Dilema-460-450

poruka: 9
|
čitano: 1.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Problem vs dilema

Imam Gigabyte HD4850 sa referentnim hladnjakom koji je inace los.

Prosle godine poceli su problemi. Prvo je slika nestajala a sada nestaje (crno) i pojavi se doslovno snijeg (valjda to spada u artafekte).

Pocetkom godine koristio sam Catalyst 10.2 sve do prije mjesec dana. Na njemu se ponekad pojavilo.

Prosli mjesec frisko stavio win7 pa stavio c10.10. Bio je vrlo kratko jer nije htio otkljucat namjestanje brzine coolera.

Ocistim i stavim 10.8. on isto nije otkljucao cooler ali odmah nakon 2h rada slika je nestajala (u nepravilnim intervalima) i pojavi se snijeg.

Sada su gore 10.4. jer na njima radi cooler postavke ali opet se pojavio taj nesretni snijeg i crnilo ekrana.

Zanimljivo je to kada nisam instalirao drivere, po defaultu sto postavi win7, onda se ne pojavi taj problem...

Monitor je ispravan.

Je li graficka u banani? Nije OC ali da li da smanjim default takt? Ima li pomoci za nju?

Ako je za promjenu. Koju bi preporucili do 1000-1400?

Info za ostatak pc-a imate pod Moj PC.

Thx!

EDIT: moderatori, molio bi da promjenite ime teme u Problem vs dilema

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 8:16 (BlackDwarf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dilema-460-450

Ima pomoći,zove se zamjena tog sranja od hladnjaka.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC-COOLING+Accelero+L2+Pro%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.160

Savršenstvo za 4850. Pravilno očisti karticu i namontiraj hladnjak skupa sa pasivcima za memoriju i vrmove.

Uspjeh bi morao biti zagarantiran.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Dilema-460-450

A sto nisi probo kod nekog prijatelja spojit graficku , da ti mozda nesto drugo nepravi probleme.

Ako je graficka onda moze bit dosta toga:  Mozda se graficka pregrijava

Moze bit da je jednostavno kraj za nju (onda bi preporucio u pecnicu s njom evo LINK http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx.

jesil siguran da ti je kabel od monitora dobro prikljucen u utor , probaj drugi dvi prekljucak na grafickoj..

ako i to ne pomogne mozda bi bilo najbolje da kupis novu evo MSI-ova GTX 460 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=8778&osCsid=87b2e93b40492a391241dede2d6d2e13

odlicna graficka a nije toliko skupa.

ali pocekaj prvo da vidimo , mozda kolege ti mogu bolje pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Problem vs dilema

Cooler je na 40% sto je oko 53-58°C.

Cistim hladnjak skoro svaka dva mjeseca jer se brzo zacepi.

U trenutku kada se to pojavi temperatura je u tim gore okvirima.

Kada stavim da se resetira i pojavi se odjavni ekran od win, onda bude sve normalno. Dakle dogodi se samo u win.

Razmisljao sam o novom hladnjaku ali bojim se da u njemu nije problem. :(

Svakako cu probat drugacije spojit (i na drugi dvi izlaz i preko vga kabela jer monitor ima oba ulaza).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem vs dilema
BlackDwarf kaže...

Cooler je na 40% sto je oko 53-58°C.

Cistim hladnjak skoro svaka dva mjeseca jer se brzo zacepi.

U trenutku kada se to pojavi temperatura je u tim gore okvirima.

Kada stavim da se resetira i pojavi se odjavni ekran od win, onda bude sve normalno. Dakle dogodi se samo u win.

Razmisljao sam o novom hladnjaku ali bojim se da u njemu nije problem. :(

Svakako cu probat drugacije spojit (i na drugi dvi izlaz i preko vga kabela jer monitor ima oba ulaza).

Za 100kn se isplati probati na grafičkoj od 500. Nije stvar ni temperature koliko nalijeganja površine hladnjaka na GPU. U slučaju stock hladnjaka vent je dosta dalje od GPU-a, dok je kod L2 AC modela točno iznad, vent je veći i sam hladnjak u kombinaciji sa 92mm ventom skida temperature i do 20 stupnjeva.

Meni se 9800GTX preporodila s njim, a popravljena u pećnici i 2mj radi kao urica. Moj ti je savjet zamjena hladnjaka sa L2 Pro modelom, ti spajaj i kemijaj slobodno, treba sve eliminirati slažem se.

Ali ovo teško da je stvar izlaza, rekao bi - tipično pregrijavanje, iako se ne radi o previsokim temp, bar ne za jezgru. Pitanje je više memorijskih čipova i VRM-ova a njihovu temperaturu ne znaš. Može jezgra biti na 50c a VRM-ovi na 80, i što si onda dobio, ništa - ako je nestabilno i snježno.

Snijegovi bi mogli biti i znak da je memorija na izdisaju.

U svakom slučaju prvi korak je zamjena sa L2 Pro. Pa dalje vidi što će se događati. Očisti karticu alkoholom, a mem.čipove obavezno prebriši novom gumicom. Da skineš prašinu itd tako da ježići ostanu trajnije nalijepljeni.

hladnjak je fenomenalan vjeruj mi, na 7 kartica sam ga stavio.

EDIT : Ja sam ovu GTX460 imao, odlične temp isto i nečujna.

http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf400/images/gtx_460.jpg

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 9:12 (thedream).
17 godina
protjeran
Dilema-460-450

Slobodno idi na 460, nevažno bila 768 ili 1 GB. Razlika se primijeti tek pri brutalnim detaljima i na rezama većim od 1920x1080.

Ja sam upiknuo Gigabyteovu, i ima savršen hladnjak, konstantno na 40% i idle temp oko 22 ,25, maksimalno u loadu 41, 42.

Ona je ono kaj je HD 4850 bio nekad. Najisplativije govno u prodaji. Zasad.

Kladionicarski tipovi na http://betsandtips.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Dilema-460-450

Montirao Arctic-Cooling L2 Pro. Temp je sad 32-35°C u loadu.

Kako povecat brzinu coolera? Iz catalysta vise ne radi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dilema-460-450

Ne brigaj, ne treba povećavat brzinu, ako ti se baš hoće probaj sa 25kn, uzmeš Zalmanov Fanmate 2, imaš mali joystick i namještaj brzinu do mile volje brate.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Dilema-460-450

.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 14:09 (BlackDwarf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice