Juče sam dobio 6970 karticu i sada imam nekoliko problema. Kad igram Assassin Creed imam 40-60 fps-a, a igra trza, drugo kad testiram na yougamers.com dobijem poruku sa slike (vidi sliku) isto tako imam loš frame rate u Metrou 2033. Zašto mi se to događa? Još me zanima da li mi na grafičkoj mora biti ona crna plastika (backplate)?
probaj druge drivere
Čekaj u poruci piše da grafa ima 64 mb???
Probaj nove drajvere stavit.
EDIT:Prestigo me kolega. 
Već imam najnovije. 
U poruci piše da imaš integriranu grafičku, da ti možda ne dolazi do sudaranja integrirane i 6970.?
Već imam najnovije. 
nije bitno najnovije vec neke druge
Nemam grafičku na ploči (vidi Moj PC). Skinuo sam 11.1 pa ću provat.
Istu mi poruku i dalje javlja na yougamers.com s 11.1 driverima.
Istu mi poruku i dalje javlja na yougamers.com s 11.1 driverima.
pusti to, a kako radi sada u igrama?
Imam nekih 40 sličica sve na max. u Assassins Creedu i možda je malo bolje. Da li je to dobar broj sličica? Da li bi mi grafička trebala imati backplate?
Da, grafička ti mora imati backplate, bolje odvodi toplinu n' shit.
Odvrti koji bench pa vidi da li imaš problema sa grafom, ovo sa yougamers.com zanemari.
tocno najnoviji su 11.4 i 40 sličica je igrivo ofc igrivo je do 25fps
Prvo sam imao 11.3 koji su izišli prije koji dan, a zatim sam provao s 11.1 da vidim da li je ista situacija i s njima. Problem je što mi Assassin Creed s tih 40-60 sličica često zatrokira, a Metro 2033 je ne igriv na DX 11. Ja nemam backplate na svojoj XFX 6970 kartici.
U 3d marku 11 imam oko 5202 boda. Da li je to dobro za ovu karticu?
Prvo sam imao 11.3 koji su izišli prije koji dan, a zatim sam provao s 11.1 da vidim da li je ista situacija i s njima. Problem je što mi Assassin Creed s tih 40-60 sličica često zatrokira, a Metro 2033 je ne igriv na DX 11. Ja nemam backplate na svojoj XFX 6970 kartici.
U 3d marku 11 imam oko 5202 boda. Da li je to dobro za ovu karticu?
Nešto je tu čudno, s ovom karticom biš trebao bez problema igrat sve na max. Probaj stavit 11.4 drivere i koje su ti temperature?
59-60 u mirovanju. Meni se čini puno.
Ako imas win7 ili vistu, probaj refreshat sytem rating. To se i meni dogodilo kad sam imao ati 2900. Sve je radilo usporeno dok nisam to refreshao
Napravio sam refresh sytem rating, ali isto. Sad ću provat s 11.4 s kojima mi je pri instalaciji izbacilo BSOD. Što ću s ovim što nemam backplate?
59-60 u mirovanju. Meni se čini puno.
Previše za idle. Moja neide iznad 45 nikad u mirovanju.
Upali Furmark stability test i prati temperature.
Nakon 5 min. FurMarka sam imao 95 stupnjeva. Da li je to puno i hoću li vratititi grafičku u trgovinu? Zna li netko zašto nemam backplate na grafičkoj?
Mozes slikati grafu od iza, znaci kako je izgledaju otvori za zrak na straznjem djelu kucista? Mislim da ti je temperatura problem.
Evo slike!?
hmmm probaj ju skinut sa maticne i ponovo vratit
Nakon 5 min. FurMarka sam imao 95 stupnjeva. Da li je to puno i hoću li vratititi grafičku u trgovinu? Zna li netko zašto nemam backplate na grafičkoj?
Vent na auto ili manual?
Backplate je obavezan na referentnoj grafi. Jel to nova ili rabljena?
Vent na auto ili manual?
Backplate je obavezan na referentnoj grafi. Jel to nova ili rabljena?
Nova. Vent je na auto, a provao sam je iskopčat i ponovno vratit na matičnu.
Temperature ti nevaljaju sigurno..a sto se tice fps-a, meni s 5770 je na oko 40fps-a
Nešto nije ok, ja u assasins creedu imam od 60-100 fps-a, ne pada ispod 60.
Nova. Vent je na auto.
Vrati grafu i traži novu s backplateom. Temerature su ipak malko previsoke jer s fanom na auto temperature bi se trebale držati oko 85c.
Vidio sam po netu da ima još jedna isto bez backplatera. Znači da je vratim? Što da rečem?