ATI Radeon HD 4650 vs GeForce GT 230

poruka: 20
|
čitano: 7.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kao sto naslov kaze HD 4650 ili GT 230?

Znaci trebam preporuku izmedu te dvije.

Hvala..

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 11:46 (croart).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: ATI Radeon HD 4650 vs GeForce GT 230
croart kaže...

Kao sto naslov kaze HD 4650 ili GT 230?

Znaci trebam preporuku izmedu te dvije.

Hvala..

Malo više detalja molim! daj navedi koju konfu imaš od proca do monitora! znaći sve komponente u kutiji što imaš i monitor pa će mo ti reći!

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
15 godina
protjeran

zar je bitan monitor i procesor kad se stavlja low end grafička?

enivej hd4650, po mogucnosti sa ddr3 memorijom

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
17 godina
Dobra vecer kaže...

HD4650 sa ddr3, to bi onda bila HD4670 malo downclockana.

Pa bitno je jer neki single core procesor nije dosta za ništa, a dualac mora biti barem na 2.2-2.5GHz clockan da dobiješ bar nešto od te grafe.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
protjeran

bice njemu dosta i prastari athlon x2 kao i neki pentium dual core. nemora se za takve grafičke imat neke bolje procesore (ka ovi novi fenomi x2 i atloni x2)

17 godina
Dobra vecer kaže...

Ako su HD4650 ili GT 230 "low end", što su onda integrirane grafičke kartice? Ove dvije bih ja stavio u srednju klasu, otprilike gdje bih stavio i Astru među Opelovim automobilima.

Ove dvije kartice bi trebale biti tu negdje međusobno po karakteristikama i sasvim solidan izbor za ne previše potrošena novca (pogotovo uz monitor s ne prevelikom nativnom rezolucijom).

15 godina
protjeran

jbte genijalci ste

znaci procesor "mora" iskoristit graficku

šta vam znaci to mora jbte?

nemora on nista mora samo jednog dana krepat

za hd5850 hyperion pretpostavljam treba Core i7 @3Ghz jel tako?

i za gtx280 nije potreban brzi procesor od core 2 duo e7300/phenom 2 x2 550

kamoli za ove dvije slabe kartice

@ovaj gori iznad: lepo kazem low end, integrirane nisu za igranje uopšte, to je samo da moreš vrtit windows i office, a hd4650/gts230 jesu low end za igranje, jer nisu sposobne za vecinu danasnjih igara iznad 1280x1024/1440x900 vrtit na high. srednja kategorija jeste hd4850/gts250.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 13:27 (Dobra vecer).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
protjeran
Dobra vecer kaže...

jbte genijalci ste

@ovaj gori iznad: lepo kazem low end, integrirane nisu za igranje uopšte, to je samo da moreš vrtit windows i office, a hd4650/gts230 jesu low end za igranje, jer nisu sposobne za vecinu danasnjih igara iznad 1280x1024/1440x900 vrtit na high. srednja kategorija jeste hd4850/gts250.

Dobra vecer vidim da se nerazumiješ u kompjuter prvenstveno sada da nemam problema s hardom uzeo bih HD5770 i automacki bi kloknuo proc da iskoristi grafu! znaći ako imaš npr GTX295 i Intel Pentium 4 3.0Ghz odmah ti neče ništa štimat fino se onda mjenja odmah proc da bi mogo iskoristit grafiku!

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...
Dobra vecer kaže...

jbte genijalci ste

Dobra vecer vidim da se nerazumiješ u kompjuter prvenstveno sada da nemam problema s hardom uzeo bih HD5770 i automacki bi kloknuo proc da iskoristi grafu! znaći ako imaš npr GTX295 i Intel Pentium 4 3.0Ghz odmah ti neče ništa štimat fino se onda mjenja odmah proc da bi mogo iskoristit grafiku!

Ma o ćem ti tupiš Dobra vecer kaže samo kako za grafu netreba tako jak procesor i u pravu je, recimo za 4650 je dovoljan jedan obični bilokoji dual core athlon, pentium dual core ili stariji core2duo sve iznad toga ne isplati se.

http://manutd-cro.com/forum/index.php
15 godina
protjeran

Pošto Mato_Lukic bivši troll koji je sada pod novim acc (usporedite ta dva acc-a) tvrdi gluposti, evo mu link da se opameti pre svojih (glupih) izjava:

Dakle, L4D relativno nova igra bez problema ide sa HD4650 na 5 godina starom Pentiumu 4.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Dobra vecer kaže...

bice njemu dosta i prastari athlon x2 kao i neki pentium dual core. nemora se za takve grafičke imat neke bolje procesore (ka ovi novi fenomi x2 i atloni x2)

Pa jesam i napisao athlon x2 2.2Gh, tko uopće spominje athlone II i phenime II?

Integrirka HD3300 sve igre,a kamoli tek HD4200.

HD4670 je lower mainstream segment. HD5850 može i moj phenom II iskoristiti možda ne 100%,ali 98% da, jedino ne u 3dčmarku jer je baš čmarak.

Možda ide na starom pentiumu, ali sa athlonom x2 bi išlo puno bolje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 14:15 (Hyperion).
15 godina
protjeran

Ne, lepo tvrdim da procesor nije u stanju iskoristiti grafulju kad on nije u stanju računati dovoljno brzo fiziku i umetnu inteligenciu u igri, a bilo koji dual core je dovoljan da to odradi uz tu graficku. Čak i Celeron Dual Core je dostatan za tu grafu. 3DMark ti nije nikakav pokazatelj perfomansi Da imaš Core i7 965 na stocku i clockan na 4Ghz opet bi bilo razlike. Da, HD3300 vrti al vecinu na 800x600 ili eventualno 1024x768 i to low-medium. HD4200 je neznatno jača od HD3300 (15-ak %). Za iskoristavanje graficke vam NETREBA uopšte jak procesor, kao što rekoh i za nekad najjaču single gpu karticu gtx285 (hd5850 ekvivalent) je dovoljan obični c2d 7300 i phenom x2 550, a za loware kao hd4650 je dovoljan bilo kakav dualac. Mati Lukiću mora da su obe jezgre na 100% opterećene (u svakoj igri) kad tvrdi da E6420 nemoze iskoristit hd5770.

16 godina
protjeran
Dobra vecer kaže...

Pošto Mato_Lukic bivši troll koji je sada pod novim acc (usporedite ta dva acc-a) tvrdi gluposti, evo mu link da se opameti pre svojih (glupih) izjava:

Dakle, L4D relativno nova igra bez problema ide sa HD4650 na 5 godina starom Pentiumu 4.

Šta ti očeš od mene? halo ja imam ovaj i niti jedan drugi acc ti nisi sasvim ok? čuj odi malo kod psihića! poruka je off nek mi admini oproste!

15 godina
protjeran
Mato_Ivanovac kaže...
Dobra vecer kaže...

Šta ti očeš od mene? halo ja imam ovaj i niti jedan drugi acc ti nisi sasvim ok? čuj odi malo kod psihića! poruka je off nek mi admini oproste!

Ahaa joj, kakve li slucajnosti. Imate isto ime i prezime, imate istu konfiguraciju, imate isti mail (koji ti lepo pise u potpisu), imate isti stil pisanja... Mozda je se klonirala ista ta osoba? Sry sta je offtopic al ovo mi bode oci.

Tvoj prvi account

Tvoj drugi account

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 14:55 (Dobra vecer).
16 godina
protjeran
Dobra vecer kaže...

Ne, lepo tvrdim da procesor nije u stanju iskoristiti grafulju kad on nije u stanju računati dovoljno brzo fiziku i umetnu inteligenciu u igri, a bilo koji dual core je dovoljan da to odradi uz tu graficku. Čak i Celeron Dual Core je dostatan za tu grafu. 3DMark ti nije nikakav pokazatelj perfomansi Da imaš Core i7 965 na stocku i clockan na 4Ghz opet bi bilo razlike. Da, HD3300 vrti al vecinu na 800x600 ili eventualno 1024x768 i to low-medium. HD4200 je neznatno jača od HD3300 (15-ak %). Za iskoristavanje graficke vam NETREBA uopšte jak procesor, kao što rekoh i za nekad najjaču single gpu karticu gtx285 (hd5850 ekvivalent) je dovoljan obični c2d 7300 i phenom x2 550, a za loware kao hd4650 je dovoljan bilo kakav dualac. Mati Lukiću mora da su obe jezgre na 100% opterećene (u svakoj igri) kad tvrdi da E6420 nemoze iskoristit hd5770.

Hajde ti si naj pametniji popio si svu pamet svjeta neka ti bude! probano je bez clockanja tog proca HD4850 hoće li radit kako treba ono neradi kako treba malo sam digo proc ono radi ko avion pa prema tome! nemoj se pravit pametan neda mi se raspravljat s pametnjakovićima kao ti koji su popili pamet svog svjeta!

16 godina
protjeran
Dobra vecer kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
Dobra vecer kaže...

Ahaa joj, kakve li slucajnosti. Imate isto ime i prezime, imate istu konfiguraciju, imate isti mail (koji ti lepo pise u potpisu), imate isti stil pisanja... Mozda je se klonirala ista ta osoba? Sry sta je offtopic al ovo mi bode oci.

Tvoj prvi account

Tvoj drugi account

Ma šta je tebi? jesi ti normalan? hajde javi se kada potsjetiš psihića! prvenstveno ja neznam ko je taj niti ništa neznam! to je možda me neko kopiro kao što je bilo na fejsu i mislim na forumu kopiranje LUXX-a

15 godina
protjeran

Opet nekontas. Vidi se da si mlad.

Dakle, clockanjem procesora NEISKORISTAVAS VIŠE SNAGE grafičke kartice, već clockanjem povećavaš nesamo radni takt procesora (znas sta je radni takt, odi na wikipediju aki neznas) vec i povecavas i brzinu sabirnice pomocu koje procesor komunicira sa northbridgeom i ostatkom sistema. Procesor ti je spor za grafičku u onom trenutku kada su sve jezgre do kraja opterecene i kada procesor nema vremena da isporuči podatke grafičkoj kartici. Clockanjem bilo kojeg procesora, čak i Core i7 920 u duelu sa HD4850 mora bit povecanja perfomansi, jer ubrzavas celi sistem, ne samo procesor.

16 godina
protjeran
Dobra vecer kaže...

Opet nekontas. Vidi se da si mlad.

Dakle, clockanjem procesora NEISKORISTAVAS VIŠE SNAGE grafičke kartice, već clockanjem povećavaš nesamo radni takt procesora (znas sta je radni takt, odi na wikipediju aki neznas) vec i povecavas i brzinu sabirnice pomocu koje procesor komunicira sa northbridgeom i ostatkom sistema. Procesor ti je spor za grafičku u onom trenutku kada su sve jezgre do kraja opterecene i kada procesor nema vremena da isporuči podatke grafičkoj kartici. Clockanjem bilo kojeg procesora, čak i Core i7 920 u duelu sa HD4850 mora bit povecanja perfomansi, jer ubrzavas celi sistem, ne samo procesor.

DOSADAN SI! Ja znam di šta kako ali ti očito neznaš manje više ti svi tupimo da mora bit dovoljno jak procesor da iskoristi grafu a ti ko da si popio svu pamet svjeta! ako nemaš NIŠTA PAMETNO ZA REĆ ONDA NEGOVORI!  autor neka posta svoju konfu pa ćemo mu dalje sve kazat od proca do monitora nek kaže tj sve što je u kutiji i monitor velićinu i mi mu kažemo šta da radi!

17 godina
neaktivan

Eto ga na! Sad se vi prepirete....

Evo nakon malo razmisljanja odlucio sam uloziti malo vise love i uzeo sam  ATI HD4870 1024MB CGAX-48724DDC u kombinaciji sa i7 860 2.8Ghz.

Prvotna misao je bila kupiti malo jeftiniju konfiguraciju i zato sam pitao za ove dvije graficke, ali nakraju sam uzeo malo bolju konfu i naravno graficku.

Eto sad je gotovo pa kako bilo.

U svakom slucaju hvala svima.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

1 0 hvala 0
17 godina
Dobra vecer kaže...

Koja ti je kategorija ispod low enda? Naime, integrirane grafičke kartice su isto grafičke kartice. To što nisu za igranje (što isto nije točno) nije važno jer računala nisu igraće konzole nego strojevi za koješta.

HD4650 sigurno nije low end za igranje i na njima se sigurno mogu vrtiti sve igre, a mnoge (ne sve) iz 2009. čak i na najzahtjevnijim podešenjima na rezolucijama koje si spomenuo. Štoviše, čak i na verziji HD4650 za laptope je to moguće, a one su, zna se, dodatno okljaštrene. Da se mogu vrtiti sve, onda bi to bile grafičke kartice iz visoke klase (kao što je HD4850). Iole starija igra (sve napravljene do 2007) rade savršeno već na HD4650.

Kad spominjem igre, onda mislim na sve žanrove, a ne samo na one najzahtjevnije za grafičku karticu, jer ljudi vole igrati i sportske simulacije (a FIFA 2010 radi i na ATI Mobility Radeonu X700, dakako ne s najjačim postavkama), strategije i sl., a ne samo FPS-ove.

Da zaključimo, HD4650 je sigurno "best buy" kartica jer za relativno malo para nudi sve što treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice