Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2

poruka: 233
|
čitano: 54.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2
microman kaže...
Zuja: Pa dobro koga ti muljas? Stavi furmark petnaest minuta i da vidiš kak to ide skoro do 100stupnjeva,naravno regulacija venta na auto.

Kad staviš vent na AUTO uvijek se vrti DO 30%, a pojača tek kad je kritično...

Stavi vent na 50% pa ćeš vidjet...

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
15 godina
neaktivan

Dragi moj micromane.

Testirano 55 minuta, vent na auto.

Temp max 77. Temp max 77.
Sooner or later, though, you always have to wake up.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 21:37 (Zuja).
15 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Dragi moj micromane.

Legenda!Cool

Probaj još jednom sa ventom na 45 ili 50%...pls

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
16 godina
neaktivan

Dam se kladit da gore nije referentni cooler več AC, a to si odmah mogao napomenuti,jer za AC je to OK. Dok pak grafe sa referentnim coolerom ideju na 99°c.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...
Zuja kaže...

Dragi moj micromane.

Legenda!Cool

Probaj još jednom sa ventom na 45 ili 50%...pls

Nemam vremena, ali bilo bi oko 55-60 stupnjeva + da uplaim ventove u kucistu koji su bili tokom prvog testiranja ugaseni. Znaci jos da sam ih upalio jos 3-5 stupnjeva dole.

15 godina
neaktivan
microman kaže...

Dam se kladit da gore nije referentni cooler več AC, a to si odmah mogao napomenuti,jer za AC je to OK. Dok pak grafe sa referentnim coolerom ideju na 99°c.

Izgubio si okladu ;)

(slika je kada sam cistio komp, prije kojih 2 mjeseca) (link)

:) :)
15 godina
Zuja kaže...
microman kaže...

Izgubio si okladu ;)

(slika je kada sam cistio komp, prije kojih 2 mjeseca) (link)

Odlicne temperature...svaka cast! Bez rijeci sam.....ako imas love nakelji jos Accelero gore i temperature od oba GPU-a ce ti doslovce prepolovit!

Dobiti ces brutalno nize temperature, a i ono jako vazno...dobiti ces totalnu tisinu posto su mi u kompu glasniji hardovi od graficke sa ona tri venta na Accelero...odlicno su to izveli sa njime.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 22:13 (win32).
15 godina
neaktivan

Voda je na putu s njemacke, nadam se istim rezultatima kao i accelero. Ako nece voda, onda ce accelero s njemacke Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zuja kaže...

Voda je na putu s njemacke, nadam se istim rezultatima kao i accelero. Ako nece voda, onda ce accelero s njemacke Smijeh

Mislim da je netko negdjeprije na PCE forumu prodavao odlican full cover block za 4870x2 za nekih 300-tinjak kn i stvarno je blok savrsen i nekoristen.

Uzo bih ga ja, ali ne znam koliko cu jos imati dugo graficku pa mi je zao toliko jos investirat love posto sam dao 500 kn za Accelero i sada bih jos morao dati poprilicno love da napravim vodu za cijeli komp posto to znaci i mjenjanje ovoga Corsair-a H50. No cim dode nova serija ATI-a i ako ce biti dosta vece performanse, uzimam vodu za cijeli komp posto je ionako krajnje vrijeme da zamjenim neke stvari u kompu tj. MBO, CPU, GPU, RAM te stavim vodu na sve.

Biti ce to malo veca investicija, ali cu bar ja dobiti ono sto hocu....zato jos malo cekam sa svime time dok ne dodu nove serije grafickih kartica posto mi se ne isplati prelazit na seriju 5xxx.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan

Nemoguče, to su nemoguče temperature za referentni vent u furmarku sa auto regulacijom, imam bugov časopis i tamo su dečki detaljno istestirali HD4870X2 i temperatura u full loadu je bila okruglih 99°c.Također brojni reviewi na netu tvrde isto i sad najednom tvoj primjerak hladan ko moja Cyclone. NEMOGUČE. Ajde priznaj mijenjao si Auto regulaciju u ATI TRY TOOLSIMA, nisam ja od jučer imao sam i ja radeonke i znam kako sam držo HD4870 na 70°c i referentnim coolerom dok su drugi sa istim dobivali 90°c.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Nemoguče, to su nemoguče temperature za referentni vent u furmarku sa auto regulacijom, imam bugov časopis i tamo su dečki detaljno istestirali HD4870X2 i temperatura u full loadu je bila okruglih 99°c.Također brojni reviewi na netu tvrde isto i sad najednom tvoj primjerak hladan ko moja Cyclone. NEMOGUČE. Ajde priznaj mijenjao si Auto regulaciju u ATI TRY TOOLSIMA, nisam ja od jučer imao sam i ja radeonke i znam kako sam držo HD4870 na 70°c i referentnim coolerom dok su drugi sa istim dobivali 90°c.

Majke mi da je bio na auto. Ali cemu se svaditi, postujem te, i sve tvoje review-e koje pratim i tebe kao autora ali lazljivac nisam. Mozda je zbog termalne paste i prozracnosti kucista. Ali nista drugo nisam dirao. 

Sutra idem na put, ali u ponedeljak mozete dobiti temperature, nakon sat vremena, sa slikom regulacije i graficke u kucistu.

OFF od mene na 4 dana.

15 godina
protjeran
microman kaže...
Ruža kaže...

Slažem se, al po meni Intel nije u redu jer je proizveo 6 jezgrene procesore koje uglavnom nitko ne može kupit. Osim 10 posto najbogatijeg sloja društva, svake zemlje. A po meni uvijek bi trebali ciljat, na najugroženije i na većinu tržišta. A većina tržišta si ne može priuštit te procesore, naravno za jedno tri godine će im past cijene na nekih 4.000 i tad će bit prihvatljivi sad s ovim megalomanskim cijenama isprika svima koji su ih kupili al ja mislim da su ti ljudi budale. Jer za ono za što nama trebaju kompjuteri uglavnom, sasvim je solidno kupit jednu prosiječnu i7 930 ili i 5 750 ili amd phenom 2 x 6 1090 T koji realno mogu zadovoljit i one najzahtjevnije korisnike. A opet, nisu tako skupi i napuhani cijenovno. Kažem, debeli off topic al ionako je tema zamrla mi smo je barem oživjeli. Belji se

Večina ljudi koji kupuju takve su Overclockeri koje upošljavaju upravo firme poput Intela,Gigabyte-a,Asus-a,itd... da za njih Overclockiraju takve mrcine kako bi baš oni mogli reč kako imaju najbolje preformanse i tako dobivaju na rangu.Druga populacija koristi takve procesore za Biznis gdi sa jednim projektom vrate cifru koju su dali za takav procesor, a treča i najmanja su bogati Entuziasti kojima je bitno odvaliti CPU-Z Validaciju. Na takvima je največa zarada jer odmah iskeširaju hrpu lova, a ktome takvi mijenjaju procesore više nego čarape. Oni koji kupuju procesor za 1000kn iste takve imaju po pet godina,a ima i dužih slučajeva i naravno da na takvima nema zarade.

Intelu se fučka živo za najniži sloj i to pokazuje koliko procesora ima za taj rang, a i u ostalom jedan i3(najeftiniji) odere večinu jeftinijih AthlonaII, dok i5 se bode sa PhenomII u srednjem rangu i opet ih večinu odere, Najači PhenomII X4 ni ne mogu protiv i7 procesora, a i PhewnomII X6 muku muče sa i7 koji ktome ima dvije jezgre manje. Kod igra nije bitan procesor i igrače uopšte ne treba ubacivati kao ozbiljne kupce high(Za njih brinu ATI i NVIDIA) end procesora, ali OC-eri,Enthusiasti i Ljudi koji se bave biznisom i potreban ima je brz procesor su itekako najbitnija kljentela, a tu je Intel KRALJ.

Ja samo kažem da su intelovi i5 750/i7 920 bolji mnogo od amd-a u programima,extractovanju winrara,i tim drugim zahtjevnim programima...ali što se tiče gaminga i samo gaminga Phenomi II X4 su tu pa čak i malo bolji od i5/i7....dok su thubani mnogo nbolji od njih u gamingu...vi mislite ako gledate ona videa gdje su i7-ice overklokvoane po 4Ghz vi mislite da je intel i7 bolji od Phneoma II u igrama...pa zašto ni jedan gamer na youtubeu ne igra igre na stockovanom i5/i7 ? nego ga diže do bar 3.6Ghz...

16 godina
neaktivan
Pa nekazem ja da lazes, samo čudno mi je jer sve recenzije(uključujući i bugovu) pišu da grafa dostize temperaturu od 90+ stupnjeva. Također forumas cele je imao te grafe i rekao je da su se grijale na tim temperaturama.ja osobno neznam jer tu grafu nisam imao, tak da meni se uopste netrebas opravdavati niti dokazivati.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Pa nekazem ja da lazes, samo čudno mi je jer sve recenzije(uključujući i bugovu) pišu da grafa dostize temperaturu od 90+ stupnjeva. Također forumas cele je imao te grafe i rekao je da su se grijale na tim temperaturama.ja osobno neznam jer tu grafu nisam imao, tak da meni se uopste netrebas opravdavati niti dokazivati.

Jedino racionalno objašnjenje je da se pri "AUTO" postavkama njegov ventilator na grafi vrti brže nego kod ostalih.

16 godina
neaktivan
obožavam_slagati_konfe kaže...

Ja samo kažem da su intelovi i5 750/i7 920 bolji mnogo od amd-a u programima,extractovanju winrara,i tim drugim zahtjevnim programima...ali što se tiče gaminga i samo gaminga Phenomi II X4 su tu pa čak i malo bolji od i5/i7....dok su thubani mnogo nbolji od njih u gamingu...vi mislite ako gledate ona videa gdje su i7-ice overklokvoane po 4Ghz vi mislite da je intel i7 bolji od Phneoma II u igrama...pa zašto ni jedan gamer na youtubeu ne igra igre na stockovanom i5/i7 ? nego ga diže do bar 3.6Ghz...

i7 i je bolji od Phenoma II u igrama. I kakve veze ima što neki kvazi gamer na YouTubu radi?

15 godina
neaktivan
franky kaže...

i7 i je bolji od Phenoma II u igrama. I kakve veze ima što neki kvazi gamer na YouTubu radi?

Naravno, kao što je thuban od i7 a tek kad doće buldožder bit će to prava žderačina za nas gejmere. Poljubac

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
neaktivan
Ruža kaže...
franky kaže...

Naravno, kao što je thuban od i7 a tek kad doće buldožder bit će to prava žderačina za nas gejmere. Poljubac

Kako ne shvaćate da igre ne mogu iskoristit više od 4 JEZGRE.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
EVO kaže...
Ruža kaže...
franky kaže...

Kako ne shvaćate da igre ne mogu iskoristit više od 4 JEZGRE.

Stavio sam ti palac dolje, nemoj se ljutit al volim stiskat te palčeve malo gore malo dolje. Uglavnom, znam da ne može jer za crysis treba tri koji je zvijer živa a za većinu ostalih dvije sasvim ok. Al opet, počet će stizat sve jače igre koje će zahtjevat sve više jezgri. I netko tko nema namjeru mjenjat procesor ko čarape, ima pametan ulog ako kupit npr phenom 2 x 6 1055. Namigiva Iako intel, što se tiče performansi općenito u prednosti al mišljenja sam da je za gejming najbolji amd. Eto da i to raščistimo, iako ne držim ničju stranu. A ranije sam već reko, da mi je amd malo simpatičniji zbog relalnih cijena i solidnih performansi. Iako sam ja intelov korisnik, trenutno. Cool

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
Zuja kaže...

Dragi moj micromane.

Jesi stavio 1280x1024 rezoluciju, no aa, extreme burning i jesi preimenovao furmark.exe u bilošta.exe?

Svejedno temperature su odlične, sry što sam onako napadao,ali stalno vidim da se žale na temperature HD4870x2 i uvijek je to bilo 80-100C ne manje. Mora da imaš vraški dobro prozračeno kućište :-)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 0:42 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
Zuja kaže...

Dragi moj micromane.

Jesi stavio 1280x1024 rezoluciju, no aa, extreme burning i jesi preimenovao furmark.exe u bilošta.exe?

Svejedno temperature su odlične, sry što sam onako napadao,ali stalno vidim da se žale na temperature HD4870x2 i uvijek je to bilo 80-100C ne manje. Mora da imaš vraški dobro prozračeno kućište :-)

Ta Atica je bila kod mene i on ju je od mene kupio, to nije sapphire niti bilo sta drugo nego bas direktno kartica dobivena od Atija za testiranje i tak to.. znaci ATi HD 4870x2 bez ikakvih prefiska i tak to dalje..

Kod mene je grafa imala  takoder niske temperature ali nisam je przio sa nicim jer nisam imao potrebe, zamjena paste za bolju igra veliku ulogu kod bilo koje graficke koja se kao "vise grije" tako je bilo kod mene sa zotac gtx295, temp do 95 stupnja kada sam promjenip pastu nema sanse da ide preko 85.. razlika je to 10 stupnjeva a do tih 85 grafa ionako ne moze doci u igrama nego samo u furmarku koji jednostavno kuri...

Tak da ja osobno vjerujem Zuji i sve to, neznam da na bilo kojoj rezi vrti furmark to mora przit bez obzira na postavke..

17 godina
microman kaže...

Pa jedini si ga ti i trazio da napravi test, o cem ti onda tu pricas?? Daj molim te drzi se svoje rijeci ili uopce nemoj, ovako ispada ko da imas 2 lica a nemas, sam sebi uskaces u usta sa ovakvim izjavama, takoder si mu reko i tvrdio da je to nemoguce i indirektno mu govorio da dokaze suprotno..

Samo ti citaj bug Smijeh

17 godina
neaktivan

stvarno odlicne temperature. meni sa accelerom dode do 64 C max u Furmarku, a bez accelera je svirala blizu 100 C

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ajde recite koliko ima takvih ATI-evih testnih modela?Činjenica jest da se standardne referentne HD4870x2 griju preko 90stupnjeva i to svaki ali ama bas svaki review potvrđuje.Također ja ga nisam tražio da dokazuje temperature već je on to sam učinio sa COD-om, a ja sam na taj test samo dodao da odvrti furmark kad već pokazuje temperature.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Ajde recite koliko ima takvih ATI-evih testnih modela?Činjenica jest da se standardne referentne HD4870x2 griju preko 90stupnjeva i to svaki ali ama bas svaki review potvrđuje.Također ja ga nisam tražio da dokazuje temperature već je on to sam učinio sa COD-om, a ja sam na taj test samo dodao da odvrti furmark kad već pokazuje temperature.

Graficka je apslutno ista po speficikacijama ko i svaka druga hd4870x2 jedina razlika je ta sta ova nema glupih reklama po sebi.. Pa pogledaj i njen cooler

15 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Stavio sam ti palac dolje, nemoj se ljutit al volim stiskat te palčeve malo gore malo dolje. Uglavnom, znam da ne može jer za crysis treba tri koji je zvijer živa a za većinu ostalih dvije sasvim ok. Al opet, počet će stizat sve jače igre koje će zahtjevat sve više jezgri. I netko tko nema namjeru mjenjat procesor ko čarape, ima pametan ulog ako kupit npr phenom 2 x 6 1055. Namigiva Iako intel, što se tiče performansi općenito u prednosti al mišljenja sam da je za gejming najbolji amd. Eto da i to raščistimo, iako ne držim ničju stranu. A ranije sam već reko, da mi je amd malo simpatičniji zbog relalnih cijena i solidnih performansi. Iako sam ja intelov korisnik, trenutno. Cool

Kao prvo, Crysis ti je apsolutno loš primjer za iskorištavanje procesora. Igra je potpuno GPU ovisna i razliku između nekog prosječnog dualca i i7 nećeš primjetiti na high detaljima. I koristi dvije jezgre, ne tri.

Dalje, nema nikakvog multithreadinga u igrama. Za to ćeš se još načekati nekoliko godina. Tek su sad donekle zaživjeli quadovi, a dok igre počnu koristiti više od toga, 1055T bit će zastarjeli proizvod sa zastarjelom arhitekturom.

Za igre se trenutno kupuju quadovi, x6 su bacanje novca.

Ispričavam se što ovako upadam u raspravu, ali morao sam.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Kao prvo, Crysis ti je apsolutno loš primjer za iskorištavanje procesora. Igra je potpuno GPU ovisna i razliku između nekog prosječnog dualca i i7 nećeš primjetiti na high detaljima. I koristi dvije jezgre, ne tri.

Dalje, nema nikakvog multithreadinga u igrama. Za to ćeš se još načekati nekoliko godina. Tek su sad donekle zaživjeli quadovi, a dok igre počnu koristiti više od toga, 1055T bit će zastarjeli proizvod sa zastarjelom arhitekturom.

Za igre se trenutno kupuju quadovi, x6 su bacanje novca.

Ispričavam se što ovako upadam u raspravu, ali morao sam.

Gle, za 1500 kn procesor s šest jezgri i čisto solidnim peformansama za mene je odličan deal. Druga je stvar, što će on realno za četri godine bit van funkcije jer tehnologija ide puno naprijed pa će i igre za četri godine tražit neke dodatne sadržaje s novih procesora. Nisam ja ni reko da su quadovi loši, već da za 1500kn ljudi mogu dobit jako dobar procesor a ima čak šest jezgri. Drugi je par rukava, što većina igara danas ne treba šest jezgri. Za crysis sam čuo iz više izvora, da nekima traži i tri jezgre. Bit će da je stvar i procesora, iako vjerojatno i na dvije ide solidno. Al nije to ni bitno, ono što sam ja htio reć je to da znam da za igre ne treba niti četri a kamoli šest jezgri. Al od viška glava ne boli, to je moj stav oduvijek bio. A opet 1500 kn nije neka cijena, od koje boli glava da će netko propast ako kupi taj proc. Evo to sam ja htio reć, a budućnost je zajebana stvar. Ko zna što nas sve čeka od igara, i procesora matičnih grafičkih itd u budućnosti ne usudim se ni prognozirat. Zato govorim da je trenutno po meni, to jedan od bolji procesora za kupit i da nisam ranije kupio i 5 750 poprilično sam siguran da bi sad bio korisnik Phenom II x 6 1055T pošto sam čisti gamer. A pošto sam trenutno na intelu, čekam bulldozera ili nekog povoljnije šestojezgraša iz intela. Jer ove koje sad imaju u ponudi, su prefucking skupi. Aj živio, opet pričamo off topic. Namigiva

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 12:23 (Ruža).
15 godina
neaktivan

Kako vas te jezgre peru...kak si neki ne mogu utuvit u glavu da za gaming ili svakodnevni rad(surfanje, multimedija,gledanje filmova....) to NIJE potrebno.

Sad ste pametni i mislite 5 godina u naprijed, a još za 2 godine ćete cjepidlačiti da vam je i to premalo, jer će izaći 12 jezgreni...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
moja hd4870x2 nebi sa ventom na 100% nikada presla 65c, stime da na mojoj nikada nije mjenjana pasta, takoder mislim da je grafa dobar OC er, kod mene je radila 24/7 na 840/1020mhz, dok je jednom odradila tropcs benchmark na 940/1050 mhz.
Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
tox:čisto je moguće da taj testni primjerak ima agresivnije podesene postavke u BIOS-u upravo radi testova, a naravno ni ATI Try tools nije isključen. I znaš zašto vijerujem vise Bugovcima koji su testirali tu grafu. Zato sto kod njih ne vrijedi: Svak svog konja hvali. Ali fora je u tome sto nije samo BUG taj koji je imao takve temperature,već su tu i ostale recenzije.Mislim da je i Cele rekao da ima visoke temperature. Također čini mi se da si spomenuo da je ja toj grafi druga pasta sto direktno smanjuje max temperature, posebice ako je gore MX3.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zaki kaže...
moja hd4870x2 nebi sa ventom na 100% nikada presla 65c, stime da na mojoj nikada nije mjenjana pasta, takoder mislim da je grafa dobar OC er, kod mene je radila 24/7 na 840/1020mhz, dok je jednom odradila tropcs benchmark na 940/1050 mhz.

Kazes jednom i nikad vise Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 12:59 (toxic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice