Club3D 4870 Gpu problem

poruka: 7
|
čitano: 2.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Club3D 4870 Gpu problem

..... se javio otprilike prije 7 dana. Naime, kartica je tvornički sa višim taktovima tj. GPU=800, a memorija 950. E sad problem je slijedeći, nakon pokretanja bilo koje igre, 5-7 minuta izbaci VPU recoveri. Procitao sam ostale otvorene teme o Vpu recoveru na forumu(a i šire) ali ništa nije pomoglo. E sad ja sam odradio slijedeće: probao sam sve drivere od verzije 10.3 pa do 10.6,(Driver Sweeprom/Cleanerom standardna procedura), temperature su ok(kompletno ispuhano sa kompresorom), napajanje je sasvim dovoljno (Thermaltake 700w).  E sad dolazi ono zbunjujuće, 3D Mark uredno izvrti(kompletan bench i demo - 2 puta za redom), na Furmarku - Extreme burning ili obični, sve ok, temp variraju 60 do 70 (  20 min testa)... i sve ovo uredno bez VPu Recovery...????  Za sad sam našao jedinu soluciju da u Ati CCC-u u overdrive opciji smanjim GPU frekv. sa 800 na 790 ili niže, a tada sve perfektno radi. E sad, da li da ostavim ovako sa namještenim Ati Overdriveom za Gpu ili eksperiment sa drugom verzijom Biosa ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Club3D 4870 Gpu problem
lion002 kaže...

..... se javio otprilike prije 7 dana. Naime, kartica je tvornički sa višim taktovima tj. GPU=800, a memorija 950. E sad problem je slijedeći, nakon pokretanja bilo koje igre, 5-7 minuta izbaci VPU recoveri. Procitao sam ostale otvorene teme o Vpu recoveru na forumu(a i šire) ali ništa nije pomoglo. E sad ja sam odradio slijedeće: probao sam sve drivere od verzije 10.3 pa do 10.6,(Driver Sweeprom/Cleanerom standardna procedura), temperature su ok(kompletno ispuhano sa kompresorom), napajanje je sasvim dovoljno (Thermaltake 700w).  E sad dolazi ono zbunjujuće, 3D Mark uredno izvrti(kompletan bench i demo - 2 puta za redom), na Furmarku - Extreme burning ili obični, sve ok, temp variraju 60 do 70 (  20 min testa)... i sve ovo uredno bez VPu Recovery...????  Za sad sam našao jedinu soluciju da u Ati CCC-u u overdrive opciji smanjim GPU frekv. sa 800 na 790 ili niže, a tada sve perfektno radi. E sad, da li da ostavim ovako sa namještenim Ati Overdriveom za Gpu ili eksperiment sa drugom verzijom Biosa ????

imao sam isti problem i jos jedan dodatni i ista graficka, mislim da sam pisao na forumu al se ne sjecan, cak sam bio atiju slao majlove oni su mi neka rjesanja slali.. jedan od je bio da instaliran najnoviju verziju biosa i poslije sve ok bilo, maticna koju iman je Gigabyte EP45-DS3R

sad paziljivo procitaj da te nebi zbunilo xD

problem koji sam imao dodatni je da kad palim windowse (jos prije w7 je to bilo, dok sam koristio xp i vistu), i sada ide ono windows loading i nakon toga crna slika sekund treba biti i onda ide ona poruka "welcome", naime meni se nije pokazala ta poruka nego ekran ostane crn, a windowsi se normalno upale, cuje se zvuk na zvucnicima, onda posto iman na tipkovnici tipku restart, stisnem restart ... i ovo sto sam gore reko se znalo dogodit i po 2-5 puta za redom, nekad kad treba doci slika "welcome", stoji crni ekran al se windowsi ne upale nego se komp sam resetira... 

eto, nadam se da sam ti pomogao koliko toliko :)

roX!
15 godina
Club3D 4870 Gpu problem

da ti slučajno stabilnost pci-e porta na mbo nije počela stvarati probleme ?

na gpu testovima procesor nije skoro pa ništa opterećen, a tvoj je fajn ockan pa se možda i pci-e freq. poremeti i krene štekati u igricama i tup, zašteka gpu.

isprobaj neki test proc i gpu u paru da odvrtiš ako se to uopće može da vidiš hoće li onda da se sruši gpu.

Namigiva

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

...još ću po netu istražiti malo, sve sam vratio na default postavke,problem stoji i dalje. Nemam nikakvih ostalih nus pojava koje si naveo kod tebe ili drugih. Pošto imam dual boot Win7/XP isto se manifestuje. Možda probam sa drugim biosom ili pak ostavim ovako dok traje,traje, pošto se nikad nisam upuštao u flashanje biosa od karte, mada ima na forumu super tutorijal...vidjeću već nešto. Hvala u svakom slučaju.

17 godina
neaktivan
Club3D 4870 Gpu problem

updejtat bios ti je cas posla... :S

roX!

0 0 hvala 0
17 godina

...izgleda da je još samo to preostalo. A bio sam se ponadao da sam riješio problem ali ipak nisam, ovo sam našao na jednom od foruma ali ne pomaže. Jučer sve bez problema radilo ali opet danas sve po starom...  Try "disabling" powerplay in same yourprofile.xml that we have to edit for fan fix. It's at beginning of file, for Sapphire card just change

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="50000"
Property name="Want_1" value="50000"
Property name="Want_2" value="75000"

to:

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="75000"
Property name="Want_1" value="75000"
Property name="Want_2" value="75000"

Your profile is at:
windows XP >> C:\Documents and Settings\username \Local Settings\Application Data\ATI\ACE\profile created .XML

windows vista >> C:\Users\username\AppData\Local\ATI\ACE\profile created .XML

Upisao samo svoje vrijednosti defaultne 80000...

17 godina
Club3D 4870 Gpu problem

....poštovanje,evo mene opet. Nakon gore navedenih problema, rucno postavljanja u CCC, isprobavanja svega i svacega mislim da sam rijesio problem polovicno ili skroz,e to cu vas da pitam,naime: buni me/nije mi jasno slijedece: na kartici nakon paljenja od 4 lampice za selftest,blicnu 3 a ostane upaljena D601 (shows critical Core power fault). Prije par mjeseci pa sve do koji dan sam drzao rucno namjestene postavke u CCC za GPU i memoriju (bile 800 - 950, sad 750 - 900) dok racunalo nije samo u toku igre ili na youtube gledanju klipova pocelo smrzavati,a u igrama samo se monitor ugasi i cuje se zvuk kao da prikopcate usb, sve se cuje ali nema slike pa moram hard reset. Da ne duljim,u GPU-Z sam primjetio da pod stavkom VDDC Curent u IDLE stoji visokih 57.2 varira do 61.0A. a trebalo bi od 25 - 30 otprilike. Pošto sam UPS tj. racunalo+monitor prebacio na drugi izvor napajanja/struje, modifikovao bios sa RBE, sve uredno funkcionise(od igara po 1 sat otprilike Craysis 2,Shift 2, Mafia 2,Furmark i ostale) tj. nemam nikakvi lockupova,bsodova i ostalih anomalija, samo me buni gore navedeno D601 Led error koji stoji nonstop upaljen a sve normalno funkcionise. Evo u prilog GPU-z nakon flasha kartice sto smatram da je u granicama normale

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 18:02 (lion002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice