 Extreme korisceni vec. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 22:13 (Vlada011).
14 godina
protjeran

Lako je kupiti u velikim radnjama cirkulacija velika, firme imaju para i ostalo, mada ni to nije isto i cigare se znaju zasto su zatvorene a ne elektronika.

Zamislite malu radnju u gradicu sa 30.000 ljudi koji snabdeva okolinu od 100.000 a nabavlja robu od velikih. 

Raznih ljudi ima, njihov je promet recimo najcesce low segment, srednji ponekad, a jednom u mesec dana stigne grafika od 500e za nekoga.

Sada zamislite coveka cija je to plata i koji drzi to u ruci, moze da otvori, da vidi, da proba, Da kaze gledaj ja radim za ovo mesec dana neko ce da dodje sada da kupi to da se igra.

On ako hoce moze i on da se igra dok vi ne dodjete i kada dodjete da kaze sacekajte, da ustane da zapakuje i da vam proda. Sa 2 prsta da izvadi sa 2 prsta da vrati a dotle proveri cisto da mu nije u rukama neki primerak koji sa dizanjem voltaze ga upisuje u prvih 100 u 3D Mark 11. Vi tu ne mozete nista, niko vas ne stiti, ASUS zna za to, ASUS to dozvoljava, i svi ostali ali kazem za njega koji pokusava sebe da predstavi kao nekog na vrhu najboljeg, ne kazem da to je neko uradio ali pricati kakvih ljudi ima je suvise besmisleno. 

Neko kome je to jedina sansa da proba Crysis brani tu situaciju i sve snage, onaj ko daje pare se protivi ako je svestan uopste. 

Tu se EVGA razlikuje od ostalih sto njihovi rucno testiran svaki primerak Classified HWa je zapakovan kada je zavrseno sa time i nema otvaranja dok se ne plati. 

Ako postoji neki otisak to je od ljudi koji podesavaju i probaju to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 22:32 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Bolja bolja nego sta. 

Ja sam rekao GTX580 Classified se ponovo jednom-dva put u 10 god i ko kupi kupi a ko ne baca pare na skripece kulere.

Zamislite najbolja naponska na svetu 14 faza za grafiku i 3 za memoriju, 22pina 8+8+6, dupla memorija, skoro 570W povlaci pod Furmarkom i sve u skoro referentnom dizajnu.

Kakva hrabrost i umece a da ljudi govore da je jedan od najboljih kulera. Dok drugi obicnu kartu malo promenjenu hlade sa kulerom sa 3 slota koju ne znas kako da uhvatis da ne pritisnes kuler,

da kuler ne pritisne neki deo koji ne treba i ostalo. A pravo umece je postaviti u komp i da ona stoji pravo a ne iskrivljena. 

Po velicini kulera moguce da ce ova biti slicnog tipa kao 580 samo kockasta, mada to se ne zna jos.

mali sirok i pljosnat jel {#}

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
14 godina
protjeran

Da da mali sirok i pljosnat je ali post iznad vazi za svake do jednog proizvodjace downgradera AMDa.

NVIDIA bar ima jednog proizvodjaca ciji HW ne moze niko da dira dok ne plati ako ne dobije direktno od  proizvodjaca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 3:35 (Vlada011).
14 godina
protjeran

Osim Classified koje tek stize u prodaji je i jedno skuplje resenje od 4GB memorije tj

EVGA GTX680 4GB FTW+ Backplate.

Karti je vec ugradjen legendarni EVGA Backplate koji je prethodnih godina ukraden od strane Tai-Pei kopiraca koji su ga nakacili na svoje nakaradne troslotne modele sa isto memorije kao referentna karta.

Medjutim backplate EVGA je mogao da se kupi i posebno ali jedino ako imate EVGA kartu mogli ste to da menjate sa svakim drugim proizvodjacem mala nepaznja na bilo kom srafu tokom odvijanja dovodila je do unistenja garancije posto smo zatrpani proizvodjacima cija je misija Avoid RMA.

Kartu izgleda ovako I moram dodati da design nije bas po mom ukusu ali je sve sto treba ljudima za desktop jel Classified model moze da kosta i blizu 700$ a nepotreban je sem za prave zaljubljenike u EVGA i one koji zele ekstremno da klokuju kartu. A vidim da vecina ne deli moje misljenje i da se karta mnogima vec jako dopada. 

http://i.imgur.com/raQSE.jpg

http://i.imgur.com/RphJq.jpg

Performance

NVIDIA GTX 680 

1110 MHz GPU 

1176MHz Boost Clock 

Memory

4096 MB, 256 bit 

6008 MHz (effective) 

192.25 GB/s Memory Bandwidth 

Interface

PCI-E 3.0 16x

DVI-I, DVI-D, HDMI, Display-Port

SLI Capable

Resolution & Refresh 

240Hz Max Refresh Rate 

2048x1536 Max Analog

2560x1600 Max Digital

Ostale referentne modele verovatno vec znate i osim njih EVGA nudi Superclocked kartu koja je po tradiciji davala najvece skorove i cesto bila konkurentna klasi iznad kao i referentni GTX680 sa backplatom.

Recimo GTX570 Superclocked iz kutije izvadjen i neklokovan dalje je davao cesto veci skor od GTX580 referentnog. Jedna jako lepo optimizovana karta a ostalo su stock modeli koji su otprilike isti za sve proizvodjace jedino sto EVGA etiketa donosi neke beneficije u smislu mirnijeg koriscenja i opustenijeg jel znate da iza vas stoji firma ciji nije pomisao Kako izbeci garanciju.

Evo i videa kako izgleda otpakivanje jednog pravog novog proizvoda koji posle ljudi u farbici 100% prvo dotaknu vase ruke.

EVGA GTX680 Stock

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 8:03 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
Kako može biti za pohvalu potrošnja od 570W i 8+8+6 napajanje?
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Bolja bolja nego sta.

Znaci tebi je to super sta je 20% skuplja od ostalih kartica i šta povuče iz zida 3 puta više?

Koliko sam skuzia to su i jedine razlike sa ostalima, abnormalna potrošnja i cijena koja ide uz to. Ajme da i zaboravia sam na miris "fabrike" i 7 celofana (tako da si siguran da je ovi u ducanu di si kupia nisu igrali sa tvojom grafom pokemone :S)

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
Ekipa ne kuzi o cemu se radi. To sto karta moze toliko da povuce daje vise prostora za OC, jer paralelno s njim raste i potrosnja. Ovih 3 puta vise znaci samo to da ce karta stabilno raditi i uz 3 puta vecu potrosnju struje, dok bi druge pri tolikoj potrosnji dozivele samozapaljenje.

Zna Vlada sta valja, ali da je malo ekstreman, to nikad ni nije bilo upitno. Moj ti je savjet Vlada da odselis u SAD ili Kanadu, jer u Srbiji ces samo da ispalis na zivce.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Vlada011 kaže...
 skoro 570W povlaci pod Furmarkom i sve u skoro referentnom dizajnu.

Znaci tebi je to super sta je 20% skuplja od ostalih kartica i šta povuče iz zida 3 puta više?

to je potrosnja cijelog sistema.. {#}

eto vlada doso sam ovdje sa nekom namjerom na forum i nakon tvoje teme i postova- vise ne znam posto sam dosao!!!{#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 9:43 (=xfact=).
13 godina
neaktivan

Samo da kažem za taj unboxing video, brate Vlado ništa to nije bolje zapakirano od Gainwardove 680tke koju imam, samo je EVGA ubacila poster i 2 naljepnice od pola kvadrata "enthusiast build"(lol, tko to stavi na kućište baš je balvan)

Usput sama karta u videu izgleda bezveze.    

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Man kaže...
Ekipa ne kuzi o cemu se radi. To sto karta moze toliko da povuce daje vise prostora za OC, jer paralelno s njim raste i potrosnja. Ovih 3 puta vise znaci samo to da ce karta stabilno raditi i uz 3 puta vecu potrosnju struje, dok bi druge pri tolikoj potrosnji dozivele samozapaljenje.

Zna Vlada sta valja, ali da je malo ekstreman, to nikad ni nije bilo upitno. Moj ti je savjet Vlada da odselis u SAD ili Kanadu, jer u Srbiji ces samo da ispalis na zivce.

Kapiram ja od početka što Vlada govori, ali od toga korist mogu imati samo ekstremni overklokeri. Tako napržen čip zahtjeva monstruozno hlađenje da ne pregori..

A evo malog upoređivanja eVGA Classified 570 i Asus DirectCu II 570, Vlada je gore spominjao SuperClocked pa rekoh da izložim neke testove :)

AvP

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1763/AvP_overclock_graph.jpg

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1692/GTX570OCchart.png

DCII je slabiji na stock postavkama (35.9 fps vs. 38.2 fps), dok pri OC-u DCII dobija 48.5 fps a eVGA overklokovan 45.9 fps.

3D Mark

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1763/3DMark11_overclock_chart.jpg

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1692/GTX5703dmark11OC.jpg

Isti slučaj. DCII je na stock postavkama slabiji na EXTREME (1813 naspram 1986), ali kad se overklokuje ima rezultat 2335(eVGA overklokovan 2314).

ASUS ima max potrošnju 394W, a eVGA 401W.

Ovdje su vam linkovi sa legitreviews.

www.legitreviews.com/article/1763/1/

www.legitreviews.com/article/1692/1/

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Samo da kažem za taj unboxing video, brate Vlado ništa to nije bolje zapakirano od Gainwardove 680tke koju imam, samo je EVGA ubacila poster i 2 naljepnice od pola kvadrata "enthusiast build"(lol, tko to stavi na kućište baš je balvan)

Usput sama karta u videu izgleda bezveze.  

to zahtjeva ekstra skupo hlađenje, i ko ti kaže da će skaliranje bit savršeno na višim taktovima i da ce karta bit stabilna.

zar nije jednostavnije za duplo manje para uzet nekakav cf i nadsisat to po potrosnji i performansu?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
protjeran

Pa zar vi ne vidite celofan koji ne moze da se vrati kada se skine. Sto se mene tice neka mi daju samo kartu u kutiji kao za banane ali sa celofanom koji mora da se skine kao sa Boxa cigara i nalepnicom koja mora da se presece kada se otvara onaj deo i nalepnicom koja se cepa kada se otvara plastika u kojoj je karta. Ne zanima me nikakav poster ni sta je unutra, ni nalepnica na njoj, zanima me samo da je upakovana kao Box cigara i nista vise. 

Da tih 570W je moc karte i naponske sekcije i svega, ono sto cene pravi entuzijasti. Overklokeri i hardcore gameri ne pitaju koliko trosi nego koliko vati moze da povuce, koliko je ogranicenje u podizanju voltaze koje moze da izdrzi nije to notebook ili silent komp. 580 overklokerska karta. Ne mene ne zanima CF dovoljno pricam sa ljudima od preko kojima su se zgadili sistemi sa 3 SLI GTX580 i SLI GTX590 i koji prodaju Big Tower kucista i uzimaju Mini i mATX kao i takve ploce i kace najace single grafike. Jednostavno prerasli su ono, a nema nista bolje nego kada nemas zezanje sa uskladjivanjem klokova, sa visokim temp, obavezno od 100% igara ljudi to pricaju da 20-30% napravi problem od toga da imaju usporavanja, microsttutering da imaju manje fps nego sa jednom i ostale probleme io da ostaju da se igraju sa samo jednom mid range kartom. 

Nikada to sebi necu uraditi, nikada. To sam se zakleo. Ako dobijem na nagradnoj igri nekada dve bilo koje prodao bi jednu. 

Tacno si pogodio ono sto ja znam a mnogi ne da na n ekim visokim klokovima karte koje imaju losiju naponsku mogu da izazovu manji fps u igrama iako u benchmarku imaju veci skor, ili manji min fps cesto.

Ali to nije slucaj sa GTX580 Classified koja na najvisim klokovima kao i na stock vrti furmark bez ikakvih problema zastajkivanja, i sa SuperClock kartama koje vaze za najuspesnije godinama, tako pricaju u svetu gde ljudi koriste isti broj i jednih i drugih i imaju da kupe sve. Tj EVGA zbog svog dobrog rada je

No 1 po prodaji u USA a ja bi zeleo da oni pozele da to bude i u Evropi i da izguraju 5 god garancije, osvajanje Evrope bi moglo da pocne na zalost mnogih.

Meni ne treba Kingpin da bi video sta je GTX580 kakva je to karta.

Uostalo nudi mnogo vise nego DCII za mrvu vise para i jeftinija a bolja nego GTX580 Matrix koji je totalno prosao kako da vam kazem, znaju ih ljudi.

Tamo ne idu rucno birani chipovi.

Nisam pomenu nigde GTX570 Classified kartu, to je referentna karta obicna bila samo sa 2GB memorije nije nista posebno bila.

Dok je GTX580 Classified vs GTX580 imala 4fps vise u Lost Planet 2, 5fps vise u Alien vs Predator, 3fps vise u Crysis, 3fps vise u 3D Mark DirectX11 itd, itd. 

10C manje temp od obicne GTX580 stock, ej onakav monstrum pomislio bi covek upalice se. Isti GF110 chip. Da ne pricam sta se desava kada se klokuje obe najvise koliko onda bezi fps.

GTX570 Classified kao sto sam rekao kao i mnoge pre nije nista posebno bila zato i zalim toliko za ovom a inace bi rekao dobavljacu da posle ploce donese i GTX680 Classified, ali to necu uraditi.

Jel GTX580 Classy se retko kada ponavlja.

Mogu i ja da postavim ovako rezultat ali vam kazem sta ljudi pricaju da je GTX570 Superclocked rusica cesto referentne GTX580 raznih proizvodjaca.

http://i.imgur.com/TzEnK.jpg

Kako bi bilo da ja ovako izvlacim iz konteksta neke rezultate. Ja sam te karte imao neke, znam koji rezultat pravi 580 DCII a koji Classified, znam sta ljudi pricaju za Superclocked karte, koji nemaju u tom trenutrku EVGA ali su imali iskustva sa njima probali druge i vracaju se na EVGA.

Testova ima raznih ne treba ih vaditi posebno kako kome odgovara, pozicija DCII i EVGA se u svetu zna.

Ljudi to mogu da posvedoce, to mogu ja da posvedocim, ASUS dozvoljava prodaju polovnih i ostecenih karti po istoj ceni po kojoj mogu da imam GTX580 CLassified to se desilo meni.

ASUS je prevarant i omogucava zbog profita svojim pakovanjima nesmetan rad prevaranata i to zna i nece da stane tome na put. Da sam kupio EVGA dobio bi novo, ovako mogu kako ko zeli da mi proda.

Uglavnom EVGA treba da zna da ako hoce moze da postane No.1 prodavac i u Evropi.

Jedna jedina surova istina je ta ovo zapamtiter sada za sva vremena da ASUS mi je iz GF110 chipa dao malo ispod 6000 za iste pare EVGA Classified davala je ljudima preko 7000, GF110.

ASUSova politika je omogucila da mi se proda polovna karta pokvarena druga njihova po redu i probana ploca testirana kao nova. Za to se ide u zatvor i placaju kazne.

EVGA ce mi omoguciti da znam da sam posle Amerikanca ja dotakao i da je dobro ili bad luck i resiti kao EVGA a ne terati da testiram sve drugo dok prodje vreme za koje imam pravo da trazim povracaj novca.

Predlozi koje sam dobijao da bi dobili na vremenu su bili bolesni. Ne pricate nekome ko ne zna, nego ko ima ROG, ko je bio ROG fan, probao, osetio, koristio, drzao u rukama testirao i mogu reci nisam zadovoljan sa ASUSom i ne zelim da saradjujem sa njima vise, kao i sa svakim brandom koji nema sigurnosnu zastitu na HW.

Ja uporno kaze celofan i etiketa koja se cepa kada se otvara i uporno neko dodje pominje poster, disk i kablove i nalepnicu na karti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 13:07 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Mogu i ja da postavim ovako rezultat ali vam kazem sta ljudi pricaju da je GTX570 Superclocked rusica cesto referentne GTX580 raznih proizvodjaca.

http://i.imgur.com/TzEnK.jpg

Kako bi bilo da ja ovako izvlacim iz konteksta neke rezultate.

Na osnovu ove slike, stock eVGA GTX Superclocked je ispod gtx580 referentne. Tek kad se takva overklokuje, daje nekih 5% više.. da ne pričamo gdje bi ovu eVGA ostavila npr. klokovana MSI Lightning Extreme 580. Ne možeš da porediš referentne i nereferentne kartice tek tako kako ti odgovara.

16 godina
neaktivan

Mi u ovim krajevima imamo srecu u nesreci pa nam cesto Lightning kartice budu jeftinije od raznih referentnih modela razvikanijih proizvodaca. Od EVGe nema ni E pa nema svrhe cekat da izade niti puno razmisljat kad ce Lightning sigurno doc.

ref. grafe i neref iz tog ranga su nebo i zemlja. Stavim prstice na ref 580 PCB i za 2min mirise po rostilju a na svojoj mogu spavat je taman fino grijucka i dade preko 8600 mada je 3d11 mjerilo neceg sto nema veze sa sadasnjim igrama..

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 22:05 (Dim).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa normalno Lightening Extreme druga 580 po kvalitetu posle GTX580 Classified.

Tacno u pravu ste karta sa sistemom je uzimala oko 580W. 

GTX580 Classified SLI je sa sistemom vukao 875W neklokovane.

Seasonic X-850 bi se zestoko mucio.

Prepurucuju da se za SLI njih ne ide ispod AX1200 napajanja ko hoce da ih mrcvari.

To su druge karte meris Extreme 580 sa EVGA GTX570.

Isto kao da ja Classified merim za 570 TwinFroze,xexe.

Ili da stavim voltazu kojom moze da se klokuje GTX580 Classified da je izvadim i stavim Lightening Extreme a ne smanjim voltazu.

To bi lepo bilo za gledati. Ali jbg ne ulaze sada svaka firma u svoj HW toliko, bogatije firme od EVGA se ponasaju kao dzukele,

zato ja cu davati mnogo mnogo vise kesa samo da ne platim kerovima nista vise. Jednostavno nisam takav da mogu da platim skoro isto za losije.

Ne mogu probao sam i glupo se osecam jako kada EVGA izbaci nesto posle i ponizi ove druge. 

A cena pa kada bi gledao cenu GTX580 Extreme na Tawanu i EVGA GTX580 Classified u USA diskutabilno bi bilo koja je tu jeftinija od koje.

A tek ponasanje firme prema musterijama e tu im treba jedna lekcija od EVGA a dok je ne nauce nece ni moj kes videti. A verovatno sada i kada je nauce nece se nista promeniti.

Nasao sam konacno ono sto mi se svidja, sve je bilo ovako, onako, ne svidja mi se dizajn, ovo ono kupovao da bi kupio, tome je kraj.

CORSAIR/www.corsair.com/ EVGA/http://www.evga.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 3:34 (Vlada011).
16 godina
neaktivan

Zasto onda na HWbotu vecinu prvih mjesta drzi Light?? Ak je ova bolja. I zbog cega je kvalitetnija?

Za 24/7 nije sigruno bolja jer je puno bucnija od Light, ne kloka se nista bolje od light, cesto losije, ima vece temp GPUa, PCBa i regulacija i na kraju je jos i skuplja. Jedina prednost je out off box visi takt. Vise puta sam vec usporedivao rezultate sa kolegom sa overclock.net pa znam o cemu pisem...

Ne znam od kud vuces te podatke. Moja light radi na 1000mhz sa samo 1,12v. EVGA po def. vec ima puno visi voltazu. Ugl gotovo je sa 580 i nema smisla puno prict o njoj. Uskoro ce moja bit na -190 sa malo srece uz IB na 6.5 pa onda ide u mirovinu. Zamijena je vec stigla i bit ce tu do iduce Light..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 10:15 (Dim).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koliko se sada krecu cijene polovnih lightning i lightning extreme?
14 godina
protjeran

Ne znam cene koliko se krecu znam da je prodao lik na EVGA forumu GTX580 Classified Ultra SLI za 780$ nije pisala cena kada sam se ja registrovao samo sam video oglas i pitao ga koliko prodaje rekao je da su prodate. To je bilo neposredno pred izlazak GTX680 ili je izasla vec nesecam se ali ja ne mogu da vidim ceo EVGA Marketplace dok nemam dovoljno postova nego sam samo video naslov i poslao poruku tom sto je prodavao i to mi je rekao. 

Ja koliko znam pre HD7970 3D Mark 11 Extreme je postignut na GTX580 Classified i X79 Classified ja mislim.

Bio je kingpin na EVGA Strani 3D Mark 11 World Record idite pa pogledajte jos ima.

EVGA GTX580 Classified se proda 1 dok se proda 1000 Lightening Extreme ali zvanican rekord je drzao kingpin na 3930x X79 Classified i 4XGTX580 Classified I 5x SR-2 1200W napajanje samo govore koliko mogu ovi monstrumi da se klokuju, jednostavno i u USA su je tesko nabavljali. A bio je tu i moj dragi Dominator GTX7 4x.

Vecina ljudi koja su opisivali svoje karte je bilo u fazonu EVO JE POSLE 2-3 MESECA CEKANJA. MSI je u svakoj radnji Kazahstana, Avganistana, Pakistana, svakom budzaku sveta, svakoj maloj radnji oni prodaju svoj nezastini HW od tudjih prstiju i vremenskih uslova svuda su se rasirili kao poplava da budu prvi a posle cemo lako, da prvi prodaju a garanciju cemo lako, kao i ASUS i kao ostali kontrola kvaliteta je raspustena to su oni koji kupuju a jedino se ne zali trosenje na marketing. Inace srafove ljudi nalaze u kartama nezasrafljene ispadnu na pod u ostalo ono znaci nema kontrole kvaliteta nikakve skoro.  

Ja postavio EVGA Unboxing klip a neko je primetio poster, od svega on je poster primetio. Da li vi znate ili ja da vam napravim klip da ja svaki ASUS HW ako sam u velikoj radnji mogu da stavim pred sebe nocu, ako sam gazda, gazdin sin, gazdina svalerka, bilo ko, mogu da stavim ispred sebe i celu noc da jednu po jednu izvadim iz kutije stavim na sto i da za sebe i svoje drugare odaberem najbolje primerke a da to uradim sa rukavicama  i sa 2 prsta i da vi ne znate nista apsolutno nista i da nemate mogucnost da saznate, ako je probam mogu i da joj menjam voltazu pa kada zatrokira da je vratim u kutiju i da ne proverim da li i dalje radi. 

I vama je tu bitan poster. E pa meni je bitno da ne bude na tudjoj volji da li ce se to desiti sa onim sto kupujem. Ciju garanciju imam da to nije tako, pustite me toga meni se desavalo da dobijam polovno kao novo, desavalo se i mnogima od vas nego ni ne znate to. To je cela prica, njihov HW je nezapakovan da bi vracen za sitnicu u Nemackoj nekada i 805 ispravan mogao da se proda na drugom trzistu po istoj ili jeftinijoj ceni a da se ne vraca u fabriku na prepakivanje. To je cela mudrost zasto nema 0.5e vredne zastite. Zastite nema jel ih boli djoka da vas stite, ko vas j... pare su bitne. 

Nije bitna zastita bitne su sve odstampane reklame koje njih velicaju i objasnjavaju kako su oni najbolji, djavoli, vitezovi, 15% better, 305 lower, 50% manje, 70% vece i ostalo.

Ko ih ne zna zasluzuje ih. Sto ne ispadne neka takva kriza da EVGA mora da bi opstala da krene da prodaje i dalje e onda bi videli po kojoj ceni se isplati prodaja ASUSu i ostalima zbog svega sto su elimisali a treba da je omoguceno ljudima. Oni mogu da obore cene za 150e i da ne osete. EVGA to ne moze. EVGA mora da pokrije garancije po 5 i 10 godina i da ispostuje svakog kupca i da se svakome javi na telefon i ako treba 3h objasni kako da namesti ili gde da posalje odmah.

Pokrivenost celog sveta nadoknadjuje nezadovoljne koje odu kod drugih koji posluju drugacije i politika se nastavlja i zarada firme raste.

Sto ljudi nisu znali ni da upotrebe monstruma kako treba to je druga stvar i sto je karta izasla pre 5 meseci a ova pre 18 i vise.

Dovoljno je da uzmes kalkulator i da izracunas da GTX580 Classified nova kosta preracunata u Evrima kao ASUS GTX580 DCII.

Zato kazem diskutabilno je sta je skuplje MSI na Taiwanu ili GTX580 Classified u USA gde se EVGA ponasa kao porodica prema kupcima.

Znam da je kod nas GTX580 Lightening bez Extreme bila preko 500e znaci Extreme je jos skuplja a znam da je na Alternate.de GTX580 CLassified bio 540e.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 6:26 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
MSI Lightning Extreme je moguce najbolja kartica 580 serije. Bice zanimljivo vidjeti 680 verziju (nereferentni pcb, fabricki oc, 4 gb, odlicno hladjenje, dizajn..)
14 godina
protjeran

Nije tacno da je najbolja ali ajde. Niti moze da podnese klokovanje kao Classified niti lepo izgleda, niti je ulozeno toliko u nju niti su probrani chipovi.

Istina je jedino da medju slicnim patikama ako jedan brand napravi 10.000 modela a drugi 100 da ce verovatno ovih 10.000 da bude zapazenije ali ce u pravim rukama jedna medju ovih 100 da drzi rekord.

Da je klokovao jednu drzao bi rekord sa njom. MSI Lightening Extreme je obican fabricki klokovan GF110 koji nije odvajan specijalno za Classified chipove koje NVIDIA cuva samo za EVGA izuzetno mali broj koji bi trebalo da su najbolji. Nekada nisu presudno a nekada jesu. Svako normalan u svetu normalnog mozga koji poznaje i dugo prati te brandove ce da kaze Classified pa ROG Matrix. Ovog puta je ROG Matrix malo omanula ali ima i nizi klok nego Extreme. 

Svako normalan zdravog mozga i razmisljanja bez dvoumljenja zna ko je najbolja NVIDIA na svetu i ko postavlja standarde u izgledu, tehnickoj porsci i u svemu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 9:52 (Vlada011).
14 godina
Joj Vlada jesi više dosadan sa svojom opsjednošću s EVGA
robimarko@gmail.com
14 godina
protjeran

Pa covek pored NVIDIA MSI i EVGA. Zamisli, smejao bi mu se neko stvarno.

I to Classified klasu koja je elitno nesto cak i za ROG fanove koji samo na ROG idu jel im je EVGA nedostupna ali zelja.

Sledeci ce da poredi GIGABYTE zato sto je jedna karta fabricki klokovana do iznemoglosti.

Ja bi kupio tu MSI ali samo pod uslovom da istog momenta oni ili GIGABYTE nestanu i da ih zameni EVGA a posle je zapalio, poklonio ili menjao za EVGA plocu i napravio komp po zelji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 10:01 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

@Vlada011 Ti si stvarno ustrajan u svojoj brobi protiv vjetrenjača.. Nećeš vjerovat al 580 'ebga classified i 580 msi lightning su bazirane na istom čipu.

Samo sta je msi kvalitetnija, bolje hladi i manje se grije, plus manje trosi. Zasto si takav stup i ides protiv logike i zdravog razuma. Razumijem fanboyizam, al opet lažeš i sebe i nas, i znaš to, jer reviewa po netu ima milion.evo ti dokazi.

Evga u idle-u povuče 5W vise ( evga 25W, msi 20W) a u full loadu cak 52W vise ( evga 286W, msi 234W, znaci evga trosi vise od gtx 480..).

Idle temperatura od classified-a je 37 °C, dok je idle lightninga  33 °C

U full loadu classified se penje na 72   °C   , dok msi lightning ide na 59  °C

Glasnoća venta u idelu-u od evge je 39 dB, a od msi lightninga 38 dB.

U loadu glasnoća evge je 44dB, dok je glasnoća lightninga 40dB

Sta se tiče bencheva, oni su naravno uglavnom jednaki na jednakim frekvencijama (isti čip :S), al naravno msi i dalje na visim frekvencijama bolje hladi, manje se grije i tiša je..

EDIT: E i da zaboravio sam, taj "proceđeni" čip je usto i skuplji, iako po rezultatima gore, očito nema razloga zašto bi trebao bit..

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 11:14 (cecenac).
16 godina

ta evga je fail jer košta nenormalno više od konkurencije a može na otpad kao i ostale nakon 2 godine

sad će vlada post od 100 m kvadratnih

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...

EVGA ima standardne čipove, dakle nikakvi probrani i slično.

--------------------------
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice