Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2

poruka: 233
|
čitano: 54.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ati radeon 5850 vs. radeon 4870x2
dokly kaže...

nice nebi za to dal 2000 kn nema tog isusa.. bilo bi ti pametnije da uzmes msi cyclone gtx460 1 gb u admu za 1800 novu.. prica rijesena.. koji ce mu k stara grafa za kaj?4870x2? epic fail..ili jos bolje 5850 za 2000 kn od onog   sa njuskala..tom ocito nisu svi doma... al otom potom..

Majko moja koji si ti nvidiot. 4870x2 fail? Ta "stara grafa" owna GTX 460 za 30-40%, a sa novijim driverima podrška za dual GPU je sve bolja.

PS Netrebaš se toliko kurčit sa SLI-em. Postaj rezulate i bok. Jednom kaži imam jedan od najboljih GPU podsustava ovdje, a ne u svakoj temi hvalit na sva usta kako ti "izownaš sve ovdje"

16 godina
protjeran

aj ne trolaj po forumu i gledaj svoja posla.ok?

a i to vrijedjanje ti nije pametno isto..

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 23:15 (dokly).
Moj PC  
0 11 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne trollam ja, ti trollaš. Možeš ti kupovat nvidie koliko god hoćeš, nitko ti to ne brani. Ali ne možeš zbog tog svog fanboyzma blatit odličnu grafu te tako zbuniti autora teme pri svom odabiru.

Ništa ja tebe ne vrijeđam, samo ti kažem da se ne treba u svakoj temi preseravat sa svojim kompom. Odi u podforum "benchmark" pa tamo postaj rezultate.

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina

Dokly, očito je da si veliki nvidia fanboy.

Koliko ti stoji pod MojPC da imaš SLI? Tjedan dana već? 

Slike nisam nigdje vidio, rezultate isto tako nigdje. Ako ima koji post koji ukazuje da si vlasnik pomenutog, iskreno se ispričavam.

Ta 4870X2 za 2k kn, pojede većinu današnjih kartica. I to ne samo do 2k kn, već i do 3,5k kn.

Govoriti da je to stara kartica je u najmanju bezveze. I šta ako je stara godinu i pol, još uvijek je jedna od jačih kartica na tržištu.

Ta GTXica se može sakriti u prvu rupu pred 4870X2, ili još bolje joj nek si odma iskopa grabu da ne mora tražiti.

Autoru teme, nemaš se šta premišljati, 4870x2 je great buy. go for it.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 23:26 (mystik).
Moj PC  
5 0 hvala 3
16 godina
da, i samo u njemu ces imati bolji rezultat, kada dobijes preko 29800 gpu bodova u vantage-u, ili 225 fps-a u tropicsu ili 185 fpsa u sancuaryu onda se javi (moram se i ja kurcit malo) i ponovo kazem, gtx460 nema kaj tu trazit. ta asus ica s tri venta je i tisa i hladnija od hd5850
Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
dokly kaže...

nice nebi za to dal 2000 kn nema tog isusa.. bilo bi ti pametnije da uzmes msi cyclone gtx460 1 gb u admu za 1800 novu.. prica rijesena.. koji ce mu k stara grafa za kaj?4870x2? epic fail..ili jos bolje 5850 za 2000 kn od onog   sa njuskala..tom ocito nisu svi doma... al otom potom..

Cijena je malo veca, ali je graficka bolja nego 460. Nemoj nesto pricat samo zato sto sam imas tu grafu..... Epic fail su tvoje izjave i spamanje bezveze.

dokly kaže...
zaki kaže...

Lol, tema je o HD5850 i HD4870x2, i sada u igru ubacujete GTX460 koja je od HD4870x2 slabija 40%Izlanuo se.

Mislim, grafu ubacujete u konfe od 4000 do 12000kn sto je previse previse je,

grafa je fantasticna ali nije bog hebemti.

izovnat cu ti tog radeona.. osobito u heaven benchmarku 2.0 SmijehSmijeh

"Izovnat" ces znas sta...!? Namigiva Hoces reci da je neka 460 bolja po performansama pd Ati 4870x2, 2 GB!? Sinko, odi na neki drug pdf ljudima prodavat takve price.

Nisam ti gledao profil, ali pretpostavljam po postovima da si jos mlad no nauicit ces, ima vremena....."izovnat" ces!? Je!? I dokazat ces da imas veci e-xxx!?

Nemoj spamat bezveze. Drago mi je da si uspio kupio 460, ali 4870x2 "owna" (kako lose) malo zesce tvoju grafu + ATI 4870x2, 2GB je i danas jedna od high-end grafickih kartica za razliku od tvoje prosjecne sasvim prosjecne Nvidie.

Idi spavat...kasno je... Kada se naspavas onda dodi procitat kakve nebuloze pises....NHF.

"Izovnat"......issss....kako lose. Efic fail....najjadnija izjava ikad procitana na nekom forumu. Tako ekipa ni na forum.hr ne pise....no ocito je to forum za tebe jer se vidi da si n00b.

Pogledaj malo testove i performanse grafickih kartica pa onda dodi i mozda cemo pricat...makar EOD sto se tice bilo kakve rasprave sa tobom jer nemas nikakve argumente, osim "ovnanja". 

P.S.

Vidim da je to neki "imaginarni" komp.....kaze ekipa da ni slika nigdje nema...hahahaha.....kako lose.

Da ga kojim slucajem i imas (sada bjezi kod frenda posudit jos jednu graficku karticu), opet ispadas los sa svojim izjavama....a i bas da se imas za pohvalit nesto sa kompom, pa i nemas.

Samo postaj slike i rezultate par bencheva......ili idi na forum.hr prodavat takve price.

Heaven benchmark 2.0.....spricas sigurno od srece. Lijepo mlijeko i u krevet.....bolje sve to prespavaj i nemoj spamat i trolat po forumu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 23:34 (win32).
15 godina
neaktivan

@win32: Sve se slažem što si napisao, podržavam te u tome da se lik malo previše kurči s s grafama, samo tip ima SLI što znači da je ipak bolji od tvoje 4870x2. Postao je rezultate u heavenu.

Trebao si mu prvo pogledat u MOJ PC prije nego što pišeš.

@dokly: nemoj misliti da te branim jer nisi to zavrijedio dezinformacijama i fanboyzmom

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 23:44 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
win32 kaže...
dokly kaže...

Cijena je malo veca, ali je graficka bolja nego 460. Nemoj nesto pricat samo zato sto sam imas tu grafu..... Epic fail su tvoje izjave i spamanje bezveze.

dokly kaže...
zaki kaže...

Lol, tema je o HD5850 i HD4870x2, i sada u igru ubacujete GTX460 koja je od HD4870x2 slabija 40%Izlanuo se.

Mislim, grafu ubacujete u konfe od 4000 do 12000kn sto je previse previse je,

grafa je fantasticna ali nije bog hebemti.

izovnat cu ti tog radeona.. osobito u heaven benchmarku 2.0 SmijehSmijeh

"Izovnat" ces znas sta...!?  Namigiva  Hoces reci da je neka 460 bolja po performansama pd Ati 4870x2, 2 GB!? Sinko, odi na neki drug pdf ljudima prodavat takve price.

Nisam ti gledao profil, ali pretpostavljam po postovima da si jos mlad no nauicit ces, ima vremena....."izovnat" ces!? Je!? I dokazat ces da imas veci e-xxx!?

Nemoj spamat bezveze. Drago mi je da si uspio kupio 460, ali 4870x2 "owna" (kako lose) malo zesce tvoju grafu + ATI 4870x2, 2GB je i danas jedna od high-end grafickih kartica za razliku od tvoje prosjecne sasvim prosjecne Nvidie.

Idi spavat...kasno je... Kada se naspavas onda dodi procitat kakve nebuloze pises....NHF.

"Izovnat"......issss....kako lose. Efic fail....najjadnija izjava ikad procitana na nekom forumu. Tako ekipa ni na forum.hr ne pise....no ocito je to forum za tebe jer se vidi da si n00b.

Pogledaj malo testove i performanse grafickih kartica pa onda dodi i mozda cemo pricat...makar EOD sto se tice bilo kakve rasprave sa tobom jer nemas nikakve argumente, osim "ovnanja".

P.S.

Vidim da je to neki "imaginarni" komp.....kaze ekipa da ni slika nigdje nema...hahahaha.....kako lose.

Da ga kojim slucajem i imas (sada bjezi kod frenda posudit jos jednu graficku karticu), opet ispadas los sa svojim izjavama....a i bas da se imas za pohvalit nesto sa kompom, pa i nemas.

Samo postaj slike i rezultate par bencheva......ili idi na forum.hr prodavat takve price.

Heaven benchmark 2.0.....spricas sigurno od srece. Lijepo mlijeko i u krevet.....bolje sve to prespavaj i nemoj spamat i trolat po forumu.

covjek ti nemora ni argumentirat nesto na ovaj tvoj post i spustat se na tvoju razinu intelekta.. dovoljno ti je pogledat u moj pc i pol stranice tvog spama pada u vodu..   moje isprike autoru teme na upletanje uopce u ovakvu raspravu..

15 godina

Evo ispričavam se jer nisam gledao u Heaven temu.

Al da se imaš čime hvaliti jer si izovnao Radeonku u Heaven benchmarku, bogme se i nemaš. 

Uglavnom, još jednom isprike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ova tema je 5850 vs 4870X2, a ne da se tu natječu neki nvidioti, ako znate nešto o ovim karticama, podijelite to, ako ih nikada ni vidjeli niste,onda ovo nije tema za vas...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1336396
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Imao sam dvije referentne Sapphire 4870X2 kad su još bile aktualne, moje stare ljubavi, obje su mrtve RIP

Odlična jedna grafa, dvije u crossfireu su bile silovanje svih ostalih komponenti u kućištu, na kraju su od vrućine i odapele...

Ja bi danas uzeo 5850 i eventualno ju oc-ao na taktove 5870, ali ako DX11 nije bitan nereferentna 4870X2 je i danas brutalna grafa, u svakom slučaju se ne može pogriješiti u izboru

5850 :thumbup:

4870X2 :thumbup:

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 0:43 (Cele303).
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...

@win32: Sve se slažem što si napisao, podržavam te u tome da se lik malo previše kurči s s grafama, samo tip ima SLI što znači da je ipak bolji od tvoje 4870x2. Postao je rezultate u heavenu.

Trebao si mu prvo pogledat u MOJ PC prije nego što pišeš.

@dokly: nemoj misliti da te branim jer nisi to zavrijedio dezinformacijama i fanboyzmom

Ne kazem da nije bolji, ali zaspamat pola foruma sa time i ono "izovnat cu" je stvarno bilo lose....i sa takvom ekipom uopce ne zelim pricat. Isto tako vidio sam i MOJ PC, a i ponoavljam...ima ekipe na forumu koja ima daleko jace strojeve pa to ne isticu u svakome postu, a pogotovo ne upadaju bezveze u neciju temu i prvi post koji napise je "izovnat cu". 

Uz to recimo ja uvijek kupujem ono sto mislim da je najbolje za mene.....pa tako ljudima i dam preporuku koju mogu prihvatit, a i ne moraju. U ovoj temi lik pita koja bi bila najbolja opcija.....i naravno da je IMHO  najbolja opcija ATI 4870x2. Uz to nema referentni hladnjak i vidim da su stavili tri venta koja sigurno dobro hlade te ako je sve ok sa karticom bila bi odlicna kupovina uz naravno malo spustanje cijene.

dokly kaže...

covjek ti nemora ni argumentirat nesto na ovaj tvoj post i spustat se na tvoju razinu intelekta.. dovoljno ti je pogledat u moj pc i pol stranice tvog spama pada u vodu..   moje isprike autoru teme na upletanje uopce u ovakvu raspravu..

I dalje ne razumijem zasto mislis da imas neki "stroj" od kompa!? Gle....kao sto rekoh, ima tu puno jacih masina pa ljudi to ne isticu u svakome postu. Isto tako upadas u temu sa ovim rijecima "izovnat cu ju"!? Mislis da ce bilo tko vise citat tvoje postove nakon toga ili cijenit tvoje misljenje!? Jako tesko jer spamas i ispadas trol koji samo upada u teme ljudima i pise tek toliko postove koje nemaju bas nikakve veze sa temom.

Uz to ako netko tu spama to si ti....i bolje odskakutaj sa topica jer ionako nitko ne cita tvoj spam i gluposti koje pises.

EOD

Plahi kaže...

Ova tema je 5850 vs 4870X2, a ne da se tu natječu neki nvidioti, ako znate nešto o ovim karticama, podijelite to, ako ih nikada ni vidjeli niste,onda ovo nije tema za vas...

Stvar je u tome sto su ljudi nege graficke kartice (i opcenito hardveraj) vidjeli samo u izlogu te u casopisima i na temelju toga donose neke zakljucke sto je jako lose + sire totalne dezinformacije u nekim temama pa sa svojim postovima samo zbune ekipu koja je ionako vec previse zbunjena. Na nekom drugom forumu radi takvoga posta bi do dolky dobio trajni ban 101%. Neka proba otici na drugi forum (PCE) i neka proba tamo tako spamat bezveze i trolat. Uz to sto ce biti ismijan od 90% ekipe, dobiti ce i trajni ban.

No autoru topica sam rekao sta mislim...ima jos par dobrih i konstruktivnih postova pa moze i sam zakljucit sta mu je najbolja kupovina....a ja znam samo da graficku ne mjenjam ili do nove serije Nvidie ili novih ATI kartica posto mi se ne isplati (a i trenutno imam lovu za neke pametnje stvari, a ne da samo spricam na benchmarke kao sto to rade oni koji "ovnaju")...ovisi koje ce biti bolje/isplativije posto ne favoritiziram niti jedan "tabor".

Toliko od mene....

Sada ja idem popit mlijeko i na spavanje.... Namigiva

P.S.

Cele -> vjeruj mi ne isplati se nekima objasnjavat.....bar si se ti navikao na ovakve stvari. Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 1:02 (win32).
17 godina
win32 kaže...

Cele -> vjeruj mi ne isplati se nekima objasnjavat.....bar si se ti navikao na ovakve stvari. Namigiva

Nisam ni čitao, samo sam letimično proletio temom, evo u međuvremenu sam isčupao još jednu sliku iz arhive, ponekad je i vizualni dojam ili veličina kartice nekome bitna, pa ako pomaže topic starteru...

S lijeva na desno 5750, 5770, 5850, 4870X2 (56k warning)

http://a.imageshack.us/img694/5278/dsc03113p.jpg

clock2much
16 godina
neaktivan
U ovoj dilemi osobno bi išao na HD5850.
Kao prvo zato sto je single GPU i ne pati od bolesti drivera i nekompaktibilnosti u nekim igrama.
Hladnija je i mnogo manje troši struje,HD4870x2 je po sirovoj snazi jača i od HD5870 al em je prevelika em je prezagrijana, a osobno sam imao mnogo problema sa dvije HD4870 u CF-u.
I'll be back
Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
U ovoj dilemi osobno bi išao na HD5850.
Kao prvo zato sto je single GPU i ne pati od bolesti drivera i nekompaktibilnosti u nekim igrama.
Hladnija je i mnogo manje troši struje,HD4870x2 je po sirovoj snazi jača i od HD5870 al em je prevelika em je prezagrijana, a osobno sam imao mnogo problema sa dvije HD4870 u CF-u.

Da. Za god-dvije može i dodati još jednu u CF.... što nismo još spomenuli ...pa je opet u igri....doslovno

Pogledaj testove

Na kojoj rezi se igraš, ova u testu je 1920 x 1200 što je HD reza...

Još uvijek tvrdim da bi ti taj cpu jako ograničavao brzinu vga

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 8:26 (Asta).
15 godina
Cele303 kaže...
win32 kaže...

Nisam ni čitao, samo sam letimično proletio temom, evo u međuvremenu sam isčupao još jednu sliku iz arhive, ponekad je i vizualni dojam ili veličina kartice nekome bitna, pa ako pomaže topic starteru...

S lijeva na desno 5750, 5770, 5850, 4870X2 (56k warning)

http://a.imageshack.us/img694/5278/dsc03113p.jpg

Hehehe.....nisam ni znao da je zapravo toliko velika, ali sada bas gledam tu Sapphire i stock hladnjak te gledam sa namontiranim Accelerom.....sa Accelerom je vec za nekim 2 cm......ekipa koja ima manja kucista nebi bas mogla to nikako ugurat u njih.

Sto se tice drivera....nikada sa driverima nisam imao problema, nikada mi graficka nije bacala artefekate pa nemam pojma o cemu se tu prica. Uz to graficka se grije kao i 99% ostalih high-end grafickih kartica, ali proucavanjem malo nekih tehnickih stvari se vidi da su cipovi na grafickoj ionako predvideni za jako visoke temperature.

Uz to na grafickoj kartici se ne grije sam GPU koliko se griju VRM-ovi....no vec sam postao link na tehnicku dokumentaciju od VRM-ova u kojoj lijepo pise da VRM-ovi bez greske rade na 115 C.

Stavljanjem Accelera se temperature doslovce prepolove....nisam ni ja vjerovao dok ga nisam stavio na graficku karticu + kao sto rekoh trenutno su mi hardovi glasniji nego graficka.

Posto nemam volje danas cistit komp, a i nedjelja je....sutra cu ga ocistit posto ima u njemu fakat more prasine te cu nakon ciscenja staviti izvjestaj iz Everesta da se vide temperature sa Accelerom.

Na zalost sam Accelero je skup...no moze se i on naci rabljeni i za sitnu lovu (no nisam ni gledao koliko sada kosta pa mu je mozda pala cijena i u trgovini sto bi bilo logicno posto taj Accelero ide samo i iskljucivo na 4870x2).

P.S.

Makar i dalje mislim da bi autor posta trebao trazit lika neka spusti cijenu toj grafickoj kartici unatoc tome sto je Asus poradio na hladenju posto mislim da bi se mozda dalo naci i nesto jeftinije.

16 godina
neaktivan
win32 kaže...
ih.

Sto se tice drivera....nikada sa driverima nisam imao problema, nikada mi graficka nije bacala artefekate pa nemam pojma o cemu se tu prica.

Kao i svaki CF ili SLI i Dual GPU grafe zahtijevaju obavezno ažuriranje drivera, a tome u prilog govori ATI-evo odvajanje CF profila od drivera, pa tako se CF profili ažuriraju kad god izađe nova igra. Problem je također ako igra nema najbolju podršku za CF ili SLI. To se večinom odražava na skaliranje preformansi pa se zna desit da ima iste ili lošije preformanse nego jedan GPU. Recimo ja sam imao neko vrjeme dvije HD4870 spojene u CF i obavezno sam u nekim igrama morao ručno poštelavat randering modove, također u Crysisu bi mi redovito titrale texture bez obzira dal Vsync bio uključen ili isključen.ARMA 2 mi je odbijala bilo kakvu suradnju dok god su ugljučene obije grafe. Dok recimo Crysis Warhed bi mi radio bez ikakvih problema.

Osobno nevidim smisla kupovine HD4870X2 kad HD5850 bez problema gura sve igre na FULL HD rezi i ktome podržava DX11,

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Kao i svaki CF ili SLI i Dual GPU grafe zahtijevaju obavezno ažuriranje drivera, a tome u prilog govori ATI-evo odvajanje CF profila od drivera, pa tako se CF profili ažuriraju kad god izađe nova igra. Problem je također ako igra nema najbolju podršku za CF ili SLI. To se večinom odražava na skaliranje preformansi pa se zna desit da ima iste ili lošije preformanse nego jedan GPU. Recimo ja sam imao neko vrjeme dvije HD4870 spojene u CF i obavezno sam u nekim igrama morao ručno poštelavat randering modove, također u Crysisu bi mi redovito titrale texture bez obzira dal Vsync bio uključen ili isključen.ARMA 2 mi je odbijala bilo kakvu suradnju dok god su ugljučene obije grafe. Dok recimo Crysis Warhed bi mi radio bez ikakvih problema.

Osobno nevidim smisla kupovine HD4870X2 kad HD5850 bez problema gura sve igre na FULL HD rezi i ktome podržava DX11,

Ja bih tu išao na 4870x2. Jača je od 5850 do 20%. To što ne podržava DX11 nema nikakve veze jer trenutne grafe neće moći pokretati DX11 igre kad u potpunosti zažive. A zbog Metroa se ne isplati kupovat DX11 grafu. Vidiš i sam da treba imat 5970 ako se taj DX11 hoće iskoristit.

Što se tiče nekompatibilnosti, sve novije igre podržavaju dual GPU i dobro rade s njim. I još je k tome ATI izbacio odvojene CF drivere. Tako da je moj izbor 4870x2.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ja bih tu išao na 4870x2. Jača je od 5850 do 20%. To što ne podržava DX11 nema nikakve veze jer trenutne grafe neće moći pokretati DX11 igre kad u potpunosti zažive. A zbog Metroa se ne isplati kupovat DX11 grafu. Vidiš i sam da treba imat 5970 ako se taj DX11 hoće iskoristit.

Što se tiče nekompatibilnosti, sve novije igre podržavaju dual GPU i dobro rade s njim. I još je k tome ATI izbacio odvojene CF drivere. Tako da je moj izbor 4870x2.

Neznam od kud to da bi za DX11 igre trebao imat HD5970 da bi radile na high detaljima. Ja sam metro ugodno igrao na 1680x1050 sa Very High detaljima, teselacijom i DOF-om sa HD5870, a HD5850 ionako nije problem natijerati na taktove od HD5870. Sad imam GTX460 koja je nešto slabija i opet igram Metro na VeryHigh postavkama i teselacijom bez ijednog laga.A na FUL HD rezi če HD5850 metro bez ikakvih problema na 40+FPS-a sa DX10 postavkama i na Very High detaljima. Nadalje brojne igre koje izlaze če imat podršku za DX11.

Isto tako CF profili ne uklanjaju Engine problem koje neke igre itekako imaju. Jer ako igra nema bogzna što podršku za Multi GPU sustav ne pomogne ti ni sto CF profila.

Za HD4870X2 trebaš imat FULL Tower kućište u koje možeš smijestiti tu grafu, također moraš imati veoma dobar protok zraka, posebice ako se namijerava stavljat Accelero koji sav vrući zrak rasipa unutar kućišta. Također iskreno nevidim smisla stavljanje HD5850 na Core2 Duo E7400, a kamoli HD4870X2  kod koje če taj procesor biti OGROMNO usko grlo, pa tih 20% prednosti slobodno možeš smanjiti.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Neznam od kud to da bi za DX11 igre trebao imat HD5970 da bi radile na high detaljima. Ja sam metro ugodno igrao na 1680x1050 sa Very High detaljima, teselacijom i DOF-om sa HD5870, a HD5850 ionako nije problem natijerati na taktove od HD5870. Sad imam GTX460 koja je nešto slabija i opet igram Metro na VeryHigh postavkama i teselacijom bez ijednog laga.A na FUL HD rezi če HD5850 metro bez ikakvih problema na 40+FPS-a sa DX10 postavkama i na Very High detaljima. Nadalje brojne igre koje izlaze če imat podršku za DX11.

Isto tako CF profili ne uklanjaju Engine problem koje neke igre itekako imaju. Jer ako igra nema bogzna što podršku za Multi GPU sustav ne pomogne ti ni sto CF profila.

Za HD4870X2 trebaš imat FULL Tower kućište u koje možeš smijestiti tu grafu, također moraš imati veoma dobar protok zraka, posebice ako se namijerava stavljat Accelero koji sav vrući zrak rasipa unutar kućišta. Također iskreno nevidim smisla stavljanje HD5850 na Core2 Duo E7400, a kamoli HD4870X2  kod koje če taj procesor biti OGROMNO usko grlo, pa tih 20% prednosti slobodno možeš smanjiti.

Ne vrijedi zbog jedne igre kupovati DX11 karticu. Za metro trebaš imati 5970 ili GTX480 za maksimalne postavke na Full HD. Sa 5850 možeš uključit teselaciju, ali opet moraš žrtvovati AA da bi igra išla kako treba. Ako bismo se trebali voditi po Metrou, to znači da će 5850 i GTX460 biti preslabe da tjeraju nadolazeće DX11 igre koje će masivno koristiti teselaciju. Ako se kupuje kartica samo zbog DX11 onda treba sačekat nadolazeće serije grafa.

Većina novijih igara ide bez problema sa dual GPU-om. Nisu to više oni problemi gdje CF uopće nije imao smisla zbog katastrofa drivera i engine podrške

I ako se kupuje kartica od 3k kn onda je podrazumijeva da imaš kućište, napajanje i sve ostalo potrebno da se ta kartica upogoni.

Baš sad gledam MOJ PC od autora teme i mogu reći da se slažem s tobom što se tiče proca. Na dualac jednostavno nema smisla stavljati dual GPU karticu.

Tako da moj glas ipak ide za 5850.

Ali sve što sam rekao o 4870x2 stoji. Da ima neki pristojan quad moj izbor bila bi 4870x2.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 11:50 (ATiGamer).
15 godina

Istina je da je CPU usko grlo (kao i trenutno kod mene unatoc tome sto je debelo OC), a i trebas imati dobro kuciste da bi smjestio takvu graficku unutra...no takva je situacija sa svim high-end grafama...nema ni jedne "zvijeri" od graficke kartice, a da je po defaultu hladna, mala i da ne vuce dosta W iz napajanja.

No kazem....driveri rade kod mene odlicno te pricamo o dual GPU, a ne CF sto je ipak velika razlika...a DX11 nije vrijedan spomena.

Osobno mislim da je sada malo lose vrijeme za kupovinu graficke kartice tj. meni je lose vrijeme jer se meni npr. ni pod razno ne isplati ici na bilo  kakvu zamjenu jos neko vrijeme tj. cekati cu 101% ATI seriju 6xxx ili cekati nove Nvidie.

Kupiti cu onu koja ce biti bolja, a sada da mjenjam graficku ne bih bas nista dobio osim DX11 sto ne smatram da je nesto vazno u ovome trenutku pa i u skoroj buducnosti.

No kod mene trenutno ide zamjena tocno ovim redom: jos 2 harda od 1 TB (trenutno najvazniji dio u cijeloj prici oko kompa), CPU, monitor (ne mogu vjerovat kako 22'' postane malo za tako kratko vremena te cu vjerotno ici na 24'' ili vise te obavezno vaj puta Dell, Lenovo ili mozda HP sto je dosta love u igri), graficka kartica.....i tek cu kasnije razmisljat o nekoj MBO i RAM-ima posto nema sanse da uzmem manje od 8 GB RAM-a, a i MBO racunam da ce kostati oko 2 k kn posto na MBO nikada ne stedim lovu te u takve konfiguracije ne stavljam neke npr. ASRock ploce (bez uvrede za ekipu koja ih koristi.....svatko nesto voli i preferira). Hvala Bogu sto ddr2 i am2+ jos uvijek "duraju" nove AMD-e te nema toliko kemijanja kao kod Intel-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 12:03 (win32).
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ne vrijedi zbog jedne igre kupovati DX11 karticu.

Kako samo zbog jedne igre?

Trenutno je vani šest igra koje podržavaju DX11. TO SU: DIRT2,STALKER Call of Pripyat, Aliens vs Predator,Battle Forge, BattleField Bad Company2 i famozni Metro2033.

A evo ti i liste igra koje trebaju izač tokom ove i sljedeče godine, uglavno  respektabilan broj več u prve dvije godine(za razliku od DX10-tke).

I'll be back
15 godina
odjavljen

I koliko one bolje izgledaju u odnosu na DX10? Koliki je framedrop u odnosu na DX10 iste postavke?

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ]
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Kako samo zbog jedne igre?

Trenutno je vani šest igra koje podržavaju DX11. TO SU: DIRT2,STALKER Call of Pripyat, Aliens vs Predator,Battle Forge, BattleField Bad Company2 i famozni Metro2033.

A evo ti i liste igra koje trebaju izač tokom ove i sljedeče godine, uglavno  respektabilan broj več u prve dvije godine(za razliku od DX10-tke).

To za mene nisu DX11 igre. Uopće se ne primjeti razlika između DX10 i DX11. Metro je zasad jedina prava DX11 igra.

16 godina
protjeran

ako se autor bas zainatio za ove 2 grafe moj glas ide r 5850.. tisa hladnija sporija.. novija.. bolji support.. veliki oc potencijal.. ono sto mozes igrat na 4870x2 mozes i na 5850.. one detalje koje mozes upalit na 5850.. nemozes na 4870 x2.. naravno uz dx 11

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

I koliko one bolje izgledaju u odnosu na DX10? Koliki je framedrop u odnosu na DX10 iste postavke?

evo pa vidi

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

1.nema ni jedne "zvijeri" od graficke kartice, a da je po defaultu hladna, mala i da ne vuce dosta W iz napajanja.

2. pricamo o dual GPU, a ne CF sto je ipak velika razlika

1. Mislim da je HD5870 veoma jaka zvijer koja je živi led naspram HD4870X2, a ktome nije ni nešto bitno slabija od nje.

2. E ovo mi je prilično smiješna izjava sobzirom da i HD4870X2 spada pod CF grafičke sustave, jer ima interni CF i bilo da je riječ o driverima, igrama ili GPU-Z prepoznaju je kao CF.

jedina razlika je što za dotičnu ne trebaš matičnu sa dva PCI-e slota. Štoviše dvije HD4870 su brže od jedne HD4870X2

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 12:26 (microman).
17 godina
dokly kaže...

Tolko khurcenja za sta? Tu se falis da imas stroj a nemas nikakav tj. mene se nije dojmio, a kad se vec tak falis cudno ej kak jos uvijek nisi posto slike tvog hw-a na temu za to il ipak izmisljas toplu vodu, nije da mi je uopce stalo do tvog hw-a jer kao sta sam reko za mene imas goli k od hwa, pa eto posto se vec toliko falis bar postaj slike na temu slike vaseg hw-a, gledam tamo i nema apsolutno nikakvih tvojih slika sa gtx460 sli, a neko ko se tak fali ko ti nebi odolio da posta tamo slike.

nhf

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 12:15 (toxic).
15 godina
odjavljen
microman kaže...
  Štoviše dvije HD4870 su brže od jedne HD4870.

Pa naravno, dvaput je dvaput :)

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ]
16 godina
neaktivan
microman kaže...
win32 kaže...

1.nema ni jedne "zvijeri" od graficke kartice, a da je po defaultu hladna, mala i da ne vuce dosta W iz napajanja.

2. pricamo o dual GPU, a ne CF sto je ipak velika razlika

1. Mislim da je HD5870 veoma jaka zvijer koja je živi led naspram HD4870X2, a ktome nije ni nešto bitno slabija od nje.

2. E ovo mi je prilično smiješna izjava sobzirom da i HD4870X2 spada pod CF grafičke sustave, jer ima interni CF i bilo da je riječ o driverima, igrama ili GPU-Z prepoznaju je kao CF.

jedina razlika je što za dotičnu ne trebaš matičnu sa dva PCI-e slota. Štoviše dvije HD4870 su brže od jedne HD4870.

i ne trebaš dva H2O bloka u mom slučaju :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice