Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2

poruka: 233
|
čitano: 54.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2
superJozo kaže...

koje procjene, ovaj če ubiti ovog, ovaj če onog, kad izađe daj svoje mišljenje ovako samo flejmaš i pišeš gluposti Namigiva

Jozo Mafiozo, ne pišem gluposti već činjenice. Bulldozer će bit prvi ozbiljni konkurent intelu, to sam siguran. A što se tiče cijene, bit će znatno povoljniji od 6 jezgraša iz intela s dvije jezgre više. Dakle za nekog tko nema namjeru kupovat novi procesor minimum 5 god, on je itekako pravi izbor. A ja sam taj, nemam namjeru kupovat novi svake dvije tri godine. Volim kad nešto kupim, da to dobrano iskoristim i uživam u tome dok to koristim. Al kažem ovo je offtopic, al nema veze malo pričamo. I da ja nisam pričo da će ovaj proc nekog drugog ubit, već to da će bit vrlo vrlo dobar i dugoročno gledano isplativ. Pa tko voli, nek izvoli. Belji se

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

No ponavljam, cemu 8 jezgri za nas prosjecne usere? Zasto ce "Pero" sa foruma kupiti neki 8 jezgreni CPU, a komp mu sluzi za igranje i surfanje netom te da pogleda neki film? Hoce mi igra toliko bolje raditi na 8 jezgri nego na recimo 4 jezgre ili u cemu je stvar? Koja igra koristi 8 jezgri?

Idemo u debeli OT, ali me evo ovo zanima cisto informativno......

Ne bih znao, nešto me privlači toj zvijeri s 8 jezgri. haha Šalu na stranu, ma gle trenutno igre možeš u prosijeku bez beda igrat na dvije u vrh glave tri jezgre. Znači TRENUTNO je 4 jezgre, i više nego dovoljno za sve nas kućne korisnike. Al opet ponavljam, za nekog tko duže vremena nema namjeru kupovat proc. dobro će mu doć jedan 8 jezgraš. Naravno da se u pet godina vjerojatno neće napravit niti jedna igrica koja će zahtjevat više od 4 jezgre, al nek se nađe koja jezgra više. Što se kaže, od viška glava ne boli a od manjka itekako boli. Eto, to je ono što sam ja htio reć i neću više nikome replicirat jer smo ionako otišli previše u OFFtopic. Živili Namigiva

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Jozo Mafiozo, ne pišem gluposti već činjenice. Bulldozer će bit prvi ozbiljni konkurent intelu, to sam siguran.

Od kud ti to pišeš cinjenice? Radiš možda u AMD-u pa znaš kakve su preformanse nepostoječeg procesora koji je još uvijek samo proizvod na papiru?

Zar Intel ne namijerava izbacit nove procesere(možda SANDY BRIDGE)?

Uglavnom tako je prvi Phenom trebao biti ozbiljni konkurent Core2 procesorima, al na kraju je ispao Neozbiljan. Tako je i PhenomII trebao biti konkurent Core i7 procesorima, al na kraju se ispostavilo da jedino u igrama može konkurirat(ajde evo malog napredka), a tek izlaskom šest jezgrenog PhenomII procesora AMD uspijeva kolko-tolko ulovit Intela.

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Ruža kaže...

Jozo Mafiozo, ne pišem gluposti već činjenice. Bulldozer će bit prvi ozbiljni konkurent intelu, to sam siguran.

Od kud ti to pišeš cinjenice? Radiš možda u AMD-u pa znaš kakve su preformanse nepostoječeg procesora koji je još uvijek samo proizvod na papiru?

Uglavnom tako je prvi Phenom trebao biti ozbiljni konkurent Core2 procesorima, al na kraju je ispao Neozbiljan. Tako je i PhenomII trebao biti konkurent Core i7 procesorima, al na kraju se ispostavilo da jedino u igrama može konkurirat(ajde evo malog napredka), a tek izlaskom šest jezgrenog PhenomII procesora AMD uspijeva kolko-tolko ulovit Intela.

Realno gledajuci Core i7 i Phenom II se nemogu cjenovno usporedjivati, kao ni po performansama. Phenom II (x2, x3, x4) bi bilo realnije usporedjivati sa jacim procesorima iz c2q porodice, jer oni pucaju na isti segment trzista. Phenom x6 se moze usporediti samo sa i5, cjenovno su otprilike tu negdje

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 12:42 (mata_87).
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Ruža kaže...

U budućnosti će intel nagrabusit, pazi što ti govorim 2010 je. Zašto? Zato jer im cijena, ne prati kvalitetu i obratno! Dok amd, prati cijenu koliko i kvalitetu. Ako se gleda, uloženo dobiveno uvijek će amd imat bolje procesore od intela kao što je i u prošlosti imo. Al ako se gleda performanse, i višak love u džepu onda naravno da je Intel izbor svakog s ćukom u glavi. Pošto ja nisam todorić, naravno da mi je AMD puno simpatičniji i realniji u cijenama. I to ne samo meni, a i da imam para vjeruj mi ne bih davo za jedan procesor 8000 kn pa makar mi amd došo glave. Jednostavno, ljudi koji kupuju ove intelove zvijerčine će dobit vrhunske performanse al za previše novca. Dobro je ulagat u sebe, i svoje gušte al treba pripazit dok se gušta da te netko gadno ne zajebe. Upravo to intel radi, prvo su izmuzli masu love na naivcima a sada spuštaju cijene i7 na normalnu razinu. Vidite koja je to prefrigana ekipa, dok amd je osjetno u kvaliteti iza intela al je isto tako što se tiče cijene dosta realniji u odnosu na intel i ono što se zove "uloženo, dobiveno". Tako da budi siguran da ja znam da će Bulldozer bit vrhunski procesor, kako pitate se? Pa tako što imam telepatske moći, i vidim u budćnost i već sad osjećam njegovu snagu orkana i uragana koji će gadno propuhat intelovo tržište. Belji se Živi i veseli bili, i onako je tema 4870 al ajde bolje da pričamo nego da šutimo. Namigiva

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan
Ruža kaže...
microman kaže...
Ruža kaže...

U budućnosti će intel nagrabusit, pazi što ti govorim 2010 je. Zašto? Zato jer im cijena, ne prati kvalitetu i obratno! Dok amd, prati cijenu koliko i kvalitetu. Ako se gleda, uloženo dobiveno uvijek će amd imat bolje procesore od intela kao što je i u prošlosti imo. Al ako se gleda performanse, i višak love u džepu onda naravno da je Intel izbor svakog s ćukom u glavi. Pošto ja nisam todorić, naravno da mi je AMD puno simpatičniji i realniji u cijenama. I to ne samo meni, a i da imam para vjeruj mi ne bih davo za jedan procesor 8000 kn pa makar mi amd došo glave. Jednostavno, ljudi koji kupuju ove intelove zvijerčine će dobit vrhunske performanse al za previše novca. Dobro je ulagat u sebe, i svoje gušte al treba pripazit dok se gušta da te netko gadno ne zajebe. Upravo to intel radi, prvo su izmuzli masu love na naivcima a sada spuštaju cijene i7 na normalnu razinu. Vidite koja je to prefrigana ekipa, dok amd je osjetno u kvaliteti iza intela al je isto tako što se tiče cijene dosta realniji u odnosu na intel i ono što se zove "uloženo, dobiveno". Tako da budi siguran da ja znam da će Bulldozer bit vrhunski procesor, kako pitate se? Pa tako što imam telepatske moći, i vidim u budćnost i već sad osjećam njegovu snagu orkana i uragana koji će gadno propuhat intelovo tržište.Belji se Živi i veseli bili, i onako je tema 4870 al ajde bolje da pričamo nego da šutimo. Namigiva

Šta si zvao Astro Show? Nemoj o onome o čemu nemaš pojma...

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Šta si zvao Astro Show? Nemoj o onome o čemu nemaš pojma...

Nisam, al imam određene vizije u glavi kako će izgledat. Uglavnom siguran sam, da će imat vrhunske performanse za dosta povoljnu cijenu. Naravno da će Intel i dalje bit broj jedan, pa i ja koristim trenutno i5 750. Tako da nemam razloga drukat za amd, al realno je reć da amd ima najbolju ponudu što se tiče cijena. A što se tiče performansi, naravno da je Intel dosta naprijed. Oni će izbacit 22nm, godinu i pol dana prije nego amd tako da ništa čudno i dalje amd kaska godinu dvije za Intelom, al ako nastave napredovat ovim tempom za jedno 7-8 godina nemojte se čudit ako intel bude gledo amd-u u guzicu što se tiče performansi. Jer dobra investicija u ati, će dovuć nove resurse u amd koji će im omogićit nova istraživanja i počet će u tehnološkim inovacijama jako dobro parirat intelu. Al to je kao što sam reko, za jedno 7-8 godina, do tad ja ću se zadovoljit i5 i bulldozerom kakav god bio. Namigiva Dosta off topica, ionako sam ja najpametniji ovdje. Smijeh

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
neaktivan
Intel ima toliku financijsku moć da bi AMD-u ovim tempom trebalo deset godina da dostigne intela. Također Intel svojim top procesorima niti ne cilja na kljentelu koja nemoze izdvojiti vise od 1000kn za procesor. Pogledaj samo koliko se intelovih procesora ograđuje u prijenosnike,a koliko AMD-ovima,a o ATOMU ne treba ni pričati jer naprosto nema konkurencije, Pogledaj na HWbot koliko korisnika ima najskuplji intelov i7 980x.
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Intel ima toliku financijsku moć da bi AMD-u ovim tempom trebalo deset godina da dostigne intela. Također Intel svojim top procesorima niti ne cilja na kljentelu koja nemoze izdvojiti vise od 1000kn za procesor. Pogledaj samo koliko se intelovih procesora ograđuje u prijenosnike,a koliko AMD-ovima,a o ATOMU ne treba ni pričati jer naprosto nema konkurencije, Pogledaj na HWbot koliko korisnika ima najskuplji intelov i7 980x.

Slažem se, al po meni Intel nije u redu jer je proizveo 6 jezgrene procesore koje uglavnom nitko ne može kupit. Osim 10 posto najbogatijeg sloja društva, svake zemlje. A po meni uvijek bi trebali ciljat, na najugroženije i na većinu tržišta. A većina tržišta si ne može priuštit te procesore, naravno za jedno tri godine će im past cijene na nekih 4.000 i tad će bit prihvatljivi sad s ovim megalomanskim cijenama isprika svima koji su ih kupili al ja mislim da su ti ljudi budale. Jer za ono za što nama trebaju kompjuteri uglavnom, sasvim je solidno kupit jednu prosiječnu i7 930 ili i 5 750 ili amd phenom 2 x 6 1090 T koji realno mogu zadovoljit i one najzahtjevnije korisnike. A opet, nisu tako skupi i napuhani cijenovno. Kažem, debeli off topic al ionako je tema zamrla mi smo je barem oživjeli. Belji se

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Slažem se, al po meni Intel nije u redu jer je proizveo 6 jezgrene procesore koje uglavnom nitko ne može kupit. Osim 10 posto najbogatijeg sloja društva, svake zemlje. A po meni uvijek bi trebali ciljat, na najugroženije i na većinu tržišta. A većina tržišta si ne može priuštit te procesore, naravno za jedno tri godine će im past cijene na nekih 4.000 i tad će bit prihvatljivi sad s ovim megalomanskim cijenama isprika svima koji su ih kupili al ja mislim da su ti ljudi budale. Jer za ono za što nama trebaju kompjuteri uglavnom, sasvim je solidno kupit jednu prosiječnu i7 930 ili i 5 750 ili amd phenom 2 x 6 1090 T koji realno mogu zadovoljit i one najzahtjevnije korisnike. A opet, nisu tako skupi i napuhani cijenovno. Kažem, debeli off topic al ionako je tema zamrla mi smo je barem oživjeli. Belji se

Večina ljudi koji kupuju takve su Overclockeri koje upošljavaju upravo firme poput Intela,Gigabyte-a,Asus-a,itd... da za njih Overclockiraju takve mrcine kako bi baš oni mogli reč kako imaju najbolje preformanse i tako dobivaju na rangu.Druga populacija koristi takve procesore za Biznis gdi sa jednim projektom vrate cifru koju su dali za takav procesor, a treča i najmanja su bogati Entuziasti kojima je bitno odvaliti CPU-Z Validaciju. Na takvima je največa zarada jer odmah iskeširaju hrpu lova, a ktome takvi mijenjaju procesore više nego čarape. Oni koji kupuju procesor za 1000kn iste takve imaju po pet godina,a ima i dužih slučajeva i naravno da na takvima nema zarade.

Intelu se fučka živo za najniži sloj i to pokazuje koliko procesora ima za taj rang, a i u ostalom jedan i3(najeftiniji) odere večinu jeftinijih AthlonaII, dok i5 se bode sa PhenomII u srednjem rangu i opet ih večinu odere, Najači PhenomII X4 ni ne mogu protiv i7 procesora, a i PhewnomII X6 muku muče sa i7 koji ktome ima dvije jezgre manje. Kod igra nije bitan procesor i igrače uopšte ne treba ubacivati kao ozbiljne kupce high(Za njih brinu ATI i NVIDIA) end procesora, ali OC-eri,Enthusiasti i Ljudi koji se bave biznisom i potreban ima je brz procesor su itekako najbitnija kljentela, a tu je Intel KRALJ.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Večina ljudi koji kupuju takve su Overclockeri koje upošljavaju upravo firme poput Intela,Gigabyte-a,Asus-a,itd... da za njih Overclockiraju takve mrcine kako bi baš oni mogli reč kako imaju najbolje preformanse i tako dobivaju na rangu.Druga populacija koristi takve procesore za Biznis gdi sa jednim projektom vrate cifru koju su dali za takav procesor, a treča i najmanja su bogati Entuziasti kojima je bitno odvaliti CPU-Z Validaciju. Na takvima je največa zarada jer odmah iskeširaju hrpu lova, a ktome takvi mijenjaju procesore više nego čarape. Oni koji kupuju procesor za 1000kn iste takve imaju po pet godina,a ima i dužih slučajeva i naravno da na takvima nema zarade.

Intelu se fučka živo za najniži sloj i to pokazuje koliko procesora ima za taj rang, a i u ostalom jedan i3(najeftiniji) odere večinu jeftinijih AthlonaII, dok i5 se bode sa PhenomII u srednjem rangu i opet ih večinu odere, Najači PhenomII X4 ni ne mogu protiv i7 procesora, a i PhewnomII X6 muku muče sa i7 koji ktome ima dvije jezgre manje. Kod igra nije bitan procesor i igrače uopšte ne treba ubacivati kao ozbiljne kupce high(Za njih brinu ATI i NVIDIA) end procesora, ali OC-eri,Enthusiasti i Ljudi koji se bave biznisom i potreban ima je brz procesor su itekako najbitnija kljentela, a tu je Intel KRALJ.

Je slažem se, intel je kralj one najviše klase i tu nema dileme. Al srednju klasu, im amd gadno napada i s dolaskom bulldozer linije mislim da bi moglo bit vrlo zanimljivo na tržištu. To je ono što želim reć, al ionako budemo vidjeli u budućnosti šta će bit. Bilo kako bilo, što god bilo ništa nije vječno pa tako ni intel ni amd ja se nadam novoj korporaciji koje će i jedne i druge naguzit ubitačno i proizvodit procesore za najširu masu a ne samo za "odabrane". Eto, toliko od mene živio.

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina

Ljudi molim vas, izašli ste iz okvira teme. Ako netko ima još nešto za dodat o 5850 ili 4870x2 slobodno

extreme life

2 1 hvala 2
15 godina

Evo za kraj ako još nisi odlučio ja ti toplo preporučujem da uzmeš hd 4870 x2 Cool

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 23:28 (Intel&ATI).
15 godina
neaktivan
Icefox kaže...

Ljudi molim vas, izašli ste iz okvira teme. Ako netko ima još nešto za dodat o 5850 ili 4870x2 slobodno

A di si ti? Otvorio temu, a sudjeluješ jednom tjedno sat vremena...

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
17 godina

Ja bih bez razmišljanja uzeo HD5850, ako želiš grijalicu sam izvoli.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
1 5 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ti i tvoja grijalica...imam ju i vent se vrti na 45%, slabo se čuje, i na 46-49 stupnjeva je u idle, a oko 70-80 u load-u. Kad je vent na 100% u loadu ne prelazi 59.

A kad je vent npr na 60% ,cuje se, ali kad se koncentriram u gamingu i ne razmišljam o tome, "zaboravim" da se čuje i uopće ne smeta.

15 godina
neaktivan
Icefox kaže...

U pravu si ja sam kriv, al znaš šta je uvijek te netko povuče za jezik i vidiš gdje smo došli s raspravom. Al opet kažem, bolje nego da šutimo. Namigiva Ja ti preporučam, HD 5830 zbog  "uloženo, dobiveno". Eto, a ti ako baš imaš love, slobodno kupi 5850. Osmijeh

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
neaktivan

Uzmi 4870X2 dok se jos nije prodala.. Neces pozalit..Namigiva

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ruža kaže...
Icefox kaže...

U pravu si ja sam kriv, al znaš šta je uvijek te netko povuče za jezik i vidiš gdje smo došli s raspravom. Al opet kažem, bolje nego da šutimo. Namigiva Ja ti preporučam, HD 5830 zbog  "uloženo, dobiveno". Eto, a ti ako baš imaš love, slobodno kupi 5850. Osmijeh

Najbolje da mu predložiš 5750(zbog love).... tema je 5850 vs 4870 x2 ...

17 godina
Hyperion kaže...

Po zimi je to i potrebno... :D

Ako gledas surovu snagu onda hd4870x2 ako gledas malo sire onda hd5850 nema tu neke mudrosti.

15 godina
neaktivan
Plahi kaže...
Ruža kaže...
Icefox kaže...

Gle, 500kn i nije mala para. A može ga doć i 3000kn, ako kupuje dvije vapor x 1500kn jedna. XFX je 1100kn, znači 2200kn. Performanse odlične kao što svi vidimo, i ja je možda kupim al ako se gleda u budućnost a uskoro izlazi nova serija 6000 i nešto pa mislim da bi mu pametnije bilo sačekat tu novu seriju i ne ulazit u ove egzibicije. Jer će za 2.000 kn moć kupit najnoviju verziju, a opet performanse i neće bit toliko slabije. Svi se tu natječe, koja je bolja. A zna se ko pare bere, zašto da se daje pare lopovima koji ionako preplaćuju svoj trud. To želim reć, nikad ne bih dao za grafu iznad 3.000 kn. To je maksimum koliko ću ikad potrošit na neku graf, jer performanse uopće nisu puno lošije npr od 5830 ili ove 4780 x 2 a usporedite ih sa cijenom 5970. Svaka čast, najjača kartica ikad al dat tolike pare za nju ne znam po meni je preglupo. Ionako za igranje igara, svaka iz serije 5000 je i više nego dobra. Da tema je 5850 i 4780 x 2 ja sam već ranije reko da ću kupit 4870 x 2 vjerojatno al ću prvo pričekat da dođe nova serija pa možda tamo ubodem koju vrlo dobru i povoljnu. Treba bit mudar, pa malo prikočit i sačekat koji put. Vidiš sad svi kupuju taj starcraft 2, a ja sad fino čekam minimum godinu dana i kad mu fino cijena padne evo mene u šoping. Osmijeh A vi svi ko mutavi navalite na ove kartice, naravno da treba pazit i na pare. Zašto bi plaćo nešto više, nego što to u stvari vrijedi? Oni potroše materijala, 1500 kn a nama naplate 4000kn ma daj. Fućka mi se za takvu trgovinu, koja druge bogati a mene osiromašuje. Zato sam i reko, ako hoće pametno uložit 5830 mu je moj savjet ili sačekat novu seriju pa od tamo uzet neku koja je razumne cijene. Ili naravno ovu 4870 x 2 koja je po performansama ubitačna. Sve u svemu, želim vam svima puno dobrog gaminga i pametnog trošenja kad su grafe u pitanju. Namigiva

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 15:58 (Ruža).
17 godina
toxic kaže...

Ako gledas surovu snagu onda hd4870x2 ako gledas malo sire onda hd5850 nema tu neke mudrosti.

1. za to služi fermi...

2. kada se sve uzme u obzir HD5850 wins

Plahi kaže...

Ti i tvoja grijalica...imam ju i vent se vrti na 45%, slabo se čuje, i na 46-49 stupnjeva je u idle, a oko 70-80 u load-u. Kad je vent na 100% u loadu ne prelazi 59.

A kad je vent npr na 60% ,cuje se, ali kad se koncentriram u gamingu i ne razmišljam o tome, "zaboravim" da se čuje i uopće ne smeta.

1. Vent je isti kao i na HD4870,HD5850,HD5870... uglavnom ona turbina. Ak tebi 45% nije puno onda si već gluh ko top i nisi uračunljiv. Reci mi dali pričaš za prvi GPU ili drugi GPU?

Toliku temperaturu nisam imao ni sa HD4870 na 100%, na 60% tutnji cijela kuća i nemreš se na ništa skoncentrirat ako nemaš vate u ušima. Neznam jel mi pričamo o referentnoj verziji ili o nekoj drugoj?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Ruža kaže...
Plahi kaže...
Ruža kaže...
Icefox kaže...

Gle, 500kn i nije mala para. A može ga doć i 3000kn, ako kupuje dvije vapor x 1500kn jedna. XFX je 1100kn, znači 2200kn. Performanse odlične kao što svi vidimo, i ja je možda kupim al ako se gleda u budućnost a uskoro izlazi nova serija 6000 i nešto pa mislim da bi mu pametnije bilo sačekat tu novu seriju i ne ulazit u ove egzibicije. Jer će za 2.000 kn moć kupit najnoviju verziju, a opet performanse i neće bit toliko slabije. Svi se tu natječe, koja je bolja. A zna se ko pare bere, zašto da se daje pare lopovima koji ionako preplaćuju svoj trud. To želim reć, nikad ne bih dao za grafu iznad 3.000 kn. To je maksimum koliko ću ikad potrošit na neku graf, jer performanse uopće nisu puno lošije npr od 5830 ili ove 4780 x 2 a usporedite ih sa cijenom 5970. Svaka čast, najjača kartica ikad al dat tolike pare za nju ne znam po meni je preglupo. Ionako za igranje igara, svaka iz serije 5000 je i više nego dobra. Da tema je 5850 i 4780 x 2 ja sam već ranije reko da ću kupit 4870 x 2 vjerojatno al ću prvo pričekat da dođe nova serija pa možda tamo ubodem koju vrlo dobru i povoljnu. Treba bit mudar, pa malo prikočit i sačekat koji put. Vidiš sad svi kupuju taj starcraft 2, a ja sad fino čekam minimum godinu dana i kad mu fino cijena padne evo mene u šoping. Osmijeh A vi svi ko mutavi navalite na ove kartice, naravno da treba pazit i na pare. Zašto bi plaćo nešto više, nego što to u stvari vrijedi? Oni potroše materijala, 1500 kn a nama naplate 4000kn ma daj. Fućka mi se za takvu trgovinu, koja druge bogati a mene osiromašuje. Zato sam i reko, ako hoće pametno uložit 5830 mu je moj savjet ili sačekat novu seriju pa od tamo uzet neku koja je razumne cijene. Ili naravno ovu 4870 x 2 koja je po performansama ubitačna. Sve u svemu, želim vam svima puno dobrog gaminga i pametnog trošenja kad su grafe u pitanju. Namigiva

HD 5750 uopće ne očarava performansama, te je jedina grafa koja je isplative HD 5850, jer se osjeti skok od 10-15% u odnosu na prošlu seriju, dok su ostale grafe većinom podjednake, pa čak i sporije, primjer ti je HD 5770, koja je imala istu cijenu ko HD 4870, ali je bila 2-4 FPS-a sporija, pa su cijene HD 4870 još uvijek iste. A ovo da treba pričekat novu seriju je onako polu-istinito, jer će cijene past za 20%, pa će grafe bit isplatljivije, ali ATI je reko da neće biti značajnog pomaka u performansama, te je još tu NVidia, pa se cijene ne spuste drastično, i onda se mudrost pretvori u bezvezno čekanje.

A ovo da smo mutavi, hm... Prvo nauči kako razumjet ljude. Nitko nije mutav da baci 350 kn u zrak, ali nitko (osim nekih iznimka), ljudi to kupuju jer žele napist dobar review, pa onda odluče što će, prodat ili ostavit, tako da to ima smisla, jer prvo vide performanse, a onda odluče, te nisu na nekom gubitku, jer ako su slabo korištene mogu se prodat za 100 kn manju cijenu od kupovne. Ovo zašto bi plaćo da nešto vrijedi više nego što to doista jest, e pa vidi. Tebi se možda ne sviđaju cijene, ali kada pogledaš što dobiješ sa originalom, npr. multiplayer, manuale koji su jako lijepi kod poznatijih izdavača, npr. specijalni kod za nagradne igre, kodove za betu neke druge igre, kod za reg na forumu, bonus disc po manjoj cijeni, ili neke druge pogodnosti... Ti to nikada nećeš razumjet jer se tebi sve čini bezveze, nećeš razumjet zašto ljudi kupuju recimo novi ps3, g27, stolicu, te 3d televizor samo za Gran Turismo 5. Oni to kupuju jer znaju da će im se to isplatit, te da vjerojatno neće požalit. Ako ti dok igraš igru misliš samo koliko si spisko za nju, onda se ne možeš nazivat gamerom, jer se igre igraju zbog zabave, a ne zbog najvećeg rezultata...

Ovo o materijalima isto nije tvoja briga, recimo odeš u kaficć i tamo platiš pivu 13 kn, dok u dućanu platiš 7 kn, ali tih 13 kn moraš sgledat drugačije, jer platiš pivu 6 kn, pdv 1 kn, kafiću ostaviš 6 kn, s tima da 70-30% ide djelatnicima, ali to ti se sve prije ili poslije isplati, jer si  najvjerojatnije u dobrom društvu. Naravno u ovome da oni ptroše 1500, a stave 4500, ima istine, ali opet nešto od toga mora ić i u ruke djelatnika kojih je 100-30 x više nego u kafiću.

Dakle kada naučiš cijenit nečiji trud, te stvari koje kupuješ ili dobiješ, onda ćeš razumjet svijet, ovako ćeš samo izazivat svađe, jer se ne slažeš s ostalim članovima foruma jer misliš da si barem 50 % pametniji od svih  na ovom forumu.

Ja sam oko 20% gluplji od većine na ovom forumu, ali barem učim na greškama, ok nisi dugo ovdje, ali ipak to ni je neka isprika.

Ispraviteme ako griješim, tj. vjerojatno nije sve potpuno točno.

EDIT: oprostite, što sam ostavio prazan prostor, ali to  mi se zna desit jer mi se izobličio ekran, pa desni donji dio slabo vidim.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 16:56 (EVO).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
toxic kaže...

1. za to služi fermi...

2. kada se sve uzme u obzir HD5850 wins

Plahi kaže...

1. Vent je isti kao i na HD4870,HD5850,HD5870... uglavnom ona turbina. Ak tebi 45% nije puno onda si već gluh ko top i nisi uračunljiv. Reci mi dali pričaš za prvi GPU ili drugi GPU?

Toliku temperaturu nisam imao ni sa HD4870 na 100%, na 60% tutnji cijela kuća i nemreš se na ništa skoncentrirat ako nemaš vate u ušima. Neznam jel mi pričamo o referentnoj verziji ili o nekoj drugoj?

Za ovo s ventovima ne znam, ali za ono s Fermi-jem nije potpuno istina.

Originalni Fermi, tj. GF100 se grije dosta, ali ovaj noviji Fermi tj. GF104, se grije manje od HD 5850, a performansama su slični.

Tako da kada izađe GTX 475, vjerojatno će FERMI malo popravit situaciju s grijanjem.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

HD 5750 uopće ne očarava performansama, te je jedina grafa koja je isplative HD 5850, jer se osjeti skok od 10-15% u odnosu na prošlu seriju, dok su ostale grafe većinom podjednake, pa čak i sporije, primjer ti je HD 5770, koja je imala istu cijenu ko HD 4870, ali je bila 2-4 FPS-a sporija, pa su cijene HD 4870 još uvijek iste. A ovo da treba pričekat novu seriju je onako polu-istinito, jer će cijene past za 20%, pa će grafe bit isplatljivije, ali ATI je reko da neće biti značajnog pomaka u performansama, te je još tu NVidia, pa se cijene ne spuste drastično, i onda se mudrost pretvori u bezvezno čekanje.

A ovo da smo mutavi, hm... Prvo nauči kako razumjet ljude. Nitko nije mutav da baci 350 kn u zrak, ali nitko (osim nekih iznimka), ljudi to kupuju jer žele napist dobar review, pa onda odluče što će, prodat ili ostavit, tako da to ima smisla, jer prvo vide performanse, a onda odluče, te nisu na nekom gubitku, jer ako su slabo korištene mogu se prodat za 100 kn manju cijenu od kupovne. Ovo zašto bi plaćo da nešto vrijedi više nego što to doista jest, e pa vidi. Tebi se možda ne sviđaju cijene, ali kada pogledaš što dobiješ sa originalom, npr. multiplayer, manuale koji su jako lijepi kod poznatijih izdavača, npr. specijalni kod za nagradne igre, kodove za betu neke druge igre, kod za reg na forumu, bonus disc po manjoj cijeni, ili neke druge pogodnosti... Ti to nikada nećeš razumjet jer se tebi sve čini bezveze, nećeš razumjet zašto ljudi kupuju recimo novi ps3, g27, stolicu, te 3d televizor samo za Gran Turismo 5. Oni to kupuju jer znaju da će im se to isplatit, te da vjerojatno neće požalit. Ako ti dok igraš igru misliš samo koliko si spisko za nju, onda se ne možeš nazivat gamerom, jer se igre igraju zbog zabave, a ne zbog najvećeg rezultata...

Ovo o materijalima isto nije tvoja briga, recimo odeš u kaficć i tamo platiš pivu 13 kn, dok u dućanu platiš 7 kn, ali tih 13 kn moraš sgledat drugačije, jer platiš pivu 6 kn, pdv 1 kn, kafiću ostaviš 6 kn, s tima da 70-30% ide djelatnicima, ali to ti se sve prije ili poslije isplati, jer si  najvjerojatnije u dobrom društvu. Naravno u ovome da oni ptroše 1500, a stave 4500, ima istine, ali opet nešto od toga mora ić i u ruke djelatnika kojih je 100-30 x više nego u kafiću.

Dakle kada naučiš cijenit nečiji trud, te stvari koje kupuješ ili dobiješ, onda ćeš razumjet svijet, ovako ćeš samo izazivat svađe, jer se ne slažeš s ostalim članovima foruma jer misliš da si barem 50 % pametniji od svih  na ovom forumu.

Ja sam oko 20% gluplji od većine na ovom forumu, ali barem učim na greškama, ok nisi dugo ovdje, ali ipak to ni je neka isprika.

Ispraviteme ako griješim, tj. vjerojatno nije sve potpuno točno.

EDIT: oprostite, što sam ostavio prazan prostor, ali to  mi se zna desit jer mi se izobličio ekran, pa desni donji dio slabo vidim.

Ne da mislim, nego znam da sam pametniji od 50 posto ljudi ne na ovom forumu već i u stvarnosti. Naravno da ne mislim da sam najpametniji, naravno da i ja mogu pogriješit, naravno da sam i ja pomalo subjektivan kad o nečemu pričam, al nisam zlonamjeran kao neki. I kad pogriješim, znam se ispričat. Gle ovo mutavi grubo zvuči, al velika većina ljudi je stvarno mutava. Razbacuje se parama sasvim bezveze, pola ljudi ne zna pametno utrošit pare. Ja samo želim reć, da treba pazit što se kupuje i koliko se to plaća. Ništa više, niti da sam ja najpametniji niti da se svi moraju sa mnom slagat i stiskat mi hvala i palac gore. Što se tiče trošenja novaca i gamerskih iskustava, vjeruj mi volim kupovat originalne igrice bez obzira što su dosta skupe. Isto tako, volim kupit čim bolje stvari za svoj kompjuter. Nisam škrt, al razmišljam da što pametnije utrošim svoju lovu. I to savjetujem i tebi, i drugima. Znači nije to spika ja sam najpametniji, već dobronamjeran savjet. Namigiva Kao što je već rečeno 4870 x 2, je zvijerčina od kartice za dosta povoljnu cijenu. I ako se gledaju performanse, onda dileme nema da je isprijed hd 5850. Jedini minus je taj, što nema DX 11 i što se malo jače grije. Al u globalu gledano, dobiješ za gejmera vrhunske performanse. I naravno da ne treba štedit pare, ako je nešto kvalitetno al opet cijena mora bit razumna. Nema smisla nešto što je očigledno precijenjeno, kupovat. To je ono što sam ja htio reć, eto nadam se da sam pojasnio svoje stajalište bar malo. Osmijeh

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
EVO kaže...

Za ovo s ventovima ne znam, ali za ono s Fermi-jem nije potpuno istina.

Originalni Fermi, tj. GF100 se grije dosta, ali ovaj noviji Fermi tj. GF104, se grije manje od HD 5850, a performansama su slični.

Tako da kada izađe GTX 475, vjerojatno će FERMI malo popravit situaciju s grijanjem.

A jel tražiš dlaku u jajetu...

Pod onim sam naravno i mislio na punokrvni fermi 512SP-a ili 480SP-a ne na neku okrljenu verziju.

15 godina
neaktivan

Ajde da vas uvjerim na temperature.

Nakon sat vremena igranja coda 4.

Vent- 30%. I u igri i izvan nje. Vent- 30%. I u igri i izvan nje.
Sooner or later, though, you always have to wake up.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 20:08 (Zuja).
Moj PC  
4 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Ajde da vas uvjerim na temperature.

Nakon sat vremena igranja coda 4.

Prenisko je to...

Pokreni furmark stability test i pusti ga 20 minuta. Uslikaj to s HW monitor prozorom pored pa ćemo ti vjerovat. Ako bude ovako, isprike na nepovjerenju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 20:18 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
Zuja: Pa dobro koga ti muljas? Stavi furmark petnaest minuta i da vidiš kak to ide skoro do 100stupnjeva,naravno regulacija venta na auto.
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Zuja -> tako niske temperature nemam ni ja sa Accelerom nakon igranja......no budem pogledao, nisam siguran.

Imas Accelero gore ili stock vent?

No da temperature sa Accelerom mogu biti niske, mogu i te kako....u biti sa Accelerom ako cemo iskreno i otvoreno temperature GPU-a se prepolove, ali i dalje ostaje pitanje VRM-ova no kako su ti isti VRM-ovi predvideni za rad na visokim temperaturama onda nema brige.

Evo jos jednom o tim "famoznim" VRM-ovima i njihovim temperaturama jer sa Accelerom se i dalje samo oni griju:

http://www.viteccorp.com/data/af4268.pdf

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 22:10 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice