Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2

poruka: 233
|
čitano: 54.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Pa ako igra neradi ni sa nvidia ni sa atijem u redu sa multi gpu rjesenima, onda je to problem do igre, al ako radi sve super na jednoj, na drugoj neradi, onda je driver u pitanju.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ]
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2
Weky kaže...
Baš nikakve veze nema ako u mojoj igri naprimjer rade pravilno 2x HD 5970, a tebi nerade 2x 9800GTX u istoj igri... To bi bio odna problem nvidije.

Eh to je Quad GPU vs dual GPU. Čim je više grafa u sistemu, to je veća šansa da nešto pođe po zlu.

Kad bi npr 9800GTX SLI radio u igri, a 4870 CF nebi, onda je do drivera. Ali ima igara gdje engine nije optimiziran niti za SLI niti za CF.

17 godina
Weky kaže...

Pa ako igra neradi ni sa nvidia ni sa atijem u redu sa multi gpu rjesenima, onda je to problem do igre, al ako radi sve super na jednoj, na drugoj neradi, onda je driver u pitanju.

Pa aj procitaj ponovo.. Ti si se lijepo ubacio u temu kao da nije problem igre nego do drivera a nisi ni procito, pa eto nhf ali nemoj odgovarat na nesto ako nisi procito sve kako treba....

Doduse opet ja sam je probo sa 3 x 9800gtx to je bilo kad je igra tek izasla a i driveri su bili nikakvi to je istina a zaki je sigurno probo dost kasnije sa 2 x hd4870x2..

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Doduse opet ja sam je probo sa 3 x 9800gtx to je bilo kad je igra tek izasla a i driveri su bili nikakvi to je istina a zaki je sigurno probo dost kasnije sa 2 x hd4870x2..

Ja sam FarCry2 igrao sa Dvije HD4870 bez ikakvih problema u padovima FPS-a, a driveri su bili čini mi se 9.8. Jedino sam ručno postavio randering mod na Alternate Frame Randering, inače bi automatika prebacivala na Split Frame randering koji učinkovito radi sa OpenGL igrama.

I'll be back
17 godina
microman kaže...
toxic kaže...

Ja sam FarCry2 igrao sa Dvije HD4870 bez ikakvih problema u padovima FPS-a, a driveri su bili čini mi se 9.8. Jedino sam ručno postavio randering mod na Alternate Frame Randering, inače bi automatika prebacivala na Split Frame randering koji učinkovito radi sa OpenGL igrama.

Ti si igrao sa dvije kartice, ja sam probao sa 3 way slijem  zaki sa quad cf tak da to nije isto..

16 godina

sad me zbunjujete  Izlanuo se, kazete da je 4870x2 zvijer ali da ste na mom mjestu nebi je uzeli jer je skupa i stara, puno trosi i jako se grije, iako je jaca od 5850?
5850 je novija manje se grije i tisa je, manje trosi, a polovna kosta skoro jednako kao 4870x2...

cini mi se da mi je pametnije uzeti 5850 zbog svih navedenih prednosti.
a sto mislite koja ce u blizoj buducnosti biti bolja, mislim na nove drivere i na CF. ako mi za godinu dana padne na pamet da kupim jos jednu istu i stavim ju u CF vjerovatno ce biti puno teze naci 4870x2 nego 5850.

(igram na 1680x1050)

(iako nije vezano za temu molim vas predlozite neku plocu koja podrzava core i5 i CF do 1200kn moze i polovno)

extreme life

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

HD 4870X2 - 15-20% brza od HD 5850, više grije, više troši, osjetljiva je na drivere i na pojedine igre,

HD 5850 - Hladnija, štedljivija, malo sporija, bolje radi sa manje poznatim igrama koje nemaju CF/Dual GPU podrške, te sve u svemu dostatna kartica za 1680x1050. Plus tome, tu je i DX11, iako to nije preogromna prednost, ali covjeka veseli.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Weky kaže...

HD 4870X2 - 15-20% brza od HD 5850, više grije, više troši, osjetljiva je na drivere i na pojedine igre,

HD 5850 - Hladnija, štedljivija, malo sporija, bolje radi sa manje poznatim igrama koje nemaju CF/Dual GPU podrške, te sve u svemu dostatna kartica za 1680x1050. Plus tome, tu je i DX11, iako to nije preogromna prednost, ali covjeka veseli.

I 5850 je bolja za cf. Lakse ce ju naci za kupit i bolje ce biti 2 u cf nego 4 u cf. Mislim da  bi 2x 4870x2 imale jako problema. Mozda grijesim...

EDIT: Ja bi jednu od ove dvije: Gigabyte p55a-ud3r

Gigabyte p55a-ud4 - Malo skuplja od 1200kn ali ima bolje hladenje i bolje smjestene sata konektore

Obje imaju USB 3.0 i sata 3 odnosno sata 6.0 gbps

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 11:43 (ShadoW).
15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
Weky kaže...

I 5850 je bolja za cf. Lakse ce ju naci za kupit i bolje ce biti 2 u cf nego 4 u cf. Mislim da  bi 2x 4870x2 imale jako problema. Mozda grijesim...

2 4870X2 nema ni smisla stavljati u CF.... Treba ti barem 1000W napajanje(bilo koje), corsar HX 850 bi mogao to možda držati, ili TX 950.

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a -> http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1336396
17 godina
Plahi kaže...
ShadoW kaže...
Weky kaže...

2 4870X2 nema ni smisla stavljati u CF.... Treba ti barem 1000W napajanje(bilo koje), corsar HX 850 bi mogao to možda držati, ili TX 950.

5850 u cf bi MOZDA moglo i njegovo drzat. Meni bez problema rade (Isprobao na dan, dva) 5850 u cf na TX650. Nisam neki strucnjak sto se tice napajanja tako da ne znam koliko je on bolji od chiefteca.

15 godina
Icefox kaže...

sad me zbunjujete Izlanuo se, kazete da je 4870x2 zvijer ali da ste na mom mjestu nebi je uzeli jer je skupa i stara, puno trosi i jako se grije, iako je jaca od 5850?
5850 je novija manje se grije i tisa je, manje trosi, a polovna kosta skoro jednako kao 4870x2...

cini mi se da mi je pametnije uzeti 5850 zbog svih navedenih prednosti.
a sto mislite koja ce u blizoj buducnosti biti bolja, mislim na nove drivere i na CF. ako mi za godinu dana padne na pamet da kupim jos jednu istu i stavim ju u CF vjerovatno ce biti puno teze naci 4870x2 nego 5850.

(igram na 1680x1050)

(iako nije vezano za temu molim vas predlozite neku plocu koja podrzava core i5 i CF do 1200kn moze i polovno)

Totalno ti nema potrebe stavljati dvije 4870x2 u CF.....uistinu nema. Moja ti je preporuka ATI 4870x2, 2 GB.

Koju god da uzmes neces pogrijesit...na tebi je samo da odlucis. Osobno da kupujem sada GPU uzei bih ili 4870x2, 2 GB iili neku Nvidiu 295.

Toliko od mene i sretno sa kupovinom! Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

HD4870x2 rulez, potrosnja je zanemariva stavka ako imas dovoljno jako napajanje (500W+) temperatura meni nije nikada bila problem, a sto se tice Quad gpu-a kod mene je radio super (cod6: oko 300fps-a na max, dirt 2 oko 110fps-a na max, far cry oko 50fps-a na max)

a velikog napredka fps-a nema u naslovima koji imaju opcenito slabu podrsku crossa ( igre koje gotovo pa nemaju razliku izmedu 1gpu i 2gpu-a nece imati veliki rast i sa 4gpu-a, ali to su stariji naslovi koji su znatno manje zahtjevni pa ionako lete)

Da mi se pruzi prilika opet bi uzeo quad fire, ali vec i ovako proc gusi grafu.

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma uzmi bilo koju od te 2, obje su odlične i sa nijednom nećeš pogriješit...

a i ovaj metro mi je stvarno više dojadio... ono "idem kupit hd 5970 da igram metro maxed out" a igra je čista glupost...

bc2: SaPPhir3
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

Gle mislim početkom iduće godine preć na amd procesor, pa ću vjerojatno kupit ovu matičnu. Jel ima ona taj crossfiere?

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
odjavljen
Ruža kaže...

Gle mislim početkom iduće godine preć na amd procesor, pa ću vjerojatno kupit ovu matičnu. Jel ima ona taj crossfiere?

Da!

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
15 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Na kojoj ti ploči radi taj i5 750?

16 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Hm....

Ja ti ne preporučujeme XFX, zbog toga što imaju dosta problema s pregrijavanjem, a da budem iskren njihove grafe mi ne sjedaju dobro.

Što se tiče ove  ploče, očito ne pratiš hardware, ali uglavnom, skoro sve malo bolje matične imaju crossfire, jer za njega ne trebaš imat licencu, chipset, koje kakve pizd*rije, kao sa sli-jem, ali zato ima nešto lošije skaliranje od SLI-a.

Ova matična ti je jedna od najboljih, teško ćeš nać bolju.

Ja ti preporučujem Nvidiju, ako hoćeš dva gpu-a, ali ova tvoja solucija je čisto pristojna.

Izzy
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
Ruža kaže...

Na kojoj ti ploči radi taj i5 750?

Ovoj

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
Ruža kaže...

Istu MBO i sam kupujem najerojatnije posto je odlicna....ako u meduvremenu ne nadem neku bolji tj. ako ne dode meni neka bolja. Nekako bih radije MSI opet (ipak je ok imatu 36 mj garancije koju daje MSI), ali ako nista drugo uzimam tu Asus koja je super MBO. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 18:09 (win32).
15 godina
neaktivan
EVO kaže...
Ruža kaže...

Hm....

Ja ti ne preporučujeme XFX, zbog toga što imaju dosta problema s pregrijavanjem, a da budem iskren njihove grafe mi ne sjedaju dobro.

Što se tiče ove  ploče, očito ne pratiš hardware, ali uglavnom, skoro sve malo bolje matične imaju crossfire, jer za njega ne trebaš imat licencu, chipset, koje kakve pizd*rije, kao sa sli-jem, ali zato ima nešto lošije skaliranje od SLI-a.

Ja ti preporučujem Nvidiju, ako hoćeš dva gpu-a, ali ova tvoja solucija je čisto pristojna.

Ma još sam prezeln što se kompjutera tiče, ne kužim se baš u sve funkcije kompjutera. A ne želim da kad odem u adm, da kupim nešto pogrešno pa mi onda frajer koji će mi sastavljat komp neće moć sastavit. Zato pitam vas, inače nisam te skužio ovo XFX, to misliš na grafičke 4870 da se pregrijavaju ili? I ovo zadnje matičnu misliš formulu? I Nvidia, misliš na grafičke od njih jel tako?

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina
neaktivan
Ruža kaže...
EVO kaže...
Ruža kaže...

Hm....

Ma još sam prezeln što se kompjutera tiče, ne kužim se baš u sve funkcije kompjutera. A ne želim da kad odem u adm, da kupim nešto pogrešno pa mi onda frajer koji će mi sastavljat komp neće moć sastavit. Zato pitam vas, inače nisam te skužio ovo XFX, to misliš na grafičke 4870 da se pregrijavaju ili? I ovo zadnje matičnu misliš formulu? I Nvidia, misliš na grafičke od njih jel tako?

HD 4870 su imale problem s hldnjakom jer je radio na 20%, ali to se lako riješi uz pomoć ATI tray tools-a, tako da nemaš brige, a ovo oppćenito mislim na XFX, koji stavi pun k termalne paste, lošije improvizirane hladnjake, te sam osobno imon problema.

Da mislim na ovu Crosshair Formula IV, koja spada u ROG, seriju, koja dolazi s brdo opreme, te predstavlja vrh ponude.

Da mislim na NVidijine grafičke, jer one podržavaju SLI, koji ima skoro idealan boost s dva gpu-a.

Izzy
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

HD 4870 su imale problem s hldnjakom jer je radio na 20%, ali to se lako riješi uz pomoć ATI tray tools-a, tako da nemaš brige, a ovo oppćenito mislim na XFX, koji stavi pun k termalne paste, lošije improvizirane hladnjake, te sam osobno imon problema.

Da mislim na ovu Crosshair Formula IV, koja spada u ROG, seriju, koja dolazi s brdo opreme, te predstavlja vrh ponude.

Da mislim na NVidijine grafičke, jer one podržavaju SLI, koji ima skoro idealan boost s dva gpu-a.

Ok, znači tvoj savjet je da ipak pogledam neku grafu od nvidie. Ma smislit ću već nešto, imam još pola godine fore. Svejedno hvala na savjetima, možda i ja skužim neke stvari s vama ovdje. haha

Diablo 3, kad ćeš više?
16 godina

SLI nije sluzbeno podrzan na niti jednoj AMD maticnoj ali to ionako nema veze jer je ovo debelo najbolja vrijednost za novce (2x HD4870=2200kn)

s grijanjem nema problema ako imas dobro provjetreno kuciste,

napokon netko ko ima slican ukus ko moj u odabiru komponentiCool

jos buduci da si zelen, dajem jos jednu preporuku, a ta je da kupis barem neki 4x phenom ili po mogucnosti 965 ili 1055.

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
4 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

SLI nije sluzbeno podrzan na niti jednoj AMD maticnoj ali to ionako nema veze jer je ovo debelo najbolja vrijednost za novce (2x HD4870=2200kn)

jos buduci da si zelen, dajem jos jednu preporuku, a ta je da kupis barem neki 4x phenom ili po mogucnosti 965 ili 1055.

Hvala na prepuruci, al ja čekam bulldozer 8 jezgri. Na to se definitivno isplati preć, uopće neću gledat cijenu nekih 4.000 kn će bit a 8 junačkih jezgri za te pare nigdje isplativije. A kad gledaš intel, njima su 6 jezgri po 8000 kn užas kako skupo. A brijem da će bulldozer bit junački procesor, nešto slično ko i7 samo jači i jeftiniji odnosno nešto skuplji. Al kad se sve zbroji i oduzme, mislim da ću bit na dobitku ionako kad njega kupim 5 godina nemam namjeru mjenjat procesor tako da nije mi žao dat malo više para kad mi je to dalekoročna investicija. Još ova matična formula 4, mislim da će to bit dobitna kombinacija s ove dvije grafičke 4870. Belji se

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 23:30 (Ruža).
15 godina
protjeran
Ruža kaže...
zaki kaže...

Hvala na prepuruci, al ja čekam bulldozer 8 jezgri. Na to se definitivno isplati preć, uopće neću gledat cijenu nekih 4.000 kn će bit a 8 junačkih jezgri za te pare nigdje isplativije. A kad gledaš intel, njima su 6 jezgri po 8000 kn užas kako skupo. A brijem da će bulldozer bit junački procesor, nešto slično ko i7 samo jači i jeftiniji odnosno nešto skuplji. Al kad se sve zbroji i oduzme, mislim da ću bit na dobitku ionako kad njega kupim 5 godina nemam namjeru mjenjat procesor tako da nije mi žao dat malo više para kad mi je to dalekoročna investicija. Još ova matična formula 4, mislim da će to bit dobitna kombinacija s ove dvije grafičke 4870. Belji se

I opet će intel sa 6 jezgri ubiti bilo kojeg bulldozera...

Mislim da će ti procesor biti overkill za te grafe (s njima sigurno nećeš ići 4-5 godina), mislim, još je to odlična grafa, ali ju vrijeme sve više i više zakopava dolaskom dx11 igara. Kako kupuješ početkom godine, valja piknuti neku iz nadolazeće hd6xxx serije ili hd5xxx serije koja će pojeftiniti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 1:14 (lukavg).
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...

Mislim da će ti procesor biti overkill za te grafe (s njima sigurno nećeš ići 4-5 godina), mislim, još je to odlična grafa, ali ju vrijeme sve više i više zakopava dolaskom dx11 igara. Kako kupuješ početkom godine, valja piknuti neku iz nadolazeće hd6xxx serije ili hd5xxx serije koja će pojeftiniti.

Ma znam, al realno bulldozer s 8 jezgri će bit sasvim ok procesor za duže vrijeme, s time da naravno da se ne može mjerit s intelovim zvijerčinama s po 12mb po jezgri. Al Intel je preskup, iako je dosta kvalitetniji od amd-a samo ipak nije toliko kvalitetniji kolika je razlika u cijeni. Zato definitivno prelazim na amd, iako nije bolji pomirit ću se s tim da sam što se financija tiče u nižem rangu pa nema smisla da si kupujem procesore od 1000 eura. Realno te pare kod nas može imat samo neki todorić, za jednu malu stvar kao što je procesor jedva da ga vidiš a ulupaš 7200 kn u njega. A vidjet ću, ja znam da će meni bit ok 4870 iako možda se predomislim za neku novijeg datuma. Al za sad, planiram u njih utrošit. Ionako sve grafičke, treba mjenjat svake tri godine po meni. Ja ovu 5770 imam godinu i pol dana, i dosta dobro me služi. Al naravno da s vremena na vrijeme, čovjek treba osviježit konfiguracije s nekim novim izumom. Nema smisla da ostane na nečem, starom 10 godina to je ipak veliki zaostatak pošto informatika ide krupnim koracima naprijed. Al iskreno mislim da će ljudi sve manje moć pratit te izume, jer će svako toliko izletit po jedan novi i neće svi imat para za kupovat najnovije i najbolje odmah već će im koraci bit sve kraći a informatici sve veći i brži u budućnosti. Al za sad koliko vidim, većina uspjeva pratit najnovije hitove. Cool

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina

Sada se ovaj topic vec lagano pretvara u AMD vs. Intel.....bogme smo svasta prosli, od prepiranja oko drivera i grijanja pa do procesora.

Nego, cemu 8 jezgri i tko od vas koristi taj CPU i za sta? Cemu 8 jezgri uopce? Evo ja idem sada na quad samo radi GPU-a, a i zato sto je vrijeme da moj CPU ode u mirovinu (no prvo ce ici na SB750 da vidim dali se moze otkljucat, a sudeci po batchu ide na quad bez greske no budemo vidjeli). Uz to dolazi nova MBO pa ce se raditi mali refresh konfiguracije...no jedino mi je iskreno zao prodavat ovu MSI plocu i RAM posto je ovaj G.Skill predobar, a i sada cu 8 GB RAM-a platit cca 500 kn vise nego sto sam ga platio dok sam uzimao ovaj G.Skill).

No ono sto me zanima cemu osobama koji komp koriste za igranje u 99% slucajeva CPU sa recimo 8 jezgri? Cemu davati toliko love za CPU, a ostatak konfiguracije recimo imas totalno prosjecan?

Jednom u zivotu sam dao za CPU cca 3500 kn i to je max. sto sam u svojih cca 15-ak god. koliko se druzim sa kompovima (ako racunamo Amige, Atarie i sl. kompove pa kasnije PC tj. 286-ice) dao za neki CPU. Bio je to P4 3.0 GHz, 800 Mhz FSB, Northwood. Vrijeme kada je Intel samo ganjao velike brzine, a duplo jeftiniji AMD-i su ga prali bez greske u vecini slucajeva (makar je sintetika pokazivala jedno tj. bila je na strani Intela, ali stvarni podaci i recimo ponasanje u igrama su pokazivali nesto sasvim deseto tj. da je duplo jeftiniji AMD bolji). Od onda vise ne ganjam "skupe" procesore (totano neisplativo jer debelu gubis lovu kada ga kasnije prodajes) i od onda vise ne kupujem Intel (ovo je slucajno ispalo posto mi je uvijek u ruke dosao odlican AMD procesor za ne tako veliku lovu). Istina je da je Intel odlican i da se ne moze usporedivat Intel od prije cca 6-7 god. (ili koliko vec!?) i trenutni Intel procesori, ali da se pretjeruje sa cijenama i nekim stvarima....pretjeruje se. Nije ni AMD nista bolji, ali drze korak no jeftinij su i mozda ne idu u tako neke ekstreme. Uz to jos jedna prednost kod AMD-a je chipset....ne moras se brinit dali ce ti procesor kojega sada kupis raditi sasvim normalno na ploci staroj cca 2 god dok Intel mjenja chipsete kao gace.

No ponavljam, cemu 8 jezgri za nas prosjecne usere? Zasto ce "Pero" sa foruma kupiti neki 8 jezgreni CPU, a komp mu sluzi za igranje i surfanje netom te da pogleda neki film? Hoce mi igra toliko bolje raditi na 8 jezgri nego na recimo 4 jezgre ili u cemu je stvar? Koja igra koristi 8 jezgri?

Idemo u debeli OT, ali me evo ovo zanima cisto informativno......

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 10:14 (win32).
Moj PC  
7 0 hvala 2
15 godina
Ruža kaže...
lukavg kaže...

Ma znam, al realno bulldozer s 8 jezgri će bit sasvim ok procesor za duže vrijeme, s time da naravno da se ne može mjerit s intelovim zvijerčinama s po 12mb po jezgri. Al Intel je preskup, iako je dosta kvalitetniji od amd-a samo ipak nije toliko kvalitetniji kolika je razlika u cijeni. Zato definitivno prelazim na amd, iako nije bolji pomirit ću se s tim da sam što se financija tiče u nižem rangu pa nema smisla da si kupujem procesore od 1000 eura. Realno te pare kod nas može imat samo neki todorić, za jednu malu stvar kao što je procesor jedva da ga vidiš a ulupaš 7200 kn u njega. A vidjet ću, ja znam da će meni bit ok 4870 iako možda se predomislim za neku novijeg datuma. Al za sad, planiram u njih utrošit. Ionako sve grafičke, treba mjenjat svake tri godine po meni. Ja ovu 5770 imam godinu i pol dana, i dosta dobro me služi. Al naravno da s vremena na vrijeme, čovjek treba osviježit konfiguracije s nekim novim izumom. Nema smisla da ostane na nečem, starom 10 godina to je ipak veliki zaostatak pošto informatika ide krupnim koracima naprijed. Al iskreno mislim da će ljudi sve manje moć pratit te izume, jer će svako toliko izletit po jedan novi i neće svi imat para za kupovat najnovije i najbolje odmah već će im koraci bit sve kraći a informatici sve veći i brži u budućnosti. Al za sad koliko vidim, većina uspjeva pratit najnovije hitove. Cool

koje procjene, ovaj če ubiti ovog, ovaj če onog, kad izađe daj svoje mišljenje ovako samo flejmaš i pišeš gluposti Namigiva

"I didn't cry when Bambi's mother was shot... but I cried when HAL was turned off."
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice